![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Cântare cu umilință primește de la noi, Cerească Împărăteasă, și rugăciunea adusă Ție ascultă-o, Fecioară de Dumnezeu Născătoare: ca la Tine întru nevoi, necazuri și înrtistări alergăm și înaintea Ta vărsăm lacrimi în tristeșile noastre, și ne rugăm: " Potolește întristările noastre și primește această jertafă a robilor Tăi, care strigă: Aliluia! ![]() Har Dumnezeiesc cere nouă de la Stăpânul Cel Ceresc, Fiul și Dumnezeul Tău, și tinde nouă mână de ajutor, și cu rugăciunile Tale potolește întristările noastre, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, depărtează de la noi pe tot vrăjmașul și potrivnicul, împacă viașa noastră, ca să nu pierim rău, ci ne primește în corturile cele veșnice, Ocrotitoarea noastră, ca bucurându-ne să strigăm: Aliluia! ![]() O, Maică Prealăudată, Cerească Imparateasă și Stăpână, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce ai născut pe Cuvântul mai Sfânt decât toți Sfinții! Primind prinosul nostru de acum, potolește întristările noastre și ne izbăvește de toate necazurile, nevoile, tristețele și ne scapă de osânda cea veșnică și chinul care va să fie, și ne învrednicește a ne sălășlui în veșnicile corturi ale Raiului pe noi, robii tăi care strigăm: Aliluia!
|
||||
|
||||
![]() ![]() Tu ești nădejdea tuturor marginilor pământului Preasfântă Fecioară Născătoare de Dumnezeu, mângâierea mea! Nu te îngrețoșa de mine păcătosul care-ți aduc rugaciuni din buzele mele necurate și te rog, stinge văpaia patimilor mele și rourează prin pocăință viforul sufletului și trupului meu. Tămăduiește și ușurează Stăpână toată boala și toată neputința și liniștește viforul relelor năpaste. Preacurată, spală întinăciunea cugetului meu, Preabună, liniștește suferința și zdrobirea inimii mele, că tu ești călăuzitoarea neamului omenesc și în necazuri, grabnică liniștitoare. Dă-mi, Preacurată, ca pentru ale tale milostiviri și eu nevrednicul, până la suflarea mea cea mai de pe urmă să pot slăvi numele tău, Preabinecuvântată. Amin!
|
||||
|
||||
![]() ![]() O, multîndurerată Maica Domnului ceea ce ești mai presus decât toate fiicele neamurilor, pentru curăția ta și mulțimea suferințelor ce le-ai răbdat pe pământ, primește rugăciunile și suspinarea noastră și ne păzește sub acoperământul milostivirii tale, că alt adăpost și caldă mijlocire, afară de tine nu avem. Ca ceea ce ai îndrăzneală spre Cel născut din tine, ajută-ne și ne miluiește cu rugăciunile tale, să scăpăm de toate săgețile urii, vrăjmășiei și dezbinării dintre noi. Potolește inimile învrăjbite și întoarce în ele dragostea cea frățească, pentru ca iubindu-ne unii pe alții, să ne trăim viața în pace și bună înțelegere, și astfel, să ajungem cu toții și în împărăția cerurilor, unde împreună cu toți sfinții vom cânta slavă Unui Dumnezeu în Treime: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, totdeauna acum și pururea și în nesfârșiții veci. Amin.
|
||||
|
||||
![]()
Împărăteasă, Maică a Împăratului Hristos, care prin tine s’a arătat să ne facă fii și fiice împărătești, ție aducem mulțămită pentru prea-multele bunătăți și acoperemântul și ocrotirea de văzuții și nevăzuții noștri vrăjmași, din veac și până în acest ceas.
