![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si oricum, la olandezi, in comparatie cu americani, nici pe departe nu functioneaza treaba cu evreii ortodocsi (remember, holocaustul, decimarea evreilor....etc, nu-s multi pe aici ca in USA :D ) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orcum fata de ce s-a schimbat la restul,la noi e aproape ca la inceput Diferentele de dogma,vin doar daca intri mai adanc in subiect.Si ce daca e la fel ca catolicismul in unele puncte? Mergi pe punctele comune,si apoi apar si diferentele... Nu trebuie neparat sa ne definim prin comparatie ,ci prin ce suntem:Har ,smerenie ,Taine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi interesant de vazut cum explica ei. Acum gata, mintea mi se incetoseaza, nu-mi mai aduc aminte de nimic - sem ca trebuie sa ma culc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de aceea eu una evit discutiile chatty pe teme religioase, nu duc nicaieri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca doar faptul ca tinem tainele asa cum au fost de la inceput. |
|
|||
|
|||
![]()
bingo! ortho-dox...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si apoi nu suntem noi, crestinii, toti datori, in virtutea preotei universale, sa-l slujim pe Dumnezeu, inclusiv prin a reprezenta credinta? Si apoi nu stii daca nu duc nicaieri. Sa spunem ca eu spun ceva astazi si-i ramane cuiva in minte, si peste un an intalneste pe cineva care poate sa se exprime cu mai mult har si mai multa credinta, si poate se mai castiga un suflet pentru Dumnezeu? Ideea nu este sa cauti sa faci propaganda, asta fac neoprotestantii, dar nici sa eviti sau sa refuzi sa discuti, ci cum sa nu indepartezi pe cineva cu ceea ce spui, sau cum sa spui cat mai mult adevar cat mai concis si cat mai clar si atractiv. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca este sa ma gandesc despre ce anume cred eu ca si idee centrala in crestinism, asta este, cea a calugarului iezuit: Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, intrupat prin Sf Duh (aici cred ca ar fi de acord si catolicii :D) a murit si a inviat pentru mantuirea noastra. Or crezul, numai ca-i o leaca cam lung. Dar care este ideea centrala specifica ortodoxiei inc ateva cuvinte. Sf Taine asa cum au fost ele de la inceput...dar astao spun si catolicii, plus ca definitia nu se face prin opozitie. In fine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca este sa ma gandesc despre ce anume cred eu ca si idee centrala in crestinism, asta este, cea a calugarului iezuit: Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, intrupat prin Sf Duh (aici cred ca ar fi de acord si catolicii :D) a murit si a inviat pentru mantuirea noastra. Or crezul, numai ca-i o leaca cam lung. Dar care este ideea centrala specifica ortodoxiei inc ateva cuvinte. Sf Taine asa cum au fost ele de la inceput...dar astao spun si catolicii, plus ca definitia nu se face prin opozitie. In fine. |
|