![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
spun sfintii parinti :Decat sa stai in manastire si sa te gandesti la lume,mai bine stai in lume si te gandesti la manastire!
|
|
|||
|
|||
![]()
Bodo,odata ce ai intemeiat o familie,ai depus un juramant fata lui Dumnezeu si a sotiei tale,si dupa cum ai zis ai un copil.Eu zic sa te rogi lui Dumnezeu,sa mergi la duhovnicul tau,sau poti sa iti cauti un duhovnic calugar care sa te sfatuiasca.E adevarat ca multi si-au lasat familia pentru Hristos,chiar si unii apostoli,dar ....nu stiu,tatal meu a trecut la Domnul cand aveam 15 ani,atunci mama mea era insarcinata si acum am aproape 18 ani si am ramas eu mama si sora mea de 2 ani...si dupa ce termin liceul vreau sa plec la manastire cu voia lui Iisus,crezi ca nu mi-e inima infranta dar mai tare imi arde dupa Iisus.
Doamne lumineaza-ne,voia Ta fie intru noi
|
||||
|
||||
![]()
Cel ce sta in manastire se gandeste la lume, dar nu in modul in care o facem noi - sa adunam cat mai mult din ea, ci se roaga pentru izbavirea ei de orice rautate. Eu nu sunt de parere ca daca sunt in lume, trebuie sa ma gandesc la manastire. Am mai spus, nu toti suntem pentru manastire si nu doar acolo intalnim oameni minunati. A daruit si va darui Hristos sfinti si in lume, nu doar in manastire.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru seraphim:
Intradevar duhovnicul meu mi-a spus sa nu fug de responsabilitate..deocamdata.. Am inteles ca este inca mic copilul...dar crede-ma ca mult nu mai rezist..voi incerca cat de mult pot cu putinta sa le asigur viitorul..si cand zic asta nu ma refer numai material(asta e partea cea mai ushoara poate) Ci n-as vrea ca,copilul meu sa nu stie cine este Isus Hristos..in primul rand vreau sa ii ofer o educatie in frica si dragoste de Dumnezeu.. Mai mult peste focul ce-l simt am fost si pe Muntele Athos...e ceva peste inchipuirile noastre ce vezi ,traiesti si simti acolo..Sa-ti ajute Dumnezeu sa ajungi la o manastire,,,si crede-ma..mai mare bucurie va avea mama ta in cer,indiferent de greutatile de acum.. In toamna vreau sa mai fac un pelerinaj in Sf.Munte insa cu masina personala si nu un pelerinaj organizat de BOR(costa foarte mullt) Daca iti doresti sa vezi imaginea raiului pe pamant,pana atunci mai tinem legatura(inca nu am decis cu cine merg...probabil 4) Nu te vor ajunge banii pe cat cheltuie unii intr-o seara in discoteca,crede-ma.. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am vrut sa intrerup studiile liceale si sa merg la manastire,nu mai suportam vorbaria desarta ,ba chiar si vulgara,muzica ce e la moda acum ,toate le uram chiar,voiam sa fug de lume ,si am vorbit cu un ieromonah,pe care il cunosteam si inainte dar nu am ajuns sa discut problema asta cu el,si mi-a zis sa stau sa termin liceul,mi-a dat carti duhovnicesti,si mi-a zis sa zic rugaciunea lui Iisus,sa traies acasa ca un monah,desigur nu se poate compara trairea in lume cu cea din manastire,adevarata.Acuma si eu deabia astept sa termin liceul ca a zis ca nu-mi da binecuvantare sa intru pana nu-l termin.Incearca acasa o traire cat de cat manastireasca ,preferabil sub indrumarea unui preot calugar si vei vedea....Ajuta-ne Iisuse.
|
|||
|
|||
![]()
Frate Bodo ce parere a sotia ta despre asta,i-ai spus?Si daca te-ai duce la manastire unde te-ai duce ,la Athos sau in tara?Scuza-ma ca te asaltez cu intrebari dar in lume nu am gasit prea multe persoane cu intentii similare cu ale mele.
|
||||
|
||||
![]()
:) Sigur ca am discutat asta si cu sotia..ma vede ca de ceva vreme ma framanta ceva....citesc f mult vietile sfintilor,din Biblie...etc...pelerinajul pe muntele athos...chiar mai glumim ca nu m-am bierberit de ceva timp si spunem ca trebuie sa ma pregatesc pentru manastire...iar serios vorbind...ne-am inteles ca atunci cand termin casa si ne vom muta,imi va da binecuvantarea sa fac ce imi doresc(i-am zis ca daca vad casa terminata o sa-mi fie pricina de poticnire :)) bineinteles ca nu imi va sta o casa in cale daca insushi familia nu imi sta)
Iar de ales...e greu s-o faci pentru ca avem in tara deasemenea manastiri foarte frumoase cu codri si munti nestrabatuti de piciorul omului inca...nu stiu...un atu pe muntele Athos este ca femeile nu au dreptul de a intra acolo....e o mare ispita femeia sa stii...fara sa ranesc pe cineva de sex feminin..dar pentru noi barbatii asa este..femeia este frumoasa si placuta ochiului..deci o mare ispita Cand am fost eu pe Athos am sta 6 zile...o clipa nu m-am gandit la femei...cand am iesit parca eram turbat....faptul ca Ourinopolis este plaja inchipuie-ti cand am iesit cata ispita era....in schimb...slujbele si viata de acolo...relieful...pe munte inconjurat de mare...o frumusete de neinchipuit....am sa pun cateva poze facute de mine..nu luate de pe site-uri sa vezi Gradina Maicii Domnului cu adevarat |
|
|||
|
|||
![]()
Da ai dreptate femeia este o mare ispita,nu mi-am facut o prietena niciodata in adevaratul sens al cuvantului,voind viata monahala,dar am avut probleme cu patima malahiei,care inca nu am extirpat-o definitiv,dar cu ajutorul divin cred ca o voi abolii.Am auzit ca singura manastire din tara unde nu intra femei este Frasinei m-ar ,,ispiti'' gandul sa o vizitez,cred ca este in Valcea.
|
|||
|
|||
![]()
citind posturile tale legate de subiect le-am gasit foarte nepotrivite,nu vreau sa te supar insa nu cred ca esti pt monahism,citeste-ti si tu posturile inca o data dupa ce ai citit sa zicem un psalm ,oricare ,sa alegem 37 sau 142,3,........sau dupa ce ai citit din vietile sfintilor de care ziceai
in alta ordine de idei voi barbati sunteti toti atrasi de athos,daca cititi marturii ale unor monahi ajunsi sfinti nu o sa gasiti numai traire la nivel foarte induhovnicit etc in romania sunt multe locuri ascunse de noi ceilalti,exista sfinti pustnici,skituri,manastiri retrase... insa pt femei nu exista nici athos si nici alte locuri imbunatatite,eu nu am auzit,poate sunt ce stiti de manastirea de la essex? |
|
||||
|
||||
![]()
Nicodim Mandita a spus ca nu exista 2 cai ci 3:
- casatorie - calugarie - curatie (feciorie) Din toate trei una e accesibila si pentru noi. Incercati, cine incearca se dumireste. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Deruta legat de stabilirea zilelor/serilor de post in sistem bisericesc v.laic | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 21 | 05.09.2009 16:33:25 |
Monah Zotic (Gaievski) - iNVATITI-I PE COPII SA SE ROAGE | patinina34 | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 03.01.2009 06:12:32 |
profil misionar pe un site laic | misionarul | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 26.06.2008 23:32:09 |
|