Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2010, 23:42:54
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KittyNou Vezi mesajul
Cum poti sa fii asa de sigur ca exista viata dupa moarte?
De ce sa traim viata asta in suferinta cand sunt posibilitati ca dupa viata nu este nimic si ca asta este unica noastra?
Si daca este? Am pierdut totul.
Eu am certitudinea ca Cel care a biruit moartea nu ne cheama la o fericire iluzorie, ci la o fericire vesnica.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 00:02:10
KittyNou KittyNou is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Nu traim in suferinta continua, suferinta e impletita cu bucuria, la fel cum sunt impletite ziua cu noaptea.
Suntem calatori pe acest pamant, cu un scop, sa ne intoarcem de la cine am plecat. Sutem liberi, vrem sa facem asta, e alegera noastra, nu vrem sa facem asta e tot alegerea noastra numai sa nu ne trezim dupa aia ca de fapt am fi vrut sa facem cealalta alegere.

Blaise Pascal spunea ca daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul.
Pierd timp crezand in cineva care nu exista. Timp si energie. Daca Dumnezeul accesta exista, intai as vrea sa-i fac o lista de intrebari si daca ma trimite in iad, ok, mie imi sta bine, este cea ce-mi merit.
Chiar daca conceptul de suflet nu pot sa mi-l imaginez: cand un om moare, noi ne imaginam sufletul care se desparte se corp si incepe sa urce spre sus. In ce mod pot trece amintirile sale, ne natura cerebrala, de la stat solid la stat aereu adica la atomi de oxigen. Energie? Poate. Infrarosi, onda radio. Dar la celalalt capat trebuie sa fie cineva care sa descifreze informatiile. Ceva dincolo de pamant, poate spaziu. Infrarosii pot calatorii pe distanze foarte mari, deci poate fii o alta planeta, o alta galaxie, un asteroid, o stea. Dumnezeu poate fii toate accestea. Dumnezeu poate fii...... ops.... un extraterrestru. Este logic.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 00:24:43
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Esteo mare diferenta intre modurile de a aborda o problematica pentru ca daca din start ne punem problema de ce nu exista Dumnezeu, noi vom cauta orice motiv pentru a ne sustinem aceasta idee si vom vedea lucrurile asa cum vrem noi, nu asa cum sunt.
Daca ne punem problema "exista Dumnezeu sau nu? oare de ce ceilalti L-au cunoscut si eu nu? nu cumva s-ar putea sa fie la mine problema? Oare de ce imi spun ceilalti ca ma pierd in tentativa de a cuprinde cu mintea mea pe Cel ce este necuprins? De acum recunosc faptul ca nu stiu nimic despre Dumnezeu, te rog Doamne ajuta-ma..." s-ar putea sa avem mai multe sanse, asta depinde de sinceritatea pe care o avem fata de noi insine.
Vechi 15.06.2010, 02:23:02
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KittyNou Vezi mesajul
Pierd timp crezand in cineva care nu exista. Timp si energie. Daca Dumnezeul accesta exista, intai as vrea sa-i fac o lista de intrebari si daca ma trimite in iad, ok, mie imi sta bine, este cea ce-mi merit.
.
Nu este adevarat, nu meriti sa fi trimis undeva daca nu ai fost informat corespunzator, conform legilor "teritoriului" sau a mediului unde ti-ai trait viata...si adevarul este ca lumea NU ESTE INFORMATA asa cum ar trebui sa fii pe pamint.
Exista un termen american foarte CUPRINZATOR si elocvent pentru situatia unuia in TRIBUNAL si se numeste "HearSay"..acest hearsay sau "din auzite" nu are nici o valoare juridica punitiva pentru cel acuzat.
Daca un om ajunge la Judecata de apoi in fata lui Dumnezeu, acesta nu-l poate tine vinovat pentru ceva ce omul a invatat DOAR DIN AUZITE si ca urmare este IMEDIAT ELIBERAT!

deci pe romaneste...Omule, fa ca nea Cimpoaca si nea Caisa ca asa vrea biserica si traditia...nu prea are greutate la TRONUL INFLACARAT A LUI Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 07:51:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Deci nu despre cunoaștere este vorba, ci despre distincția dintre bine și rău, distincție pe care o știe face numai Dumnezeu, Cel Care Își iubește creația în întregul ei, până la sfârșitul veacurilor, și nu sărmanul om, această efemeridă limitată și egoistă pentru care lumea se termină odată cu el. Așa după cum arăta la vremea sa Nae Ionescu, Dumnezeu a exprimat prin această interdicție însăși condiția umană ca și când ar fi spus: „Măi omule, tu trebuie să știi că asta nu este natura ta. Dacă tu faci asta calci nu legea Mea, calci legea ta. Vrei să treci peste condiția ta?

Dumnezeu a stabilit această lege nu fiindcă s-ar fi temut de noul statut al omului, ci tocmai fiindcă știa că omul, ca ființă imperfectă dar perfectibilă, nu avea aptitudini pentru un asemenea statut. Înzestrat cu inteligență și cu voință, dar fără a putea fi Dumnezeu, omul s-a vrut a „fi ca un Dumnezeu” și de aici toate erorile voluntarismului antropocentric.
Sa inteleg deci ca inainte de a se intimpla pacatul primordial, omul era inteligent, avea vointa, dar nu putea face distinctia intre bine si rau?
Si ca pacatul primordial este ca omul a vrut (avind vointa) sa faca si el aceasta distinctie?
Cum se comporta oare omul inainte de a putea face distinctia intre bine si rau?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 07:55:11
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Si daca este? Am pierdut totul.
Eu am certitudinea ca Cel care a biruit moartea nu ne cheama la o fericire iluzorie, ci la o fericire vesnica.
Daca ai fi sigur ca nu exista viata dupa moarte, ai trai altfel? Ce ai face (si nu faci acum) daca ai fi ateu?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 08:07:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
De la regula "platii nedatorate" exista o singura exceptie: Isus Christos, cel care a platit in intregime pentru greselile altora - inclusiv ale tale.
Cui i-a platit?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 09:22:06
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Daca ai fi sigur ca nu exista viata dupa moarte, ai trai altfel? Ce ai face (si nu faci acum) daca ai fi ateu?
Dar nu-mi pot imagina cum este starea de ateism. N-am sa discut din perspectiva moralitatii/eticii. Am mai discutat despre acest subiect.
As fi mai sarac in privinta comuniunii, sa-l limitez pe semenul meu doar la viata aceasta inseamna sa-i neg valorea pentru vesnicie. Sa fiu lipsit de rugaciune? parca as fi fara oxigen.
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 09:39:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
As fi mai sarac in privinta comuniunii, sa-l limitez pe semenul meu doar la viata aceasta inseamna sa-i neg valorea pentru vesnicie.
Ce te impiedica sa ii dai in cap, daca valoarea lui este vesnica? Numai frica de iad? Sau suferinta proprie la gindul ca nu mai ai cu cine vorbi?
Citat:
Sa fiu lipsit de rugaciune? parca as fi fara oxigen.
Adica ai suferi?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2010, 09:52:13
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cui i-a platit?
Cand spunem ca a platit ne referim la faptul ca a suferit consecintele pacatelor noastre. Consecinta pacatului este moartea. Omul nu a vrut sa faca ascultare desavarsita de Dumnezeu si i-a incalcat porunca, atunci firea lui a decazut. Din iubire Dumnezeu a ales sa se intrupeze pentru a ridica firea umana.
Prin botez omul e mantuit obiectiv, insa mai e nevoie si de putin efort din partea lui pentru a se intoarce de unde a cazut.
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
De ce a creat Dumnezeu lumea? crisnic Intrebari utilizatori 4 23.04.2010 13:52:13