![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Buna, sa stii ca si eu am deschis aici o tema parca asemanatoare cu a ta : http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12544 si eu ma simteam atunci groaznic parca ceva ma rodea pe dinauntru...insa cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut peste acea stare.
In viata se intimpla asa situatii, trebuie sa rabdam sa mergem inaite, te-ar ajuta mult o spovedanie cred, sa cauti un Preot batrin (calugar) care te poate ajuta cu experienta lui. Te sfatuiesc sa te spovedesti cit mai amanuntit, sa vii la biserica mai ales Duminica, sa citesti scrierile Sf. Ioan Gura de Aur care cu adevarat parca i-ti deschid ochii, si sa rabzi deoarce fiecare zi e diferita una de alta, azi e noros si ploua iar miine va fi soare cu purtarea de grija a lui Dumnezeu. P.S si nu uita nu esti singura. |
|
|
|||
|
|||
|
Ma bucur pentru tine Sanduu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Draga Mflory,
M-a impresionat mesajul tau. Incerc, dar nu stiu exact ce as putea sa-ti scriu, care sa te ajute. Si eu sunt o persoana care a vrut de cateva ori sa moara... dar mi-a fost frica de iad... mi-l inchipuiam ca pe o colectie a tuturor starilor proaste pe care le traiam si de care vroiam sa scap, stres, depresii, rusine de mine insami... o suferinta continua si vesnica. Recunosc ca m-au ajutat si parintii/ prietenii de a iesi din starile respective. De obicei erau cauzate de asteptarile prea mari pe care le aveam de la mine si pe care nu le-am putut implini. Plus alte boacane pe care nu vi le spun :-) (Cum spunea un "coleg de forum", complexul de inferioritate apare cand nu ne atingem obiectivele stabilite de un orgoliu prea mare... ceva de genul acesta...) In urma uneia din aceste perioade de depresie am ajuns sa merg la biserica, mi-am gasit duhovnicul care m-a ajutat si de care sunt f legata. Si acum mai sunt trista si apatica. Nu pot spune ca viata mea este una model, dar e adevarat ca nu am greutati. Nu stiu planurile lui Dumnezeu pentru mine, dar am nadejde ca va fi bine (sper ca nu pacatuiesc cu prea mare nadejde in bunatatea lui Dumnezeu... ) Trebuie sa luptam, sa vedem ceea ce avem bun in noi si sa invatam din experiente... Ai dreptate cu faptul ca putini (eu cel putin nu) fac un bine total dezinteresat... doar daca ti-e grozav de mila de cel de langa tine, dar altfel tot asteptam o recompensa, mai devreme sau mai tarziu. Ai grija de tine! Doamne-ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Apoi, cauta un preot de varsta apropiata cu a ta si incearsca sa-ti descarci sufletul, mai intati printr-o discutie, apoi prin spovedanie. Nu stiu in ce oras locuiesti, dar, terminand teologia, precis ai auzit de Ascor. Du-te pana acolo, din cand in cand. Daca aveti o biserica a studentilor in oras, fa-ti obicei sa mergi acolo la slujbe. Nu dispera. Toata lumea, sau aproape toata lumea, a avut momente, perioade in viata, asemenea tie. Chiar si noi cei care azi avem o varsta. Nu o sa-ti dau exemple, dar crede-ma ca fiecare a avut de mic crucea lui sau cruciulita lui, mai mult sau mai putin, intr-un fel sau altul. Maicuta Sfanta sa te pazeasca ub Sfant Acoperamantul sau! Iti dau si tie cu drag o "portie" din binecuvantarile pe care le-am primit azi de la Parintele Arsenie Papacioc. Domnul fie cu tine. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Venim în lume cu darurile lui Dumnezeu. El așteaptă ceva de la noi; de la fiecare altceva. De noi ține să înțelegem ce vrea El și cum Îi răspundem. Nu trebuie să ne plângem de ceea ce am primit; ceea ce ai poate că e mult mai mult decât ce au alții. Nu contează ce ai, ci ce dai. Poate că nu poți ajuta pe cineva material, dar poate că este lângă tine cineva care are nevoie de o mângâiere, de o vorbă bună. Sau poate ai un dar al tău, o vocație pe care trebuie să o lucrezi. Inima trebuie să te îndemne către ceva: să ajuți, să crești sau/ și să educi copii, să înveți despre viață ca să ai învățătură de oferit celor debusolați... Viața capătă sens atunci când trăiești pentru cineva; când te dăruiești, până la uitare de sine. Lui Dumnezeu sau oamenilor; sau lui Dumnezeu și oamenilor. Și își pierde sensul atunci când te preocupi de tine, de viața ta, de binele tău. Cine își pune în minte să fie fericit aproape sigur va fi nefericit; cine caută fericirea altcuiva o va găsi pe a sa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Da, iti da mult de gandit.Intotdeauna mi-au placut persoanele care pot da un sfat cu iubire, simplu si usor de inteles, fara sa se mandreasca ca sunt intelepte, ofera din inima.Iti multumesc si tie si lui inca o data...
|
|
|
|||
|
|||
|
Mai corect spus: Dumnezeu cheamă, iar noi trebuie să răspundem.
|
![]() |
| Tags |
| rau si bine, suferinta fericire, viata |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| M-am saturat ca Dzeu sa nu auda si sa nu vada! | FireSpirit | Generalitati | 128 | 23.09.2011 13:45:46 |
| Ajutati-ma sa traiesc! | stelica67 | Umanitare | 104 | 12.05.2010 22:45:02 |
| Vreau sa traiesc pentru copilul meu | tugleaa | Umanitare | 0 | 10.05.2007 14:33:08 |
| Vreau sa traiesc pentru copilul meu | tugleaa | Umanitare | 0 | 10.05.2007 14:31:49 |
| Cum traiesc crestinii in lume | Tudor | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 3 | 21.11.2006 15:13:17 |
|
|