Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2011, 14:39:04
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Ce cauti pe un site crestin ortodox? In care se vorbeste numai de divinitate? Ce asteptai sa vorbim impotriva lui Dumnezeu? Asta este pacat impotriva Duhului Sfant si este de neiertat.
Dar Guvernul ce cauta in buzunarul meu, ca sa construiasca o catedrala ortodoxa?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:40:45
Bogdan N Bogdan N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai dar tu ce vrei "Pica para malaiata in gura lui Matafleata? " Vrei doar sa stam si sa spunem Doamne vreau asta si sa apara in fata noastra? Sa fim seriosi. Cum vrei sa ti-se indeplineasca ceva daca nu ai credinta nici cat un graunte de mustar?
Vechi 22.06.2011, 14:41:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Dar Guvernul ce cauta in buzunarul meu, ca sa construiasca o catedrala ortodoxa?
Doar pentru asta a cautat in buzunarul tau nu? Pentru nimic altceva?
Vechi 22.06.2011, 14:47:13
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai dar tu ce vrei "Pica para malaiata in gura lui Matafleata? " Vrei doar sa stam si sa spunem Doamne vreau asta si sa apara in fata noastra? Sa fim seriosi. Cum vrei sa ti-se indeplineasca ceva daca nu ai credinta nici cat un graunte de mustar?
Nu. Asta faci tu, pentru ca te lasi in mana divinitatii. Eu trag de unul singur, si imi construiesc viata asa cum aleg.

Citat:
Doar pentru asta a cautat in buzunarul tau nu? Pentru nimic altceva?
Nu. A mai bagat mana si pentru o miriada de biserici construite din '90 incoace, si pe salarii de preoti, si pe salarii de profesori de religie. Si da, vorbim despre astea acum, ca de-aia e forum ortodox:)
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:53:10
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Corect. Dar de ce trebuie sa cred intr-o anumita divinitate pentru a fi de folos celor din jur?
Nimic din ce ai spus nu se constituie intr-un argument pro religie, mai degraba sunt argumente anti-religie, pentru ca arata ca religia nu e necesara pentru a indeplini lucrurile enumerate mai sus.
Sunt argumente indirecte. Pentru că religia se ocupă cu transcendentul. Tu poți crede în valorile transcendente și fără religie, însă numai dacă ești un idealist. Or, dacă mergi până la capăt în căutarea asta a sensului iubirii în lume, să zicem, nu vei putea respinge adevărurile revelate. De fapt, mi se pare că nici nu le respingi, și că ceea ce te deranjează este manifestarea în lume a religiei.
Sau ești în dezacord cu faptul că religia vorbește despre un Dumnezeu personal, care este Iubire și Adevăr. Poți crede în iubire, însă nu într-un Dumnezeu al iubirii.
În ce mă privește, cred că de la noi, ca oameni, nu poate veni decât o căutare a Iubirii; suntem niște receptacule. Dacă suntem cu inima deschisă putem primi și în inimă revelația biblică (în special evanghelică). Și numai atunci se va deschide în noi un orizont infinit de iubire și cunoaștere. Altfel, rămânem limitați, cel mult într-o căutare perpetuă, dar insuficientă mereu.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 14:55:04
Senior Member

Implicit

1."Guvernul a dat bani pentru ruta ocolitoare a Sucevei" (http://www.evenimentul.ro/articol/gu...a-sucevei.html)
2."Guvernul a dat bani pentru stadionul Național" (http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_...398360528.html)
3."Guvernul a dat bani pentru restaurarea unor monumente istorice din judet, iar beneficiarii n-au fost in stare sa-i cheltuie" (http://www.artline.ro/Guvernul-a-dat...-9820-1-n.html)
4."Rovana Plumb acuza Guvernul ca a dat bani pentru firmele apropiate PD-L" (http://www.ziare.com/rovana-plumb/st...e-pd-l-1065264)
5."Guvernul a dat bani pentru apa județului" (http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Gu...i-19-1342.html)
6."Guvernul a dat bani pentru reabilitarea străzilor" (http://informatiavranceana.ro/2011/0...rea-strazilor/)

Am vazut ca doar pentru ceea ce ai sustinut tu ia bani.
Vechi 22.06.2011, 15:12:44
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu poți crede în valorile transcendente și fără religie, însă numai dacă ești un idealist.
Valorile respective nu sunt transcendente, si nu au caracter mistic. Sunt explicabile stiintific. Ca tu vrei sa le dai un sens aditional, asta e alta problema.

Si nu, nu e vorba de idealism, ci de realism.

Citat:
Or, dacă mergi până la capăt în căutarea asta a sensului iubirii în lume, să zicem, nu vei putea respinge adevărurile revelate. De fapt, mi se pare că nici nu le respingi, și că ceea ce te deranjează este manifestarea în lume a religiei.
Sau ești în dezacord cu faptul că religia vorbește despre un Dumnezeu personal, care este Iubire și Adevăr. Poți crede în iubire, însă nu într-un Dumnezeu al iubirii.
Iubirea nu e valoare crestina. A existat inainte de crestinism, si va exista si dupa. Nu e nimic "revelat" acolo. Ca religia (oricare ar fi ea) isi atribuie roluri pe care de fapt nu le are, asta nu e nimic nou.

Dumnezeul crestin nu e Iubire (vezi VT), si nu e nici Adevar (vezi Biblia, care se dovedeste pe zi ce trece doar o colectie de mituri).

