Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2007, 21:48:47
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca un crestin autentic este cel care ii face cinste lui Dumnezeu prin modul lui de a fi, prin bunatatea lui, prin iertarea si rabdarea lui, prin daruirea lui fata de ceilalti. Care este insa drumul spre aceasta autenticitate?
Reply With Quote
Vechi 07.02.2007, 22:09:53
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Eu cred ca un crestin autentic este cel care ii face cinste lui Dumnezeu prin modul lui de a fi, prin bunatatea lui, prin iertarea si rabdarea lui, prin daruirea lui fata de ceilalti. Care este insa drumul spre aceasta autenticitate?
Asa e, Iosif, dar rabdarea, bunatatea, iertarea, etc sunt florile si sunt daruri. Pentru a ajunge acolo trebuie sa facem si noi ceva, sa scoatem buruienile care sunt patimile si sa ne udam bine cu o solutie formata din putina despatimire, putina apropiere de Dumnezeu, putin rugaciune, putina infranare de la toate, putina trezvie, multa credintia si multa vointa. Si apoi Dumnezeu ne va da sa si inflorim. Nu de inflorire trebuie sa ne preocupam noi, ci de curatirea si udarea noastra.

Elena
Reply With Quote
Vechi 11.02.2007, 21:32:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Mi-as dori din toata inima ca intotdeauna crezul meu sa il pun practica 100%! E foarte greu si uneori imposibil pentru ca oile o mai iau si pe un drum gresit. Eu cred ca in fiecare dintre crestinii cu constiinta treaza exista aceasta lupta pentru autenticitate, fiecare dintre acestia se straduieste sa ajunga la o discrepanta cat mai mica intre ceea ce cred, spun si fac. Smerenia este intr-adevar usa in spatele careia se afla drumul spre autenticitate.

Ma gandesc ca orice vom cere de la Dumnezeu spre zidire sufleteasca ne va da fara indoiala. Sa ii cerem atunci smerenie si trezvie!

Slava Domnului ca nu ducem lipsa de crestini autentici care sa ne arate ca intr-adevar se poate trai crestineste! Acestia sunt mai putini decat falsii crestini, fara indoiala. Mi-as dori insa foarte mult ca macar cei care se straduiesc sa urmeze cu adevarat lui Hristos sa se adune laolalta, sa aiba o interactiune mai buna intre ei, sa se fraternizeze asa cum o cere Insusi Domnul. Suntem prea imprastiati si dezbinati!
Citind mai atent postarea ta, frate IOSIF, iti dau mare dreptate. Sa nu uitam ca traim intr o lume cu multe ispite si caderea in pacat se face foarte usor. La ultima spovedanie, mi-am cumparat un ghid despre spovedanie si canoane, unde erau enumerate cam 400 de pacate. M-am regasit in vreo 180, dea lungul vieti. Groaznic, nu? La ora actuala mai am cam 7-8 mai mici, o performanta totusi. Mi-am propus ca zilnic, seara sa fac pe cit posibil o analiza a zilei si sa vad unde persist in greseala( pacat). In felul acesta ma pot corecta sau a ma mentine. E foarte greu, dar nu imposibil daca- L iubesti pe DUMNEZEU.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2007, 21:47:52
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Cristi...ai nevoie de un psihiatru...sau de o femeie...
Reply With Quote
Vechi 11.02.2007, 22:12:19
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Of, cristi ,
ma faci sa rad ! Cum ai reusit sa faci inventarul , mie mi-ar fi frica sa pun mana pe o astfel de lista ?
Si zici ca mai sant putine ?

Stii ce am citit antr-un Pateric ?
Toate patimile revin , numai una singura nu . Care ?
Curvia si tot ce tine de ea . Eu cred ca e si batranetea an joc atunci .

Si cand toate te-au parasit atunci vine mandria (cu toata intensitatea )care-i mai rea decat toate !
Asa ca daca azi n-am facut ceva rau de unde sa stiu eu cum stau maine , pentru ca am aflat ca o singura clipa de pocainta te poate ridica si tot o clipa de naetentie te poate cobora cu aceesi repeziciune .

