Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2009, 10:20:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Filipeni 1, 29:
"Căci vouă vi s-a dăruit, pentru Hristos, nu numai să credeți în El, ci să și pătimiți pentru El."

Topicul nu este despre iertarea pacatelor
, ci despre pedeapsa pentru pacate, despre suferinta care ne asteapta datorita dreptatii lui Dumnezeu, dar si datorita iubirii Sale pentru fiecare dintre noi.

Deci va rog sa postati raspunsurile voastre la subiect.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2009, 03:18:55
Anca-Miha
Guest

Implicit Marcu Ascetul - Despre cei ce-si inchipuie ca se indreptatesc din fapte

(187) Cel ce voieste sa inlature relele viitoare e dator sa le poarte cu placere pe cele de acuma. Caci astfel, imacandu-se intelepteste cu lucrurile, va ocoli prin dureri mici pedepse mari.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2009, 03:20:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

erata: ...impacandu-se...
Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 20:23:09
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Stim bine ca Dumnezeu ne iarta orice daca de pocaim sincer. Si ne iarta iarasi si iarasi, pana ce reusim, cu ajutorul Lui, sa ne dezpatimim.

Citeam undeva ca pacatele sunt sterse, insa de-a lungul vietii vom fi pedepsiti intr-un fel sau altul pentru greselile noastre. Asa este?

La fel se poate pune problema pentru urmasii nostri: vor fi ei pedepsiti pentru pacatele noastre, chiar daca ne-au fost iertate?
Spune Parintele Arsenie Boca:
"Căci iată ce pricină are cu noi Dumnezeu. Nu cu noi căci doar suntem fiii Lui ci cu relele noastre. Asupra relelor, păcatelor, fărădelegilor noastre atârnă sabia lui Dumnezeu. Necazurile acestea vă ustură și din pricina lor vine apoi și uscăciunea vieții voastre. Dacă necazurile sunt pricina pentru care veniți aici, apoi pricina pentru care vi le trimite Dumnezeu sunt fărădelegile voastre.

Ce face cu tine? Doar îți aduce aminte de relele pe care le-ai făcut. De aceea toate relele care-ți vor fi împroșcate în obraz și care vă vor săgeta la inimă nu le socotiți ca necazuri ci stați locului și cugetați: n-am și eu oare vreo greșeală ca asta? Pentru că vă spun că așa lucrează Dumnezeu: îngăduie ca bărbatul tău, vecina ta, copilul tău să-ți spună cuvinte de ocară ca astfel să-ți aduci aminte de păcatul tău și să te îndrepți. Și dacă tu ai uitat sau ți-a fost rușine să-l mărturisești preotului - și nu trebuia să-ți fie rușine ci rușine de păcatul tău numai - pentru aceasta a îngăduit Dumnezeu să-l auzi din gura altuia și cu toate că tu juri că nu ești vinovată de așa ceva, și acum nici nu ești, dar ai acel păcat din tinerețe și nu l-ai mărturisit. Asta e pricina vrajbei: păcatele nemărturisite.

Și când pricepi vrajba cu rostul ei, trimisă fiind de la Dumnezeu, atunci recunoaște-ți păcatul tău și spune-l sub patrafir ca să nu mai atârne pedeapsa lui Dumnezeu asupra ta “<<Mărturisi-voi păcatul meu>> și îndată va înlătura pedeapsa păcatului meu”. Căci zice în alt loc: “Multe sunt bătăile care ajung pe păcătos; iar pe cel ce se teme de Domnul, mila îl va întâmpina”(Ps 31.11). Da, necazurile sunt mila lui Dumnezeu cu noi oamenii. Cum te-ai teme de un șarpe pe care l-ai avea în buzunar și-ai face ce-ai putea numai să scapi de el, ai arunca și haina de pe tine cu el cu tot numai să scapi, căci poate găuri buzunarul și să te muște, tot așa să faceți și cu păcatele.
De aceea vă spun să faceți spovedanie curată cum n-ați făcut în viața voastră. Iar de vă veți aduce aminte și de păcatele pe care vi le-a adus aminte soțul, vecina, propriul copil, apoi rugați-vă și pentru gura slabă care v-a atras luarea aminte căci prin aceea lucrarea lui Dumnezeu s-a făcut.

Deci lipiți-vă de cele ale lui Dumnezeu. Și chiar de vă trimite necazuri, apoi vi le trimite cu rost. Și de-ndată ce vei mărturisi păcatul tău Domnul va ridica pedeapsa păcatului tău. Și chiar de vor mai veni necazuri asupra ta tu nu le vei mai socoti necazuri ci mila lui Dumnezeu cu tine și așa vei ieși biruitor asupra lor. De aceea rugați-vă pentru cei care vă blestemă. Și asta stă scris! Căci lucru bun fac dar nu vedeți voi."

(Cuvânt ținut în Sfânta Biserică în ziua de 25.02.1942)

http://74.125.77.132/search?q=cache:...ient=firefox-a
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 21:49:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Mustrarea constinței e semn bun , venit din partea lui Dumnezeu. Să nu privim pedeapsa ca pe ceva rău, ci ca un semn al dragostei purtate de El fața de noi. Mânia ne incearca de multe ori, revolta, nemulțumirea pentru cele ce vin asupra noastră și spunem revoltați < Doamne cu ce am greșit ? > sau < De ce mi se-ntâmplă toate astea mie ?> . Uităm cele făcute in trecut, sau faptele mărunte, nevrednice ! Toate se leaga, nimic nu este intâmplător. Mai bine aici o lacrimă, un suspin, decât lacrimi și suspinuri veșnice in intunericul uitat de Dumnezeu. Am mai spus și o repet, cânt nimic nu ne ispitește și totul merge șnur in astă viața, ar trebui serios să ne pună pe gânduri ! Un copil in joaca lui și nebuniile lui e fericit ca nu-l mai cicălește nimeni si nu-l mai cheamă din stradă ai lui, dar acel copil in tim se va rătăci și se va pierde. Să ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne țină aproape lângă El ! Așa să ne ajute Dumnezeu ! +
Vechi 19.02.2009, 21:51:17
Senior Member

Implicit pedeapsa pentru pacate

Sfintii Parinti spun ca vederea propriilor pacate este un dar de la Dumnezeu;starea aceasta este o durere imensa pentru greselile savarsite dar si datorita neputintei de care suntem cuprinsi atunci cand constientizam toate aceste pacate.
Cum pot socoti eu ca un dar de la Dumnezeu imi poate aduce atata suferinta ?
Doar daca asociez pacatul cu pedeapsa.
Nu cred ca Domnul sta sa contabilizeze greselile noastre si nici sa ne pandeasca permanent.
Singura constiinta noastra e cea care ne judeca,de fapt ne pedepseste.Domnul Dumnezeul nostru ne intinde mana Sa pentru a ne readuce pe drumul adevaratei cunoasteri.

Nu cred ca trebuie sa asociez pacatul cu pedeapsa. Cred ca pedeapsa mea este dureroasa apropiere de Dumnezeu din cauza valului gros de pacate in care sunt invaluita.Nu se spune oare ca este cu neputinta omului a-L vedea pe Dumnezeu?
Si totusi,Dumnezeu cauta permanent sa ne ocroteasca,sa ne ajute,sa ne dea posibilitatea de a ne putea apropia de El,atat cat ii este cu putinta omului.

"Pe Dumnezeu il cunoaste fiecare credincios in actiunea Lui providentiala prin care este condus in imprejurarile particulare ale vietii sale, uneori harazindu-i bunuri, alteori fiind privat in mod pedagogic de ele. Acest din urma mod ce conducere il numeste Sfantul Maxim conducere prin judecata. Fiecare cunoaste pe Dumnezeu prin apelul ce-l face Acesta la el, punandu-l, in diferite imprejurari, in contact cu diferiti oameni care-i solicita implinirea unor datorii, care-i pun rabdarea la grele incercari. Fiecare il cunoaste in mustrarile constiintei pentru relele savarsite; in sfarsit, il cunoaste in necazurile, in insuccesele mai trecatoare sau mai indelungate, in bolile proprii sau ale celor apropiati, ca urmari ale unor rele savarsite sau ca mijloace de desavarsire morala, de intarire spirituala, dar si in ajutorul ce-l primeste de la El in biruirea lor si a altor piedici si greutati ce-i stau in cale. E o cunoastere care ajuta la conducerea fiecarui om pe un drum propriu de desavarsire.
E o cunoastere palpitanta, apasatoare, dureroasa, bucuroasa, care trezeste in fiinta noastra responsabilitatea si incalzeste rugaciunea si care o face sa se stranga mai mult langa Dumnezeu.

