Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2015, 02:32:21
sergiuran's Avatar
sergiuran sergiuran is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Deci copiii cu malformatii se chinuie o viata intreaga pentru greselile altora? Foarte just, da.
Poate nu este just din punctul tau de vedere dar acest lucru are la baza o imensa dragoste a lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2015, 21:58:57
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristi190 Vezi mesajul
Din titlu cred ca va dati seama ca ma aflu in deznadejde, una foarte mare: pun la indoiala existenta lui Dumnezeu. Este foarte greu pentru mine, pentru ca am citit pe site-uri ateiste despre dovezi care afirma ca Dumnezeu nu exista, si par chiar logice. Nu ma simt deloc bine, in interiorul meu este o lupta cum nu va puteti imagina.
Ce este de facut?am nevoie de ajutor
Prin asemenea momente am trecut si eu...Tin minte ca eram intr-o dezorientare cumplita si credeam ca traiesc ultimele clipe de religiozitate... dar acum , cand ma gandesc la ele , consider ca mi-au facut rau pe moment dar mi-au facut bine pe termen lung. Acele ispite au fost ca un vaccin - ajutandu-ma sa "prind rezistenta".

Trebuie sa ai rabdare si sa-ti folosesti gandirea (ca nu degeaba ne-a dat-o Domnul)... Nu stiu ce "dovezi" si argumente ateiste ai gasit, dar trebuie doar sa privesti creatia din jurul tau si o sa il vezi pe Dumnezeu. Natura este atat de complexa incat nu ar fi putut aparea de una singura... Gandeste-te la complexitatea organismului uman : Acum foarte multi ani niste atomi de carbon,hidrogen,azot si oxigen zaceau degeaba si dintr-o data au format legaturi intre ei dand nastere aminoacizilor, monozaharidelor si acizilor grasi. Din aminoacizi s-au realizat proteine , din acizi grasi s-au format lipide... iar lipidele, proteinele,zaharidele s-au aranjat intr-o armonie perfecta formand membrana, nucleul si diferite organite celulare. Iar acestea din urma formeaza celula. Nu mai stau sa povestesc si despre comportamentul celulei cat si legaturile dintre celule. Astfel , alaturandu-se, celulele au dat nastere tesuturilor, iar acestea din urma alcatuiesc diferite organe.
Totul se afla intr-un echilibru si armonie perfecta : incepand de la cele mai mici componente ale unei celule pana la cele mai banale lucuri (cum ar fi defecatia care implica o multime de nervi si hormoni). Anatomia, fiziologia , biochimia si biologia celulara cu greu pot fi cuprinse intr-o biblioteca... Iata omul... Iata o mica parte din natura.

De obicei, ateii ne acuza pe noi de credulitate fiindca credem in Dumnezeu... dar ei nu isi dau seama (sau nu vor sa-si dea seama) ca ei sunt cei mai mari naivi: sa crezi ca niste elemente chimice, fara vreun motiv anume, s-au combinat si au dat nastere intregului univers - este intr-adevar o dovada de credulitate.

In concluzie , nu intra in panica, roaga-te la Domnul si admira creatia Sa, caci privind natura vei ajunge sa vezi slava Lui Dumnezeu.

Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire -Epistola catre Romani 1,20
Cerurile povestesc slava lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria -Psalmul 18.

Last edited by bluester; 20.07.2015 at 22:05:51.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2015, 22:19:20
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Din titlu cred ca va dati seama ca ma aflu in deznadejde, una foarte mare: pun la indoiala existenta lui Dumnezeu. Este foarte greu pentru mine, pentru ca am citit pe site-uri ateiste despre dovezi care afirma ca Dumnezeu nu exista, si par chiar logice. Nu ma simt deloc bine, in interiorul meu este o lupta cum nu va puteti imagina.
Cred ca i-ai facut loc necuratului in suflet cu buna stiinta. Daca ai crede in Dumnezeu si daca ai simti caldura si pacea Duhului Sfant, ai sti ce inseamna prezenta lui Dumnezeu. Simti lupta pentru ca Dumnezeu vrea sa o simti, ca sa-L cauti. Iti dai seama cat de mult te iubeste Cel pe care tu il tagaduiesti?

