![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Tot ce spunem sau credem (si asta e studiat si nu acceptat ca atare) este conform bibliei.Putem sa spunem Doamne Isuse Hristoase pentru ca este regele nostru (conducatorul nostru ceresc) dar nu ne rugam lui ci direct Creatorului prin intermediul Domnului Isus (conform indicatiei date de acesta in evanghelii).Totul este o chestie de interpretare personala.Pe tema asta se poate discuta la infinit.Sint foarte multe versete in care Isus insusi spune ca nu este Dumnezeu (Yahve).El insusi se roaga Tatalui.
Daca gresim , evident ca vom fi judecati pentru asta (cei care cred asa).,, Voi nu faceti altceva decat sa reeditati erezia lui Arie din sec. IV, combatuta si anatemizata la sinodul I Ecumenic de cei 318 Sfinti Parinti printre care Sf Ierarh Spiridon care prin minunea descompunerii unei caramizi in cele trei elemente ce o alcatuia: lutul, apa si focul tot asa cum Dumnezeu cel Unul in Fiinta este, dar intreit in persoane: Tatal ,Fiul si Sf Duh mai ales ca Hristos a mai zis ,,Eu si Tatal una suntem,, aratand Dumnezeirea Sa. Cu acel filosof a cerut a se întreba Sfîntul Spiridon, fiind bărbat neînvățat, care numai pe Hristos știa și pe Acesta răstignit. Iar Sfinții Părinți, știind învățătura lui, căci n-a avut cît de puțină învățătură elinească, îl opreau, să nu îndrăznească a se întreba cu acel sofist, care era meșter la cuvinte. Dar acesta, știind ce poate înțelepciunea cea de sus și cît sînt de neputincioase puterile înțelepciunii omenești, s-a apropiat de bărbatul acela, zicîndu-i: "În numele lui Iisus Hristos, o, fiolosofule, ia aminte la mine și ascultă cele ce voiesc a-ți spune". Filosoful a zis: "Vorbește și te voi asculta". Sfîntul a început a vorbi zicînd: "Unul este Dumnezeu Care a făcut cerul și pămîntul, pe om din pămînt l-a zidit și toate celelalte, cele văzute și nevăzute le-a așezat cu Cuvîntul și cu Duhul Său. Pe acel Cuvînt Îl credem și noi, că este Fiul lui Dumnezeu, Care S-a milostivit de rătăcirea noastră, S-a născut din Fecioară, a viețuit cu oamenii, a pătimit, a murit pentru mîntuirea noastră, a înviat și împreună cu El a înviat neamul omenesc. Pe Acesta Îl așteptăm să vină, să judece pe toți cu dreptate și să răsplătească fiecăruia după vrednicie și-L credem că este de o ființă cu Tatăl, împreună șezător și asemenea cinstit. Acestea astfel le mărturisim fără ispitire și încercare și nici tu nu îndrăzni a ispiti cum sînt acestea; pentru că acestea covîrșesc înțelegerea ta și sînt mult mai înalte decît toată cunoștința". Apoi, tăcînd puțin, a zis: "Nu ți se pare și ție a fi acestea astfel, o! filosofule? Pentru ca să te încredințezi de adevăr, ia aminte la acest mic lucru, măcar că nu se cade să asemănăm firea cea îndumnezeită și mai presus de ființă, cu făptura zidită și stricăcioasă. Dar, de vreme ce ochii sînt mai credincioși decît urechile și cel care este puțin credincios, nu crede cu înlesnire, dacă nu va vedea ceva cu ochii cei trupești, pentru aceasta voiesc să vă încredințez pe față cu această cărămidă, care este alcătuită din trei. Acestea zicînd sfîntul, a făcut semnul Sfintei Cruci cu dreapta, avînd în stînga cărămida și a zis: "În numele Tatălui și al Fiului și al Sfîntului Duh". Și îndată strîngînd cărămida, o! prea slăvită minune! focul s-a ridicat în aer, apa s-a vărsat pe pămînt, iar lutul a rămas în mîinile sfîntului. Cei ce vedeau s-au înspăimîntat și mai vîrtos filosoful, care, înspăimîntîndu-se cu sufletul, tăcea, ca și cum nu mai știa să vorbească, neavînd gură s-o deschidă împotriva cuvintelor sfîntului, în care lucra o putere dumnezeiască, încît s-au împlinit cele scrise: "Nu stă în cuvînt împărăția lui Dumnezeu, ci în putere". Apoi, filosoful a zis: "Cred că așa sînt cele grăite de tine". Atunci bătrînul a zis: "Vino dar și primește semnul sfintei credințe". Iar filosoful întorcîndu-se către prietenii și către ucenicii săi, a zis: "Ascultați-mă: pînă cînd era cu mine întrebarea din cuvinte, am adus cuvinte împotriva cuvintelor, iar cu meșteșugul iubirii de întrebare, biruiam pe cele puse înainte. Dar de cînd, în locul cuvintelor, a ieșit din gura acestui bătrîn puterea și facerea minunii, nimic nu mai pot cuvintele împotriva puterii, pentru că nu poate sta omul împotriva lui Dumnezeu. Deci, dacă și dintre voi cineva poate să înțeleagă ca mine, să creadă în Hristos și, împreună cu mine, să urmeze acestui bătrîn, prin a cărui gură Dumnezeu a grăit". Astfel, filosoful acela, primind credința creștinească, se bucura că a fost biruit de sfîntul bătrîn spre folosul său și se bucurau toți cei binecredincioși, iar cei răucredincioși s-au rușinat. |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=4]Iata si aceste texte in care se arata clar ca Hristos este Dumnezeu.
