![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandesc ca Sfintii Parinti s-au referit la eretici in folosul credinciosului ortodox, care ispitit fiind, poate cadea in tot felul de capcane. Deci atunci cand vorbim despre eretici, nu ii condamnam sa mearga in iad pentru credinta lor gresita sau lipsa lor de credinta, ci ne amintim noua credinciosilor ortodocsi greselile posibile pe care le putem face si urmarile acestor greseli, adica iadul. Ar fi pacat, ca judecandu-i pe altii, sa nu respectam ceea ce ne cere Domnul Iisus, si anume sa iubim si pe dusman, nu numai pe aproapele.
Ei poate din nestiinta cred gresit si intr-o secunda se pot mantui, in vreme ce noi stiind si condamnandu-i pe altii, ne impotrivim lui Dumnezeu, Care a zis: "a Mea este judecata". De aceea eu cred, ca atunci cand ne amintim de eretici si greselile lor, intentionam propria noastra indreptare, caci ce influenta putem avea noi asupra lor? Nici una. |
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate, cu atitudinea aceasta iubitoare fata de eretici nu faceti decat sa propovaduiti o erezie mai mare, ecumenismul, intarindu-le iluzia ca sunt in regula, ca si ei au o parte din adevar ca doar la acelasi Iisus se roaga. Sfintii parinti nici nu voiau sa-i primeasca, ba chiar le spuneau clar in fata:"Cu tine nu vorbesc ca esti eretic"(Cuviosul Paisie Aghioritul), aratandu-le prin aceasta atitudine ca sunt in mare inselare. Ei au fost indoctrinati sa creada ca mantuirea lor depinde de numarul celor pe care ei ii convertesc la ratacirea lor si de aceea au nevoie de recunoasterea si prietenia noastra pentru a se apropia mai usor de "oile slabe" si a le atrage la ei. De ce Sf. Ap. Pavel ne avertizeaza ca "De omul eretic, dupa primea si a doua vorbire, departeaza-te, sa-ti fie tie ca vames si pagan."
Noi vrem sa aratam ca suntem mai milosi si mai buni decat Sfintii Parinti, ca Sfantul Nicolae este intolerant si extremist ca l-a palmuit pe Arie dar uitam ca fiind intemnitat pentru acest lucru a primit atunci de la Hristos si Maica Domnului Evanghelia si omoforul de episcop. |
|
|||
|
|||
![]()
:)Frate Iustin, as vrea tare mult sa intelegi ce inseamna iubirea de aproapele. Nici eu nu stiu ce este ca Dumnezeu stie cit de rau sunt, dar ma zbat si eu cum pot ca poate odata si odata se milostiveste Dumnezeu si de mine si-mi clateste si mie inima cu dulceata iubirii.
Dar ce CRED ca nu este iubire este a le intari altor suflete ratacite si eretice sentimentul ca sunt pe un drum bun si sunt total de acord cu ce spui despre Sf.Parinti insa dupa cum vezi nici unul nu a facut nod la fringhie si nu a dat-o pe dupa craca ca sa "lamureasca" relatia cu ereticul venit in vizita(Doamne Iarta-ma!). Daca gasesti vre-un exemplu de violenta sau pregatire pentru violenta(ura) la ei sa ne spui si noua. |
|
|||
|
|||
![]()
Din invataurile Cuviosului Paisie Olaru:
" In razboi, gradatii sunt cei mai expusi si observati de inamic, caci daca sunt ucisi dintre comandanti, indata soldatii sunt luati prizoneri si birutiti. Asa si pe frontul Bisericii. Diavolul da razboi prin secatnti mai ales asupra preotilor, ca sa ii pota insela pe ortodoxi si sa ii atraga in eresul lor. mai inati trebuie cerut ajutorul Lui Dzeu prin rugaciune si post, sa nu patrunda sectele in randul credinciosilor, adica lupi in turma. Apoi CONTEAZA FOARTE MULT VIATA, EVLAVIA, INTELEPCIUNEA SI COMPORTAMENTUL crestinilor si in special a PREOTULUI Pentru ca vai de cel ce se sminteste dar..vai de cel prin care VINE sminteala. Iar in alt loc zice: "Cel ce va face si va invata pe oamnei CU FAPTA mare va fi in Imparatia cerurilor". [b]Trebuie sa unim faptele bune cu cuvantul invataturii si cu sfanta rugaciune. Alta cale NU exista!" cartea Parintele Paisie Duhovnicul pag.63 si iarasi de la parintele Paisie Olaru: "Odata statea parintele