Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2009, 08:35:21
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu ce sa zic....o relatie buna in ziua de azi e greu de gasit, rugati-va si voi, eu cred ca nu mai putem gasi oameni de calitate....e trist dar adevarat....totul mi se pare submediocru.....societate, oameni, din aceste considerente, cred ca e mai bine in singuratate...cu Dumnezeu alaturi....Domane ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 09:57:22
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
Nu stiu ce sa zic....o relatie buna in ziua de azi e greu de gasit, rugati-va si voi, eu cred ca nu mai putem gasi oameni de calitate....e trist dar adevarat....totul mi se pare submediocru.....societate, oameni, din aceste considerente, cred ca e mai bine in singuratate...cu Dumnezeu alaturi....Domane ajuta!
Ne rugam, ne rugam.
Ba mai exista oameni de calitate, de exemplu sotul meu...
Reply With Quote
Vechi 14.12.2009, 15:39:35
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de theofan Vezi mesajul
Am si eu o problema. Sunt casatorit de aproape un an, si... nu ma simt casatorit. Simt afectiune fata de sotia mea, dar NU o simt jumatatea mea sau o parte din mine. Nu am pacatuit pana la cununie, avem oarecare liniste (mici certuri, firesti), dar nu stiu daca mai trece cineva prin asa ceva. Cum v-ati simtit dupa casatorie? V-ati simtit schimbati? In ce sens? In afara de faptul ca acum avem relatii trupesti, nu simt nicio schimbare la mine, nici in bine, nici in rau fata de perioada anterioara.

Poate e o intrebare retorica, dar... casatoria se invata? In cat timp?
Nici eu nu m-am simtit maritata dupa ce m-am casatorit, poate doar limitarile faceau diferenta cu perioada anterioara. Nici dupa primul an nu ma simteam casatorita. Sudura a inceput sa se realizeze abia cu primul copil, adica atunci cand noi am inceput sa "construim" ceva: "familia, viitorul". Acum, la 12 ani de la casatorie, ma simt foarte casatorita, eu si el suntem ceva cu totul aparte de restul lumii... e minunat asa. Dar a durat vreo 10 ani pana am simtit ca am trecut pragul.

Un citat care mi se pare exceptional pentru astfel de situatii, care apartine lui Camus: "daca vrei sa fie frati, pune-i sa cladeasca un turn, daca vrei sa se manace intre ei, arunca-le graunte". Casatoria in sensul crestin tocmai asta este, o constructie mare, dificila, care necesita munca si colaborare, sacrificii si rabdare.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 01:57:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Am si eu o problema. Sunt casatorit de aproape un an, si... nu ma simt casatorit. Simt afectiune fata de sotia mea, dar NU o simt jumatatea mea sau o parte din mine. Nu am pacatuit pana la cununie, avem oarecare liniste (mici certuri, firesti), dar nu stiu daca mai trece cineva prin asa ceva. Cum v-ati simtit dupa casatorie? V-ati simtit schimbati? In ce sens? In afara de faptul ca acum avem relatii trupesti, nu simt nicio schimbare la mine, nici in bine, nici in rau fata de perioada anterioara.

Eu te-as intreba in primul rand cam in ce consta viata voastra duhovniceasca.

Pe urma, daca nu exista niste diferente, neintelegeri niciodata aplanate ci fiecare incearca cumva sa le faca pe ale lui si mai putin sa tina cont de celalalt..

Si in al treilea dar nu ultimul rand, ce te-ai fi asteptat tu sa simti sau sa se intample dupa casatorie?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 02:11:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Sudura de care vorbesti la parintii tai, vine prin fff. multa dragoste, de ambele parti. Daca unul sau amandoi sunt centrati pe alte lucruri decat persoana celuilalt, nu se poate ajunge acolo.

Obsesia cu fostul ei prieten e problema ta personala, faptul ca esti intr-un fel gelos pe ceva care practic nici nu exista, tine de tine si da, este o problema pentru relatia voastra si mai ales pentru ceea ce astepti tu..
Iar gelozia apare pe fondul unei scaderi a iubirii si a cresterii posesivitatii. Asta inseamna mai putina ingredere, mai multa suspiciune si paranoia.
Daca ai iubi-o mai mult, ai vedea intreaga situatie altfel, practic trecutul ei nici n-ar mai exista in orizontul constiintei tale.

Lupta cu gelozia e o lupta duhovniceasca si trebuie sustinuta printr-o viata duhovniceasca.
Alta solutie nu este, decat eventual indiferenta fata de respectiva situatia dar pe care nu ti-o poti impune sau mai rau ar putea veni printr-o racire si mai mare a sentimentelor fata de sotie.

Transformari magice nu vor apare peste noapte, iubirea in cadrul casatoriei apare in masura in care cei doi se raporteaza la sursa dragostei, care este Dumnezeu.

Pentru unii e mai usor daca au "reflexul" vietii duhovnicesti, pentru altii este mai greu..

Last edited by AlinB; 03.03.2010 at 02:14:23.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 18:11:23
sfantatreime sfantatreime is offline
Banned

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit raspuns

Am remarcat ca "simti afectiune",insa te-ai intrebat vreodata daca o iubesti?Daca nu o iubesti sau percepi iubirea ca impreunare trupeasca e firesc sa simti astfel...Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 10:08:45
JoyDivision JoyDivision is offline
Banned

Data înregistrării: 10.04.2012
Locație: Chicago, IL
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

a fost o casatorie aranjata de parinti?
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 13:15:38
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de JoyDivision Vezi mesajul
a fost o casatorie aranjata de parinti?
Problema tanarului era de acum trei ani, iar ultima lui postare era acum mai bine de doi ani...
Intre timp s-au rezolvat treburile, presupun, altfel ar fi revenit cu intrebari.
Daca cititi mai atent tot ce a scris, ca si la alte subiecte pe care le readuceti pe prima pagina desi discutiile pe acea tema erau incheiate de mult, veti deduce usor ca era iubire la mijloc, nu s-a pus in discutie casatoria aranjata de parinti...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Desi am murit, sunt viu- Sfantul Ioan Maximovici razvan_m Biserica Ortodoxa Romana 43 04.06.2013 00:43:46
Musulman casatorit religios la Catedrala Dia20_diana Religia Islamica 4 14.11.2010 01:22:44
Rolul nostru in Biserica - desi diferiti , ne unim cu acelasi Domn ! + cristiboss56 Pocainta 0 26.01.2009 18:46:57
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? ion_cu_vaca Nunta 18 26.11.2006 14:21:57