Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2007, 18:40:11
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Ancah, ca si pentru cei din trecut, boierii si carturarii scopul este "cumpararea" mintuirii, dar nu este pentru noi sa judecam cine, ce si cum, deoarece doar Dumnezeu stie!
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 18:46:48
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Da Mirean , de acord, insa noi nu stim despre el mare lucru, nu stim ce face si in ascuns, lucruri care sper ca sunt de toata lauda, da, trimbiteaza mult din virful "turleleor" sau altii pentru el insa crezi ca Stefan cel Mare nu a facut-o la vremea lui? e greu sa fii in fruntea poporului si sa fi modest ca ai pus de 30 de minastiri, de ex.. Momentele acelea sunt ca la interviu pentru posturi babane, nu este timpul sa fi modest, deoarece iti sufla altul locul:)
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 18:51:23
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

mirean sunt intru totul de acord cu tine ca nu ar trebui sa faca atata tam tam pentru ca este milostiv.dar daca nu am vedea la televizor ca se mai fac si astfel de fapte din partea politicienilor si a oamenilor bogati,oare nu ne-am pierde noi toate sperantele ca cei de sus se mai gandesc si la cei napastuiti si bolnavi?desi cred ca pentru el este un pacat faptul ca isi face actele de milostenie publice,pentru oameni este un exemplu si o readucere aminte ca trebuie sa mai si dam.
si cu atat mai mult,fiindca este considerat un derbedeu ,ar trebui sa gandim ,,pai daca pana si asta face atatea fapte bune,cu atat mai mult ar trebui sa fac eu,,.asta referitor la gandirile de pe aici,oameni care considera ca daca n-ai citit o carte si nu cunosti regulile gramaticale inseamna ca esti mai prejos.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 18:58:46
ancah
Guest

Implicit

Alexandra, nu contest faptele. Au inceput sa faca lobby si in strainatate, acolo unde sunt romani. Oare de ce? Tot pentru ca e bun ortodox? Sau au vazut ca romanii de peste hotare sunt numerosi si se aduna si voturile lor. De aceea am intrebat de scopurile invizibile.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 18:58:50
Senior Member

Implicit

si hai sa ne mai gandim intr-un fel.daca nu s-ar arata ceea ce este bun in el si s-ar vedea doar raul,cum ar mai putea el sa aibe vreo sansa in politica?el isi doreste sa ajunga presedinte sau sa intre in parlament,asta ca sa faca si mai mult decat a facut.de ce nu s-ar folosi de faptele bune pentru a arata lumii cine este?un badaran cu suflet mare..
de ce credeti ca tanjeste la presedentie?pentru a lua bani de la stat,a avea faima,a fi puternic?le are pe toate.el vrea sa schimbe sistemul asta care ne-a adus tara de rapa,sa-i ajute pe oameni sa traiasca mai bine si sa-i indrepte spre Dumnezeu.ca o da din gafa in gafa,si bush o face...asa ca nu ar fi cea mai mare rusine.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 19:00:19
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
"Luati aminte ca faptele dreptatii voastre sa nu le faceti inaintea oamenilor ca sa fiti vazuti de ei; altfel nu veti avea plata de la Tatal vostru Cel din ceruri.
Deci, cand faci milostenie, nu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii in sinagogi si pe ulite, ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat graiesc voua: Si-au luat plata lor.
Tu insa, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta ta.
Ca milostenia ta sa fie intr-ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie.
Iar cand va rugati, nu fiti ca fatarnicii carora le place, prin sinagogi si prin colturile ulitelor, stand in picioare, sa se roage, ca sa se arate oamenilor. Adevarat graiesc voua: Si-au luat plata lor.
Tu insa, cand te rogi, intra in camara ta si, inchizand usa, roaga-te Tatalui tau, Care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie." (Matei 6, 1-6)
Mi-a mers la inima cuvantul acesta.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 19:01:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Alexandra, nu contest faptele. Au inceput sa faca lobby si in strainatate, acolo unde sunt romani. Oare de ce? Tot pentru ca e bun ortodox? Sau au vazut ca romanii de peste hotare sunt numerosi si se aduna si voturile lor. De aceea am intrebat de scopurile invizibile.
vom vedea daca este intr-adevar un bun crestin dupa(daca) va intra in politica.eu sunt sigura ca ar continua cu astfel de fapte.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 19:02:29
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Da Mirean , de acord, insa noi nu stim despre el mare lucru, nu stim ce face si in ascuns, lucruri care sper ca sunt de toata lauda, da, trimbiteaza mult din virful "turleleor" sau altii pentru el insa crezi ca Stefan cel Mare nu a facut-o la vremea lui? e greu sa fii in fruntea poporului si sa fi modest ca ai pus de 30 de minastiri, de ex.. Momentele acelea sunt ca la interviu pentru posturi babane, nu este timpul sa fi modest, deoarece iti sufla altul locul:)
Becali nu este in fruntea poporului (cum a fost Stefan cel Mare). Ca face in ascuns una si alta...nu am nici o indoiala. Totusi, este evident ca nu scapa ocazia de a se "impauna" cu contributiile sale la "consolidarea" ortodoxiei.
Ma intreb, totusi, daca a construit atat de mult (cum spunea cineva...De la Athos pana in Romania)?
In rest, cu vremea modestiei...te inteleg perfect. Dar corespunde asta cu morala crestina?

Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 19:07:19
Senior Member

Implicit

pentru mirean:
dar oare felul cum a luat banii acel calugar de la athos corespunde moralei crestine?:rolleyes:
cu totii avem bune si rele...
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 19:08:02
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexandra28again
si hai sa ne mai gandim intr-un fel.daca nu s-ar arata ceea ce este bun in el si s-ar vedea doar raul,cum ar mai putea el sa aibe vreo sansa in politica?el isi doreste sa ajunga presedinte sau sa intre in parlament,asta ca sa faca si mai mult decat a facut.de ce nu s-ar folosi de faptele bune pentru a arata lumii cine este?un badaran cu suflet mare..
de ce credeti ca tanjeste la presedentie?pentru a lua bani de la stat,a avea faima,a fi puternic?le are pe toate.el vrea sa schimbe sistemul asta care ne-a adus tara de rapa,sa-i ajute pe oameni sa traiasca mai bine si sa-i indrepte spre Dumnezeu.ca o da din gafa in gafa,si bush o face...asa ca nu ar fi cea mai mare rusine.
Banii n-au valoare in sine, ei dau putere. Iar unii (nu ma refer strict la Becali) au "betia puterii".
Cat despre gafe...mi-a ramas in minte remarca lui de la o emisiune recenta (la Turcescu). Spunea G. Becali: "Daca nu ai bani mirosi a prost...".
Si asta-i numa una din gafele care nu rimeaza cu crestinismul.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parastas la 55 de ani de la moartea lui George Enescu cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 06.05.2010 18:30:35
Despre creationism, evolutie si design inteligent cu George Coyne si Richard Dawkins scrabble Teologie si Stiinta 179 30.10.2009 10:13:07