Maică cea bună a lui Dumnezeu, înalță rugăciunile și cererile noastre la Înălțimea Sa cea vecinică, Cel fără de moarte Dumnezeul și Împăratul Hristos, pe care ai născut și la feciorelnicii-ți sâni ai hrănit. Frica de Dânsul, Dreptul Judecător, a istovit toate puterile noastre, și nu mai îndrăznim să chemăm pe El și să-i aducem rugăciune. Călcat-am legea dragostei Sale, disprețuit-am chinurile Sale până la sânge pentru noi, rătăcit-am în țară străină, unde oamenii nu se osebesc de porci, nici hrana oamenilor de-a porcilor; L-am ocărât, L-am amărât, ne temem și ne ascundem de Dânsul precum Adam când a greșit în Rai. Și vedem acum că fără de minte am cugetat și fără de minte am umblat. Dar precum vinovatul nu îndrăznește a se ruga Judecătorului, ci caută pe cei apropiați Lui și-i roagă să mijlocească la Judecător, și noi, ca niște vinovați dintre cei mari, ca niște păcătoși dintre cei negri de păcate; ca niște nelegiuiți, și încă preacurvari, ca niște nebuni fără de minte, și încă nemaiîntâlniți, nu avem îndrăzneală înaintea Sa, a Dreptului Judecător, ci venim la tine, Maica cea bună a Dreptului Judecător Hristos. Solește pocăința noastră și ale noastre rugăciuni, ca să preaslăvim pe tine, precum părinții noștri Sârbi care ție s’au rugat și de la tine bucurie au primit, și-au mărturisit și-au întărit aceasta cu pecetea multor biserici ridicate în cinstea ta. Ție ne rugăm, Împărăteasă, Maică a Împăratului Hristos, du înaintea fiului tău, Dumnezeului și Mântuitorului nostru, aceste rugăciuni: Iată-ne pe noi, Doamne, toți păcătoșii Tăi Sârbi, în duh și adevăr, închinându-ne celor sfinte ale Tale. Iată-ne în cetatea cea sfântă a Ierusalimului, întru care proroceau Davíd și Prorocii întruparea Ta. Închinămu-ne Siónului Tău cel sfânt și ne rugăm Ție, iartă-ne pe noi și ne mântuiește. Amin. Iată-ne în Nazarétul cel sfânt, întru care Preasfânta Maica Ta a primit Bunavestire a măritului Arhanghel Gavriíl, cum că pe Tine va zămisli de la Duhul Sfânt și Împărat Te vei naște, a căruia Împărăție nu va avea sfârșit. Închinămu-ne și ne rugăm Ție: Iartă-ne pe noi, păcătoșii, și ne mântuiește. Iată-ne în peștera Vithléemului, unde oareșcând închidea Davíd oile neînțelegătoare și mieii săi, întru care Te-ai născut, Cuvinte al lui Dumnezeu, căruia s’au închinat păstorii și Màghii; acolo unde steaua a strălucit și a călăuzit către Tine, acolo unde îngerii cântau slavoslovie: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire, iată-ne și pe noi, păcătoșii Sârbi, închinându-ne Ție și rugându-te: greșit-am, Doamne Iisuse, iartă-ne pe noi și ne mântuiește. Iată-ne pe urmele Tale, întru toate cetățile și satele prin care ai umblat, și ai propoveduit bunavestire a vieții vecinice, și ai lucrat minuni; sărutăm fiecare urmă a Ta, îți slăvim dumnezeirea și ne rugăm Ție: iartă-ne pe noi, păcătoșii Sârbi, și ne mântuiește. Iată-ne la râul cel sfânt al Iordánului, întru care Te-ai botezat, și la iezerul unde ai ales pescarii a fi Apostoli, și pe Thavór, unde Te-ai schimbat la față, și în Sión unde, la Cina cea de Taină, Împărtășirea cu Trupul și Sângele Tău o ai rânduit spre mântuire, și în Vithanía unde pe Lázăr ai înviat, și în