Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2010, 08:56:12
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de arriel Vezi mesajul
Sau cine nu a privit un alt barbat...Ai perfecta dreptate Iustin,sa faca un pas in fata femeia sau barbatul casatorit care nu a privit pe nimeni...Dumnezeu sa ne ajute sa nu lasam gandurile de acest gen sa-si faca "cuib" in mintea noastra...
hai sa iti dau o reteta folositoare ca duhul curviei sa fuga de la om.in momentul cind nu te poti stapinii sa nu admiri pe cineva,spui in gindul tau esti creatia lui Dumnezeu dar mai frumoasa si desavirsita decit tine este Maica Domnului,respectivDlIIsus pt.doamne.este ceva practicat cu rezultate uneori imediate,depinde cit de adinciti suntem in starea de pacat.indrazniti eu am cucerit lumea,zice Domnul.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2010, 10:27:14
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anika12 Vezi mesajul
Da sa stii ca imi foloseste . Vroiam sa aflu mai multe exemple de casatorii unde domneste dragostea si respectul. Voiam ca prin exemplul vostru (bun) sa prind iarasi incredere si sa cred ca se poate si altfel decat am avut eu parte. Imi pare rau ca efectul e altul si ca te ispitesc pe tine si pe altii. Declar acest topic incheiat si imi cer scuze daca am gresit cu ceva. O seara buna.
Ce e al tau e pus deoparte ,bineinteles ca exista foarte multe casnicii in care sotii nu s-au inselat intre ei ,chiar si printre cei mai putini credinciosi.
Cred ca nu e necesar sa dam prea multe detalii despre viata personala chiar daca multi dintre cei care scriu aici nu si-au inselat partenerul.
Daca tu si sotul tau nu sunteti legati prin taina cununiei sunt sanse mai mici ca el sa se schimbe.
Parinte Gheorghe Calciu spunea ca cei legati pe pamint prin taina cununiei sunt legati si in ceruri si una este cununia .
Reply With Quote
Vechi 25.11.2010, 10:42:51
diador diador is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Implicit

am o intrebare:ce v-a legat unul de altul?(facand exceptie de faptul ca aveti un copil)doi oameni se pot iubi sau nu.voi va iubiti?greu de spus.atunci cand exista Dumnezeu exista iubire.Dumnezeu nu a lasat intamplator sa va intalniti si cu atat mai mult,nu intamplator s-a nascut acest copil.nu spun ca trebuie sa treci cu vederea faptele lui( ca de iertat numai Dumnezeu ne poate ierta ca Lui ii gresim) dar tb sa faci tot ce poti ca lucrurile sa se indrepte.poate ceea ce sa-a intamplat a fost si urmare a faptului ca nu sunteti cununati,poate divortul ii va da o lectie-desi din cate inteleg nu prea pare sa-si invete lectia atata timp cat a fost de acord cu atata usurinta sa va despartiti.daca vrei o parere:a-ti insela partenerul de cuplu nu mi se pare normal indiferent daca esti casatorit sau nu,daca ai sau nu copii.nu-mi par normale nici despartirile care se fac atat de usor.am trecut si eu de cateva ori pe langa pasul asta,dar cu ajutorul lui Dumnezeu pana acum am depasit aceste hopuri.nu pot decat sa ma rog pt familia mea si poate toate familiile ca Dumnezeu sa ne fereasca de ispite si sa ne dea intelepciunea necesara in momentele grele.Dumnezeu sa-ti dea intelepciune si tarie sa-ti gasesti linistea si drumul bun in viata .
Reply With Quote
Vechi 25.11.2010, 10:45:15
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
hai sa iti dau o reteta folositoare ca duhul curviei sa fuga de la om.in momentul cind nu te poti stapinii sa nu admiri pe cineva,spui in gindul tau esti creatia lui Dumnezeu dar mai frumoasa si desavirsita decit tine este Maica Domnului,respectivDlIIsus pt.doamne.este ceva practicat cu rezultate uneori imediate,depinde cit de adinciti suntem in starea de pacat.indrazniti eu am cucerit lumea,zice Domnul.
Da,numai ca mai greu este cand admiri cuiva mintea,nu fizicul...Cred ca atunci,cel mai bine e sa-ti iei "picioarele la spinare" si sa fugi mancand pamantul...Eu sunt femeie,deci vorbesc despre femei.Sunt 2 categorii de femei maritate.Prima,femeile care nu se machiaza,se imbraca modest [fuste lungi,naframa,culori inchise],merg mai mult cu capul plecat,etc.Acestea sunt cele placute in fata lui Dumnezeu,nu considera ca au nevoie de mai mult de atat,dar...daca barbatul lor nu le seamana...prognosticul casniciei e rezervat.A doua categorie sunt femeile care atrag privirile,se aranjeaza,pentru care conteaza look-ul ,acestea sunt periculoase [pentru propria persoana],ele trebuie sa se roage cel mai mult si sa se pazeasca,pentru ca de la o privire,sau un gand marunt ,se ajunge la fantezii [nu neaparat sexuale la inceput],apoi,incet, se strecoara in minte si dorinta ,iar daca ti-a intrat in cap...greu mai scapi.In cele mai multe cazuri cazi in pacat si casnicia nu va mai fi niciodata la fel ,chiar daca nu va afla nimeni niciodata.Din aceasta cauza cred ca rugaciunea este cea mai importanta arma de lupta impotriva acestui pacat .Si intre timp,fuga de persoana care crezi ca ar putea fi o ispita.Dumnezeu sa ne ajute sa nu aflam niciodata cum e sa te privesti in oglinda dupa ce ti-ai inselat sotul/sotia.
Vechi 25.11.2010, 11:53:51
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit Subscriu !

