![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
nici eu nu au incredere in mine si nici in incurajarile celor din jur pt ca stiu oricum ca sunt vorbe spuse de politete dar oricum viata merge inainte chiar daca am incredere in mine chiar daca nu:D
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma gandesc de multe ori ca noi interpretam gresit timpurile noastre vis-a-vis de timpurile de acu 1000 de ani de exemplu. Nu prea cred ca atunci era vremea celor blanzi. Gandeste-te ca din cand in cand satul(regatul) vecin putea sa vina cu bate si topoare si sa jefuiasca satul tau. Si nu exista nici politie sa suni, nici judecatori, nimic. Si nu doar jefuiau ci si violau ce mai se gasea: femei, fete, copii. Din cand in cand barbatii din ostiri diferite se adunau pe cate un camp de batalie si-si cioparteau unul altuia corpurile, asa, ca sa se distreze. Si daca un consatean cu parcela alaturata zicea ca pamantul tau e al lui trebuia sa-ti aperi dreptul in cel mai direct sens: cu pumnul. Si chiar boierul (care era de fapt un fel de sef de clan mafiot) putea sa-ti ia oricand ceva ce era al tau: fie nevasta ca era frumoasa, fie fiica, fie pamantul, fie roada etc etc. Deci nu mai dati vina pe vremurile noastre ca s-ar putea sa fie cele mai blande traite vreodata (ma refer la tarile civilizate, nu Africa). Asta de fapt si este minciuna vrajmasului, sa te faca sa crezi in democratie, ca totul e sigur, frumos etc , si cand te vei trezi va fi prea tarziu, ca vei avea implantate in trup si in casa si pe strada toate mijloacele de supraveghere posibile incat sa nu te mai poti rascula sau protesta impotriva vreunei nedreptati. Dar repet, dpdv cotidian nu mi se par deloc asa dure vremurile de astazi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar,subscriu intru totul la spusele tale ![]() Ceea ce se greseste in zilele noastre e ca se vrea din ce in ce mai multa superficialitate...aparenta ca esti un om increzator in propriile forte si ca o sa poti atinge orice target e lucrul care "te vinde " cel mai bine atunci cand e vorba de vreun interviu...si nu numai..la fel se intampla si intr-un cerc de asa-zisi prieteni care vor sa vada in tine un invingator,un puternic(doar asa ai mai multa atentie si respect din partea lor). Se gandeste oare cineva ca in spatele fiecarei masti se afla un suflet?..un suflet pe care daca ne-am da un pic silinta sa-l gasim,sa-l cunoastem,am descoperi ca pe lumea asta nu exista doar bani,putere,laude din partea sefului... |
|
||||
|
||||
![]()
Cand cineva dorea un sfat de la Sfantul Siluan Athonitul, acestuia nu-i placea sa dea raspuns "din mintea sa". El avea in amintire cuvantul Cuviosului Serafim de Sarov: "Cand vorbeam din mintea mea, se intampla sa gresesc", iar la aceasta se adauga ca greselile pot fi mici, dar pot fi si mari.
Sa luam aminte la duhul unei incredere daunatoare in sine ! Sa umblam cat mai des la duhovnic si la Spovedanie, la cartile Sfintilor Parinti si la slujbe ! Cred ca nimic nu este mai usor decat a cadea si a ramane in inselare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Azi, se descurca "singur". |
|
||||
|
||||
![]()
"Cel ce ramane intru Mine si Eu in el, acela aduce roada multa, caci fara Mine nu puteti face nimic." (Ioan 15, 5)
Fara Dumnezeu nu putem face nimic. El ne tine, El ne da putere. Chiar si acelora dintre noi care nu vrem sa auzim de El. Parintele cel bun nu isi lasa stingher copilul neascultator, ci il ocroteste in continuare si ii da de toate. A ne increde in noi, cum ca suntem ceva mare si puternic, este o mare inselare. Asta nu inseamna ca trebuie sa spunem neincetat "nu sunt bun de nimic" si altele asemenea. Domnul a sadit in fiecare un talant, doi sau trei, drept pentru care nimeni nu poate spune ca nu e bun de nimic. Insa a crede ca avem putere prin noi insine, chiar fara Dumnezeu, este cadere si inselare. Domnul ne da putere pentru toate. Oare ar putea mama sa reziste durerii pierderii fiului ei, fara intarire de la Domnul ?! Oare ar ramane omul intreg la minte dupa ce ar omora din greseala, in accident, un alt om ?!
|
||||
|
||||
![]()
Multa vreme, m-am tot intrebat cu ce s-a hranit Maria Egipteanca in pustie. Din scrierea vietii sale, reiese ca s-a hranit si din cele cateva paini pe care le cumparase cu banutii primiti de la un milostiv. Deci, painile nu se imputinau, erau ca si faina vaduvei din vremea lui Ilie. Dar, sa nu uitam ca nu se imputina nici plansul sau pentru pacatele savarsite. Asa este, "El ne tine, El ne da putere".
|
|
|||
|
|||
![]()
In Domnul sa ne punem nadejdea; daca ne bazam pe noi, vai de capul nostru pe unde ratacim.
Domnul sa ne ocroteasca in toate caile! "Faca-se Voia Ta!" |
|
||||
|
||||
![]()
Înțelepciunea se bazează pe teama de Domnul , iar nebunia pe încrederea în sine ! A crede în Domnul Iisus înseamnă a te rezema de El, cu alte cuvinte a renunța la propria noastră încredere de sine, și a ne încrede , sau a ne abandona Lui !
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, la drum sa ne insotim cu Hristos si Maica Domnului. La mine, in satul meu, oamenii se insemnau cu semnul Sfintei Cruci si cand plecau la drum, si la munca si cand treceau pe langa Sfanta Biserica- doar acolo se afla CINSTITUL TRUP SI SANGE al MANTUITORULUI.LA FEL PROCEDEZ SI EU SI MA SIMT PROTEJATA.Mersul la Sfanta Biserica imi da putere sa trec peste orice incercare pe care as avea-o. Fara Dumnezeu nimic nu suntem.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum poate cineva sa isi stearga propria lui postare ? | mbarboi | Reguli generale de utilizare a forumului | 11 | 13.02.2013 18:30:35 |
increderea de sine | adelina02 | Intrebari utilizatori | 8 | 22.12.2010 00:05:22 |
Increderea in propria putere de a pricepe | praxis | Generalitati | 9 | 09.04.2010 00:28:46 |
dezorientata in propria viata | soul_alone | Rugaciuni | 9 | 11.01.2010 16:13:12 |
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? | lavinia40 | Generalitati | 32 | 11.12.2009 18:20:00 |
|