![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Psalmul 123 (al scaparii sufletului) 1. De n-ar fi fost Domnul cu noi, să spună Israel! 2. De n-ar fi fost Domnul cu noi, când s-au ridicat oamenii împotriva noastră, 3. De vii ne-ar fi înghițit pe noi, când s-a aprins mânia lor împotriva noastră. 4. Apa ne-ar fi înecat pe noi, șuvoi ar fi trecut peste sufletul nostru. 5. Atunci ar fi trecut peste sufletul nostru valuri înspăimântătoare. 6. Binecuvântat este Domnul, Care nu ne-a dat pe noi spre vânare dinților lor. 7. Sufletul nostru a scăpat ca o pasăre din cursa vânătorilor; cursa s-a sfărâmat și noi ne-am izbăvit. 8. Ajutorul nostru este în numele Domnului, Cel ce a făcut cerul și pământul.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 12.07.2023 at 13:02:24. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 13.07.2023 at 13:19:14. |
|
||||
|
||||
![]()
13 iulie cu par. profesor Constantin
Psalmul 122 (al rabdarii in trezvie nesaturata pentru mila) 1. Către Tine, Cel ce locuiești în cer, am ridicat ochii mei. 2. Iată, precum sunt ochii robilor la mâinile stăpânilor lor, precum sunt ochii slujnicei la mâinile stăpânei sale, așa sunt ochii noștri către Domnul Dumnezeul nostru, până ce Se va milostivi spre noi. 3. Miluiește-ne pe noi, Doamne, miluiește-ne pe noi, că mult ne-am săturat de defăimare, 4. Că prea mult s-a săturat sufletul nostru de ocara celor îndestulați și de defăimarea celor mândri.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 14.07.2023 at 12:41:55. |
|
||||
|
||||
![]()
14, 15, 16 iulie cu par. prof. Constantin care a sarit o pagina devenita involuntar tainica.
Psalmul 123 (al scaparii sufletului) 1. De n-ar fi fost Domnul cu noi, să spună Israel! 2. De n-ar fi fost Domnul cu noi, când s-au ridicat oamenii împotriva noastră, 3. De vii ne-ar fi înghițit pe noi, când s-a aprins mânia lor împotriva noastră. 4. Apa ne-ar fi înecat pe noi, șuvoi ar fi trecut peste sufletul nostru. 5. Atunci ar fi trecut peste sufletul nostru valuri înspăimântătoare. 6. Binecuvântat este Domnul, Care nu ne-a dat pe noi spre vânare dinților lor. 7. Sufletul nostru a scăpat ca o pasăre din cursa vânătorilor; cursa s-a sfărâmat și noi ne-am izbăvit. 8. Ajutorul nostru este în numele Domnului, Cel ce a făcut cerul și pământul. Psalmul 124 (al muntilor norosi) 1. Cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului; nu se va clătina în veac cel ce locuiește în Ierusalim. 2. Munți sunt împrejurul lui și Domnul împrejurul poporului Său, de acum și până în veac. 3. Că nu va lăsa Domnul toiagul păcătoșilor peste soarta drepților, ca să nu-și întindă drepții întru fărădelegi mâinile lor. 4. Fă bine, Doamne, celor buni și celor drepți cu inima; 5. Iar pe cei ce se abat pe căi nedrepte, Domnul îi va duce cu cei ce lucrează fărădelegea. Pace peste Israel!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
17 iulie cu par. prof. Constantin.
