Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Pelerinaje la locuri Sfinte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2013, 10:43:50
iulia_tina_19 iulia_tina_19 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.10.2013
Implicit

Nu vreau sa par rea dar eram numai pelerini la Piatra Mirungerii si Mirul a inceput sa iasa DIN PIATRA(pe toata suprafata)-nu ca si cum dadea cineva cu el pe piatra.
Cert este ca noi stergeam Mirul cu esarfe si El iesea in continuare.
Dar daca exista vreo tehnica care sa faca posibil acest lucru,eu nu stiu.
Eu consider ca a fost o Minune.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 20:37:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulia_tina_19 Vezi mesajul
Nu vreau sa par rea dar eram numai pelerini la Piatra Mirungerii si Mirul a inceput sa iasa DIN PIATRA(pe toata suprafata)-nu ca si cum dadea cineva cu el pe piatra.
Cert este ca noi stergeam Mirul cu esarfe si El iesea in continuare.
Dar daca exista vreo tehnica care sa faca posibil acest lucru,eu nu stiu.
Eu consider ca a fost o Minune.
Desigur ca este o minune.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2013, 23:46:12
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Am avut ocazia sa ajung in vara aceasta in Salonic si din multele experiente minunate pe care le-am petrecut acolo, as dori sa va relatez astazi una, cea mai neprevazuta dintre toate. Nu m-am dus acolo in pelerinaj, ci in scop profesional, dar, fireste, aveam si o lista cu multe obiective spirituale si imi facusem planuri ce si cand sa vizitez, printre picaturi, cu ochi de turist mai mult sau mai putin cunoscator si cu inima de pelerin. Asa m-am dus eu la Manastirea Vlatadon, singura, pe jos, pe un drum intortocheat, ca sa vad biserica veche si picturile bizantine, precum si muzeul de manuscrise si nu mica mi-a fost emotia cand am descoperit o placuta intr-un colt intunecat pe care scria ca acesta este locul unde se spune ca ar fi predicat catre Tesaloniceni Sfantul Apostol Pavel in a doua sa calatorie biblica. Nu stiam acest amanunt, nu era trecut pe lista, muzeul oricum era inchis, picturile decolorate si rau conservate, ochiul de turist era cam dezamagit, dar cum ma multumisem din plin cu aceasta descoperire, am dat sa plec bucuroasa. Cand am ajuns in curte, m-a oprit un sunet puternic al clopotului care rasuna in tacerea deplina, chemand lumea la rugaciunea de seara. Si asa am petrecut eu minunate momente de rugaciune in locul si in limba in care Apostolul le vorbise acum 2000 ani tesalonicenilor. Nu-i vorba, ca nu intelegeam prea multe, cand prindeam vreo rugaciune, o ziceam in gand in limba de acasa, mai repetam in gand si ce se canta in greaca, dar simteam mereu ca ma rugam impreuna cu toti ceilalti. A fost printre putinele dati cand mi-a stat mintea la rugaciune, probabil si din cauza eforturilor de concentrare pentru a pricepe ce se spune, si cand m-am simtit in comuniune de rugaciune cu persoane pe care nu le vazusem niciodata in viata mea.

După slujba, cum ma gandeam sa ajung mai repede in centru fara sa mai ratacesc pe coclauri, o femeie pe care o intrebasem in engleza despre posibilitatile de transport, si-a lasat insotitorul, m-a luat de mana si m-a condus cativa metri pana in statia de autobuz, desi era clar ca nici ea nu intelege engleza mea, nici eu greaca ei.

Binecuvantat pamant Grecia!
Vechi 11.10.2013, 20:23:34
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stoicadorina Vezi mesajul
Sa fim totusi pragmatici si sa nu vedem minuni acolo unde nu sunt. Este o pracica straveche prin care se toarna mir cu nard pe Piatra Ungerii pentru ca pelerinii sa se bucure si sa-si atinga diferite obiecte care pastreaza mireasma.
Minunat este faptul ca ai ajuns acolo!

Confirm spusele Iuliei. Iulia_Tina are dreptate. Am surprins si eu cu ochii mei un asemenea moment cand tocmai izvora mir din piatra. N-a turnat nimeni din afara nici un mir, ci iesea la suprafata pietrei printre crapaturile ei. E un fapt destul de frecvent confirmat de multi.
Iata si o poza de la fata locului, in care se mai vede mirul sclipocind printre crapaturi dupa ce lumea a dat buluc de l-a sters cu esarfe, baticuri etc.

[IMG][/IMG]
Reply With Quote
Vechi 13.11.2013, 15:33:09
stoicadorina's Avatar
stoicadorina stoicadorina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Confirm spusele Iuliei. Iulia_Tina are dreptate. Am surprins si eu cu ochii mei un asemenea moment cand tocmai izvora mir din piatra. N-a turnat nimeni din afara nici un mir, ci iesea la suprafata pietrei printre crapaturile ei. E un fapt destul de frecvent confirmat de multi.
Iata si o poza de la fata locului, in care se mai vede mirul sclipocind printre crapaturi dupa ce lumea a dat buluc de l-a sters cu esarfe, baticuri etc.

[IMG][/IMG]
Impresionant. Se vede cum iese mir prin crapaturile pietrei.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2013, 15:36:28
stoicadorina's Avatar
stoicadorina stoicadorina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2013
Implicit

http://dorinastoica.blogspot.ro/2013...-invierii.html
Reply With Quote
Vechi 25.03.2011, 22:51:30
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Daca merge cineva in Israel, eu am o mare rugaminte, ca nu stiu daca mai apuc sa vad Tara Sfanta pana oi pleca la Domnul sau unde m-o trimite Domnul, imi doresc mult, mult de tot o pietricica de pe Golgota. O pietricica, nu altceva, culeasa de pe Golgota, cat mai aproape de locul unde a fost rastignit Mantuitorul. Nu mai mare de o nuca si nu mai mica decat o aluna pentru ca vreau s-o port tot timpul cu mine ca sa-mi povesteasca despre patimile Mantuitorului.
Poate se-ndura cineva si ajuta un batran pacatos ca mine. Nu-mi trebuie suveniruri din cele de se vand pe tarabe, nimic de cumparat, nimic pe bani, doar o pietricica, atat.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2011, 19:32:16
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Golgota se afla inclusa in Biserica Sf. Mormant, deci nu ai cum lua de acolo o pietricica......
Reply With Quote
Vechi 26.03.2011, 23:11:39
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Golgota se afla inclusa in Biserica Sf. Mormant, deci nu ai cum lua de acolo o pietricica......
Am inteles, multumesc. Dar de langa Golgota se poate sau totul e asfalt si beton pe-acolo?
Multumesc anticipat pentru raspuns. La noi si prin parcuri gasesti pietricele. De-aia e bine mai rustic, mai natural. No, amu daca nu sa poate, nu sa poate, nu-i bai.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2011, 23:44:58
mirelat
Guest

Implicit

Draga MariS, daca da Domnul sa ajung in Tara Sfanta cat de curand, am sa-ti aduc o pietricica de acolo.
Vad eu de unde o iau, poate de pe Via Dolorosa, ca nu pare sa fie asfaltata.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
IMPRESII DIN PELERINAJE sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 92 25.10.2020 18:35:30
Pacatele straine Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 20 10.01.2013 12:04:33
Bauturi tari si animale necurate NeInocentiu Secte si culte 0 12.05.2012 20:44:58
Impresii din pelerinaje -anul 2009 sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 4 31.08.2009 21:23:06
Despre religiozitate in diferite tari BogdanF Generalitati 0 04.07.2008 09:51:37