Eu stii cum fac ? Nu ma mai gandesc prea mult la pacate , ma gandesc la cate clipe de mantuire mi s-au oferit si nu le-am vazut . Eu cam asa fac inventarul .
Ce puteam sa fac azi si am dormit , pentru ca a nu face ceva bun e tot pacat .

Poate ne mai spui si noua din secretele tale !
maria
Reply With Quote
Vechi 12.02.2007, 17:47:02
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit

Oare autenticitatea nu este de fapt darul dobandit treptat de cei ce traiesc cu adevarat credinta? Eu cred autenticitatea survine in urma autentificarii, autentificarea este un proces indelungat cauzat, catalizat si concretizat prin intermediul mai multor factori, printre care cel mai decisiv factor este alegerea de a trai cu si pentru Dumnezeu.

Da, sunt diferite tipuri de relatii si diferite modalitati de parcurgere a acestui drum. Fiecare are o formula proprie sau impropriata de demolare a zidului care sta intre noi si Dumnezeu: pacatul! Da, cred ca Dumnezeu este gata oricand sa ne daruiasca si mai multa putere, atunci cand o cerem in cunostinta de cauza! Vrea sa stim, sa ajungem noi insine la concluzia ca gresim si constientizand acest lucru in mod concret, in detaliu, sa ii cerem ajutorul, harul, vindecarea, care nu este decat un dar!

Unul se gandeste la numarul pacatelor si incearca sa le imputineze, altul se gandeste la ce sa mai faca bun ca sa nu pacatuiasca, altul isi plange pacatele si plansul il opreste de la pacatuire, altul este decis sa renunte la treuctul pacatos si deschide o pagina noua in viata lui, bucurandu-se de mantuire si inrolandu-se in slujirea lui Hristos, din toata inima, etc. NU modul e importanta, ci rezultatul, adica instrainarea de pacat si apropierea de Dumnezeu.

Sa dea Bunul Dumnezeu sa ne bucuram neincetata de caldura apropierii de El si de lumina binecuvantarii Sale prin care sa venim la cunostinta adevarului si sa nu mai traim in intunericul nefericirii, indisolubil legat de pacat.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2007, 18:44:12
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Cita ura-nsuflet ai dragul meu . Daca te intereseaza chiar asa de mult, cu psihicul stau excelent iar de femeie nu am nevoie, find casatorit cu o femeie nemaipomenita si sint impreuna de 27 de ani intelegindu ne perfect . Am un baiat de 23 ani, student eminent. Familia e perfecta din toate punctele de vedere, multumind-ui Bunului Dumnezeu din toata inima. La cei 50 ani ai mei din punctul familial stau excelent, lucru care ti-l doresc si tie Alexandru. In legatura cu pacatele mele , ele au fost acumulate mai mult in tinerete si acum le regret si ma caiesc in fata lui Dumnezeu si acest lucru ar trebui sa-l faca toti mai devreme sau mai tirziu. Conceptia ta despre viata este mult diferita fata de a mea. Asa ca chestia cu psihiatru si femeile , pentru mine cel putin nu sint valabile. Iti doresc, din tot sufletul sa ai si tu parte de o familie asa de reusita si minunata cum am eu.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2007, 18:44:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cita ura-nsuflet ai dragul meu . Daca te intereseaza chiar asa de mult, cu psihicul stau excelent iar de femeie nu am nevoie, find casatorit cu o femeie nemaipomenita si sint impreuna de 27 de ani intelegindu ne perfect . Am un baiat de 23 ani, student eminent. Familia e perfecta din toate punctele de vedere, multumind-ui Bunului Dumnezeu din toata inima. La cei 50 ani ai mei din punctul familial stau excelent, lucru care ti-l doresc si tie Alexandru. In legatura cu pacatele mele , ele au fost acumulate mai mult in tinerete si acum le regret si ma caiesc in fata lui Dumnezeu si acest lucru ar trebui sa-l faca toti mai devreme sau mai tirziu. Conceptia ta despre viata este mult diferita fata de a mea. Asa ca chestia cu psihiatru si femeile , pentru mine cel putin nu sint valabile. Iti doresc, din tot sufletul sa ai si tu parte de o familie asa de reusita si minunata cum am eu.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2007, 18:45:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Reply With Quote
Vechi 12.02.2007, 18:45:46
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare