![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am certitudinea ca Cel care a biruit moartea nu ne cheama la o fericire iluzorie, ci la o fericire vesnica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca conceptul de suflet nu pot sa mi-l imaginez: cand un om moare, noi ne imaginam sufletul care se desparte se corp si incepe sa urce spre sus. In ce mod pot trece amintirile sale, ne natura cerebrala, de la stat solid la stat aereu adica la atomi de oxigen. Energie? Poate. Infrarosi, onda radio. Dar la celalalt capat trebuie sa fie cineva care sa descifreze informatiile. Ceva dincolo de pamant, poate spaziu. Infrarosii pot calatorii pe distanze foarte mari, deci poate fii o alta planeta, o alta galaxie, un asteroid, o stea. Dumnezeu poate fii toate accestea. Dumnezeu poate fii...... ops.... un extraterrestru. Este logic. |
|
|||
|
|||
![]()
Esteo mare diferenta intre modurile de a aborda o problematica pentru ca daca din start ne punem problema de ce nu exista Dumnezeu, noi vom cauta orice motiv pentru a ne sustinem aceasta idee si vom vedea lucrurile asa cum vrem noi, nu asa cum sunt.
Daca ne punem problema "exista Dumnezeu sau nu? oare de ce ceilalti L-au cunoscut si eu nu? nu cumva s-ar putea sa fie la mine problema? Oare de ce imi spun ceilalti ca ma pierd in tentativa de a cuprinde cu mintea mea pe Cel ce este necuprins? De acum recunosc faptul ca nu stiu nimic despre Dumnezeu, te rog Doamne ajuta-ma..." s-ar putea sa avem mai multe sanse, asta depinde de sinceritatea pe care o avem fata de noi insine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista un termen american foarte CUPRINZATOR si elocvent pentru situatia unuia in TRIBUNAL si se numeste "HearSay"..acest hearsay sau "din auzite" nu are nici o valoare juridica punitiva pentru cel acuzat. Daca un om ajunge la Judecata de apoi in fata lui Dumnezeu, acesta nu-l poate tine vinovat pentru ceva ce omul a invatat DOAR DIN AUZITE si ca urmare este IMEDIAT ELIBERAT! deci pe romaneste...Omule, fa ca nea Cimpoaca si nea Caisa ca asa vrea biserica si traditia...nu prea are greutate la TRONUL INFLACARAT A LUI Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca pacatul primordial este ca omul a vrut (avind vointa) sa faca si el aceasta distinctie? Cum se comporta oare omul inainte de a putea face distinctia intre bine si rau? |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ai fi sigur ca nu exista viata dupa moarte, ai trai altfel? Ce ai face (si nu faci acum) daca ai fi ateu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Cui i-a platit?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
As fi mai sarac in privinta comuniunii, sa-l limitez pe semenul meu doar la viata aceasta inseamna sa-i neg valorea pentru vesnicie. Sa fiu lipsit de rugaciune? parca as fi fara oxigen. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica ai suferi? |
|
|||
|
|||
![]()
Cand spunem ca a platit ne referim la faptul ca a suferit consecintele pacatelor noastre. Consecinta pacatului este moartea. Omul nu a vrut sa faca ascultare desavarsita de Dumnezeu si i-a incalcat porunca, atunci firea lui a decazut. Din iubire Dumnezeu a ales sa se intrupeze pentru a ridica firea umana.
Prin botez omul e mantuit obiectiv, insa mai e nevoie si de putin efort din partea lui pentru a se intoarce de unde a cazut.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 13:52:13 |
|