![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, a considera biserica penticostala o "biserica mistica" presupune ca eu intelg una prin mistic, iar dumneavoastra alta. Intre minuni/vindecari si misticism nu exista legatura directa. Nu stiu ce minuni, vindecari si invieri din morti se intimpla in adunarile penticostale (oricit de mult DUMNEAVOASTRA ati pune accentul pe asta, toate astea vin de la DUmnezeu si nu sta in puterea noastra sa le gestionam), eu nu am auzit de niciuna. Or fi prin alte tari. Dar aceasta discutie mi-a intarit concluzia pe care am avut-o despre NP/sectanti: acestia nu doresc decit sa iasa in evidenta, sa declare sus si tare ca sint altfel decit ceilalti. Bisericile istorice nu le pot oferi aceasta "afirmare". In Biserica Catolica, pe masura ce "te vindeci" devii din ce in ce mai putin vocal, din ce in ce mai smerit, doresti din ce in ce mai mult sa treci nebagat in seama. La dumneavoastra "vindecarea" e inversa. Pe masura ca "va vindecati" deveniti mai vocali si mai vizibili; sfintii nostri vorbesc foarte putin despre ei insisi, dumneavoastra (iar aici ma refer la NP, nu la dumneavoastra in special), in schimb, vorbiti din ce in ce mai mult. Il am exemplu concret pe Ucenicul. Nu stiu daca are vreo postare in care accentul sa fie pus pe altceva decit pe el insusi. Dar el se declara "vindecat" si "mintuit", asemenea dumneavoastra . Drumul de reintoarcere in bisericile istorice este lung si anevoios, dar e posibil. Inseamna, practic, sa va schimati modul de a percepe relatia cu divinitatea: neo protestantii se aseaza ei insisi in centru (oricit ati declara altceva, atit din postarile adventistilor cit si din postarile pentricostalilor se vede bine acest lucru); in cadrul bisericilor istorice in centru trebuie sa-L asezam intotdeauna pe Domnul nostru Isus Cristos. Cind veti trai si crede ca centru universului si al sufletului nu sinteti dumneavoastra insiva ci domnul nostru Isus Cristos, atunci va veti intoarce in sinul Bisericii. Este o parere personala, dar cred ca e adevarata. |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte bine ca ati ajuns la ceva ma mult decat ce stiati dinainte, dar tot timpul trebuie sa cautam adevarul. Si eu am ajuns sa citesc Biblia citind o carte a unui ocultist rus, nu inseamna ca ocultismul e ceva bun. Fiecare ajunge pe diferite cai la adevar, important e sa nu se opreasca pe undeva crezand ca acolo e adevarul. Chiar daca asta inseamna un oarecare progres fata de ce avea inainte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ăsta este încă un act de incultură crasă pe care numai neoprotestanții, ca niște habarniști, pot să le facă. Cine nu cunoaște și nu știe în fapt nimic, dar nimic despre mistică, ajunge să dea predici despre mistică pentru că așa i-a dat însărcinare comitateul de partidă pocăită. Până aici s-a ajuns cu manipularea antiortodoxă să ajungă niște afoni în materie de spiritualitate autentică, de ascetică și mistică, să dea lecții în materii pe care nu le cunosc nici măcar din filme. L-am mai văzut pe unul pe aici care pusese botul la așa zisa "mistică" a "carismaticilor". Pentru aceste categorii care știu doar de mântuirea ușuratică la minut deja mistica a devenit subiect de bârfă mondenă în care toți se pricep la de toate când de fapt nici unul nu pricepe nimic și nu se pricepe la nimic, ... dar ei sunt mistici. Îl mai auzisem pe un manipulator dintr-ăsta ieftin care era toatî ziua în gură cu Sfântul Simeon Noul Teolog dar săracul era la ani lumină distanță de experiența și învățătura marelui Teolog. Au ajuns toți te-ologii să se dea teo-logi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare-si cunoaste satpanul!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru insuficienta dorință de a-l căuta pe Dumnezeu, Cuvântul cel Adevărat, nu vorbele și retorica mundană. Căci credință dacă ar fi avut cât un grăunte de muștar, știm că ar fi putut muta și munții. Cultele noi sunt prea seci pentru a putea răspunde nevoii adevărate de viață în Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ce priveste goliciunea noilor culte, e normal sa ganditi asa, cel putin la o privire superficiala. Parerea mea despre ortodoxie era mai rea decat a dvs despre np, tocmai pentru ca nu am cunoscut-o. De aceea nu ii condamn pe cei care ne vorbesc de rau, caci si eu am fost ca ei. Totusi, am avut bunavointa sa o cercetez si sa-mi mai schimb din idei, de dragul adevarului...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am bolduit mai jos câteva pasaje din mesajul tău inițial, care iarăși sunt foarte grăitoare despre confuzia în care se află cei căzuți în plasa schimbării de dragul necunoștinței și lenei de a căuta în ei înșiși, prin Biserică. Citat:
2. Nici un gram și nici o tonă de practică nu valorează nimic, dacă ești pe calea greșită și nu ai baza corectă dpdv teoretic. (în general vorbind, și în cazul credinței în particular) |
|
|||
|
|||
![]()
Bun. Suntem confuzi si lenesi. Dar slava lui Dumnezeu ca are mila si de cei lenesi si confuzi si le da o speranta, cand fratii lor doar ii acuza.
Eu am spus un lucru simplu: nu stiu de ce nu se intelege: Daca dvs ati creste un copil fara sa ii spuneti ca Biserica dvs ii da mantuirea, ati avea pretentia ca el sa caute mantuirea in aceasta Biserica, din moment ce el stie ca Biserica este doar pentru nunti si inmormantari, eventual injurat, caci doar atat a vazut? Sau e mai convenabil sa il acuzi de lene ca nu i-a picat din cer ideea ca ar exista o mantuire si ca ar trebui sa o caute in Biserica dvs?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu-mi imaginez cum poate el sa considera ca pana acum 150 de ani nu a existat mantuire, ca asta reiese din atitudinea lor. Oare cum nu i-a picat ideea ca in Biserica istorica exista mantuire si a plecat sa caute prin alte parti? Chiar crede ca Dumnezeu a abandonat omenirea timp de 1850 de ani?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|