![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() " Pe crucea mea vreau sa se scrie ORTODOX !
Cu toate fortele impotriva ecumenismului ! Hristos este ORTODOX "
|
|||
|
|||
![]()
9. Și va fi Domnul Împărat peste tot pământul; în vremea aceea va fi Domnul unul singur și tot așa și numele Său unul singur.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa fi sigur de asta , si sa fi tot atat de sigur ca o singura Biserica e a lui Hristos , cea Soborniceasca si Apostolica , restul sunt inventii , nascociri dracesti !
|
|||
|
|||
![]()
Din tot ce traiesc, din tot ce scriem aici cu totii, eu raman incapatinat ca un catar: sa ne uitam in noi insine (cu Domnul sa ne inhamam la efortul acesta) si nu in gradina altora (oricine ar fi ei).
Aici avem de lucru, pe ogorul acesta ne e sorocul mantuirii. Inlauntrul meu si al tau si al oricarui om e Hristos rastignit, e Hristos inviat. De e rastignit sau de e inviat: oare de cine depinde? De conduita fratelui meu sau de raspunsul meu la porunca (chemarea de dragoste a) Lui?... Oare de ce l-a omorat Cain pe Abel? Ma intreb. |
|
||||
|
||||
![]()
Sfinții Părinți ne dau răspuns la toate întrebările și frământările noastre , îndepărtându-ne de la rătăcire , de la vorbirea deșartă și filozofia ieftină și fără rost , căci de iubire, iertare se vorbește extrem de frumos mai în toate religile lumii, dar Ortodoxia chiar o pune în practică , acceptând si prigoana, și dojana , și insulta , și hula "vecinului", căci ea nu s-a impus cu forța , nu a dat năvală , nu a batjocorit pe nimeni , nu a răstignit ! De ce l-a ucis Cain pe fratele său ? Din invidie , precum accentuează și Ioan Gură de aur , iar Dumnezeu nu l-a iertat , iar pedeapsa a fost cruntă , grea :"Rătăcitor vei fi și fugar pe acest pământ ". Vezi Ioane ce pedeapsă grea i-a dat ? Câți sunt oare pedepsiți astfel în lumea asta în care iubirea , iertarea este declarată mai la toate colțurile , dar din care nu se aplică mai nimic. Câți Caini sunt pe acest pământ , și care este soarta lor ? "Nimeni să nu facă ce am făcut eu, ca să nu pățească la fel ", ni se arată în Sfânta Scriptură , dar atenție să nu ne fie mintea doar la crima propriuzisă, ci să gândim mult mai departe , căci aici e "marea filozofie" pe care le cuprinde Pocăința , iar până a înțelege cu adevărat ce este iubirea, iertarea , trebuie să le cunoaștem și să le știm cu adevărat pe "primele", căci nu putem sări peste niște etape, dargă Ioane , iar aceste etape sunt ABC-ul ORTODOXIEI , altfel suntem departe, mult prea departe de Adevăr , și rămânem niște simplii catâri neascultători loviți cu dreptate de Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta imi aduce aminte de povestea cu lingurile, ca si in rai si in iad sunt niste oameni cu linguri cu cozi foarte lungi, diferenta e ca in iad, nimeni nu isi poate duce lingura la gura sa manance, in timp ce in rai, acest lucru e compensat de faptul ca fiecare dintre ei ii tine lingura vecinului, reusind altfel sa se hraneasca cu totii, unii de la altii.
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 22.07.2011 at 15:15:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei, aici eu mai am de lucrat. Spor si tie, daca se intampla cumva sa nu fii deja desavarsit, prietene intru Hristos! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De spor am multa nevoie , de rabdare , de dreapta socoteala . . . , le iau pe rand si de la capat . . . , cad , ma ridic , dar sunt sincer , asta-i defectul meu ! O noapte linistita , prieten bun ! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, sora draga, iata ce ma framanta pe mine: cum voi face asta, in ciuda intregii mele bunavointe, cand am atatea hibe in mine? Nu se cuvine sa lucrez neincetat si la slefuirea mea? Imi pare asa de teribila munca asta necontenita... Si atat de frumoasa, pur si simplu frumoasa, in ciuda caderii si regretelor inevitabile. Vrem sau nu, noi tot avem de muncit zdravan cu noi insine, asta vroiam sa reamintesc. Poate, de-o vreme, sunt eu cam nemultumit de mine si aceasta face sa razbata o unda de asprime din frazele mele. Dar nu e apostrofare, Doamne fereste, cum ar putea fi? Ci pur si simplu imi marturisesc greutatile catre fratii si surorile mele care stiu ca se nevoiesc si ei. Sper doar putina ingaduinta, un fel de simpatie, sa zicem, pe baza celor pe care le avem in comun. Iar asta cred ca ne uneste si mai mult, Domnul fie cu noi! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 16:48:18 |
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 12:12:40 |
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 20:40:11 |
|