![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia duminicii a V-a din Post (Cererea fiilor lui Zevedeu)
Marcu 10, 32-45 32. si erau pe drum, suindu-se la Ierusalim, iar Iisus mergea inaintea lor. si ei erau uimiti si cei ce mergeau dupa El se temeau. si luand la Sine, iarasi, pe cei doisprezece, a inceput sa le spuna ce aveau sa I se intample: 33. Ca, iata, ne suim la Ierusalim si Fiul Omului va fi predat arhiereilor si carturarilor; si-L vor osandi la moarte si-L vor da in mana paganilor. 34. si-L vor batjocori si-L vor scuipa si-L vor biciui si-L vor omori, dar dupa trei zile va invia. 35. si au venit la El Iacov si Ioan, fiii lui Zevedeu, zicandu-I: invatatorule, voim sa ne faci ceea ce vom cere de la Tine. 36. Iar El le-a zis: Ce voiti sa va fac? 37. Iar ei I-au zis: Da-ne noua sa sedem unul de-a dreapta Ta, si altul de-a stanga Ta, intru slava Ta. 38. Dar Iisus le-a raspuns: Nu stiti ce cereti! Puteti sa beti paharul pe care il beau Eu sau sa va botezati cu botezul cu care Ma botez Eu? 39. Iar ei I-au zis: Putem. si Iisus le-a zis: Paharul pe care Eu il beau il veti bea, si cu botezul cu care Eu ma botez va veti boteza. 40. Dar a sedea de-a dreapta Mea, sau de-a stanga Mea, nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregatit. 41. si auzind cei zece, au inceput a se mania pe Iacov si pe Ioan. 42. si Iisus, chemandu-i la Sine, le-a zis: stiti ca cei ce se socotesc carmuitori ai neamurilor domnesc peste ele si cei mai mari ai lor le stapanesc. 43. Dar intre voi nu trebuie sa fie asa, ci care va vrea sa fie mare intre voi, sa fie slujitor al vostru. 44. si care va vrea sa fie intai intre voi, sa fie tuturor sluga. 45. Ca si Fiul Omului n-a venit ca sa I se slujeasca, ci ca El sa slujeasca si sa-si dea sufletul rascumparare pentru multi. |
|
||||
|
||||
![]() Evanghelia zilei: Cine il iubeste pe Iisus Iisus a zis: "«Cel ce are poruncile Mele si le pazeste, acela este care Ma iubeste; iar cel ce Ma iubeste pe Mine va fi iubit de Tatal Meu si-l voi iubi si Eu si Ma voi arata lui». I-a zis Iuda, nu Iscarioteanul: «Doamne, ce este ca ai sa Te arati noua, si nu lumii?». Iisus a raspuns si i-a zis: «Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el. Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis»." (Ioan 14, 21-24) |
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia zilei: Scara desavarsirii
"Era o sarbatoare a iudeilor si Iisus S-a suit la Ierusalim. Iar in Ierusalim, langa Poarta Oilor, era o scaldatoare, care pe evreieste se numeste Vitezda, avand cinci pridvoare. in acestea zaceau multime de bolnavi, orbi, schiopi, uscati, asteptand miscarea apei. Caci un inger al Domnului se cobora la vreme in scaldatoare si tulbura apa si cine intra intai, dupa tulburarea apei, se facea sanatos, de orice boala era tinut." (Ioan 5, 1-4) |
|
|||
|
|||
![]()
George, de ce se numeste evanghelia zilei "Scara desavarsirii"? care e legatura cu scaldatoarea Vitezda?
|
|
||||
|
||||
![]()
Scaldatoarea Vitezda simbolizeaza Biserica. Iar omul in Biserica prin Hristos ajunge la desavarsire, Hristos este Calea, Biserica - Trupul lui Hristos, prin Sfintele Taine devine "laboratorul unde se realizeaza desavarsirea noastra"(Pr Staniloae). Prin fiecare Taina,Hristos parcurge drumul, cu fiecare dintre noi, pe care El personal L-a parcurs. De aceea Biserica poate fi scara sau drum sigur catre desavarsire. Putem schimba titlul. Orice sugestie este binevenita.
|
|
|||
|
|||
![]()
:) multumesc de explicatii. inteleg ca titlurile evagheliilor zilnice sunt alese de tine, eu credeam ca le iei de undeva impreuna cu textul propriu-zis.
|
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia zilei: Hristos - Doctorul sufletelor si al trupurilor.