Biserica lui Solomón unde te-ai împotrivit făcătorilor de rele. Întru toate aceste locuri, ne închinăm Ție și pe Tine rugăm: iartă-ne pe noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, iartă, iartă și ne mântuiește. Iată-ne la înfricoșata Golgothà, pe care ai fost răstignit și cu patimi ai mărturisit arătarea Ta, și la mormântul dintru care ai înviat, și în Eleon, de unde Te-ai înălțat. Pretutindenea ne pocăim de păcatele noastre, pretutindenea cu pocăință plângem. Pe Tine slavoslovim și Ție ne rugăm: Doamne, iartă, miluiește și mântuiește pe noi, păcătoșii Tăi Sârbi. Nimenea nu ne poate ierta de nu ne ierți Tu, căci am greșit Ție. Nimenea în cer și pe pământ nu ne poate mântui de văzutul și nevăzutul rău, fără de Tine, Doamne, căruia s’a dat toată puterea în cer și pe pământ. Greșit-am, iartă-ne, pentru rugăciunile preacuratei Maicii Tale și pururea Fecioarei Maria. Ție se cuvine slavă și slavoslovie, și puterea și stăpânia și închinăciunea, de la toate neamurile și noroadele cerești și pământești, în tot veacul și în veci, împreună cu Tatăl și cu Sfântul Duh. Amin!
|
||||
|
||||
![]() ![]() Bucură-te Taină,
care te-nfioară, căci îl naști pe Domnul Și ești tot fecioară; Mulțumim, Măicuță, că ne-ai dăruit, întru feciorie, Pruncul Preaslăvit; Te rugăm: ajută Maică, celor vrednici, care sunt la suflet buni și feciorelnici. Bucură-te , Mamă, ce n-ai părăsit neamul ce te cheamă, când ai adormit; Mulțumim, Măicuță, căci de la mutare, grija pentru lume e mereu mai mare; Te rugăm, fierbinte, să nu părăsești pe cei ce te cheamă, neamul cel iubești. Bucură-te , Crinul, care s-a aflat cel mai alb din lume și cel mai curat; Mulțumim din suflet, că ajuți, Marie, celor ce-ți urmează Ție-n curăție; Te rugăm, Măicuță, ca pe fiecare, în a Ta grădină, să ne faci o floare. Bucură-te , Dorul, celor ce te cheamă și întotdeauna te cinstesc ca mamă; Mulțumim, Măicuță, noi, ce stăm în lume, că ne-auzi îndată când strigam la Tine; Te rugăm, fierbinte, să ne scapi de rău, căci noi suntem, Maică, toți din neamul tău. Bucură-te , Fiică, ce ai fost aleasă, de Cerescul Tată, ca să-i fii mireasă; Mulțumim, Fecioară, Sfântă-mpărăteasă, c-ai primit vestirea calmă și sfioasă; Te rugăm, Măicuță, noi de pe pământ, ca să iei aminte la al nostru cânt. Bucură-te , Mamă, că Cerescul Har a zidit în tine Duhului altar; Mulțumim, Măicuță, căci simțim mereu mijlocirea-Ți sfântă către Dumnezeu; Te rugăm, fierbinte, Maică și Fecioară, pentru mântuire, fă-te nouă scară. Bucură-te , Maica Domnului Hristos, Dumnezeul vieții, Sfânt și Preafrumos; Mulțumim, că-n ceruri, te avem ca Mamă și ajuți, de-a pururi, celor ce te cheamă; Te rugăm, Măicuță, ca să nu ne lași, pe noi care suntem niște copilași. Bucură-te Maică, Pururea Fecioară, ce întreci în farmec orice primăvară; Mulțumim, Măicuță, căci nu lași afară, pe cei care-Ți cântă și Te cheamă, iară; Te rugăm, fierbinte, din adâncul firii, să sădești la oameni gândul mântuirii. Bucură-te , Mirul cel cu bun miros, ce-ai primit mireasma Pruncului Hristos; Mulțumim, Măicuță, că din mirul tău, Tu împarți acelor ce Ți-l cer mereu; Te rugăm, fierbinte, să ne-ajuți pe noi, ca să nu dăm cerul pe praf