Ia citeste Catehismul ortodox:
http://www.credo.ro/catehism.php
Reply With Quote
Vechi 23.12.2015, 03:47:54
beniamin beniamin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.07.2009
Locație: Anglia
Implicit

Citat:
Un preot papistas se chinuia de cativa ani sa intre in audienta la Papa. Când in sfarsit ajunge acolo, este intrebat : - Ce ai patit fiule?
- Sanctitate, eu nu mai cred in Dumnezeu.
I s-a raspuns : Prefa-te fiule, prefa-te! !!
Uneori, si noi astia mai batrani, ar trebui sa facem asa, chiar daca suntem ortodocsi! Adica, mai ales !

Eu sunt Doamne umbra firului de praf iscat in urma sandalei vamesului, milostiv fi mie !
Reply With Quote
Vechi 27.12.2015, 20:28:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beniamin Vezi mesajul
Un preot papistas se chinuia de cativa ani sa intre in audienta la Papa. Când in sfarsit ajunge acolo, este intrebat : - Ce ai patit fiule?
- Sanctitate, eu nu mai cred in Dumnezeu.
I s-a raspuns : Prefa-te fiule, prefa-te! !!
Uneori, si noi astia mai batrani, ar trebui sa facem asa, chiar daca suntem ortodocsi! Adica, mai ales !

Eu sunt Doamne umbra firului de praf iscat in urma sandalei vamesului, milostiv fi mie !
Cred ca era mai frumos daca ii facea o trimitere la Marcu 9:24
Vechi 27.12.2015, 01:42:00
sergiuran's Avatar
Member

Implicit

Citat:
Argumentele de care amintesti de pe site-urile ateiste sunt de fapt pseudo-argumente, adica niste aberatii.
1. Exista mai multe dimensiuni dupa cum spun tot mai multi savanti. Mai tii minte Geneza? Dumnezeu a facut nu cerul si pamantul cum au tradus gresit unii, ci Cerurile (shamayim) si Pamantul. Cerurile=dimensiunile? Oricum ar fi noi nu avem acces in afara dimensiunii noastre asa ca ne e greu sa ne exprimam parerea cu privire la cum e dincolo.
Geneza 3:24 24. Și izgonind pe Adam, l-a așezat în preajma grădinii celei din Eden și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții.
Putem presupune ca acel pom al vietii se afla in alta dimensiune decat cea accesibila noua.
Si atunci cum poate sa vina un "savant" si sa ne spuna ca Dumnezeu nu exista daca el nu a putut verifica toate dimensiunile? Ce nu intelege lumea e ca ateismul este o religie. Ateistul "crede" ca Dumnezeu nu exista. El nu are cum sti, ci doar crede.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2016, 11:47:58
sergiuran's Avatar
Member

Implicit

Citat:
pun la indoiala existenta lui Dumnezeu.
Slava Domnului!
Ultimul lucru de care avem nevoie sunt idiotii care sunt siguri de ceva fara sa aiba vre-un motiv. Daca crezi dar nu intelegi nimic, nu cunosti dumnezeirea in nici un fel atunci esti ca o casa construita pe nisip. Iar daca esti sigur de credinta ta fara sa-ti pui intrebari iarasi esti ca intr-o minciuna, la prima zgaltaitura va cadea constructia.
Trebuie sa studiezi, sa gandesti mult, si sa ai inima deschisa. Evident, pt mine de ex, a fost foarte important sa am niste "pietre" pe care sa construiesc: cateva dogme, cateva principii. Chiar daca uneori pare ca acestea nu sunt adevarate, de fiecare data se demonstreaza ca sunt.

* Dumnezeu este dragostea infinita.
* Uneori este necesar sa-ti faca "rau".
* Dumnezeu nu se cunoastre prin gandire ci se reveleaza celui care-l cauta, este imposibil a-L cuprinde cu logica ta
* Este foarte util sa cunosti dogmatica bisericii (cum am descoperit prea tarziu), acea dogmatica inseamna o revelare in urma a milioane de ore de rugaciune a unor sfinti parinti ai bisericii, foarte important

Pt mine a fost un drum anevoios sa ajung la unele dintre acestea, dar a meritat. Acum incerc sa merg mai departe pt ca simt ca abia am zgariat suprafata Adevarului. Daca te preocupa cu adevarat acest "domeniu" sa stii ca e fascinanta calatoria!
Neaparat, citeste si studiaza Scriptura! Dar nu dupa mintea ta ci citeste sa vezi ce au zis sfintii parinti. Cu rugaciune si imens respect.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare