Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 16:48:13
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Iata cum, pe baza credintei si prin faptele bune Zaheu este mantuit:

Luca 19, 8-10 . Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci și acesta este fiu al lui Avraam. Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut.
La asta mai adaug din Biblia mea urmatoarele:
Matei 16, 27. Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.

Citeste Pilda talantilor si vezi ce patesc cei ce nu lucra cu ce primesc de la D-zeu Matei 25, 14-30;
Cauta sa vezi ce patesc cei care nu fac fapte bune: Matei Matei 25, 31-46;
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 17:01:30
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Geony, asta-mi place mie la tine: ca iti dai seama cand faci boacane.
Si te corectezi. E bine. Acum nu mai zici ca MERITI mantuirea.

Totusi, cam superficial. Ar fi fost de dorit o pocainta mai adanca. De exemplu:
„ - Fratilor, eu Geony, am comis boroboața .
Am spus o prostie cat mine de mare.
Cu emfaza scriam: < NOI, cei care facem ceva ca sa MERITAM MANTUIREA>.
Ma pocaiesc in tarana de mandria mea nemasurata si imi cer iertare daca am smintit pe cineva”
Asa ar fi sunat mult mai bine.
Dar chiar faptul ca nu mai zici nimic despre merite, este un mare pas inainte.
Copacel...
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 17:10:39
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Geony, asta-mi place mie la tine: ca iti dai seama cand faci boacane.
Si te corectezi. E bine. Acum nu mai zici ca MERITI mantuirea.
Puisor, s-ar putea sa sufar de alzhaimer, dar pana nu-mi pun diagnosticul singur nu-mi arati unde am scris eu ca "merit mantuirea" pe baza faptelor?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 17:27:19
Banned

Implicit

Oh, daca ai facut-o fara sa iti dai seama cu atat mai mult poti fi iertat.
Daca te pocaiesti, desigur.

Uite aici ai scris ca meriti mantuirea pe baza faptelor bune:
Citat:
În prealabil postat de devatv Vezi mesajul
Mintuirea nu vine printr-un merit al nostru!
Alegerea manturii (care nu vine printr-un merit al nostru) ne apartine in schimb noua! Isus Hristos a platit pentru mantuirea fiecaruia dintre noi!
Citat:
...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!
Nici macar nu ai vorbit la general despre „ei”, despre „cei care...”.
Te-ai incadrat tu singur in categoria celor care, pe langa ceea ce a facut Hristos, fac fapte bune pentru a MERITA mantuirea.

Dar Geony, daca nu ti-ai dat seama ce spui si daca recunosti ca ai gresit, nu-i nimic. Domnul te iarta.
Toti gresim, spunem prostii, cadem, ne ridicam...

Last edited by Iosif77; 09.02.2011 at 17:30:46.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 17:49:09
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu imi citesti postarile asa cum citesc P si NP Biblia...iau din Biblie ce la place...
Si cum e pocainta de care vb, cu o baita rezolvam totul?

Citat:
Te-ai incadrat tu singur in categoria celor care, pe langa ceea ce a facut Hristos, fac fapte bune pentru a MERITA mantuirea....
Raspunsul era dat unui P sau NP (D-zeu va stie ce soiuri sunteti pe aici).
Ori voi sustineti ca mantuirea se da doar pe baza credintei, iar eu prin postarea facuta am vrut sa adaug ca si prin fapte bune!

Citat:
Dar Geony, daca nu ti-ai dat seama ce spui si daca recunosti ca ai gresit, nu-i nimic. Domnul te iarta.
D-zeu iarta orice pacat...numai ca hula impotriva Duhului Sfant nu se iarta si stii de ce? - pt ca de acest pacat sunt cuprinsi toti P si NP!
Cand ai spus toti, ai vb doar de voi NP...pt ca nu esti avocatul BO, cred..

Stii ce puisor, te rog ca atunci cand citesti o postare sa fii mai inteligent.
La mine puncte-puncte(...) lasa loc de a mai spune ceva; daca ele sunt puse inaintea unei postari (cum a fost aici :"...noua celor care facem ceva ca sa o meritam!" ) inseamna ca ceea ce am spus sunt o continuare la ideea anterioara - in cazul meu: o continuare ideea ca mantuirea se da pe baza crezdintei+faptele bune...