și noroi. Bucură-te Scară, care urci în grabă, lacrima din ochii celui ce se roagă; Mulțumim, Măicuță, mulțumim frumos, că duci ruga noastră Domnului Hristos; Te rugăm, fierbinte, ca să-nalți la ceruri și de-acum ‘nainte ale noastre cereri. Bucură-te , Doamnă, care-ai fost aleasă pe pământ și-n ceruri ca Împărăteasă; Mulțumim, Măicuță, că din multe valuri, ne-ai salvat cu ruga și ne-ai scos la maluri; Te rugăm, fierbinte, ca să faci, Fecioară, ce e val, ca valul, repede să piară. Bucură-te, tronul Domnului cel Sfânt, ce ești înălțată azi, de pe pământ; Mulțumim că vrei să ne vezi în rai și pe toți urcați în cerescul trai; Roagă-te, îți cerem, pentru lumea toată, căci tu ești nădejdea, Maică preacurată; Bucură-te,-aleasa Tatălui Ceresc, care n-a uitat neamul omenesc; Mulțumim, Măicuță, fiindcă Tatăl Sfânt a găsit în tine vas curat și blând; Te rugăm, Măicuță, fă-ne tu în stare ca să fim și noi vase de onoare; Bucură-te,-ți zicem Ție, cu dreptate, căci te fericesc neamurile toate; Mulțumim fierbinte, dulce rugătoare, că-ți iubești copiii ce trăiesc sub soare; Te rugăm, ai milă de cei ce te cheamă, ce n-au cunoscut dragostea de mamă; Bucură-te,-ți zic glasuri de popoare, că ești lumii scut și mijlocitoare; Mulțumim Măicuță, că tu nu ne lași pradă preaușoară celor ce-s vrăjmași; Te rugăm: fii nouă, Maică rugătoare, și de-aici ‘nainte pavăză preatare; Bucură-te, Maică, viță-mpărătească, vrednică să vezi slava cea cerească; Mulțumim Măicuță că te străduiești, ca și pe creștini să-i învrednicești; Te rugăm, pe Tine, unică speranță, ca să ne salvezi, Maică, la instanță; Bucură-te, Maică, ce ești plină, toată, de cerescul har și ești preacurată; Mulțumim Măicuță, că ai fost smerită și pentru salvarea neamului, menită; Azi te roagă, Maică, neamurile toate pentru fericire, pace și dreptate. Bucură-te, lună, foc prealuminos, ce-ai primit lumina Soarelui Hristos; Mulțumim Măicuță, că a ta lumină luminează astăzi celor din grădină; Te rugăm, ajută-i, Maică, pe creștini, ca-n ortodoxie toți să fim lumini ! Bucură-te-ți zicem, Mamă iubitoare, căci ortodoxiei ești apărătoare; Mulțumim, Măicuță, că ne-ai apărat de vrăjmași, pe care, Tu i-ai rușinat; Noi, cu Tine, Maică vrem mereu să fim: și acum și-n vecii vecilor. Amin.
|
|||
|
|||
![]()
N-am derulat tot nu stiu daca s-a scris.
Scurta usor de zis mereu din suflet , puternica. Precuviosul Porfirie: Stapana intoarce plangerea noastra intru bucurie izbaveste-ne de robia celor ce ne razboiesc neincetat si invredniceste-ne luminii celei neinserate. |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumim. Doamne ajută!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumim , frate !
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur ca v-a mers la suflet , e lucrare a Maicii Domnului in Sf. Cuv. Porfirie Bairaktaris care imi e foarte la inima.Mi s-a lipit si mie in vremuri grele.
|
|
||||
|
||||
![]()
O, Stăpâna mea, Preacurată Fecioară și Maica Cuvântului, cu picăturile rugăciunii Tale curățește mintea mea de toată cugetarea cea deșartă și strălucește-mi raza înțelepciunii, ca să Te măresc pe Tine cu laude, punând înaintea Ta toate nădejdile mele de mântuire.
