Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2010, 16:11:46
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Noutati? :)
Ciao
Deci care era legatura cu evolutia? Ca din cate stiu, autismul nu se "vindeca", ci se face terapie comportamentala/sociala cu copilul, si medicatia care i se da e pentru controlul simptomelor (agitatie, depresie, anxietate, modificari ale dispozitiei afective, convulsii).
Asta am vazut eu ca se face cu acei copii.
Iar la adulti tot la fel (cu mentiunea ca diagnosticul de autism etichetat ca atare nici macar nu mai exista dupa 18 ani, ci figureaza cu alte diagnostice). Pe langa medicatie, ii ajuta mult sa fie in comunitate, in centre specializate unde socializeaza, au activitati in comun, jocuri, tabere etc.
Dar care era legatura?

Last edited by Jane Says; 25.05.2010 at 16:17:48.
Vechi 25.05.2010, 23:04:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Ciao
Deci care era legatura cu evolutia? Ca din cate stiu, autismul nu se "vindeca", ci se face terapie comportamentala/sociala cu copilul, si medicatia care i se da e pentru controlul simptomelor (agitatie, depresie, anxietate, modificari ale dispozitiei afective, convulsii).
Asta am vazut eu ca se face cu acei copii.
Iar la adulti tot la fel (cu mentiunea ca diagnosticul de autism etichetat ca atare nici macar nu mai exista dupa 18 ani, ci figureaza cu alte diagnostice). Pe langa medicatie, ii ajuta mult sa fie in comunitate, in centre specializate unde socializeaza, au activitati in comun, jocuri, tabere etc.
Dar care era legatura?
E adevarat ca multi dintre autisti au deosebite calitati in domeniile exacte, muzica sau pictura?
Exista oameni care sa se manifeste in sens opus autismului, adica sa fie exagerat de empatici si sociabili?
Vechi 25.05.2010, 23:20:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
E adevarat ca multi dintre autisti au deosebite calitati in domeniile exacte, muzica sau pictura?
Exista oameni care sa se manifeste in sens opus autismului, adica sa fie exagerat de empatici si sociabili?
Da, si unde vrei sa ajungi cu asta :)
Vechi 26.05.2010, 08:52:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Da, si unde vrei sa ajungi cu asta :)
E adevarat ca exista practic un spectru de comportamente mostenite (in sensul ca ne-educate), practic continuu, intre cele doua extremitati, extrarational si nonemotiv si extraemotiv si nonrational? Si daca da, se poate face analogie intre aceste comportamente si, sa zicem, gradul de surzenie sau de culoarea pielii (adica sa aibe aceleasi cauze)
Vechi 26.05.2010, 09:14:38
Senior Member

Implicit

Bine, m-am prins.
Vechi 26.05.2010, 09:26:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Bine, m-am prins.
Cu ce rezultat? :)
Vechi 26.07.2010, 20:11:07
georgiana.gabriela georgiana.gabriela is offline
Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Romania
Implicit

Dumnezeu a creat lumea perfecta pentru om, iar pe om l-a creat dupa Chipul si asemanarea Lui. Deci asta combate total teoriile evolutioniste, oricare ar fi ele. Dupa cadere omul a pierdut asemanarea cu Dumnezeu (si de aceea lupta ca s-o castige), dar chipul lui Dumnezeu nu s-a sters complet din el. De aceea nu poate nimeni sa afirme faptul ca ne tragem din maimute, si sa spuna in acelasi timp ca respecta dogmele crestin-ortodoxe.

intrebare: daca omul se trage din maimuta, de ce mai exista inca, in acelasi timp, si om si maimuta?

Stiinta este uneori absurda, pentru ca oamenii cauta mereu ceva nou, si daca nu-l gasesc, atunci il inventeaza.
Oamenii de stiinta descopera, nu creeaza, deci asta inseamna ca tot ce ei descopera, a fost creat de Cineva, inaintea lor.
Vechi 26.07.2010, 20:56:48
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
intrebare: daca omul se trage din maimuta, de ce mai exista inca, in acelasi timp, si om si maimuta?
Nu incetez sa ma minunez cu atatia oameni resping ceva fara sa il cunoasca, doar pentru ca daca ar accepta acel lucru, ar trebui sa inceapa sa isi puna intrebari si sa isi erodeze confortul mental creat de religie.