Psalmul 125 (al saraciei cu Duhul sadind semintele lacrimilor si secerand si adunand snopii bucuriei) 1. Când a întors Domnul robia Sionului ne-am umplut de mângâiere. 2. Atunci s-a umplut de bucurie gura noastră și limba noastră de veselie; atunci se zicea între neamuri: "Mari lucruri a făcut Domnul cu ei!" 3. Mari lucruri a făcut Domnul cu noi: ne-a umplut de bucurie. 4. Întoarce, Doamne, robia noastră, cum întorci pâraiele spre miazăzi. 5. Cei ce seamănă cu lacrimi, cu bucurie vor secera. 6. Mergând mergeau și plângeau, aruncând semințele lor, dar venind vor veni cu bucurie, ridicând snopii lor. (stranepotii)
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 18.07.2023 at 13:47:48. |
|
||||
|
||||
![]()
18 iunie cu par. profesor Constantin.
Psalmul 126 (psalmul roadelor nonzadarnice facute de Domnul celor ce manca painea durerii) 1. De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzește. 2. în zadar vă sculați dis-de-dimineață, în zadar vă culcați târziu, voi care mâncați pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiți ai Săi. 3. Iată, fiii sunt moștenirea Domnului, răsplata rodului pântecelui. 4. Precum sunt săgețile în mâna celui viteaz, așa sunt copiii părinților tineri. 5. Fericit este omul care-și va umple casa de copii; nu se va rușina când va grăi cu vrăjmașii săi în poartă.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
19, 20 iulie cu par. prof. Constantin
Psalmul 127 (al celor curajosi si fara nicio frica ce se infricoseaza de Domnul ingrozindu-se ca sa umble in caile Sale pentru a fi binecuvantati si fericiti de El cand isi vor manca slujirea si se vor satura) 1. Fericiți toți cei ce se tem de Domnul, care umblă în căile Lui. 2. Rodul muncii mâinilor tale vei mânca. Fericit ești; bine-ți va fi! 3. Femeia ta ca o vie roditoare, în laturile casei tale; fiii tăi ca niște vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale. 4. Iată, așa se va binecuvânta omul, cel ce se teme de Domnul. 5. "Te va binecuvânta Domnul din Sion și vei vedea bunătățile Ierusalimului în toate zilele vieții tale. 6. Și vei vedea pe fiii fiilor tăi. Pace peste Israel!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 21.07.2023 at 11:29:45. |
|
||||
|
||||
![]()
21, 22 iulie cu par. profesor Constantin
Psalmul 128 (al urgiei ierbii dracului in care cad nelegiutii ce urasc Sionul si care uniti in interese viclene din ascuns ataca pe la spate barfind prin spate si grozavindu-se prin fatza socotindu-te nebun, sfidand si amenintand ca inganfatzii) 1. De multe ori s-au luptat cu mine din tinerețile mele, să spună Israel! 2. De multe ori s-au luptat cu mine, din tinerețile mele și nu m-au biruit. 3. Spatele mi-au lovit păcătoșii, întins-au nelegiuirea lor; 4. Dar Domnul Cel drept a tăiat grumajii păcătoșilor. 5. Să se rușineze și să se întoarcă înapoi toți cei ce urăsc Sionul. 6. Facă-se ca iarba de pe acoperișuri, care, mai înainte de a fi smulsă, s-a uscat, 7. Din care nu și-a umplut mâna lui secerătorul și sânul său, cel ce adună snopii, 8. Și trecătorii nu vor zice: "Binecuvântarea Domnului fie peste voi!" sau: "Vă binecuvântăm în numele Domnului!" Psalmul 129 (al celor ce striga spre cer si se ridica din adancuri nu ca sa mearga iar la pierzare ci sa nadajduiasca in Domnul) 1. Dintru adâncuri am strigat către Tine; Doamne! Doamne, auzi glasul meu! 2. Fie urechile Tale cu luare-aminte la glasul rugăciunii mele. 3. De Te vei uita la fărădelegi, Doamne, Doamne, cine va suferi? 4. Că la Tine este milostivirea. 5. Pentru numele Tău, Te-am așteptat, Doamne; așteptat-a sufletul meu spre Cuvântul Tău, 6. Nădăjduit-a sufletul meu în Domnul, din straja dimineții până în noapte. Din straja dimineții să nădăjduiască Israel spre Domnul. 7. Că la Domnul este mila și multă mântuire la El 8. Și El va izbăvi pe Israel din toate fărădelegile lui.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 24.07.2023 at 10:20:55. |