"si trecand Iisus de acolo, a venit langa Marea Galileii si, suindu-Se in munte, a sezut acolo. si multimi multe au venit la El, avand cu ei schiopi, orbi, muti, ciungi, si multi altii si i-au pus la picioarele Lui, iar El i-a vindecat. incat multimea se minuna vazand pe muti vorbind, pe ciungi sanatosi, pe schiopi umbland si pe orbi vazand, si slaveau pe Dumnezeul lui Israel." (Matei 15, 29-31) |
|
|||
|
|||
![]()
Epistola Catre Evrei A Sfantului Apostol Pavel (6:13-20)
13. Caci Dumnezeu, cand a dat fagaduinta lui Avraam, de vreme ce n-avea pe nimeni mai mare, pe care sa Se jure, S-a jurat pe Sine insusi, 14. Zicand: "Cu adevarat, binecuvantand te voi binecuvanta, si inmultind te voi inmulti". 15. Si asa, avand Avraam indelunga-rabdare, a dobandit fagaduinta. 16. Pentru ca oamenii se jura pe cel ce e mai mare si juramantul e la ei o chezasie si sfarsitul oricarei neintelegeri. 17. in aceasta, Dumnezeu voind sa arate si mai mult, mostenitorilor fagaduintei, nestramutarea hotararii Sale, a pus la mijloc juramantul: 18. Ca prin doua fapte nestramutate - fagaduinta si juramantul - in care e cu neputinta ca Dumnezeu sa fi mintit, noi, cei ce cautam scapare, sa avem indemn puternic ca sa tinem nadejdea pusa inainte, 19. Pe care o avem ca o ancora a sufletului, neclintita si tare, intrand dincolo de catapeteasma, 20. Unde Iisus a intrat pentru noi ca inaintemergator, fiind facut Arhiereu in veac, dupa randuiala lui Melchisedec. |
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia zilei: Hristos acuzat de farisei.
"Iar dupa ce Iisus a intrat in templu, s-au apropiat de El, pe cand invata, arhiereii si batranii poporului si au zis: «Cu ce putere faci acestea? si cine ti-a dat puterea aceasta?». Raspunzand, Iisus le-a zis: «Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant, pe care, de Mi-l veti spune, si Eu va voi spune voua cu ce putere fac acestea: Botezul lui Ioan de unde a fost? Din cer sau de la oameni?». Iar ei cugetau intru sine, zicand: «De vom zice: Din cer, ne va spune: De ce, dar, n-ati crezut lui? Iar de vom zice: De la oameni, ne temem de popor, fiindca toti il socotesc pe Ioan de prooroc». si raspunzand ei lui Iisus, au zis: «Nu stim». Zis-a lor si El: «Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea»." (Matei 21, 23-27) |
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia zilei: Invierea lui Lazar
„...Iisus i-a zis: «Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta?». Zis-a Lui: «Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, Care a venit in lume». si zicand aceasta, s-a dus si a chemat pe Maria, sora ei, zicandu-i in taina: «invatatorul este aici si te cheama». Cand a auzit aceea, s-a sculat degraba si a venit la El. .. Deci Maria, cand a venit unde era Iisus, vazandu-L, a cazut la picioarele Lui, zicandu-I: «Doamne, daca ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit». Deci Iisus, cand a vazut-o plangand si pe iudeii care venisera cu ea plangand si ei, a suspinat cu duhul si S-a tulburat intru Sine. si a zis: «Unde l-ati pus?» Zis-au Lui: «Doamne, vino si vezi». si a lacrimat Iisus. Deci ziceau iudeii: «Iata cat de mult il iubea». Iar unii dintre ei ziceau: «Nu putea, oare, Acesta care a deschis ochii orbului sa faca asa ca si acesta sa nu moara?». Deci suspinand iarasi Iisus intru Sine, a mers la mormant. si era o pestera si o piatra era asezata pe ea. Iisus a zis: «Ridicati piatra». Marta, sora celui raposat, I-a zis: «Doamne, deja miroase, ca este a patra zi». Iisus i-a zis: «Nu ti-am spus ca daca vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?». Au ridicat deci piatra, iar Iisus si-a ridicat ochii in sus si a zis: «Parinte, iti multumesc ca M-ai ascultat. Eu stiam ca intotdeauna Ma asculti, dar pentru multimea care sta imprejur am zis, ca sa creada ca Tu M-ai trimis». si zicand acestea, a strigat cu glas mare: «Lazare, vino afara!». si a iesit mortul, fiind legat la picioare si la maini cu fasii de panza si fata lui era infasurata cu mahrama. Iisus le-a zis: «Dezlegati-l si lasati-l sa mearga». Deci multi dintre iudeii care venisera la Maria si vazusera ce a facut Iisus au crezut in El.“ (Ioan 11, 1-45) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 22:28:37 |
Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 22:23:38 |
Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 09:22:30 |
|