Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 19:00:34
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de blajinul Vezi mesajul
Si, daca vor, pur si simplu, sa faca un bine. Eu nu am nimic impotriva sa mi se faca un mic control medical, gratuit. Si, poate as cumpara si niste carti despre sanatate. Cea mai buna investitie materiala, este in sanatatea persoanala. Sa te fereasca Dumnezeu sa te imbolnavesti, in zilele noastre. Mori de viu.
NU mai mori acum, ca vin "fratii" cu trusa medicala si te trateaza...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 11.01.2011, 19:02:18
Melissa
Guest

Implicit

Eu decat sa iau un colt de paine de la un adventist ,mai bine rabd de foame!
Vechi 03.02.2011, 23:58:53
anatolie
Guest

Implicit

Doamne ajuta!

Last edited by anatolie; 04.02.2011 at 00:41:20.
Vechi 06.02.2011, 18:00:52
bubu29 bubu29 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.02.2011
Implicit ei bine..in legatura cu acel topic despre adventisti..

sunt si eu ortodoxa,doar ca incerc sa privesc din ochii celor din jurul meu..
stii. . . verisorul meu e crestin dupa evanghelie..
si totusi..mereu il intre ce la atras acolo..
el imi spune ca acei oameni cred cu adevarat in Iisus si in Domnul si ca aceea e calea cea dreapta..
dar totusi..
o fata mia spus ca fiecare religie are Dumnezeul ei..
si eu iam zis ca nu e adevarat... ca Dumnezeu e numai unul.. doar e privit din mai multe puncte de vedere..e privit diferit de fiecare om.. de aceea sunt mai multe culte religioase..
deci..revenind la subiect..
adventistii cred ca religia lor este cea dreapta,la fel cum noi credem ca a noastra este cea dreapta..nimeni nu stie adevarul,numai Domnul..
ei incearca sa aduca pe toata lumea pe calea dreapta,de aceea fac lucruri de genu si infiltreaza in orice carti,emisiuni de ale lor
pentru a ne starni interesul nostru..
cunosc o fata care e trimisa in misiune de evanghelizare in india..
la noi de ce nu se fac lucruri de genu?
pocaitii incearca sa faca cunoscut numele Domnului peste tot in lume..si nu asteapta vreo rasplata in bani sau chestii de genu..
pe cand la noi se face asa ceva?
exista careva care sa se duca in intreaga lume,sa calatoreasca pe banii lui si totusi sa transmita mesajul Domnului?
exista asa ceva la noi?
ei bine nu exista..pentru ca toti umbla in interesul lor..doar sa aiba bani si sa le fie bine..
acum sper ca intelegeti cu totii de ce acea adventista a facut acest lucru..
a intrat in casa ta pentru a te ajuta,tia facut un serviciu gratis,si totodata a incercat sa ti-L arate pe Domnul...
consider ca nu e de condamnat gestul ei..
si nu trebuie sa privim pe cei de alta religie ca fiind dusmani..
Domnul a spus sa iubim chiar si pe dusmanul nostru..
ei oricum nu ne sunt dusmani..ei doar vor sa se faca voia Domnului...
ar trebui sa traim toti ca o familie fericita si sa luam exemplu de la ei..cum se iubesc si se ajuta intre ei fara a cere inapoi ceva...
la noi nu intalnim asa ceva..
la noi toti sunt fatarnici si cu interes...
si nu zic ca toti ar fi perfecti la ei si numai rai la noi
orice padure are uscaturi...
dar uscaturile padurii noastre sunt mai mari ca ale padurilor lor!...
deci haideti sa nu mai fim rai si egoisti si sai privim ca pe niste oameni rai..
Vechi 06.02.2011, 18:21:45
cristinadaciana
Guest

Implicit

Incerc sa-mi inchipui cum ar fi ca ortodocsii sa inceapa sa bata pe la usile celor de alte religii cu carti ortodoxe se vanzare si incercand sa le explice ca daca nu se convertesc sunt pierduti... sau umbland pe strada tot doi cate doi si impartind fluturasi cu propaganda ortodoxa :).
Incepand cu varsta de 16 ani fiecare persoana are dreptul sa-si aleaga singura religia.
Respecta ca sa fi respectat!
Vechi 06.02.2011, 18:32:34
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Incepand cu varsta de 16 ani fiecare persoana are dreptul sa-si aleaga singura religia.
Adica?

Citat:
Respecta ca sa fi respectat!
Corect.
Vechi 06.02.2011, 18:42:11
cristinadaciana
Guest

Implicit

[quote=dianagroza;334027]Adica?