Dumnezeu ni Se face cunoscut in toate dificultatile noastre daca cautam sa vedem greselile noastre care le stau la baza. De cele mai multe ori aceste dificultati se ivesc pentru ca am uitat sa vedem, in toate cele ce avem, darurile lui Dumnezeu, si drept urmare sa le folosim si noi ca daruri fata de altii. Caci Dumnezeu vrea ca sa ne faca si pe noi daruitori ai darurilor Sale, ca sa crestem in iubirea fata de altii facand aceasta.”
(Parintele Staniloaie-"Cunoasterea lui Dumnezeu in imprejurarile concrete ale vietii")

http://www.crestinortodox.ro/alte-ar...ete-ale-vietii
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 22:06:19
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Avându- L pe Hristos tot timpul in minte, inimă și-n suflet, nimic nu te poate rătăci iremediabil. Constința omului in dragoste de Dumnezeu, este vorbirea tainică cu El. Pedeapsa in sine, nu trebuie privită ca pedeapsa lumească ! Orice om lucid, iși dă seama ce ar insemna o pedeapsa in adevăratul sens , venită din partea Lui ! Un duș rece este bine venit ori și cand, dar vai de cei nesocotitori și hulitori , ce ca iarba se vor usca, precum spune psalmistul . Simțitorul simte și se-ndreaptă, nesimțitorul va pieri !
Vechi 19.02.2009, 22:07:59
Senior Member

Implicit pedeapsa pentru pacate

Atata vreme cat eu nazuiesc spre EL cu toata fiinta mea si ma caiesc din suflet pentru toate pacatele savarsite,nu cred ca putem vorbi de pedeapsa.

"...Cusutu-mi-a haina de piele pacatul..."

Atata vreme cat eu stau in intunericul pacatelor mele nu pot sa vad,pe mine nu pot sa ma vad cum sunt.Dar atunci cand lumina ma invaluie,abia atunci vad starea jalnica in care am ajuns.
Cum pot eu sa fiu necredincioasa Domnului care spune :"Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi" ?

Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 22:14:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mustrarea constinței e semn bun , venit din partea lui Dumnezeu. Să nu privim pedeapsa ca pe ceva rău, ci ca un semn al dragostei purtate de El fața de noi. Mânia ne incearca de multe ori, revolta, nemulțumirea pentru cele ce vin asupra noastră și spunem revoltați < Doamne cu ce am greșit ? > sau < De ce mi se-ntâmplă toate astea mie ?> . Uităm cele făcute in trecut, sau faptele mărunte, nevrednice ! Toate se leaga, nimic nu este intâmplător. Mai bine aici o lacrimă, un suspin, decât lacrimi și suspinuri veșnice in intunericul uitat de Dumnezeu. Am mai spus și o repet, cânt nimic nu ne ispitește și totul merge șnur in astă viața, ar trebui serios să ne pună pe gânduri ! Un copil in joaca lui și nebuniile lui e fericit ca nu-l mai cicălește nimeni si nu-l mai cheamă din stradă ai lui, dar acel copil in tim se va rătăci și se va pierde. Să ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne țină aproape lângă El ! Așa să ne ajute Dumnezeu ! +
adevarat ceea ce spui,Cristi !
Doamne,ajuta!

Reply With Quote
Vechi 19.02.2009, 23:04:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Sfântul Ioan Gură de Aur astfel grăiește : "Dar cineva va intreba :< de ce unii sunt pedepsiți in viața aceasta și alții in viața cealaltă ? > ( o intrebare ce o auzim atât de des și astăzi ) Intr-adevăr, Dumnezeu ii pedepsește pe unii aici, și pe altii nu. Ii pedeseste aici , ca sa inceteze răutatea lor și să le usureze pedeapsa in viața viitoare. Sau sa-i izbăvească cu desăvârșire, iar ceilalți văzând pedeapsa pedagogică, poate vor deveni mai ințelepți . ( iată și Sfântul Ioan Gură de Aur, spune, poate, pentru ca sunt mulți din cei care nu simt și despre care aminteam mai sus ) . Pe altii Dumnezeu nu-i pedepsește ca sa-i rușineze indelunga Lui răbdare, să se pocăiască și să scape și de pedeapsa de aici și de cea de acolo. ( fac iar o paranteza, reamintind ca rușinarea celui in greșeală , este tocmai acea mustrare de conștință la care făceam referire ceva mai sus. Ce poate fi mai groaznic și apăsător mustrarea continuă a faptei săvârșite ) . Dacă stăruie insă in răutatea lor, atunci vor răbda mai mare pedeapsă pentru disprețul deplin față de lipsa de răutate a lui Dumnezeu" . ( a pedala și a miza tot timpul pe mila și indelunga răbdare a lui Dumnezeu, este asemănare cu cei ce hulesc și iau in râdere numele Lui. Sa ne ferim si cu gândul la așa ceva ) .
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
SIDA - pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacatul homosexualitatii Diana67 Homosexualitatea 106 08.10.2011 23:10:57
Pedeapsa Lucemferre Generalitati 108 22.04.2011 16:24:56
Pedeapsa cu moartea marinel 07 Intrebari utilizatori 40 22.03.2011 00:45:29
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Pedeapsa pentru vrajitorie ! cristiboss56 Vrajitoria 0 17.12.2008 19:55:01