Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2007, 00:32:27
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Vraja are influenta asupra subiectului numai daca acesta este foarte tare legat cu patimi si sta departe de biserica ..altfel nu
Reply With Quote
Vechi 23.04.2007, 15:12:28
Amadeo_ Amadeo_ is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.04.2007
Implicit

daca exista vraji nu pot sa spun sigur dar asa zisele fenomene paranormale nu pot venii decat din doua locuri rai sau iad shi nu cred k dumnezeu ar ingaduii cuiva sa faca rau unui om care crede in el cat de putin asa k traiti fara frica pt k n-are nimeni treaba cu voi :p
Reply With Quote
Vechi 24.04.2007, 19:38:59
PISICUTA35 PISICUTA35 is offline
Member

Data înregistrării: 13.02.2007
Implicit

Cum considerati blestemul de genul "Asa sa-ti dea Dzeu ce mi-ai facut tu mie" care vine in urma unui mare necaz provocat de un om?
Un necaz in care zi si noapte plangi lui Dzeu de ce ai patit, sa nu te lase, sa te ajute sa depasesti situatia si sa nu lase nepedepsit pe acela.

Stiu ca nimeni nu este indreptatit sa blesteme pe altul, este pacat, dar incercati sa va puneti in locul persoanei in necaz, un necaz provocat cu buna stiinta de un semen..., cum vedeti asa un blestem, cum considerati voi? ce parere aveti?

Reply With Quote
Vechi 24.04.2007, 21:11:18
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Implicit

Pisicuta35,nu raspunde raului cu rau sau nu raspunde provocarilor de tot felul care vin,altfel ce rasplata vei mai avea de la Dumnezeu?Tu roaga-te pt.aceste persoane,doreste-le numai bine,sa le vina mintea la cap,sa ii lumineze Dumnezeu in cuget si simtiri caci asa il vei castiga de partea Lui Dumnezeu si a ta pe aproapele.Gandeste-te ca faci aceasta pentru Numele si Slava Lui Dumnezeu si vei reusi mai usor sa faci fata la o asa situatie,vei avea plata f.mare in ceruri daca birui ispitele si provocarilor si raspunzi raului cu bine.Nu stii ca razbunarea este arma prostului?iar a ierta pe aproapele iti da o aura de noblete sufleteasca si o superioritate fara egal fata de cel sau cea care ti-a gresit.Toti suntem provocati si ispititi dar nu trebuie sa raspundem la provocari si la ispite de tot felul si sa avem grija sa ne ferim sa raspundem raului cu rau,ci sa ne mai vedem si greselile noastre,ca asa se cuvine.Blestemele nu se prind de cei curati cu inima si sufletisti care chiar isi dau viata pt.aproapele,asa ca,sa nu iti fie frica de asta,ci sa iti fie frica decat de Dumnezeu,caci ac.frica este mantuitoare de suflete si nemuritoare.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.04.2007, 23:14:12
consuela consuela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2006
Implicit

se leaga blestemele astea mai ales daca ala blestemat se simte vinovat cred ca atrage ca un magnet nenorocirea ce i se cuvine. Ca sa nu se lege, trebuie sa emita ganduri bune puternice si sincere ca sa contracareze blestemul si sa-l anuleze. E singura cale, si grea desigur ca nu merge cu forta, trebuie sa fie sincer. Sau se pioate forta la inceput dar pe parcurs sa devina sincer sa caute circumstante atenuante celui care l-a blestemat precum avocatul apararii pt ca totul pleaca de la creer si daca nu esti de acord si faci fortat nu are efectul asteptat (anularea blestemului). Si frica de blestem il atrage ca un magnet, sa scape si de frica (daca poate).
Reply With Quote
Vechi 25.04.2007, 13:08:34
Member

Implicit

Nu e vorba daca acela se simte sau nu vinovat, ca aici tine de contiinta fiecaruia. Dar ce constiinta si frica de Dzeu sa fie cand face un rau mare si baga pers. in necaz mare cu buna stiinta?