in chilia sa si se ruga pentru ucenicul lui ce fugise cu o evreica. Si cum se ruga el, deodata aude un glas care ii spune: Paisie, de ce te rogi pentru ucenicul tau au oare nu stii ca el s-a lepadat de Mine? Plangad paisie raspunde: Da Doamne, dar si el este faptura Ta.... Vocea ii raspunde; Paisie pentru dragostea ta te-ai asemanat Mie, fie tie cum voiesti si a mantuit pe ucenicul sau." alta istorioara: " Odata stteam pe cerdacul chiliei de la Cozancea. In fata noastra, se ridica un deal peste care trecea drum un camp. Intr-o zi treceau pe camp mai multe care cu boi incarcate, in care era si unul sarac cu doi boisori slabi. La un damb nu puteau boisorii sa ridice, air omul ii batea si ii indemna. Saracii boisori au cazut in genunchi..iar eu (paisie) fiind in cerdac m-am asezat in genunchi si cat puteam impingeam de cerdac si spuneam: hai mai boisorii mei, hai sculati-va! Hai cu Doamne ajuta! sa strigand boiosrii s-au ridicat, iarv eu bucuros am spus Slava Tie!! Cam asa trebuie sa ajutam la mantuirea oamnelior, impingand la povara lor si rugandu-ne pentru ei... Mai indraznesc sa sugerez ca ar trebui sa inceheim aceasta discutie la acest topi, nu de alta dar a fost deschis chiar de un eretic:D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
TIME OUT! probabil am vorbit in chineza si nu reusesc sa ma fac inteleasa..din punctul meu de vedere am incheiat acest subiect! Nu facem decat sa ne luptam in "smerita smerenie".. Oricum nu ma va convinge nimeni (Doamne ajuta-mi!!) sa spun vreodata, eu ma voi mantui si tu NU pentru ca esti alta religie!..asta de fapt am vrut sa spun in TOATE mesajele mele!
|
|
|||
|
|||
![]()
Iarta-ma sora mea ca intervin si eu aici...
Am fost pe unele forumuri catalogata ca fiind originala in conceptii, cand mi-am exprimat convingerea ca Domnul este Dumnezeu si singurul Judecator al nostru si ca are El planurile Sale de mantuire si pt cei din alte religii, ca eu am cunoscut om de alta religie, care avea atata bunatate in sufletul lui si atata neosandire si smerenie incat m-am rusinat de firea mea sceptica si pacatoasa! Pentru cei buni stie Hristos ce judecata are! As mai avea o intrebare pt D-nul Iustin: Suntem noi la masura de sfintenie a Parintilor Aghioriti care au certat si palmuit pe cei aflati in ratacire? Fratia ta indraznesti sa izgonesti de la usa un om din alta religie care are nevoie de ajutor sau de o vorba buna? Il poti osandi? Eu pacatoasa recunoasc ca nu am indrazneala asta, fiind de multe ori in viata mea ratacita si ridicandu-ma, cu ajutorul lui Dumnezeu, apoi cazand iar in ispitire, etc... Cu adevarat, Sfantul Nicolae si-a permis sa dea o lectie lui Arie, pt ca era in postura de a invata pe altii despre adevarurile de credinta, eu insa, ce indrazneala sa am, sunt vrednica eu sa osandesc pe cineva ca nu-L cunoaste pe Domnul ca si cand as fi stat chiar eu in dulceata Harului si Sfinteniei Lui? Cu blandete fratilor sa incercam sa-L aratam pe Blandul Mantuitor fratilor care nu mai reusesc sa-L vada...Pt ca si Domnul sa fie cu noi la judecata bland si milostiv... Ma iertati! |
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar, avem datoria sa-i ajutam pe toti oamenii aflati in nevoie, indiferent de religia lor, dar sa nu uitam ca trebuie sa ne aparam credinta. Cati sectari cunoasteti voi care au trecut la ortodoxie? Foarte putini, cativa. Dar ortodocsi care au trecut la ei? Multi, foarte multi. Cunosc sate din care un sfert au trecut la adventisti. Cati dintre noi pot sa-si apere credinta cu citate din Biblie aratandu-le macar ortodocsilor ce sunt pe cale sa-si lepede credinta, adevarul ortodoxiei. Daca ati citit din "Calauza in credinta Ortodoxa" a parintelui Cleopa e bine, ca macar poate stiti sa explicati cu citate din Biblie de ce cinstim noi crucea, icoanele, Sfintii, pe Maica Domnului.
