![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum eu nu m-asi compara cu Sf. Nicolae pina n-am facut mai intii minunile lui si am aratat cit de bun pot fii.Abia apoi asi da o palma.Calea inversa este desigur f. usoara dar de aceea nu-i cea buna! |
|
|||
|
|||
![]()
Si tot pt. Iosif: daca si dupa ce citesti postarea lui dansan de la " inmormantarea unei vrajitoare" mai ai tupeu sa deschizi gura si sa-i iei apararea, atunci inseamna ca esti la fel ca el. " Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!"
|
|
|||
|
|||
![]()
Ti s-a parut ca i-am luat apararea? In tot ce am spus pana acum, am subliniat ideea ca raspunsurile care i se dau, nu sunt cele corecte, din punctul meu de vedere. Caci, ca fiecare, am si eu un punct de vedere, si pentru asta e un forum, sa discutam, sa ne exprimam parerile, nu sa ne impunem parerile.
Sa vedem cum il ajuti tu! Si ce iti pasa tie daca eu sunt ca el? Eu poate sunt mai rau decat el, la varianta asta nu te-ai gandit? |
|
||||
|
||||
![]()
:)V-ati gandit domnilor ecumenisti ca pentru orice cuvant nefolositor vom da seama inaintea lui Dumnezeu?Si ca cine ia apararea ereticului se face vinovat ca si el?Vedeti ce virtute a avut talharul de pe cruce cand a castigat raiul si sa-i urmam exemplul.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Te-ai gandit vreodata ca exista o multime de "ortodocsi" cu idei straine de Ortodoxie? Te-ai gandit vreodata cate imbinari intre credinta si magie exista in mintile si inimile oamenilor care vin la biserica? pe acestia nu tot eretici ar trebui sa ii numimi?
Credinta curata se sadeste in inima omului cu multa grija si rabdare incredibila. De n-ar pune Dumnezeu har, degeaba! Si sa stii ca talharul acela a simtit harul lui Hristos pe cruce,pentru ca avea o inima deschisa, avea o sensibilitate, avea o parere de rau, avea cainta. Prin aceasta s-a mantuit, prin cainta si prin marturisire. Ceilalti oare simt harul lui Dumnezeu prin ceea ce suntem si facem noi? Asta e intrebarea acestui topic! In ce masura ortodocsii fac din societatea lor o societate bazata pe valori crestine in adevar? |
|
|||
|
|||
![]()
Iertati-ma ca ma bag si eu in discutie, dar imi pare rau de disensiunile dintre voi (Mioara, maria55, Iosif, Negroponte ...). Mie mi se pare ca fiecare este bine intentionat in felul sau.
Ca unul ce am trecut in tinerete printr-o perioada de ateism, va pot spune ca imi doream sa vorbesc cu un om rabdator ca Iosif, care sa accepte un dialog cu mine, in ciuda ideilor mele gresite de la acea vreme. E drept ca nu m-am purtat vreodata ca dansan, dar cred ca si el merita o sansa. Pe de alta parte va dau dreptate si celorlalti, sunt unii pe acest forum impietriti cu inima si lipsiti de sinceritate in cautarile lor; orice le spui, ei iti repeta aceleasi blasfemii. Cu unii ca acestia e cam pierdere de timp sa discuti cu ei. O rugaciune poate face mai mult. |
|
|||
|
|||
![]()
Raul dezbinator. Pai ce vrea raul, decat sa dezbine. Sa nu lasam raul sa dezbine ceea ce Domnul a adunat.
-------------------------- Departati-va de la mine toti cei ce lucrati faradelegea, ca a auzit Domnul glasul plangerii mele. |
|
|||
|
|||
![]()
Ancah draga, si ce facem cu acest rau? Cum ajutam la inmultirea binelui si la eradicarea raului?
|
|
||||
|
||||
![]()
:)Talharul de pe cruce a avut curajul sa-l marturiseasca pe Mantuitorul cand aproape toti i-L huleau.Si noi trebuie sa marturisim credinta prin vorbe,dar mai ales prin fapte.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
cred ca biserica ortodoxa este destul de desincronizata de valorile societatii contemporane. vedeam mai sus parea lui "traditie". el sustinea ca ortodoxismul este singura credinta adevarata. care este limita dintre fanatism si toleranta?
pentru ca am recunoscut ca sunt "ateu" mi s-a spus ca "slujesc diavolului". degeaba am incercat sa explic ca nu sunt satanist persoana sustinea ca sunt. actele de extremism sunt uneori incurajate de biserica? uneori sunt aspru criticat, blestemat pentru convingerile mele. totusi am remarcat preotii de generatie noua inteleg valorile sociale si ale familiei. sexul nu mai este privit ca si tabu, ci normal in cuplu. in timp mentalitatiile se vor elibera. insa acest progres nu se va realiza peste noapte. romanii sunt obisnuiti sa li se dicteze si in momentul in care nu li se spune ce sa faca sunt debusolati. dupa comunism, dupa esecul politic, economic chiar si cultural, romanul si-a intors privirea spre biserica, fiind singura speranta. insa dogma este elaborata de indeosebi de exegeti care au fost calugari si care au trait in timpuri arhaice sau care nu au avut o viata sociala sau de familie. un pustnic nu va putea sa elaboreze judecati sociale, pentru ca va fii tot timpul departe de ea. rugaciunea si postul la nesfarsit sunt posibile pentru o persoana care nu are o viata sociala, care nu isi asuma un rol in societate. insa cea mai mare parte dintre noi lucram si zi de zi intalnim oameni cu pareri diferite. este imposibil sa ne ghidam viata prin ceea ce spune calugarul sau preotul. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Societate din ce in ce mai corupta !!! | guardian knight | Despre Biserica Ortodoxa in general | 64 | 15.01.2014 10:48:55 |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
Biserica Ortodoxa si influenta ei in societate | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 09.09.2012 21:11:45 |
Zellu - Societate ( Freestyle ) | Claudiu_FT | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 16.12.2011 22:03:58 |
|