Un blestem pe drept, nu actioneaza ca o vraja care urmareste pe cel vinovat?

Reply With Quote
Vechi 25.04.2007, 14:42:13
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Implicit

Pisicuta35,cu cat ii dai atentie mai mare vreunei vraji sau vreunui blestem,cu atat te urmareste gandul acesta si nu mai scapi de ceea ce te framanta si poate,nu mai stiu eu asta,ca te obsedeaza.Tine legatura cu Dumnezeu si Maicuta Domnului cu Toti Sfintii si Puterile Ceresti,mergi la Sf. Slujbe din Biserici si de la Manastiri si nimic nu o sa se prinda de tine,daca stii ca nu dusmanesti pe nimeni.Exista vorba aceea din batrani:de ce ti-e frica,nu scapi.Ti-am mai zis si,vad ca ma repet,dar tie trebuie sa iti fie frica numai si numai de Dumnezeu si Maica Domnului si atunci nimic rau nu se va prinde de tine,daca ai credinta mare,dragoste si apropiere de Domnul Dumnezeul nostru,al tuturor,si Mantuitorul IISUS HRISTOS,FIUL LUI DUMNEZEU CEL VIU.Numai frica de Domnul Dumnezeu este sfanta.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2007, 16:04:46
Member

Implicit

Daca ati citit atent, nu era vorba de mine. Nu eu ma simt urmarita de blesteme si vraji.
Dar EU sunt persoana care a blestemat pe cineva care mi-a facut mult necaz si durere.

M-am spovedit de acest pacat.

Reply With Quote
Vechi 28.04.2007, 23:18:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de PISICUTA35
Daca ati citit atent, nu era vorba de mine. Nu eu ma simt urmarita de blesteme si vraji.
Dar EU sunt persoana care a blestemat pe cineva care mi-a facut mult necaz si durere.

M-am spovedit de acest pacat.

A blestema este un mare pacat, indiferent ca avem dreptate sau nu sa facem acest lucru. Dusmanilor sau vrajmasilor vazuti sau nevazuti, cu trup sau far de trup , le anihilam actiunea lor prin multa credinta, post si rugaciune. Gindirea pozitiva are deasemenea un efect miraculos prin atragerea fortelor pozitive care anihileaza in cele din urma vrajmasul, dusmanul.Blestemul are un efect de bumerang cu efecte foarte nocive atit la adresa celui care a blestemat cit si celui blestemat. Raului nu-i raspunde niciodata cu rau pentru ca situatia conflictuala se amplifica. Indiferenta uneori este cea mai buna. Cine-L iubeste cu adevarat pe DUMNEZEU nu are de ce sa se teama. Dusmanii , vrajmasii in general isi cauta loc unde terenul este slab, unde credinta paleste , unde pacatele si vicile sint la ele acasa.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2007, 12:22:30
Member

Implicit

Inteleg ce zici legat de blesteme si de vrajmasi.

Probabil persoana respectiva a fost influentata de vrajmasul nevazut si de dorinta de a se realiza fara prea multe scrupule.
Nu incerc sa ma dezvinovatesc. Acel blestem a fost ca o implorare a lui Dzeu sa nu lase nepedepsit acea persoana. Eu ca om nu am ridicat un deget in a-i raspunde cu rau,
cu toate ca avut ocazia de a-i face rau, nu atat de mare, dar tot un rau.

Indiferenta este uneori buna, dar e greu cand ti se calca in picioare viata si anii, cu efecte pana in prezent.

Asa sunt unii oameni cu care interactionam, unii au grija sa te "ajute" ....

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Rugaciune puternica andrei_im Rugaciuni 29 26.01.2012 19:51:14
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Ce este deschiderea cartii si daca este justificata? LETYTIA Intrebari utilizatori 12 06.01.2011 22:00:25
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11