![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Do not confuse man -this image of God - with the evil which is in him, because evil is only his accidental misfortune, a sickness, a devil's dream; but man's essence - the image of God - is always there". "As far as is it possible, be gentle, humble and simple to all, considering yourself, without hypocrisy, to be spiritually below everyone. Pride is the reason for a cold, pompous and insincere manner towards those whom are considered to be below us, or those from whom we hope to derive some benefit. When people speak ill of you and you feel resentment, it means that you are proud, and pride must be eliminated from your heart by worldly dishonour. Therefore, do not resent and hate those who speak ill of you, but try to love them as you would love people who benefit you, and pray for them. Maintain a peaceful and loving disposition towards your brother even if he deprives you of your last shilling; show him that, above all, you love God's image in him. However most people are angry when they are deprived even of a very small part of their property!" "Look at every human being as if he were unique in God's world, a great miracle of God's wisdom and grace, and do not let the fact that you are accustomed to him serve as a ground for neglect". "without inner peace and harmonious coexistence with others, one cannot have peace and harmony within oneself. In acquiring inner peace, let us also be peacemakers in relation to our fellowmen". "One of the basic aims of love is to see everyone saved, transformed and united to true, divine love." Totusi asta nu are nimic de-a face cu adevarul.Trebuie sa marturisim si sa stam cu tarie aparand adevarul,ca nu e nimic mai maret decat adevarul.Si acesta este Adevarul, ca Biserica ortodoxa este Biserica Adevarata, iar adevarul este ortodoxia.Uite ce a zis Sfantul in legatura cu Biserica: "The Church is truly an earthly paradise! What boldness you have toward the Lord and the Theotokos! What meekness, humility and benignity! What impartiality toward the earthly! What a burning desire for heavenly, most pure, eternal delights! The tongue cannot speak of that blessedness whereof you taste, having God in your heart! With Him everything earthly is dust and decay." |
|
|||
|
|||
![]()
Danut 7 m-ai intrebat:"Pastorii vostrii cu ce putere si autoritate invata, boteaza s.a.m.d?"
De la Dumnezeu,la fel cum li s-a dat primelor apostoli autoritate asa li se da si lor astazi.In definitiv Dumnezeu este unul singur si este acelasi in veci de veci. Tu esti subiectiv si te inteleg.Asa ai crescut,asa ti s-a spus,asa crezi acum.Daca te-ai fi nascut in orice alta religie ,sigur aveai o alta parere contrara a aceleia pe care o ai acum.Daca ne-am folosi putin imaginatia i-am intelege pe cei din jur mai usor. Tu sustii ca "sectele" sunt false.O fi si unele care s-ar numi astfel,care neaga scripturile sau aduc invataturi straine acesteia,dar nu trebuie sa generalizam.Exista si culte care implinesc scripturile asa cum sunt ele. Cum poate sa te conduca ceva fals la Adevar,pentru ca vad ca totusi nu spui ca "Raiul este exclusiv pentru ortodocsi"?Nu se poate,nu-i asa? Deci sa nu mai fim exclusivisti sau fundamentalisti pentru ca aceasta nu face cu nimic bine vietii de crestin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre pastorii vostrii am a spune niste lucruri:Cand au primit ei aceasta putere de la Dumnezeu si cum? Problema nu o reprezinta oamenii,problema o reprezinta sistemul religios fals care persista in protestantism.Oamenii sunt vinovati doar atunci cand din proprie vointa ajung sa urmeze invataturilor false,gresite si mincinoase si ajung sa adopte sisteme de valori false care duc la omorarea propriilor virtuti si la distrugerea spiritului crestinesc: a smereniei, a pioseniei , a facerii de bine, a iubirii de adevar si de dreptate si a onestitatii.Aceste sisteme in marea lor majoritate(daca nu toate) sadesc o falsa smerenie,o falsa piosenie si o falsa viziune asupra lumii.Multe dintre aceste secte apartinand acestui curent(daca nu toate) sadesc in inima omului vanitate,invrajbire,zavistie,fanatism si ipocrizie.Asadar prin acestea se inlocuieste virtutea cu non-virtutea ,iar valorile false iau locul valorilor adevarate. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-ai pus o intrebare si iti raspund.Uite cand:
Marcu 16:15 Apoi le-a zis: "Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:16 Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit. Marcu 16:17 Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi; Marcu 16:18 vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoșa." Eu nu cred ca Isus si-a luat vorbele inapoi. Acum daca ai o alta parere ti-o respect.Ai dreptul la pareri,fie si daca sunt diferite de ale mele. Acum nu mai vreau sa ne contrazicem.Stii cand ne dam seama daca avem "acelasi duh" sau acelasi Dumnezeu?In vremuri de restriste. Uite iti recomand o carte interesanta scrisa de un fost ateu ajuns pastor lutheran,evreu convertit la crestinism,Richard Wurmbrand.Cartea se numeste "Cu Dumnezeu in subterana."Este o carte care merita citita.Vei vedea acolo cum preoti ortodocsi,catolici,pastori protestanti sau neoprotestanti au suferit impreuna in inchisorile "patriei noastre Romania"pentru credinta in Isus din pricina regimului comunist. Wurmbrand cu greu poate fi încartiruit în vreo denominațiune.Mi-a placut de acest om,iar cartile sale sunt foarte bune.Iti recomand cu caldura acea carte. Last edited by Totpeetor; 22.11.2009 at 13:57:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Si cui se adresa Iisus acolo?Iti zic eu apostolilor carora le-a si dat putere si autoritate:
Luca 9 1. Și chemând pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat putere și stăpânire peste toți demonii și să vindece bolile. 2. Și i-a trimis să propovăduiască împărăția lui Dumnezeu și să vindece pe cei bolnavi. Matei 10 1. Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință. 2. Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui; 3. Filip și Vartolomeu, Toma și Matei vameșul, Iacov al lui Alfeu și Levi ce se zice Tadeu; 4. Simon Cananeul și Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut. Matei 16 16. Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. 17. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. 18. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. Matei 18: 18. Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer. Deci cu ce putere boteaza pastorii vostrii, cu ce autoritate? |
|
|||
|
|||
![]()
Cu aceeasi autoritate care a fost data si apostolilor.Autoritatea nu a fost data doar pentru primii apostoli si dupa ei,gata s-a terminat aceasta autoritate.Nicidecum.Vedem bine ca botezul se practica si in zilele noastre in numele Tatalui,al Fiului si al Sfantului Duh,datorita continuitatii acestei autoritati care se pastreaza pana astazi si se va pastra pana la revenirea Mantuitorului.
Last edited by Totpeetor; 23.11.2009 at 20:13:25. |
|
|||
|
|||
![]()
au primit pastorii vostrii de la Hristos is de la apostoli puterea asta?unde cand, in ce moment, sub ce forma?
|
|
|||
|
|||
![]()
ce interesant!
deci Dumnezeu e doar pt unii ,si restul Dumnezeu cu mila . Bine ca Dumnezeu are atita har incit ajunge la toti. Deci dupa voi Dumnezeu a dat har la apostoli si doar care au luat de la ei il dau mai departe? acum Dumnezeu sta ascuns sa nu mai ceara si altii,nu? Asta dupa ce Evanghelie e? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Danut 7 esti din nou subiectiv.Pai cultele despre care vorbesti se revendica de la biserica primara,iar acelasi Isus care le-a dat autoritate primilor apostoli le da si lor astazi.Asa spune biblia,ce spui tu aici sunt doar interpretari.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|