![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() n-aș putea decât să-i compătimesc pe cei care apartin dintru aceași tagmă... |
|
|||
|
|||
![]()
Mai pe scurt prozelitism penticostal/neoprotestant sub umbrela ecumenismului. Pentru ca fiecare poate propovadui doar ceea ce crede, ce a invatat din cultul sau. Noi ortodocsii propovaduim drepta credinta, altii invataturi gresite, in cazul de fata rataciri penticostale, neadevaruri despre divinitate.
|
|
|||
|
|||
![]()
ucenicule tu esti un fel de smurd, sau pompier salvator al natiunii ortodoxe,s-au mai bine zis salvator de mina,tu scoti,ortodocsii la lumina dupa ce mina sa prabusit ca 'de a fuctionat citeva mi de ani fara ajutorul tau de salvamontist carpatin, de nu erai tu, trebuia ca cineva sa te inventeze.dupa cum esti de mestecus[vorbesti mereu neintrebat mestecindu-te unde nu ai traba]facind interventii in toate si in tot,prea te asemeni cu penticostalul din coiciu.ai schimbat putin optica, cea care nu a dat deloc rezultate,asigurindu-ti chiar repetarea citor-va banari cu suces.
Last edited by mihaila_alin; 08.06.2012 at 23:42:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
In aceste vremuri suntem incercati ca argintul, spunea un duhovnic. Nu mai putem fi caldicei. Ori intelegem ce e Ortodoxia si o aparam in primul rand prin exemplul personal, ori alergam dupa avantaje materiale si , de dragul acestora, facem tot felul de compromisuri pentru a intra in gratiile unor persoane dubioase care ne pot influenta din aproape in aproape trairea credintei crestine ortodoxe.
Sa ne rugam sa avem curajul sa fim noi insine, sa avem pacea interioara, multumindu-ne cu mai putin, asa cum ne rugam in rugaciunea: ,,Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”. Sa avem curajul de a infrunta cuvintele urate ale celor care nu sunt de acord cu modul nostru de viata si de a ne asuma crucea pe care ne-a dat-o Dumnezeu in vederea mantuirii. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne dea puterea si taria de a face alegerile cele bune in fiecare moment cand suntem ispititi sa facem cele neplacute lui Dumnezeu. Sa nu uitam ca prieteniile rele strica naravuri bune. Sa nu acceptam sa ne imprietenim cu persoane care ne influenteaza negativ si care nu au ca reper credinta dreapta. Am intalnit chiar persoane ortodoxe care pareau interesate de credinta, veneau la biserica, dar de cate ori aveau ocazia relativizau toate adevarurile crestine. Daca suntem nevoiti sa discutam cu asemenea persoane, e nevoie sa avem trezvie permanent, pentru a nu aproba ceea ce nu este de aprobat si pentru a nu sminti prin lipsa noastra de atitudine. Nu negam adevarurile Bisericii noastre de dragul unei prietenii, caci astfel, in loc sa-l atragem si pe prietenul nostru spre mantuire, ne lasam atrasi spre iad. Sa ne cream un scut protector pentru astfel de situatii. Nu e bine sa ne avantam in discutii contradictorii cu membrii ai unor secte care vor sa-si propovaduiasca ereziile lor. Nu avem taria Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava pentru a face fata tuturor ispitelor care ne pot aparea in urma unor astfel de discutii. Sfântul Ioan cel Nou - |
|
||||
|
||||
![]()
Gravitate nu sta in cum sunt ceilalti, ci in cum suntem noi. Un sfant parinte spunea "dobandeste pacea si mii de oameni se vor mantui in jurul tau". Daca tinem seama de cuvintele parintelui, atunci e clar de ce sunt altfel cei din jurul nostru - pentru ca noi nu am dobandit pacea. Preocuparea noastra nu trebuie sa fie analiza semenilor, ci analiza noastra. Daca vrem sa existe judecata, atunci ea trebuie sa se rezume la noi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Referitor la prieteni care nu sunt sau nu trăiesc ortodoxia așa cum credem noi că ar trebui - eu una nu îmi pun obiectivul de a mă separa de ei. Pe de o parte aș rămâne foarte singură, pe de alta au și ei părți bune de care putem beneficia... Sunt de acord că nu este constructiv să intrăm în polemici cu asemenea oameni privind credința noastră, în schimb ne putem ruga pentru ei pentru a-i lumina Dumnezeu să meargă pe calea cea bună.
Este foarte posibil ca relațiile cu ei să se termine "de la sine", nu țin cu dinții de ele, dar nici nu îi privesc ca pe niște potențiali dușmani. Am găsit într-o carte recomandarea de a nu le spune celorlați sfaturile pe care le primim noi de la duhovnic, cel puțin nu toate, sau cele care ni se recomandă să le păstrăm pentru noi: "Dacă spui altora înainte de vreme cele recomandate ție riști să le banalizezi; riști ca ele nefiind înțelese de alții, ca unele ce nu sînt date pentru ei în starea lor de acum, să le bagatelizeze și să te facă și pe tine să le micșorezi importanța. Le vei putea descoperi cu folos pentru alții după ce ai crescut tu prin împlinirea lor, ca să iradieze din tine forța desăvîrșirii tale, la care ai fost ridicat din practicarea celor poruncite ție. Dar și după ce au crescut ei la putința de-a le împlini. De aceea Hristos putea spune lucruri tari altora, dar le interzicea să le comunice mai departe înainte de a se fi ridicat ei înșiși la puterea de a le exemplifica prin viața lor" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
On topic: Frustrarea apare cand gandim despre ceea ce trebuie sa facem dar piere indata atunci cand am faptuit. Last edited by ucenic; 08.06.2012 at 10:27:50. |
![]() |
Tags |
oameni, ortodox, sentiment |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cu cine a avut Cain copii? | RaduIoan | Din Vechiul Testament | 18 | 14.06.2025 00:47:00 |
Sentimentul culpabilitatii | laurastifter | Morala Crestina | 14 | 22.06.2012 22:54:11 |
V-ati gandit vreodata...? | tigerAvalo9 | Generalitati | 10 | 20.07.2009 19:16:41 |
Ati fost vreodata in Israel? | BogdanF | Generalitati | 3 | 16.09.2008 17:43:47 |
|