Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2009, 15:54:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Te provoc la o testare: alege tu orice izvor declarat tamaduitor, mergem noi amindoi acolo, ne provocam o boala (una usoara desigur, pentru ca mie imi place viata), alege tu care doresti, apoi bem amindoi din acea apa. Vedem dupa aceea cine se simte mai bine. Esti de acord?
Uite, un exemplu ca reduci lucrurile la un nivel inferior: nu asa functioneaza credinta. Nu cu experimente si testare. Este ceva mult mai profund.
Experientele si testarea nu sunt la locul lor nici in luicruri care exista si pentru atei, cum ar fi dragostea. Si acolo exista incredere si abandon.
Minunile nu se intampla la comanda, cum ai apasa pe un buton.
Vechi 17.09.2009, 16:03:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Uite, un exemplu ca reduci lucrurile la un nivel inferior: nu asa functioneaza credinta. Nu cu experimente si testare. Este ceva mult mai profund.
Experientele si testarea nu sunt la locul lor nici in luicruri care exista si pentru atei, cum ar fi dragostea. Si acolo exista incredere si abandon.
Minunile nu se intampla la comanda, cum ai apasa pe un buton.
Sa inteleg in schimb ca "vindecarile se produc, se intampla dupa masura credintei fiecaruia" nu e o reducere la un nivel inferior?
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 16:18:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sa inteleg in schimb ca "vindecarile se produc, se intampla dupa masura credintei fiecaruia" nu e o reducere la un nivel inferior?
Nu mi se pare. Mi se pare o afirmatie inteleapta.
Ajungem intotdeauna intr-o discutie la un punct in care fiecare ramane la parerealui si nu il putem convinge pe celalalt prin argumente. Mai trebuie si altceva pentru convingere. Ceva superior.
Vechi 17.09.2009, 16:20:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu mi se pare. Mi se pare o afirmatie inteleapta.
Ajungem intotdeauna intr-o discutie la un punct in care fiecare ramane la parerealui si nu il putem convinge pe celalalt prin argumente. Mai trebuie si altceva pentru convingere. Ceva superior.
Pai eu am argumente, tocmai ti le-am aratat: ca nu vindeca dupa masura credintei
Sau zici ca tocmai cind testam izvorul nu-si face treaba? Al naibii izvor
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 16:29:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

topcat, e bine sa ai mai multa deschidere fata de postarile altora si sa nu crezi ca modul tau de vedere, e adevaratul mod de a privi lumea. Pentru mine inca visezi. De aceea nu poti primi decat un anumit tip de invataturi - cele ce prelungesc somnul. Cand te vei trezi, vei vedea ca ceilalti au avut dreptate. Pana una alta nu uita ca e o diferenta intre starea din somn si cea de dupa somn.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 16:48:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
topcat, e bine sa ai mai multa deschidere fata de postarile altora si sa nu crezi ca modul tau de vedere, e adevaratul mod de a privi lumea.
Pai inca n-am gasit un punct de vedere: Vindecarea bolilor de la un izvor tamaduitor este sau nu proportionala cu credinta ortodoxa?
Dupa toata logica facuta de mine in scoala si cred ca asta trebuie sa fie modul de a privi lumea, asta inseamna ca daca doi insi suferind de aceeasi boala vor bea din aceasta apa se vor vindeca in masura credintei lor. Deci un ateu nu va pati nimic iar un credincios va observa o ameliorare, macar. Corect?
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 17:05:35
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Asa cum mirosul unei flori nu poate fi vazut, dar te impartasesti de el printr-un alt mod decat vazul, asa si aici, nu-L cauta pe Dumnezeu asa cum ne cauti pe noi. E diferit. Deci, trebuie sa adopti un alt mod de cautare ca El sa ti se descopere. Pana una alta, ca sa simti mirosul unei flori trebuie sa indrepti spre ea nasul, nu urechea. Poti sta cu urechea langa floare cat doresti, mirosul il vei primi cu ajutorul nasului. Aici gresesti tu, spui ca nu exista mirosul unei flori pentru ca te tii de nas si incerci sa o mirosi cu ajutorul urechei. Asa e si drum spre Dumnezeu, ca drumul spre mirosul unei flori. Daca nu iei in calcul nasul, nu vei simti mirosul, daca nu iei in calcul credinta, nu-L vei intalni pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 17:08:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Asa cum mirosul unei flori nu poate fi vazut, dar te impartasesti de el printr-un alt mod decat vazul, asa si aici, nu-L cauta pe Dumnezeu asa cum ne cauti pe noi. E diferit. Deci, trebuie sa adopti un alt mod de cautare ca El sa ti se descopere. Pana una alta, ca sa simti mirosul unei flori trebuie sa indrepti spre ea nasul, nu urechea. Poti sta cu urechea langa floare cat doresti, mirosul il vei primi cu ajutorul nasului. Aici gresesti tu, spui ca nu exista mirosul unei flori pentru ca te tii de nas si incerci sa o mirosu cu ajutorul urechei. Asa e si drum spre Dumnezeu, ca drumul spre mirosul unei flori. Daca nu iei in calcul nasul, nu vei simti mirosul, daca nu iei in calcul credinta, nu-L vei intalni pe Dumnezeu.
Dar nu trebuie sa mi se descopere, nu ma intereseaza, nu vreau sa ma mintuiesc, oameni buni, uitati de la ce am plecat? De la izvorul tamaduitor, care spuneati ca vindeca in masura credintei. Nu tin sa ma vindece pe mine, ci doar sa aflu baza si logica pe care il declarati tamaduitor!
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 17:13:39
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Atunci iti spun pe scurt: toate sunt cu putinta celui ce crede.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2009, 17:17:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Atunci iti spun pe scurt: toate sunt cu putinta celui ce crede.
Adica sa inteleg ca daca tu crezi (in Dzeu, banuiesc) poti sa scrii in japoneza cu piciorul sting? Aha, inteleg, nu esti acum in dispozitia necesara.
Fani, cred ca mai reductor de atit nici macar eu nu pot
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoana nicoleta34 Arta bisericeasca in general 21 09.07.2013 20:01:16
Ce icoana e? VladCat Pictura si Sculptura Bisericeasca 4 28.04.2012 15:12:37
Omul - icoana a lui Dumnezeu, icoana - chip al omului îndumnezeit adam000 Pictura si Sculptura Bisericeasca 4 19.11.2009 13:34:52
icoana ortodoxa? maggie Pictura si Sculptura Bisericeasca 6 18.10.2008 13:19:47