![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu susțin ideea construirii unei catedrale patriarhale pentru că actuala nu nu reflectă autoritatea canonică a patriarhiei române. Adineauri mă gândeam că, fiind așa de înaltă, majoritatea picturilor vor fi aproape invizibile, ce să mai vorbim pe Pantokrator care probabil va fi vizibil doar cu binoclul. Aici ar fi o problemă serioasă. Nu știu care sunt rațiunile alegerii acestor cote. În mod sigur contestările se vor înteți în preajma începerii construcției. Eu cred că în acest moment numai Parusia mai poate oprii proiectul sau o catastrofă de proporții. E păcat că acest subiect se adugă celorlalte care dezbină Biserica. Nu cred că e bine ce se întâmplă cu noi, de nu reușim să găsim media care să ne mulțumească pe toți, și aici mă refer la întregul corp eclezial. Mișcările cetrifuge sunt tot mai zgomotoase și mi-e teamă să nu călcăm pe urmele altor Biserici Ortodoxe care au căzut deja în capcana satanei. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i adevarat, ai vazut si tu probabil la inghesuiala din 89' cit a durat pina cei din TAB-uri au trecut de partea "golanilor", doar citeva ore.
Nu ai dreptate, responsabilitatea poate fi pasata celor care au fost inconstienti sa-l faca pe un tatar-tigan analfabet pro-maoist -kimersen-ist seful NATIUNII ROMANE. Unde ai vazut tu in alte tari din blocul estic sa-si darime biserici( in afara de rusi care sunt un capitol aparte)? Absolut nicaieri! Astea sunt texte cu "cine se scuza se acuza"...prostii!, aici gindesti superficial! Omul mic, de unul singur, nu poate face nimic ci numai in gasca, in grupuri enorme care continua sa se alimenteze pe masura ce cei din prima linie cad doboriti de securisti. Asa s-a scris istoria! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Si in cate tari din blocul estic s-a luat Patriarhia la incaierare cu regimul comunist? Citat:
Ai incercat sa te scuzi in fata unei acuzatii pe care trebuia sa o ignori si ai ajuns sa dai vina pe altii cum a dat Adam pe femeie. Cam asta e "planul de bataie" si pentru Judecata? Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E nevoie de o astfel de cladire impresionanta care pe de o parte sa exprime evlavia poporului român, pe de alta sa contribuie la întarirea simtirii comune a poporului, care sa ne faca sa fim mai uniti.
Prin ea poporul român va da un exemplu celorlalte popoare europene care merg în directia opusa. Iar unitatea de simtire e benefica, oamenii devin cetateni mai buni, lucrurile merg mai bine în tara. Problema e ca proiectul aprobat e banal, nu exprima nimic decât o trimitire la asa-zisul stil neoromânesc creat de Ion Mincu la începutul sec. 20, stil care dupa parerea mea nu exprima traditia româneasca de arhitectura si nici spiritul românesc.
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Frumosa dragoste. Citat:
Citat:
Ochiul curat.. Citat:
sau: Doamne, iarta-ne ca am lasat 300.000 romani fara biserici, in schimb ti-am ridicat catededrala asta, nu incap mai mult de 5000 dar uite ce tzuguiata este! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar ar putea concura f. bine cu Casa Poporului.. Citat:
Citat:
Asa si in zilele noastre. Am uitat se pare complet de pilda talantilor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce spirit e solidaritate ii va pali pe romani, imediat ce cladirea va fi gata..nici nu-ti inchipui! In ceea ce priveste evlavia cu care poporul roman a dat cateva milioane de avorturi de la "revolutie" incoace, cred ca se va mentine la aceeleasi cote sau chiar are sanse sa creasca. Citat:
Citat:
Dar inainte de a cheltui aia 400 milioane si a vedea esecul magicei asteptari, mai bine s-ar face un sondaj chiar printre ortodocsii nostri, sa vedem cati sunt entuziasmati de risipa asta de bani. Citat:
Daca se risipesc banii macar sa se risipeasca cu gust. Corect! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raspunsuri duhovnicesti- scrisa de fiul Domniei sale Preot Argatu Ioan, Editura mila crestina, pag.77 pct 118.Citat: ''-Parinte, ce parere aveti de Catedrala Neamului? - Nu se va face acum! -Nu?!Au ales chiar si un loc unde sa se ridice! - Chiar daca. Tot nu se va face.''.
[SIZE=3]"Dragostea adevarata se aseamana cu flacara unei lumanari. Oricate alte lumanari s-ar aprinde din ea, flacara primeia ramane intreaga si nu se micsoreaza deloc. Si, fiecare noua lumanare, are aceeasi flacara ca si precedentele... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
proiectul megaloman al catedralei poate genera dintr-un anumit complex de vinovatie al unor ierarhi ortodoxi, care nu au reactionat pe masurra la daramarea unor biserici,si acum vor sa isi rascumpere gresala in fata Domnului,intr-un mod eronat, zic eu !
Mai bine ar face 100 de programe sociale si de ajutorare a unor amarati si handicapati, care sunt destui in tara asta ! Mai bine ar da burse copiilor de taran sarac din muntii apuseni,sau din alte zone ale tarii ! Se stie doar ca biserica ortodoxa nu prea exceleaza la capitolul; implicare in social ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu asta ar fi fost foarte fericiti. Citat:
Citat:
Citat:
Din massmedia care nu face decat sa ne prezinte ce e mai rau in Biserica? Pentru ca nu se plateste reclama in paginile ziarelor? Hai sa dam 10.000 euro sa stie lumea amatoare de "Libertatea" si "ProsTv" care da pe la biserica doar de Pasti si poate de Craciun, ce proiect frumos am derulat cu altii 10000.. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? | Robertworld | Generalitati | 320 | 02.11.2011 22:22:26 |
Catedrala Mantuirii Neamului | adrian_ortodox | Intrebari utilizatori | 3 | 22.08.2011 22:35:00 |
Catedrala Mantuirii Neamului | blue_cat | Biserica Ortodoxa Romana | 272 | 22.07.2010 16:46:46 |
Catedrala Mantuirii Neamului | anavictoria | Biserica Ortodoxa Romana | 19 | 25.02.2010 23:42:41 |
|