Citat:
În ce mă privește, cred că de la noi, ca oameni, nu poate veni decât o căutare a Iubirii; suntem niște receptacule. Dacă suntem cu inima deschisă putem primi și în inimă revelația biblică (în special evanghelică). Și numai atunci se va deschide în noi un orizont infinit de iubire și cunoaștere. Altfel, rămânem limitați, cel mult într-o căutare perpetuă, dar insuficientă mereu.
Din nou, iubirea nu are nici in clin nici in maneca cu religia, e o valoare independenta. Cat despre cunoasterea adusa de biblie, cartea respectiva e mai degraba o frana in fata cunoasterii.

Citat:
1."Guvernul a dat bani pentru ruta ocolitoare a Sucevei" (http://www.evenimentul.ro/articol/gu...a-sucevei.html)
2."Guvernul a dat bani pentru stadionul Național" (http://www.adevarul.ro/sport/fotbal_...398360528.html)
3."Guvernul a dat bani pentru restaurarea unor monumente istorice din judet, iar beneficiarii n-au fost in stare sa-i cheltuie" (http://www.artline.ro/Guvernul-a-dat...-9820-1-n.html)
4."Rovana Plumb acuza Guvernul ca a dat bani pentru firmele apropiate PD-L" (http://www.ziare.com/rovana-plumb/st...e-pd-l-1065264)
5."Guvernul a dat bani pentru apa județului" (http://www.jurnalulbtd.ro/articol-Gu...i-19-1342.html)
6."Guvernul a dat bani pentru reabilitarea străzilor" (http://informatiavranceana.ro/2011/0...rea-strazilor/)

Am vazut ca doar pentru ceea ce ai sustinut tu ia bani.
Si nu ti se pare normal ca Guvernul sa dea bani pe infrastructura? Sau in opinia ta, bisericile fac si ele parte din infrastructura?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 22.06.2011, 17:34:14
Fibril Fibril is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Robertworld Vezi mesajul
In timp ce verificam noutatile de azi, am dat si peste site-ul asta, de unde am aflat ca primaria capitalei doneaza 10 milioane pentru constructia Catedralei Mantuirii Neamului. Si eu sunt revoltat in aceasta privinta, pentru ca nu ii vad rostul acum. Impart aceiasi idee cu tipul care a scris articolul ala si ma bucur ca el a incercat sa apere biserica, dar degeaba daca presa ataca zilnic Biserica Ortodoxa. Totusi, revenind la subiect, ce parere aveti voi despre Catedrala Mantuirii Neamului ?
Rostul este vazut inca de pe vremea vesnicului de pomenire patriarh Miron Cristea. Toti urmasii au fost de acord dar "nu-i acum timpul!". Daca nu acum, atunci cand?
Eu cred ca acum este timpul. In perioade de "lancezeala" economica, este bine sa se abordeze proiecte mari care antreneaza resurse materiale si umane dintr-o mare diversitate de sectoare iar plata se face esalonat. Este rau? Doresc ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute si sa dea putere Patriarhului Daniel sa reziste la criticile din exterior si chiar din interior. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.06.2011, 01:33:28
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Rostul este vazut inca de pe vremea vesnicului de pomenire patriarh Miron Cristea.
Da, e pomenit. Mai ales de evreii romani care au ramas fara cetatenie.

Citat:
Toti urmasii au fost de acord dar "nu-i acum timpul!". Daca nu acum, atunci cand?
Pai nu stiu, pe la 1500? Nu de alta zic unii ca ne aflam cu vreo 400 de ani in urma lumii civilizate. Cand ei or sa cucereasca noi planete, poate poate terminam si noi prima autostrada si ceva spitale. Dar o sa avem Catedrala!

Citat:
In perioade de "lancezeala" economica, este bine sa se abordeze proiecte mari care antreneaza resurse materiale si umane dintr-o mare diversitate de sectoare iar plata se face esalonat.
Da, este bine, atata timp cat respectivele investitii vor genera venit ulterior. BOR vrea Catedrala construita pe banii Statului, si beneficiile ulterioare in curtea proprie. Mai exact cum va beneficia boborul de pe urma acestui mare proiect? Da, la beneficii economice ma refer, nu la cele care vin in lumea de apoi. Nu de alta, dar eu in lumea asta platesc pentru constructia ei.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2011, 10:27:29
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de paprika Vezi mesajul
calatorind in europa admiram stilul catedralelor gotice sau romane si in orice oras bisericile sunt puncte turistice esentiale. practic asta lasam in urma noastra. nici cand s-au construit acele catedrale nu erau bani si populatia era la stramtoare. bani nu vor fi niciodata pt un asemenea proiect.
dar pe de alta parte e drept ca momentul e extrem de prost ales si oamenii se vor focaliza pe treaba asta si vor detesta si mai mult Biserica.
imi place concluzia articolului adus de dvs in atentia noastra. poate putina mediatizare a actiunilor filantropice ale Bisericii nu ar strica...
Bisericile nu sunt tot ce lasam in urma noastra. Atractii turistice exista si altele, in afara de biserici. Acele catedrale... faimoase, ca sa le spun asa, de prin Europa, reprezinta o atractie pentru turisti si din cauza istoriei care se ascunde in spatele lor. Mi se pare absurd si absolut stupid sa contruiesti sau sa infrumusetezi biserici, in scopuri turistice.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41