Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2008, 16:15:42
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory
scuze,la ghioza,am scris in paranteza "supa",in loc de "dupa",deci este "dupa pronuntie"...si a iesit o supa,daca tot veni vorba de mancare....
si in in loc de inmuiere ai scris "muiere":)

-cred ca orezul de care zici e "nasi goreng" nu?
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 17:56:43
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Inca ceva, boicotul a fost cerut de AFA, Asociatia Americanã a Familiilor. Si nu intamplator, pentru ca se stie ca printre clientii McDonalds (si care contribuie implicit ca bunastarea firmei si la renumele ei) se numara mai ales familiile tinere, cu copii, si in general tinerii. La urma urmei este un apel la rationalitate.
Eu nu cunosc politica celor de la MacDonalds, dar cred ca se cuvine sa plecam de la prezumtia de nevinovati acestora, si spun acestea, pentru ca,este posibil ca oamenii sa sufere de obezitate nu neaparat pentru ca mananca preparatele lor- sa presupunem ca sunt sanatoase, cu ingrediente proaspete, asa cum ei insisi precizeaza-, ci pentru ca oamenii sunt lacomi, pentru ca stilul nostru de viata, si obiceiurile noastre culinare s-au schimbat, si facem totul in viteza, fara sa mai avem timp de ceea ce este cu adevarat esential. MacDonalds si celelalte fast-food-uri nu au aparut inainte ca sa apara joburile care sa ne tina la serviciu de la 9 dim pana la 6 seara, nu ei au distrus obiceiul de a a avea ore fixe de a lua masa in locuri special amenajate cu familia. Aparitia acestor restaurante este, cred eu, o simpla consecinta, de care, intr-adevar, e posibil sa fi profitat unii.Apelul la rationalitate ar trebui sa vina, poate, atunci cand este vorba de felul in care mancam,de cantitate, de stilul de viata pe care il adoptam.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2008, 20:46:49
mirelat
Guest

Implicit

cand am vorbit de rationalitate nu m-am referit sa mancam rational, n-are legatura cu asta.

vroiam sa zic sa rationam, cu capul. ceva de genul sa nu-ti tai singur creaca de sub picioare.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2008, 05:10:03
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacifistul
nu stiu ce credeti voi, insa eu consider ca trebuie sa fim putin mai practici.
si ce propui, concret.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2008, 07:59:35
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de pacifistul
nu stiu ce credeti voi, insa eu consider ca trebuie sa fim putin mai practici.
si ce propui, concret.
Am mancat doar de vreo 4 ori la Mc Donalds,odata in Italia.Aici insa,mi s-a facut atat de rau de la un hamburgher,ca am sta 3 zile in pat,cu dureri mari de stomac,greata .etc.Acum nu mai cand ma apropii de Mc Donalds si mi se face rau.Au ei un mod ciudat de agati,parca ar pune amidon in toate manacarurile.De exemplu,in pizzeriile italiene,chiar si in cele mai saracacioase,este o atmosfera tare placuta,si mancarea este altfel,se simte ca le place sa gateasca pizza.cei de la Mc Donalds,cred eu ca sunt atat de obsedati de profit,ca si mancarea lor miroase doar a bani,n-are pic de dragoste in ea.De fapt,sincer asta cerd ca este bola americana,in general.Sunt cam obsedati de profit,si nu fac nimic din pasiune,dezinteresat.Nu ca ceilalti n-ar fii,dar se mai simte si ceva bucurie de a crea,de a darui.Si cand eram servit la MC Donalds,parca eram o vaca pusa la furajare,sau o gaina din astea pusa sa manace ca sa se oua.Cu totul altfel stau lucrurile cu restaurantele cu specific national.Acolo se simte suflet,la Fast Foodul american doara bani.Pana si arabii,cu ,manacarurile lor traditionale,imi place tare mult sa mananc ce gatesc ei.Are un farmec anume.La americani,vid si iara vid.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2008, 08:18:00
mirelat
Guest

Implicit

Frate, McDonalds este un food... fast & convenient. Daca vrei sa savurezi o masa cu adevarat, evident ca te duci in restaurante de alt nivel.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2008, 10:57:54
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

aoleu...eu iau des la Romana un cappuccino, o inghetata....naspa...dar e curat la ei....totusi nu cred ce zici....:|
Reply With Quote
Vechi 18.07.2008, 13:25:42
achimovjan
Guest

Implicit

Citat:
Frate, McDonalds este un food... fast & convenient. Daca vrei sa savurezi o masa cu adevarat, evident ca te duci in restaurante de alt nivel.
Nu prea ma pricep la restaurante.Prefer sa mananc acasa.Insa fast-foodurile imi dau dureri de ...stomac.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2008, 06:34:04
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex
aoleu...eu iau des la Romana un cappuccino, o inghetata....naspa...dar e curat la ei....totusi nu cred ce zici....:|
da, in Romania e f. curat si in general arata super bine, pe langa alte tari.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2008, 06:50:53
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de philalex
da, in Romania e f. curat si in general arata super bine, pe langa alte tari.
Am inteles ca sunt multi in Romania care cer sa nu mai fie serviti cei care intra in slapi si in pantaloni scurti, ca este o rusine, ...acolo este asa de frumos ca ar trebui introdus un dress code:D si luminari la masa
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Banii de la aparate Dewit51 Morala Crestina 23 23.01.2017 14:40:57
‚Intoarce-te si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu’ Ana-Maria N Generalitati 0 22.04.2012 11:04:14
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Din ‘secretele’ mele Gabita_30 Pocainta 18 17.04.2011 20:54:49