Adica orice persoana care a implinit 16 ani are dreptul sa-si aleaga singura religia.
Vezi aici :
http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?id=1661
Art.3 Paragraful (2)
Vechi 06.02.2011, 19:23:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Incerc sa-mi inchipui cum ar fi ca ortodocsii sa inceapa sa bata pe la usile celor de alte religii cu carti ortodoxe se vanzare si incercand sa le explice ca daca nu se convertesc sunt pierduti... sau umbland pe strada tot doi cate doi si impartind fluturasi cu propaganda ortodoxa :).
!
Cum diavolul nu i-a lasat ca fariseii si carturarii sa-L inteleaga pe Hristos, tot asa nu-i va lasa sa priceapa ce le vor spune ortodocsii....
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 06.02.2011, 18:35:20
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bubu29 Vezi mesajul
sunt si eu ortodoxa,doar ca incerc sa privesc din ochii celor din jurul meu..
si totusi..mereu il intre ce la atras acolo..
el imi spune ca acei oameni cred cu adevarat in Iisus si in Domnul si ca aceea e calea cea dreapta..
dar totusi..
o fata mia spus ca fiecare religie are Dumnezeul ei..
si eu iam zis ca nu e adevarat... ca Dumnezeu e numai unul.. doar e privit din mai multe puncte de vedere..e privit diferit de fiecare om.. de aceea sunt mai multe culte religioase..
deci..revenind la subiect..
adventistii cred ca religia lor este cea dreapta,la fel cum noi credem ca a noastra este cea dreapta..nimeni nu stie adevarul,numai Domnul..
ei incearca sa aduca pe toata lumea pe calea dreapta,de aceea fac lucruri de genu si infiltreaza in orice carti,emisiuni de ale lor
pentru a ne starni interesul nostru..
la noi de ce nu se fac lucruri de genu?
pocaitii incearca sa faca cunoscut numele Domnului peste tot in lume..si nu asteapta vreo rasplata in bani sau chestii de genu..
exista careva care sa se duca in intreaga lume,sa calatoreasca pe banii lui si totusi sa transmita mesajul Domnului?
exista asa ceva la noi?
ei bine nu exista..pentru ca toti umbla in interesul lor..doar sa aiba bani si sa le fie bine..
acum sper ca intelegeti cu totii de ce acea adventista a facut acest lucru..
a intrat in casa ta pentru a te ajuta,tia facut un serviciu gratis,si totodata a incercat sa ti-L arate pe Domnul...
consider ca nu e de condamnat gestul ei..
si nu trebuie sa privim pe cei de alta religie ca fiind dusmani..
Domnul a spus sa iubim chiar si pe dusmanul nostru..
ei oricum nu ne sunt dusmani..ei doar vor sa se faca voia Domnului...
ar trebui sa traim toti ca o familie fericita si sa luam exemplu de la ei..cum se iubesc si se ajuta intre ei fara a cere inapoi ceva...
deci haideti sa nu mai fim rai si egoisti si sai privim ca pe niste oameni rai..
Problema ta este ca tu crezi ca fiecare religie este o cale spre Dumnezeu.De asta ai aceasta atitudine de toleranta.

Dar daca esti ortodoxa,ar trebui sa vezi ce mare dar ai primit:
Ortodoxia este singura religie care duce spre Dumnezeu.
Vechi 06.02.2011, 19:19:26
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Exclamation

Citat:
sunt si eu ortodoxa,doar ca incerc sa privesc din ochii celor din jurul meu....
Ma bucur sa aud ca esti ortodoxa, doar ca nu vezi in Biserica din care faci parte decat partea negativa....esti atunci oare ortodoxa?
Nu te-am auzit spunand nimic frumos de Bis. Ortodoxa, chiar nu ii gasi nimic?

Citat:
si totusi..mereu il intre ce la atras acolo....
Ma gandeam de unde ai tu atatea pareri negative despre Bis. Ortodoxa...!!!

Citat:
el imi spune ca acei oameni cred cu adevarat in Iisus si in Domnul si ca aceea e calea cea dreapta....
Nu stiu ce-ti spunea, dar iti spunea prost.
De vorba cu alti NP pe alte forumuri, nici unul din ei nu spuneau ca detin calea dreapta...taman numai varu tau.

Citat:
dar totusi..
o fata mia spus ca fiecare religie are Dumnezeul ei....
Bine ti-a spus.
Exista UN Dumnezeu si mai multi diavoli facuti de unii dumnezei...