Si diavolii cred in Hristos si in Jertfa Lui, ca si voi, insa nu merita mantuirea...pt ca nu implinesc!

Last edited by Geony; 09.02.2011 at 17:52:46.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 18:57:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Te-ai incadrat tu singur in categoria celor care, pe langa ceea ce a facut Hristos, fac fapte bune pentru a MERITA mantuirea.

mantuirea o primiste toata lumea si orisicine?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:06:03
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
mantuirea o primiste toata lumea si orisicine?
Da. Orisicine. Chiar asa spune Sfanta Scriptura. "Cãci Dumnezeu asa a iubit lumea, încât pe Fiul Sãu Cel Unul-Nãscut L-a dat ca oricine crede în El sã nu piarã, ci sã aibã viatã vesnicã."(Ioan 3:16)
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:14:22
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Da. Orisicine. Chiar asa spune Sfanta Scriptura. "C&atilde;ci Dumnezeu asa a iubit lumea, încât pe Fiul S&atilde;u Cel Unul-N&atilde;scut L-a dat ca oricine crede în El s&atilde; nu piar&atilde;, ci s&atilde; aib&atilde; viat&atilde; vesnic&atilde;."(Ioan 3:16)
Dar de ce nu se mantuiesc si diavolii ca si ei CRED in Iisus (inca mai bine ca P si NP)...vezi Luca 8, 26-39.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:23:31
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dar de ce nu se mantuiesc si diavolii ca si ei CRED in Iisus (inca mai bine ca P si NP)...vezi Luca 8, 26-39.
Ei nu-L recunosc pe Domnul Iisus Hristos ca Domn si Mantuitor.

In acelasi pericol sunt si cei care cred in alti "mantuitori" si se inchina lor.

"si întru nimeni altul nu este mântuirea, cãci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie sã ne mântuim noi." (Fapte 4:12)
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:21:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
mantuirea o primeste toata lumea si orisicine?
Desigur ca mantuirea nu o primeste oricine. O primeste doar cel care crede.
Si desigur ca nu orisice fel de credinta e mantuitoare. Doar aceea care il determina pe om sa faca faptele credintei.

Dupa cum este scris in Evrei 11:
Prin credință, Avraam, când a fost încercat, a adus pe Isaac (jertfă).
Prin credinta...
Prin credinta...
Prin credinta
...au savarsit ei fapte
Credinta adevarata genereaza, are drept urmare, faptele credintei.
Acestea sunt faptele bune placute lui Dumnezeu.

Celelalte, facute de om cu gandul sa aibe merite inaintea lui Dumnezeu, sa MERITE el mantuirea, sunt ca „un vesmant intinat” in fata Domnului, ca o carpa murdara.

Oricate fapte ale credintei ar face cineva, el nu are MERITE inaintea lui Dumnezeu.
Aceasta este principala fisura a conceptului mantuire = credinta + fapte: il face pe om sa se ingamfe si sa creada ca el are merite. Si chiar ca este mantuit datorita meritelor lui speciale.

Acum, eu nu spun ca toti ortodocsii cred ca au merite si se mandresc. Stiu ca multi dintre ei sunt smeriti si nu se considera mari merituosi ci dimpotriva nici nu se cred vrednici de rai. Chiar avand o credinta veritabila si fapte pe masura.

Dar uita-te si tu ce se scrie pe aici: „ Noi, cei care facem fapte bune ca sa MERITAM mantuirea”.
Fariseul ingamfat cred ca ar pali de invidie daca ar putea citi.

Last edited by Iosif77; 09.02.2011 at 23:24:46.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestanti, Luther si ........invatatura lui alecsandru Biserici Protestante 118 08.09.2015 18:50:21
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Experiente cu protestanti danyel Secte si culte 83 12.02.2013 16:18:24
Postul la [neo]protestanti Florin-Ionut Secte si culte 131 21.01.2013 14:41:56
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? grecu Biserica Romano-Catolica 21 21.07.2009 04:02:01