Eu nu am zis niciodata ca "eu ma voi mantui si tu NU pentru ca esti alta religie!.", e o exagerare. Iata ce spune Sf. Ap. Pavel:"Caci cuvantul Crucii pentru cei ce pier, e nebunie, iar pentru noi cei ce ne mantuim e puterea lui Dumnezeu."(1 Cor. 1,18) Observati ca se foloseste prezentul "cei ce pier" dar inca n-au pierit, pana la moarte au timp sa se intoarca la ortodoxie, iar pentru "noi cei ce ne mantuim" inca nu suntem mantuiti, ci abia la Judecata vom vedea. Deci, avem datoria de a ne apara credinta si a o marturisi cu citate deoarece poate cuvantul nostru spus cu blandete, rodeste si apoi daca nu-l primesc, la Judecata ei nu vor putea sa-L acuze pe Dumnezeu ca nu le-a trimis oameni sa-i invete Adevarul Ortodoxiei. |
|
|||
|
|||
![]()
:)Iustin, corect ar fi sa nu mai raspund pentru ca eu am scris TIME OUT:D dar..sunt o persoana educata:rolleyes: Deci!
In primul rand ma citez singura, poate nu ai citit toate mesajele mele postate mai sus apoi voi aduce cateva notificari. In primul rand EU am avut o experienta de genul acesta in familie. Soacra mea este din neam de adventista, lucru pe care eu NU l-am stiut pana dupa casatorie... Incet, incet a inceput scandalul in casa. De ce postesc? Ce caut la biserica? ce pacate atat de mari am de ma spovedesc (tanara fiind). Nu intru in detalii dar a fost GREUUU. De ceva ani din Mila Maicii Domnului a ajuns si mama soacra sa se boteze , sa se spovedeasca, sa se impartaseasca chiar! sa nu ma interpretati grestit NU EU AM FACUT ACESTEA CI HRISTOS PENTRU CA PE TOTI NE IUBESTE SI NE ASTEAPTA SA NE INTOARCEM LA EL Poate daca am contribuit si eu cu ceva a fost doar rabdarea...si blandetea pe care tot EL mi-a daruit-o si cu care am "lovit-o" atatia ani pe mama soacra. O IUBESC si AM IUBIT_O mereu. Bun pana aici? Apoi te mai rog pe tine si pe toti forumistii de altfel sa intelega un lucru. Eu sunt doar un biet om simplu, nu am carte, nu stiu teologie, nu am NIMIC! decat insasi viata mea. Daca mai gresesc si mai dau cate un sfat pe aici care se potriveste cu ce isi doreste conlocutorul NU e din a mea inteligenta..ci din cartile citite sau auzite de la atii. Acum o alta problema, tu ai dreptate dar nu te supara si eu am dreptate de ce??? Pentu ca eu sunt o gaina care traieste intr-un tarc! Nu stiu decat de familia mea, serivicu, casa si spitale...eu nu am viata mondena, eu nu am nimic! Deci, nu este corect sa imi ceri cum este sa traiesti intre adventisti sau evrei (spre ex) pentru ca EU NU AM DE UNDE SA STIU CUM E! Si daca eu nu stiu Nu pot vorbi, ba da pot...dar din carte si din inima mea ATAT! Ba mai mult decat atat, noi oamneii suntem unici, fiecare om are modul sau de a simti/trai anumite evenimente. Nu imi poti cere mie sa il inteleg pe Andrei care traieste in America (spre ex) si nici nu imi POT PERMITE sa il sfatuiesc sa faca asa sau nu..atata timp cat eu NU stiu cum e sa te confrunti cu problemle lui. Cred ca te-am ametit de tot de aceea..inchei cu binestiutul iarta-ma frate ca atat ma poate duce capul..poate pentru rugaciunile tale voi reusi sa vad/inteleg mai mult. cu drag jenica ps-te rog totusi sa oprim discutia, eventual deschide un nou topic. Eu nu o fac pentru ca nu simt nevoia sa mai adaug ceva. Scuze, daca am fost cam "dura" dar am avut o noapte "insomnioasa" de dureri..ma iarta! |
|
|||
|
|||
![]()
Iarta-ma si tu ca te-am suparat. Tu ai adus-o la credinta ortodoxa pe soacra prin blandetea ta pe care si eu as vrea s-o am, pe cand eu, neavand aceasta blandete, n-am intors nici un sectant cu toata teologia mea. Pentru rugaciunile tale poate mi-o da si mie Dumnezeu inapoi rugaciunea, pacea si blandetea pe care le-am pierdut de cand am venit de la Ierusalim, acum 10 ani. Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru lectia pe care mi-ai dat-o.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un gand bun pentru un an nou | Ana-Maria N | Generalitati | 48 | 08.01.2012 01:51:50 |
Un gand bun de 8 martie | adrian010155 | Generalitati | 33 | 08.05.2011 22:17:20 |
Un gand de sfanta Inviere | danyel | Generalitati | 22 | 06.04.2010 18:13:06 |
Va rog, un gand bun. | VelvetSky | Generalitati | 8 | 06.01.2010 12:44:02 |
Un gand fara titlu... | luchian | Generalitati | 5 | 21.03.2009 07:06:19 |
|