Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2010, 14:14:37
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrut-angel Vezi mesajul
Mai exista in ziua de astazi aceasta practica?Dak da,atunci de unde vine ea?Penticostalii spun ca aceasta limba vine de la Dumnezeu!!!Si dau ca exemplu 1corinteni14:2.De asemenea ei mai spun,pe temeiul 1 corinteni 13:1 ca aceste limbi,sunt "limbi ingeresti"!!! Care este adevarul?
Practica mai exista si azi, din pacate la penticostali, dar cred ca este vorba de o inselare diavoleasca. Daca ar fi limbi ingeresti cred ca s-ar intelege unul cu altul,dar dupa cite am auzit eu nu prea se inteleg. Doamne ajuta!
Vechi 24.05.2010, 15:14:17
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Sunt uluit descoperind ca as putea raspunde la niste intrebari legate de chestii de care nu am habar...
Vechi 24.05.2010, 15:51:42
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Practica mai exista si azi, din pacate la penticostali, dar cred ca este vorba de o inselare diavoleasca. Daca ar fi limbi ingeresti cred ca s-ar intelege unul cu altul,dar dupa cite am auzit eu nu prea se inteleg. Doamne ajuta!
Partea proasta e ca nici nu incep sa se inteleaga la un moment dat, pentru ca cica postesc si se roaga atat de mult incat primesc darul...dar oare daca sunt atat de daruiti, de ce nu ii binecuvinteaza Dumnezeu si cu talmacirea, asa cum sfatuieste Sf.Ap.Pavel sa se roage, pentru a o dobandi?

De asemenea nu spun nimic despre faptul ca poti dori sa vorbesti cuvinte intelese de cei din sala, decat 1000 de cuvinte fara inteles, asemanate cu vorbirea in vant de catre Sf. Ap. Pavel...de ce?...pentru ca ei nu vor asta, sau nu pot, oare de ce?

Talmaciul sare repede, sa nu cumva sa ajunga sa para suspect chiar si pentru comunitate...si astfel vorbirea in vant (poate numai a unora), e transformata cu dibacie in "cu inteles", dar de la Dumnezeu, rugaciune...etc.!

Eu as fi curioasa daca exista cazuri in care unii indivizi sunt lasati sa vorbeasca asa aiurea, si sa nu sara talmaciul, sa ii dea vreun inteles la indeamana, de altfel?
Vechi 24.05.2010, 17:52:12
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
...postesc si se roaga atat de mult...
In sfarsit niste crestini model. Nu doar vorbe, post si rugaciune fratilor!
Citat:
...dar oare daca sunt atat de daruiti, de ce nu ii binecuvinteaza Dumnezeu si cu talmacirea, asa cum sfatuieste Sf.Ap.Pavel sa se roage, pentru a o dobandi?
Sora Andrusca... ii binecuvinteaza, normal ca ii binecuvinteaza. Exista si oameni cu darul talmacirilor printre ei dupa cum vei dovedi dumneata in citatul de mai jos:
Citat:
Talmaciul sare repede...
Pai vezi... ceea ce era de demonstrat.
Citat:
Eu as fi curioasa daca exista cazuri in care unii indivizi sunt lasati sa vorbeasca asa aiurea...
Nu, aiurea nu este lasat nimeni sa vorbeasca. Dar cu folos da. Unii sunt lasati sa predice (daca le au, ca sa ma exprim asa...), altii sa se roage...
Vechi 24.05.2010, 18:11:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
In sfarsit niste crestini model. Nu doar vorbe, post si rugaciune fratilor!
In opinia ta, de fapt am inteles ca postesc pentru acest dar...si cam 3 zile, nu mai mult in unele cazuri!

Nu, mie nu mi se par model...chiar nu!
Citat:
Sora Andrusca... ii binecuvinteaza, normal ca ii binecuvinteaza. Exista si oameni cu darul talmacirilor printre ei dupa cum vei dovedi dumneata in citatul de mai jos:
Hey...te faci ca nu intelegi ce vreau eu sa spun, ca sa pictezi o imagine falsa cultului? Cei care vorbesc, trebuie sa si talmaceasca...ce nu intelegi din sfatul Sf. Ap Pavel?

Am zis ca e ceva ciudat cu talmaciul asta, si cu vorbitorii care nu inteleg ce vorbesc, nici nu stiu sa talmaceasca...cand asta ar trebui sa isi doreasca din spusele Sf. Apostol, nu ai citit partea asta cu rugaciunea pentru a talmaci, pai de ce?
Citat:
Nu, aiurea nu este lasat nimeni sa vorbeasca. Dar cu folos da. Unii sunt lasati sa predice (daca le au, ca sa ma exprim asa...), altii sa se roage...
Sunt lasati vorbitorii sa vorbeasca...fara sa sara talmaciul vrei sa spui? In caz ca ai vorbi tu...si nimeni nu te-ar intelege in primele 5 minute, ar sari "talmaciul" nu, pentru ca ar fi vorbe in vant...desi si tu ar trebui sa simti asta ( pentru ca esti constient, si nu in transa) si sa incetezi, nu asa stau lucrurile?