1 Tim 3.16 “Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat [COLOR=black]în trup…”[/COLOR] [/SIZE][SIZE=4][COLOR=black]1 [/COLOR][COLOR=black]Col[/COLOR][COLOR=black] 2.9 “[/COLOR]Căci întru El (Hristos) locuiește, trupește, toată plinătatea Dumnezeirii”[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
Unu si cu unu fac doi.
Desi s-a mai discutat asta: Iustine32, ce a vrut sa zica Isus in aceste versete din Ioan 8:16,17 ? 16. Și chiar dacă Eu judec, judecata Mea este adevărată, pentru că nu sunt singur, ci Eu și Cel ce M-a trimis pe Mine. 17. Și în Legea voastră este scris că mărturia a doi oameni este adevărată. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
am fost abordata de o martora,care,subtil a intrat in casa mea folosindu-se de prietenia cu tata.
acum imi este din ce in mai greu sa o indepartez pt ca nu mai asculta punctul meu de vedere,a ajuns sa-mi aduca diverse carti si reviste. are foarte multa indrazneala, am observat ca e manipulatoare,imi cauta slabiciunile si lipsurile pt a le compensa,ca mai apoi sa fac compromisuri si sa merg la sala. sunt autoritari si dispretuitori mai ales fata de ortodocsi,principiul spune-i ca esti ortodox si va pleca nu se aplica,din contra argumentul asta ii face si mai incisivi
|
|||
|
|||
![]()
Mda la fel cu ati zis si dvs.aiciam intalnit si eu...si m-am confruntat cu ei si nu o scoti la bun sfarsit ei isi sustin ideile foarte ferm...mi-a dat citate din biblia lor care erau si in biblia noastra si erau la fel numai ca interpretarea lor era total eronata...parerea mea e ca sa ei profita dupa ceea ce vad la TV despre slujitorii bisericii,si nu numai despre faptele noatre se asa contraataca si mai si castiga care nu cunosc lumina cea adevarata nu il cunosc pe D-zeu.Asemenea lor sunt si ceilalti protestantii,adventisti,etc,...!Ceea ce cred eu ca ar relansa biserica noastra e ca ar trebui sa nu mai fie dati la TV cei ce gresesc,iar in al 2 rand sa se caute ceva sponsorizari sau asa ca sa nu mai fie tranzitia asta de la noi la ei..ca asa pierdem mult...in special p cei mai amarati...care pt.niste hainute sau mancare se dau in religia lor...nu va inchipuiti cat de bine ar putea fi...noi le-am putea salva sufletele involuntar...si sa fim mult mai uniti in credinta,etc...!
Parerea mea este sa ii tratati cu indiferenta,si sa nu participati la nici un fel de intrunire de-a lor sau de-a altora sa fiti tari in credinta sa vada ca nu va poate domina si ca nu prezinta interes si nu in ultimul rand credinta sau sufletul nostru nu se cumpara cu bani si cu nimic din lumea asta trecatoare... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Aveți aceeași prejudecată întâlnită des pe acest forum, cum că cultele neoprotestante și-ar atrage membrii cu ajutoare materiale. Nimic mai fals. Aceștia sunt chemați să sacrifice și să dăruiască nu să se bucure de avantaje materiale. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestini cu numele | bmd | Generalitati | 9 | 22.07.2009 13:18:58 |
|