![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru cultura voastra generala, Galileo Galilei desi persecutat de brc a murit de moarte buna, Giordano Bruno a fost asasinat de biserica romano-catolica. Despre restul, cu alta ocazie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nimeni n-a zis ca l-au omorat aia, am zis ca asta e unul din stereotipurile ateilor. Iti zic ca vrei sa-i arzi pe rug cum l-ai ars pe Galilei. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, la capitolul asta se pare ca sunt mai bine pregatiti. astfel de confuzii la ei nu am auzit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E bine ca nu esti fan neconditionat "geo", alta boala care banuie o minoritate "ortodoxa". :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A se vedea mai sus. Citat:
Nu e plauzibila de nici o culoare. Nu poate fi demonstrata nici macar la modul "plauzibil". E drept ca nici nu poate fi contrazisa. Dar nu poti sa nu te gandesti ca e nitel stupid sa invarti atat in cap ideea ca Pamantul e musai sa fie centrul (fizic) al Universului si asta de ce? Ca nu exista nici o revelatie in acest sens sau utilitate spirituala (sau de orice alt fel?) in aceasta convingere/ipoteza/etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Daca tu nu ai observat ca asta cu arsul pe rug ca pe Galilei revine obsesiv ori de cate ori incerci sa-l tragi de maneca pe cate un ateist, nu-i bai, o sa fii atent de azi inainte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar chestia asta cu NU E PLAUZIBILA. Adica de ce nu ar fi plauzibila ? Ba daca exista Dumnezeu este chiar plauzibila. Tu chiar nu sesizezi fractura in gandirea ta ? Ar fi neplauzibila daca universul ar fi aparut din intamplare. Sigur, intr-un spatiu imens ideea ca un varf de ac se gaseste in centru este tampita. Dar daca exista cineva care a creat universul atunci este posibil orice. Gandeste-te la o galeata plina cu nisip. Daca marcam un graunte si agitam galeata si eu iti zic ca grauntele a ajuns sigur in mijlocul galetii inseamna ca sunt tampit. Daca insa eu umplu galeata cu nisip atunci pot sa pun grauntele respectiv in mijloc. Sigur ca nu inseamna ca-l pun neaparat in mijloc, il pot pune la fund, sau deasupra sau il arunc aiurea in galeata. Dar ideea asta ca neaparat l-am aruncat aiurea, si incercarea de a motiva asta teologic doar pentru ca altfel parem inapoiati este peste puterea mea de intelegere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica eu bine, oaie, ev mediu, ars pe rug, crede si nu cerceta, basme, unicorni etc. Da tu care esti asa ancorat cu picioarele pe pamant, de unde stii ca povestea cu balonul ala e adevarata de vreme ce omul din scaunel iti zice ca el si altii ca el a ales sa creada asta pentru ca e modest ? Cu ce-s mai buni unicornii tai verzi decat unicornii mei roz ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, stiinta spune ca suntem in centru, pot eu sa contrazic adevarul? Vrei, nu vrei, tot in centru esti. Cum remarcai si tu, desi din punct de vedere teologic nu prea are importanta, pentru un credincios, dar pentru ceilalti are. Faptul ca Pamantul si sistemul Solar se afla in centrul universului exclude intamplarea, e o dovada a unei Inteligente, care a proiectat asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O alta confuzie, Giordano Bruno e considerat ca a murit din cauza stiintei. De fapt a fost omorat pentru ideile sale panteiste, nu pentru ca el credea in ideile lui Copernic. Credea ca fiecare obiect are suflet (animism), ca Iisus nu a fost Dumnezeu, ci un om care facea minuni. Legat de cosmologie, credea ca universul e infinit, continand o infinitate de lumi locuite. |
|