![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa o intelegeti si dvs?
|
||||
|
||||
![]()
De participat, poate participa, adică poate fi prezent. Oricine poate fi prezent. Dar nu poate primi Sf Împărtășanie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si in biserica noastra se practica oprirea de la sfanta Impartasanie, ptr perioade diferite, in functie de gravitatea pacatului, dar ca penitentul se poate impartasi de celelalte taine: Sfanta spovedanie, Sfantul Maslu, Sfanta taina a cununiei- deci noi nu o numim excomunicare, doar oprire de la Sfanta Impartasanie. Daca penitentul(sotie, sot, medic) se exclude automat de la sfanta Impartasanie, pe ce perioada se exclude? Ce se intampla cu catolicii care nu cunosc aceasta randuiala? Adica care merg sa se impartaseasca fara a se spovedi si a-i opri cineva?
|
|||
|
|||
![]()
Aceia care se împărtășesc sacrileg, adică fiind în stare de cădere din har (adică, în păcat de moarte) săvârșesc prin aceasta un nou păcat de moarte.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce multă lume confundă la noțiunea de "nuntă mixtă": e vorba de nuntă în care o parte este catolică și o parte este acatolică, nu de o nuntă săvâșită de un sobor care e simultan catolic și acatolic: așa ceva nu există. Nici o nuntă care este mai întâi acatolică și pe urmă, într-un al doilea timp, dublată de una catolică ori invers. Nici așa ceva nu există, fiindcă un catolic căsătorit deja (în cadrul unei căsătorii catolice sau a uneia săvârșite de un preot acatolic, care este validă) nu se mai poate căsători din nou, cu aceeși soție cu care e deja căsătorit. Nici cu altă soție, atâta timp cât aceea e în viață, căci ar fi bigamie.
|
|||
|
|||
![]()
Din câte am înțeles de la un ins de pe internet, pe el l-au obligat sau l-au constrâns în situația în care dorea să se căsătorească cu o catolică să semneze nu știu ce document prin care se angaja să își boteze și să își crească copiii în religia catolică. Cred că Biserica Ortodoxă ar trebui să intervină cu anumite reglementări pentru a se asigura ca ortodocșii care se căsătoresc cu catolici să nu mai fie obligați sau constrânși să își boteze copii în religia catolică, ci să îi boteze și să îi crească în Biserica noastră ortodoxă apostolică. Ce zice BOR-ul din acest punct de vedere? Sau nu zice nimic și ne trimite să ne rezolvăm problemele la "duhovnic" că alții poate n-or fi în stare sau nu vor să își asume răspunderea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am înțeles că l-au forțat și chiar l-au chinuit că altfel nu-l căsătoreau. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Excepție fac doar cazurile de iubire adevărată, însă în rest dacă partea cealaltă nu consimte la a ceda, este mai bine să se încerce despărțirea lor și orientarea ortodocșilor fie spre alți ortodocși, fie spre alte religii sau confesiuni care sunt în măsură să cedeze. Last edited by Decebal; 04.08.2012 at 16:10:25. |
|
|||
|
|||
![]()
O religie care opreste casatoria a doua persoane pe motivul convingerilor religioase diferite nu mai poate fi numita o religie a iubirii.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nunta mixta - care sunt problemele? | Ciprian Mustiata | Secte si culte | 100 | 04.05.2013 13:31:46 |
Nunta | honney | Nunta | 27 | 27.04.2011 19:25:22 |
nunta | cojanete | Nunta | 3 | 24.03.2010 11:31:35 |
nunta | killerandrew | Nunta | 5 | 07.07.2009 12:55:29 |
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate | lumar | Nunta | 5 | 13.10.2008 20:29:10 |
|