Citat:
deci..revenind la subiect....
Orice intelegere gresita a lui D-zeu, e de la satana si de la slujitorii lui: nu vb oare Biblia de invatatorii mincinosi?
Acceptand parerile NP, negam invataturile Bibliei cu privire la proorocii mincinosi si la invatatorii rai...

Citat:
adventistii cred ca religia lor este cea dreapta,..
Adventistii cred in ce le-a spus E.G.White...cauta sa vezi, si vino si-mi da dreptate.

Citat:
la fel cum noi credem ca a noastra este cea dreapta....
Cum sa nu credem acest lucru cand Biserica noasta este de 2000 de ani?
Toate sectele au aparut , cand????
Cum sa nu cred in Biserica mea, cand ea de 2000 de ani pastreaza adevarul si-l transmite tuturor crestinilor...D-zeu a lasat o invatatura, nu peste 3000...

Citat:
nimeni nu stie adevarul,numai Domnul....
Ba se stie, numai ca NP (oameni mandri si orgoliosi) nu accepta aceasta idee...
Daca Hristos a intemeiat o Biserica care propovaduieste o invatatura, trebuie sa cautam si care este aceea Biserica cu invatatura cea buna.

Citat:
pentru a ne starni interesul nostru....
Ei cauta fala si mandrie...

Citat:
la noi de ce nu se fac lucruri de genu?..
Du-te draga si tu in India si fa misiune daca esti ortodocsa si daca crezi ca Biserica Ortodoxa este nepasatoare la acestea.
Dar nu e nevoie! BOR are episcopii si mitropolii intemeiate dincolo de granitele hotarului tarii. Vrei sa stii unde? - Paris, Italia , Spania, Germania, Stockholm, Chicago, Melbourne,etc...
Dar Biserica Ortodoxa este pretutindeni in lume....
La noi in BO "este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica" (1 Cor 14, 35).

Citat:
pocaitii incearca sa faca cunoscut numele Domnului peste tot in lume..si nu asteapta vreo rasplata in bani sau chestii de genu....
Draga, zeciuiala NP face minuni dincolo de hotar...Pt ca Pavel spune clar (cauta versetul in Biblie tu) : I Corinteni 9, 7.

Citat:
exista asa ceva la noi?..
La noi nu se trambiteaza faptele cele bune, pt ca asa ne invata Hristos: Matei 6 , 1-2. Luați aminte ca faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei; altfel nu veți avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii în sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor.

Citat:
acum sper ca intelegeti cu totii de ce acea adventista a facut acest lucru....
Daca tu nu stii ce activitati desfasoara Biserica Ortodoxa, nu inseamna ca ar trebui sa fii crezuta.
Daca tii parte adventistei, te intreb: de ce vin saracuti cu carti pe la ortodocsi? de ce nu se duc la Budisti sau la musulmani, ca astia au lipsuri la capitolul D-zeu?

Citat:
consider ca nu e de condamnat gestul ei....
De parca ea L-a vazut pe Domnul, si stie cum arata...

Citat:
si nu trebuie sa privim pe cei de alta religie ca fiind dusmani....
Nu sunt dusmanii nostri, sunt prietenii nostri; atata timp cat stau si-si vad personal de credinta lor.
Isi arata coltii, nu facem decat si-i "pilim"...

Citat:
Domnul a spus sa iubim chiar si pe dusmanul nostru....
Dar nu a spus sa-i iubim pe eretici, ci sa ne departam de ei.
Dusmanii nu sunt sectarii, sunt cei care nu voiesc raul....sau , poate ca ai dreptate: si sectarii ne vor raul, ne vor in iad cu ei...

Citat:
ei oricum nu ne sunt dusmani..ei doar vor sa se faca voia Domnului.....
Nu stiu si nici nu ma intereseaza de cum arata voia domnului lor...sa pastreze pt ei!

Citat:
ar trebui sa traim toti ca o familie fericita si sa luam exemplu de la ei..cum se iubesc si se ajuta intre ei fara a cere inapoi ceva.....
Noi traim, dar nu ne lasa ei.
Se iubesc??? asta ti-a spus varul tau...pe noi, si dracul e mai bland...

Citat:
Faci afirmatii nefondate...deci , te rog sa argumentezi...
La noi nu sunt fatarnici, la noi sunt "vamesi"...viteste aceste versete si spune cine e vames si cine e fariseu, tinand cont de tot ce ai spus tu pana aici:
Luca cap 18 , 10. Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș.
11. Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș.
12. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.
13. Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.
14. Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38