Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2011, 20:11:27
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
iar daca oamenii bisericii nu le respecta, la ceilalti de ce mai avem pretentii?
E perfect ironic sa aud ortodocsi care tipa ca "in tara asta nu se respecta legea", dar sunt al naibii de tacuti cand vreun popa incalca aceeasi lege.

Si se mai vor si model de comportament pentru ateii aia imorali.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 20:14:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Serios? Taranul omoara oile altuia ca sa faca respectivele cojoace, sau pe ale lui?
Fondul forestier de unde s-au facut defrisari apartine Bisericii, nu au intrat pe proprietatea privata a altuia sa-i taie padurea. Legal pot defrisa o anumita suprafata din teren, daca au intrat mai mult, se considera un abuz. Din pacate articolul nu mentioneaza suprafata totala a padurii (terenului proprietate privata a manastirii) si cat au defrisat, caci atunci v-as fi spus cu cate procente au depasit sau nu limita admisa. Presa din Romania e neprofesionista, ne spune ca manastirea a recuperat sute de hectare si au taiat zeci :) Macar sa fi spus clar, cat au taiat!

Last edited by ioanna; 09.11.2011 at 20:19:25.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 20:19:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
E perfect ironic sa aud ortodocsi care tipa ca "in tara asta nu se respecta legea", dar sunt al naibii de tacuti cand vreun popa incalca aceeasi lege.

Si se mai vor si model de comportament pentru ateii aia imorali.
e ... am spus ca ne vreau sa fiu ironic. dar mi-a scapat, pana la urma :D
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 20:20:46
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Fondul forestier de unde s-au facut defrisari apartine Bisericii, nu au intrat pe proprietatea privata a altuia sa-i taie padurea. Legal pot defrisa o anumita suprafata din teren, daca au intrat mai mult, se considera un abuz. Din pacate articolul nu mentioneaza suprafata totala a padurii (terenului proprietate privata a manastirii) si cat au defrisat, caci atunci v-as fi spus cu cate procente au depasit sau nu limita admisa. Presa din Romania e neprofesionista, ne spune ca manastirea a recuperat sute de hectare si au taiat zeci :) Macar sa fi spus clar, cat au taiat!
daca tu ai o casa, proprietate personala, care este patrimoniu national, consideri ca ai dreptul sa o demolezi?
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 20:33:56
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
daca tu ai o casa, proprietate personala, care este patrimoniu national, consideri ca ai dreptul sa o demolezi?
un nonsens. E proprietate personala sau patrimoniu national?
Zic nonsens ca mi se pare ca as fi un chirias, cu chiririe zero pe proprietatea mea.In fond e a mea sau nu? E ca si cum ai spune: ai o rochie, a ta personala, dar nu ai voie sa ii aduci nici un fel de modificari.Daca e prea larga sau prea stramta vinde-o, dar nu ai voie sa o modifici, s-o strici! Curata proprietate personala!
Hmm...O alta anomalie a sistemului. Una din multiplele anomalii...
Vechi 09.11.2011, 20:39:35
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
nu vreau sa fiu ironic, dar exista niste legi in tara asta.
iar daca oamenii bisericii nu le respecta, la ceilalti de ce mai avem pretentii?
o, da, strasnice legi.
Legalizam avortul, in curand si prostitutia. Si din pacate, lista legilor strasnice e lunga.Dar cel mai bine ma opresc aici.
Cum isi permit slujitorii Bisericii sa nu respecte legile statului?
Vechi 09.11.2011, 20:42:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Serios? Taranul omoara oile altuia ca sa faca respectivele cojoace, sau pe ale lui?
Nu tin minte sa se fi precizat ca reprezentantii BOR ar fi intrat in padurea mosului Gheorghe, sau a primarului.Deci de ce a altuia?
E proprietatea bisericii. Ce procent s-a defrisat? a trecut cu mult de cele 5 %?Aveti vreo informatie concreta sau afirmatiile vagi ale reporterilor dornici de stiri tari?
Vechi 09.11.2011, 20:43:27
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
un nonsens. E proprietate personala sau patrimoniu national?
Zic nonsens ca mi se pare ca as fi un chirias, cu chiririe zero pe proprietatea mea.In fond e a mea sau nu? E ca si cum ai spune: ai o rochie, a ta personala, dar nu ai voie sa ii aduci nici un fel de modificari.Daca e prea larga sau prea stramta vinde-o, dar nu ai voie sa o modifici, s-o strici! Curata proprietate personala!
Hmm...O alta anomalie a sistemului. Una din multiplele anomalii...
nu este nonsens. doar daca gandesti asa, te afli, potential, in afara legii.
nu este nici o anomalie. este vorba de Lege.
si nu inteleg, de ce pentru un amarat inseamna Lege, iar pentru un sfintit sau prea-sfintit inseamna anomalie.
probabil anomalie e si legea ce il incrimineaza pe Teofan pentru luare de mita ...
dar cum el este prea-sfintit, nici nu avem voie sa gandim asa ceva. nu?
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 20:44:17
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Ai gasit tu Dumitru73 ca padurea respectiva este inscrisa in zona ariilor nationale protejate, te-ai uitat pe P.A.T? unde e inscrisa? zona de plantatii forestiere pentru protejarea versantilor,pentru protectie sanitara sau unde e incadrata? Stii tu cat au taiat din ea, mai mult de 5%? Repede iti clocotesc hormonii cand vine vorba de un preot ortodox. Au taiat, asa cum au facut cu totii care si-au primit padurile inapoi, s-au molipsit si cei de la manastire de la practicile lumesti, sper sa primeasca o sanctiune si se vor potoli. Ce atata balci?!Autoritatile sa-si faca datoria.

Last edited by ioanna; 09.11.2011 at 20:50:38.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2011, 20:47:38
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
o, da, strasnice legi.
Legalizam avortul, in curand si prostitutia. Si din pacate, lista legilor strasnice e lunga.Dar cel mai bine ma opresc aici.
Cum isi permit slujitorii Bisericii sa nu respecte legile statului?
ce facem? negociem?
adica preotii pot sa incalce legile doar pentru ca sunt sfintiri?
si da, slujitorii Bisericii sunt obligati, sub sanctiunea Legii, sa respecte Legea tarii.
ce ti se pare iesit din comun?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotii din diaspora sophia Preotul 131 15.06.2010 19:16:58
Cele doua preotii Marius22 Preotul 4 30.09.2009 12:13:02
CE ne fac preotii nostrii Laurentiu Generalitati 50 17.09.2007 18:18:11