![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Cu ce gând l-ai citit? Gandeste-te la Sfantul Apostol IudaTadeu, nu la mine. Iti va fi de folos, te asigur. Sfântul Iuda Tadeu este un Apostol impresionant care are mare trecere înaintea Mântuitorului. La asta sa te gândești. Mântuire!
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am gandit (si asta reiese clar din mesaj) ca e nepotrivit sa soliciti o atmosfera de ... cenaclu cand compui un acatist.
Dar poate ai uitat cum era la cenaclu, Antonia... In fine, poate ca se compun acatiste si la cenaclu. Eu nu gasesc firesc asta dar daca tu crezi ca se poate si asa..., ce sa zic..., Doamne ajuta! P.S. M-as bucura sa renunti la obiceiul prost de a-i pune tu pe forumisti in conflict cu sfintii ori cu Dumnezeu. Nu stii tu ce raport are un forumist sau altul cu Dumnezeirea decat daca el sau ea se exprima clar, explicit in acest sens. Si poate nici atunci nu cunoastem... Ca urmare, cand fac un comentariu, fie si sub forma de repros, intelege prin asta ceea ce fac de fapt: vorbesc cu tine despre ce scrii tu, iar nu despre sfinti sau relatiile tale cu Dumnezeirea. Daca iti spun de pilda ca textul tau e o prostie (sa zicem ca iti scriu asta), accepta ca asta iti spun si nu te mai preface ca ti-am jignit idolul sau sfantul. Nu e sfantul de vina ca tu scrii prostii sau ca mie mi se par prostii cele scrise de tine. E un dialog strict intre noi doi si nu are rost sa deviezi discutia spre zari nevinovate... Fii un pic mai onesta, Antonia, daca nu-ti cer prea mult! Last edited by ioan67; 09.10.2016 at 17:49:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca esti psihologul cu care m-am certat adesea. Ti-ai schimbat numele, dar naravul ti-a ramas acelasi. Scrii cu ura. Asadar nu pot tine seama de parerea ta. |
|
|||
|
|||
![]()
Ura este in tine. Proiectezi, Antonia, proiectezi... E trasatura centrala a personalitatii tale, se pare.
Ti-o spun cu bunavointa, nu cu ura. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ti-a dat el insusi binecuvantarea, atunci nu mai am ce spune. Deja asta e treaba de duhovnic, nu de coleg de forum. Dar daca nu ti-a raspuns, atunci ai fi putut sa ceri binecuvantare de la duhovnic. Ca asa e in Biserica, nu? Dar sa nu uit: parca tu esti agitatorul principal contra Ierarhiei aici pe forum. Parca tu esti ce care sa straduieste sa ne convinga ca Sinodul, de pilda, e talharesc si deci ca Ierarhia Bisericii noastre e in inselare. In acest caz, Antonia, cum sa ceri binecuvantare de la unul dintr-o ierarhie pe care o contesti? Mai bine iti imaginezi ca porti discutii cu sfintii, asa direct, dupa placul imaginatiei... Si totusi, hai sa acceptam ca ai scris un acatist. Foarte bine, daca asa te-a indemnat inima, evlavia. Dar sa scrii ca vrei o atmosfera de cenaclu si sa spui celui care te-a indemnat sa lasi cenaclul, ca nu asa se scriu acatistele - sa ii spui deci acestuia ca scrie cu rautate... Asta e deja altceva. Dupa opinia mea e incapatanare infantila si proiectia starii de ura asupra celuui care te-a povatuit de bine. Nu era bine sa fii mai discreta cu acatistul si sa ramai in ascultare fata de un duhovnic din BOR? De ce nu era bine, Antonia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru linistea ta, îti spun că duhovnicul meu a văzut acest acatist. Stiu ca nu sunt perfecta si nici vrednica sa fac astfel de lucruri. Roaga-te sa mă ierte Dumnezeu pentru indrazneala mea. Last edited by antoniap; 10.10.2016 at 10:00:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit candva o istorisire despre un calugar care si-a sfarsit viata rau, in rataciri si inselari diavolesti. Se povestea despre el ca fusese candva un calugar bun ce compusese un acatist, daca nu ma insel, in cinstea Maicii Domnului. M-am mirat de o asa cadere, de vreme ce in mintea mea de copil acela trebuie ca fusese un om cu viata sfanta.
Fara smerenie, nimic din ce facem bun pe lumea asta nu ne sustine mantuirea. "Așa și voi, când veți face toate cele poruncite vouă, să ziceți: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi place poezia, imi place sa discut cu prietenii in marginea poeziei si a literaturii in general. Gasesc ca 3 sunt marile daruri pe care un barbat tanar (am fost si eu asa) merita sa le guste: poezia, vinul, femeia. Sa se bucure de frumusetea lor... Numai ca, odata cu varsta, "degustarile" astea trebe sa se aseze si ele intr-o ordine mai serioasa, mai responsabila, mai matura... Incepi sa fii mai critic cu propriile inclinatii si chiar sa le cenzurezi. Ajungi chiar sa renunti cu totul la ele, uneori dintr-o forma curioasa de respect sau din iubire ceva mai intelegatoare... Dar la poezie nu putem renunta! Face parte din natura lumii, se afla ca si legile fizicii in tot universul, in tot omul... Spre deosebire de celelalte doua. Asa ca mie mi-a placut de la inceput faptul ca ai scris un acatist, macar ca e o poezie, cumva... Imi place si continutul, desi poate ar mai fi loc de unele imbunatatiri, pe ici pe colo. M-am bucurat si ca ai avut acest mod de traire. Apoi am zis "him"... Deh, batranetea nu tolereaza entuziasmul nesfarsit. Stie ea ce stie. Si m-am intrebat cum e cu acatistele astea. Si ti-am scris ce ti-am scris si-ai raspuns cum ai raspuns (destul de previzibil, marturisesc). Nu vreau sa iti stanjenesc lucrarea. Vroiam doar sa te ajut sa o inalti, in felul meu de a contribui la asemenea demers aparte. E un lucru special, o exprimare a credintei, a ravnei, a cugetarii smerite, a dragostei; acatistul nu e chiar orice fel de poezie si nu cred ca merge iesit cu el la cenaclu. E doar opinia mea, Toate cele bune! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sublim si genial instrument de control al tineretului, de catre Securitate.Adevarat psihoza in masa.O replica(mica) adevarata de punere in practica a unei clone de MK Ultra.Ca la vremea aia serviciile erau foarte incantate de acest "laudat" program de spalare si docilitatate a creierelor.Fiecare serviciu l-a pus in practica in tara sa ca sa vada daca treaba chiar merge cum era laudat.Si a mers nu ?! Dap. Cumva "baietii destepti" din zilele noastre ? Neah, oare ?! Aham...tocmai aia. Last edited by Copacel; 10.10.2016 at 17:32:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvântul ,,cenaclu,, a fost utilizat impropriu. Știam ca exista ispite în cuvânt și voiam sa existe niște ochi critici care sa mă cenzureze. Și nici nu voiam sa fiu singura autoare, ca nu cumva sa cad în mândrie. Știu cum e când mă las răpusă de mândrie.... Voiam doar ca acest sfânt sa aibă un acatist. Nu contează cine îl scrie. Asadar, sa uitam pentru totdeauna cine l-a scris și sa ne gândim la acest sfânt minunat. Doamne ajuta. |
|