Sf. Apostol Pavel afirma ca isi doreste sa vorbeasca cateva cuvinte cunoscute in Biserica, decat o multime necunoscute, voi va doriti acest lucru, tineti cont de acest indemn?

Pai cum "le au", sau nu...nu e dar de la Duhul Sfant, si impartit cui crede El de cuviinta? Exista dar, oferit mai din plin...si mai putin, iar daca " darul" nu e prea wow...vine altul care se crede mai gifted, sau cum...ca nu inteleg?
Vechi 24.05.2010, 17:51:44
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Limbile ingerilor inseamna cunostiinta dumnezeiasca... In Scriptura este scris "le-a dat sa manance mana cereasca, paine ingereasca"... aceasta mancare e invatatura dumnezeiasca... In alt loc spune Hristos : "Nu doar cu paine si cu apa se va hrani omul ci cu orice cuvant ce iese din gura lui Dumnezeu".. si in alt loc se intituleaza painea ce s-a coborit din Cer.Aceasta paine cu care se hranesc si ingerii este Cuvantul lui Dumnezeu si limbile ingerilor reprezinta cunostiinta si invatatura dumnezeiasca.Apostolul Pavel spune "limbile ingerilor" pentru a face diferenta intre cunostiinta lumeasca si cea dumnezeiasca, si spunand asta el zice ca in zadar ar cunoaste daca nu are dragoste.In plus, de unde vin toate limbile?Ele vin de la Dumnezeu... La inceput era o singura limba.. toti oamenii aveau acelasi grai.. pana cand s-a coborit Dumnezeu la turnul Babel si a amestecat limbile.. Ce limbi vorbesc ingeri?Au oare n-au vorbit ei cu oameni ? Ba da au vorbit.. Si prin ce s-a diferentiat limbajul lor de al nostru, decat prin mesajul divin pe care l-au transmis si tainele dumnezeiesti?Asa au vorbit si ei cu oamenii dupa graiul nostru... vedeti ca ei n-au alt grai in afara de noi... nu au o limba secreta si talmacita.. A cunoaste sau a vorbi in limile ingerilor inseamna a sti tainele dumnezeiesti.. Ba mai mult Apostolul cand vorbeste de glossalalia spune ca este dupa graiurile lumesti... Deci nu exista vorbire in limbi intr-un grai codificat si secret...

Cor 14:10Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.
Vechi 18.09.2010, 00:23:08
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrut-angel Vezi mesajul
Mai exista in ziua de astazi aceasta practica?Dak da,atunci de unde vine ea?Penticostalii spun ca aceasta limba vine de la Dumnezeu!!!Si dau ca exemplu 1corinteni14:2.De asemenea ei mai spun,pe temeiul 1 corinteni 13:1 ca aceste limbi,sunt "limbi ingeresti"!!! Care este adevarul?
aceasta vorbire in limbi,la secta penticostala vine de la satana.inselaciune si mandrie totala
Vechi 18.09.2010, 00:28:14
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut stefan Vezi mesajul
aceasta vorbire in limbi,la secta penticostala vine de la satana.inselaciune si mandrie totala
Pe ce anume va sprijiniti afirmatiile? La fel ziceau si evreii despre Iisus, ca puterea Lui venea de la Satana. Pe ce va bazati cand faceti astfel de afirmatii, cum ca vorbirea in limbi la penticostali vine de la satana?
Vechi 18.09.2010, 00:29:49
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Pe ce anume va sprijiniti afirmatiile? La fel ziceau si evreii despre Iisus, ca puterea Lui venea de la Satana. Pe ce va bazati cand faceti astfel de afirmatii, cum ca vorbirea in limbi la penticostali vine de la satana?
pe DUMNEZEU și pe SFÂNTA SCRIPTURĂ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vechi 18.09.2010, 00:33:39
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
pe DUMNEZEU și pe SFÂNTA SCRIPTURĂ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dumnezeu si Sfanta Scriptura au zis ca vorbirea in limbi a penticostalilor vine de la Satana? Unde scrie in Sfanta Scriptura acest lucru? Si cand a zis Dumnezeu asa ceva? Sau poate ca judecata Domnului a avut deja loc si eu am ratat-o? Indoi-m-as ca cineva poate rata o astfel de Judecata...

Last edited by adiandrea6; 18.09.2010 at 00:35:46.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10