Inainte sa accepti teoria evolutiei, incearca sa o intelegi, pentru ca enuntul tau de mai sus arata ca nu te-ai documentat deloc pe tema asta, ci ai luat de bune niste afirmatii facute de altii.

In primul rand, nimeni, in afara de site-urile creationiste, nu sustine ca ne tragem din maimute. Surprinsa? Normal, cam asa e, cand afli ca te-ai documentat de pe site-uri care nu ataca evolutia, ci ataca straw men creati tot de ei.

In al doilea rand, intrebarea ta e o mantra creationista repetata de parca ar fi argumentul suprem, cu toate ca i s-a raspuns de multa vreme. Lucru pe care puteai sa il afli cu usurinta, daca te-ar fi interesat sa o faci.

Ca sa vezi cat de des a fost intrebata, are si o pagina de wiki:

http://rationalwiki.org/wiki/How_com..._still_monkeys
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Vechi 26.07.2010, 21:47:58
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Nu incetez sa ma minunez cu atatia oameni resping ceva fara sa il cunoasca, doar pentru ca daca ar accepta acel lucru, ar trebui sa inceapa sa isi puna intrebari si sa isi erodeze confortul mental creat de religie.
Inainte sa accepti teoria evolutiei, incearca sa o intelegi, pentru ca enuntul tau de mai sus arata ca nu te-ai documentat deloc pe tema asta, ci ai luat de bune niste afirmatii facute de altii.
ar tb sa-ti urmezi propriul sfat.
pana la maimute, mai ramane eternul mister al aparitiei vietii din roci, pe care orice cercetator recunoaste ca habar nu are cum si de ce a aparut. orice ipoteze, teorii si presupuneri ar inventa,sunt numai si numai fictiune,fara nici cea mai mica dovada relevanta.
si mai inainte de asta mai e si big bangu, iarasi o teorie neverificata, de fapt modelul actual al galaxiilor, viteza cu care se deplaseaza, nu corespunde cu modul in care ar fi fost daca ar fi existat big bangul, si se cauta iarasi teorii care mai de care, sa explice aceasta diferenta.
si e logic ca e imposibil de stiut si de demonstrat ce s-a intamplat si cum s-a intamplat, dar totusi tineti cu ravna la niste teorii.
Vechi 26.07.2010, 22:02:29
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
ar tb sa-ti urmezi propriul sfat.
Il urmez. Dar nu sesisezi diferenta?

Pe de o parte avem aceleasi intrebari puse la nesfarsit ("de ce mai exista maimute?"), la care raspunsurile sunt cat se poate de disponibile, deci vorbim nu numai de nestiinta, dar si de lipsa de vointa.

Pe de alta parte, aduci vorba de aparitia vietii si de Big Bang. Unde, intr-adevar, discutam de presupuneri.

Dar ce e rau in a spune "nu stiu"? Chiar nu inteleg de ce as accepta un raspuns gen "god did it", doar pentru ca am o problema cu a spune "nu stiu".

Nu am o problema deloc in a spune asta, pentru ca, in primul rand, sunt prea multe de invatat intr-o viata de om, deci in mod clar voi muri fara sa stiu tot ce e de stiut, iar in al doilea rand, nu avem inca toate raspunsurile. Si nici nu le vom avea, pentru ca fiecare rapsuns descoperit genereaza alte intrebari.

Citat:
si e logic ca e imposibil de stiut si de demonstrat ce s-a intamplat si cum s-a intamplat, dar totusi tineti cu ravna la niste teorii.
Da, pentru ca teoriile astea sunt cele care deschid usi si conduc la progres. Asta este modul in care stiinta lucreaza, si e un mod care functioneaza.

A spune "god did it" pentru orice lucru pe care nu il putem explica inca ajuta la ce?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Subiect închis

Tags
evolutionism

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49