Din îndepărtata Sirie ai binevoit să Te adăpostești în mănăstirea Ghighiu, unde izvorul minunilor Tale curge neîncetat spre bucuria celor ce au trebuință de a Ta fierbinte mijlocire. Deci, nu ne lăsa nici pe noi lipsiți de comoara rugăciunilor Tale, ci în marea bunătății Tale cufundă adâncul păcatelor noastre, arătându-ne neosândiți la Judecata Fiului Tău și izbăvindu-ne de focul cel veșnic. Lacrimi de pocăință ai făcut să se verse din ochii episcopului siriac, descoperindu-i în chip tainic adevărul despre plecarea icoanei Tale. Preacurată, fă ca și din inimile noastre încremenite în împietrire să se reverse râul rugăciunii smerite spre curățirea mulțimii păcatelor noastre. Cu sabia rugăciunii Tale de foc taie legăturile patimilor noastre și umbrește-ne cu harul Duhului Sfânt spre luminarea cărării mântuirii. Adu-Ți aminte, Maică Preamilostivă, de toți cei din nevoi și peste toți revarsă ploaia bunătății Tale. Pe cei din primejdii îi izbăvește și îi adu la limanul păcii lui Hristos, mâhnirea o risipește din sufletele celor întristați de apăsarea necazurilor, pe prunci îi ocrotește sub acoperământul rugăciunii Tale, pe cei tineri din mrejele deșertăciunilor lumești îi izbăvește, pe bătrâni îi sprijinește cu toiagul rugăciunii Tale călăuzindu-i în pământul pocăinței. Femeilor celor neroditoare ascultă-le rugăciunea și dăruiește-le prunci care să fie buni ostași ai Bisericii lui Hristos și moștenitori ai Împărăției cerurilor. Ca Una Ce ești Podoabă a fecioarelor, păzește-le pe acestea întru desăvârșița înțelepciune, înfrumusețându-le cu podoabele tuturor virtuților spre buna plăcere a Mirelui ceresc. Fii munte nesurpat pentru monahii și monahiile ce râvnesc a ajunge pe culmile Taborului inimii cu pașii rugăciunii neîncetate a lui Iisus. Pe toți ne întărește întru răbdarea necazurilor și a ispitelor de mult feluri, dăruindu-ne cununa mântuirii. Mulțumim milostivirii Tale și neîncetatei purtări de grijă, prin care ne-am izbăvit din multe necazuri și îți aducem smerite laude ca acestea, rugânduTe a ierta nepriceperea noastră: Bucură-Te, Poarta mântuirii credincioșilor, Ușa Împărăției monahilor celor ce bine se ostenesc spre slava Cuvântului, Raiul Cel gânditor al iubitorilor de feciorie, Cununa drepților, Lauda cea mare a mănăstirii Ghighiu, nu înceta a mijloci nouă călătorie binecuvântată în pământul mântuirii. Păzește-ne de toate săgețile celui potrivnic, ridicând mâinile Tale la rugăciune, ca să ne izbăvim din mâna celui viclean. Sfânta Ta mănăstire Ghighiu o păzește de toate uneltirile vrăjmașilor nevăzuți, statornicind pacea în obștea Ta și întărind dragostea între surori, ca purtându-și sarcinile unii altora, să ajungă la porțile Împărăției cerurilor slăvind pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh și Ție aducându-Ți veșnică mulțumire totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru | claudiu-marius | Rugaciuni | 208 | 18.02.2019 20:00:38 |
Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 18 | 25.03.2018 04:20:35 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu | alecsandru | Rugaciuni | 20 | 06.02.2010 18:42:59 |
Maria Nascatoare de Dumnezeu | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 29.08.2008 12:39:39 |
|