|
||||
|
||||
![]()
23 iulie cu par. profesor Constantin
Psalmul 130 (al intzarcarii sufletului de la pofte si dorinte rele) 1. Doamne, nu s-a mândrit inima mea, nici nu s-au înălțat ochii mei, nici n-am umblat după lucruri mari, nici după lucruri mai presus de mine, 2. Dimpotrivă, mi-am smerit și mi-am domolit sufletul meu, ca un prunc înțărcat de mama lui, ca răsplată a sufletului meu. 3. Să nădăjduiască Israel în Domnul, de acum și până în veac! Psalmul 131 (al facliei din Sion) 1. Adu-ți aminte, Doamne, de David și de toate blândețile lui. 2. Cum s-a jurat Domnului și a făgăduit Dumnezeului lui Iacob: 3. Nu voi intra în locașul casei mele, nu mă voi sui pe patul meu de odihnă, 4. Nu voi da somn ochilor mei și genelor mele dormitare și odihnă tâmplelor mele, 5. Până ce nu voi afla loc Domnului, locaș Dumnezeului lui Iacob. 6. Iată am auzit de chivotul legii; în Efrata l-am găsit, în țarina lui Iaar. 7. Intra-vom în locașurile Lui, închina-ne-vom la locul unde au stat picioarele Lui. 8. Scoală-Te, Doamne, intru odihna Ta, Tu și chivotul sfințirii Tale. 9. Preoții Tăi se vor îmbrăca cu dreptate și cuvioșii Tăi se vor bucura. 10. Din pricina lui David, robul Tău, să nu întorci fața unsului Tău. 11. Juratu-S-a Domnul lui David adevărul și nu-l va lepăda: "Din rodul pântecelui tău voi pune pe scaunul tău, 12. De vor păzi fiii tăi legământul Meu și mărturiile acestea ale Mele, în care îi voi învăța pe ei și fiii lor vor ședea până în veac pe scaunul tău". 13. Că a ales Domnul Sionul și l-a ales ca locuință Lui. 14. "Aceasta este odihna Mea în veacul veacului. Aici voi locui, că l-am ales pe el. 15. Roadele lui le voi binecuvânta foarte; pe săracii lui îi voi sătura cu pâine. 16. Pe preoții lui îi voi îmbrăca cu izbăvire și cuvioșii lui cu bucurie se vor bucura. 17. Acolo voi face să răsară puterea lui David, gătit-am făclie unsului Meu. 18. Pe vrăjmașii lui îi voi îmbrăca cu rușine, iar pe dânsul va înflori sfințenia Mea". Psalmul 132 (al unitatii fratiei intru Hristos (unsul Domnului)) 1. Iată acum ce este bun și ce este frumos, decât numai a locui frații împreună! 2. Aceasta este ca mirul pe cap, care se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, care se coboară pe marginea veșmintelor lui. 3. Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munții Sionului, că unde este unire acolo a poruncit Domnul binecuvântarea și viața până în veac.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 24.07.2023 at 13:57:24. |
|
||||
|
||||
![]()
24, 25 iulie cu par. profesor Constantin
Psalmul 130 (al intzarcarii sufletului de la pofte si dorinte rele) 1. Doamne, nu s-a mândrit inima mea, nici nu s-au înălțat ochii mei, nici n-am umblat după lucruri mari, nici după lucruri mai presus de mine, (lucruri=lucrari) 2. Dimpotrivă, mi-am smerit și mi-am domolit sufletul meu, ca un prunc înțărcat de mama lui, ca răsplată a sufletului meu. 3. Să nădăjduiască Israel în Domnul, de acum și până în veac!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 26.07.2023 at 11:04:31. |
|