Citat:
Da,numai ca mai greu este cand admiri cuiva mintea,nu fizicul...Cred ca atunci,cel mai bine e sa-ti iei "picioarele la spinare" si sa fugi mancand pamantul...Eu sunt femeie,deci vorbesc despre femei.Sunt 2 categorii de femei maritate.Prima,femeile care nu se machiaza,se imbraca modest [fuste lungi,naframa,culori inchise],merg mai mult cu capul plecat,etc.Acestea sunt cele placute in fata lui Dumnezeu,nu considera ca au nevoie de mai mult de atat,dar...daca barbatul lor nu le seamana...prognosticul casniciei e rezervat.A doua categorie sunt femeile care atrag privirile,se aranjeaza,pentru care conteaza look-ul ,acestea sunt periculoase [pentru propria persoana],ele trebuie sa se roage cel mai mult si sa se pazeasca,pentru ca de la o privire,sau un gand marunt ,se ajunge la fantezii [nu neaparat sexuale la inceput],apoi,incet, se strecoara in minte si dorinta ,iar daca ti-a intrat in cap...greu mai scapi.In cele mai multe cazuri cazi in pacat si casnicia nu va mai fi niciodata la fel ,chiar daca nu va afla nimeni niciodata.Din aceasta cauza cred ca rugaciunea este cea mai importanta arma de lupta impotriva acestui pacat .Si intre timp,fuga de persoana care crezi ca ar putea fi o ispita.Dumnezeu sa ne ajute sa nu aflam niciodata cum e sa te privesti in oglinda dupa ce ti-ai inselat sotul/sotia.
Ne spune patericul egiptean, ca si vietile sfintilor sau proloagele, cum ca pe diavolul desfrinarii nu a reusit nimeni nici o data sa il biruiasca luptindu-se cu el . Acest soi de diavol este anihilat doar prin fuga de el . Daca ai indrasnire sau inconstienta si zabovesti o clipa in privirile celeilalte care te incita sau daca ai facut deja primul pas mortal, cel al sarutului sincer si nevinovat, esti gata deja . Restul este doar chestiune de timp pt. ca sa fie si mai adinca pierzarea si caderea !

Cu ceea ce nu este de gluma nu ne alintam si nu glumim !
Vechi 25.11.2010, 12:05:25
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ce e al tau e pus deoparte ,bineinteles ca exista foarte multe casnicii in care sotii nu s-au inselat intre ei ,chiar si printre cei mai putini credinciosi.
Cred ca nu e necesar sa dam prea multe detalii despre viata personala chiar daca multi dintre cei care scriu aici nu si-au inselat partenerul.
Daca tu si sotul tau nu sunteti legati prin taina cununiei sunt sanse mai mici ca el sa se schimbe.
Parinte Gheorghe Calciu spunea ca cei legati pe pamint prin taina cununiei sunt legati si in ceruri si una este cununia .
Atentie la ce cititi si cum intelegeti cele scrise de altii cum de altfel trebuie multa luare aminte in cercetarea parintilor deoarece riscam sa intelegem gresit lucrurile .
Chestia aceasta spusa de parintele Gh. Calciu , daca chiar asa a si spus-o el , este mai greu de inteles . De ce spun aceasta ? Pt. a ne aduce aminte de fragmentul(pericopa) evanghelica in care Hristos se intilneste cu femeia samarineanca la fintana lui Iacov, care avusese 5-6 barbati si care a discutat cu Mintuitorul despre care din acestia vor fi pe lumea cealalta sotul ei de drept . Hristos a raspuns si a invatat ca pe lumea cealalta nici nu vom mai minca, nici nu vom mai bea si nici nu ne vom mai casatori ci vom fi asemenea ingerilor . Ori eu nu am auzit despre ingeri cum ca ar trai in familii ca si oamenii ci din contra, total altfel .

Deci atentie ce citim si cum intelegem !

Povestioarele pot fi frumoase iar raspunsurile in pilde ale parintilor le putem folosi chiar cind ne vine noua , dar cu conditia sa le fi inteles corect tilcul , pt. ca dintr-o interpretare gresita putem ajunge atit de usor chiar in erezie ! Deci multa si mare atentie !
Vechi 25.11.2010, 13:50:13
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Wink

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ne spune patericul egiptean, ca si vietile sfintilor sau proloagele, cum ca pe diavolul desfrinarii nu a reusit nimeni nici o data sa il biruiasca luptindu-se cu el . Acest soi de diavol este anihilat doar prin fuga de el . Daca ai indrasnire sau inconstienta si zabovesti o clipa in privirile celeilalte care te incita sau daca ai facut deja primul pas mortal, cel al sarutului sincer si nevinovat, esti gata deja . Restul este doar chestiune de timp pt. ca sa fie si mai adinca pierzarea si caderea !

Cu ceea ce nu este de gluma nu ne alintam si nu glumim !
Deci in concluzie ...FUGA-I RUSINOASA[poate pentru unii] DAR E SANATOASA!
Vechi 25.11.2010, 14:42:19
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci in concluzie ...FUGA-I RUSINOASA[poate pentru unii] DAR E SANATOASA!
Perfect adevarat ! Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Sigur daaaaaaaaa!
Vechi 25.11.2010, 19:20:10
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
sa nu te superi pe mine reteta nu este a mea, este a unu-i parinte dintr-o manastire,la mine a functionat tot timpul,la inceput e drept a fost mai greu,dar slava lui Dumnezeu acum e bine.mai e nevoie de f.multa vointa de la ambi soti.

Last edited by mihaila_alin; 25.11.2010 at 19:25:05.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2010, 20:03:35
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Eu nu mi-am inselat niciodata sotia,dar tot ma consider ca un adulter,pentru ca m-am uitat cateva clipe pe strada, la altele.Pentru ca Dumnezeu a cunoscut acel gand al meu,si pentru El,(ca si pentru voi cred),a fost ca un adulter.
Am fost cel mai fidel sot,dar in fata lui Dumnezeu ma simt ca ultimul desfranat.Pentru ca faptele mele sunt corecte,dar inima mea e tulbure.
De aceea,nu e suficient sa ne aratam fidelitatea prin absenta oricarei aventuri amoroase,ci mai ales,prin razboiul purtat in inima,pentru curatirea si despatimirea ei.
Caci,chiar daca faptele nu ne vor acuza,inima este adevaratul nostru ochi ,care stie adevarata noastra stare.
Numai cine isi curateste si inima ,poate zice cu adevarat ca a scapat de patima,si nu cel care,ca fatarnicii,are anumite fapte coretce,dar inima lui e plina de necuratie
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Staretul Tadei, un inselat? Sergiu_B Spiritualitatea ortodoxa 6 14.01.2013 08:39:44
Trebuie sa asculte sotia de sotul ei ? zaharia_2009 Pocainta 108 12.05.2012 19:26:11
Super-ascetul inselat care facea 3000 de matanii pe zi colaps Generalitati 36 04.10.2010 17:49:02