![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Viata cãlugãreascã este viatã de culme, viatã de mare înãltime moralã si adâncã trãire lãuntricã, si cine nu se sileste sã o trãiascã dupã legile ei, acela mai bine ar fi fost sã nu se fi nãscut.Viata cãlugãreascã este, mai înainte de toate, viatã de renuntare, de tãiere a voii si de mare înfrânare, si cine nu se sileste sã priceapã si sã împlineascã aceste precepte divine ale ei, mai bine i–ar fi fost de nu ar fi cunoscut–o.De sute de ani, parintii cu viata sfanta au vorbit despre scaderile monahilor. In Paterice gasim destule exemple cu monahi care au parasit calea mantuirii. Haina calugareasca nu este un pasaport pentru rai. In Patericul Lavrei Pecerska se face referire la doi oameni care au murit: unul imbracase haina monahala, dar cu nevrednicie; celalalt murise inainte de a fi calugarit. Cand i–au dezgropat, au vazut ca cel ne vrednic era fara rasa, iar cel vrednic o purta, desi nu apucase sa depuna voturile monahale.Manastirile sunt, ca si preotii, oglinda poporului
|
|
|||
|
|||
![]()
eu cred ca a trai intr-o manastire este foarte placut.
|
|
||||
|
||||
![]()
mănăstirea nu-i stațiune , loc de odihnă , nu face parte din frumosul și plăcutul știut și dorit de mulți din lumea asta ! Trudă, muncă, multă credință, renunțări , rugăciune, ascultare . . .
|
|||
|
|||
![]()
Bai o fi nasol in manastire,da si viata in lume e un infern.
Cand ne vom satura de rautatea oamenilor,cand ne vom da si sufletul pentru un singur cuvant bun,cand ne vor iesi pe nas toate placerile noastre si vom obosi de ele,sa vedeti atunci cum vom lua cu asalt manastirile,caci oriunde ni se va parea mai bine decat viata de pana atunci. Oricat de greu si de nedrept si de doborator ar fi acolo,tot e mai bine decat in lume. " Veniti la Mie cei truditi si impovarati ,si va voi da odihna,luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine.Caci Eu sunt bland si smerit cu inima" |
|
||||
|
||||
![]()
Ai un gând ascuns ? Să nu -mi spui că vrei să trădezi infernul din lumea asta ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc Lui Dumnezeu ca sunt in lumea asta infernala, este tare frumoasa, este plina de adevaratul sens al binelui si raului universal, imi da astfel posibilitatea sa fiu eu insami.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 24.08.2012 at 08:46:06. |
|
|||
|
|||
![]()
asa sunt ,simt si eu..nu exista zi in care sa nu ma gandesc la Dumnezeu sh la manastire...cateodata simt ca ma indepartez si ca ma atrag cele lumesti mai tare.dar mergand f des la manastire si citind carti sfinte imi reaprind ravna..Dumnezeu sa te ajute!
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca vine un moment in viata fiecaruia cand exista putere in luarea deciziilor. In mod sigur vei stii peste ceva timp daca menirea ta este sa ai un asemenea stil de viata la manastire sau sa continui in societatea actuala alaturi de familie, prieteni si de ce nu si pacate! Urmeaza-ti calea si fa ce simti ca este bine pentru tine!
|
|
|||
|
|||
![]()
Un sfat ce as putea sa iti dau, e SA ITI ASCULTI INIMA, si nu Creierul, Si vei descoperi a ta chemare! Dumnezeu sa iti ajute sa te indrepti pe drumul cel bun pentru mantuirea sufletului, Roafa-te neincetat, ca Dumnezeu sa te indrume pe acea cale, pe care ti-a pregatit-o, acea pentru sufletul tau!
Dar , Dute-si si la Duhovnicul tau, el te cunoaste si te stie. Dar totusi, termina liceul, sau, poti sa faci si la Manastire scoala. Dumnezeu sa te Ajute, Doamne ajuta la toata lumea! O imbratisare calda si un gand bun, de la un trecator, de la o pacatoasa Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
Ce manastire recomandati ? | Petre. | Calugarul | 40 | 07.02.2012 16:14:13 |
O manastire uitata de lume: Bezdin | Ilie | Pelerinaje la locuri Sfinte | 17 | 26.09.2010 22:32:10 |
Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 11:27:11 |
|