Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2009, 22:02:14
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laraG Vezi mesajul
Copilaria - parte a vietii mele petrecuta in urma cu saizeci de ani.Am citit cu mult interes povestirile voastre .Ma regasesc in multe din intamplarile descrise de tine Dorina.De la plaiurile moldave, care mi-au tesut copilaria in fire de aur si argint, la traiul modest din casa bunicilor, dar nelipsit de dragoste fata de toti nepotii - a fost un "timp" pe care mi l-as dori reversibil.Pastrez in suflet acei ani ca pe cea mai scumpa comoara.Continuati ! Va iubesc, Georgeta
Bine ai venit alaturi de noi Georgeta in aceasta caltorie in lumea minunata a copilariei,acolo unde nu este nici grija,nici ura,nici patimi caci, in drumul nostru spre desavarsire atingerea inocentei copilariei dupa o viata de pacate constituie calea spre mantuire.
Ma bucur sincer ca ai copilarit in Moldova aceasta parte a tarii unde saracia oamenilor de cele materiale ajunge o virtute atunci cand credinta le este puternica.
[SIZE=3]Moldova Tara nascatoare de sfinti,[/SIZE]
[SIZE=3]Cu oameni buni,credinciosi si cuminti![/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 01.02.2009, 22:05:55
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Chiar ma intrebam , draga Dorina, unde esti tu ? Ma obisnuisem sa citesc ceva frumos scris de tine si de Silvia, mai ales intr o seara de Duminica, pentru ca macar azi sa nu mai aud de cipuri si de cipuitul lor ajuns pana in strada !
Aici eram! Si nu cipuream....
Dar cipuresc daca ma gandesc...
Reply With Quote
Vechi 03.02.2009, 21:32:57
dorinastoica14
Guest

Implicit

De sfanta Marie Mica (Adormirea Maicii Domnului) era claca (hora) in satul din deal, pe batatura din fata pravaliei. Toata lumea nu vorbea decat despre acest eveniment caci, o data pe an aduceau fanfara de la Valea Mare renumita si atunci,renumita chiar si acum.
Inca de dimineata impreuna cu matusa se spalau, isi calcau rochitelele cu multe volane si jupele scrobite iar fierul infierbantat cu carbuni nu se odihnea o clipa,sarcina mea fiind sa-l vantur intr-una pentru a tine carbunii incinsi.Isi puneau parul pe moate si unghiile si le dadeau cu lac dintr-o sticluta pastrata cu sfintenie special pentru asemenea evenimente.
Ma tot invarteam pe langa ele si tare as fi vrut sa le intreb daca voi merge si eu dar nu indrazneam asteptand sa-si termine gateala ca sa-mi calc si eu rochita.
Cand am vazut ca au terminat m-am apucat cu sarg sa calc si eu cu fierul caldut, cu ochii mereu dupa ele ca nu cumva sa plece fara mine.
-Ia du-te si ada niste porumb pentru fiert,dar vezi sa fie in lapte ca sa nu ne rupem dintii in el-imi spune bunica.
-Da pleaca fara mine; am scancit nemultumita.
-Du-te cand iti spun ca te asteapta!
Am plecat alergand,caci alesul porumbului pentru fiert nu era o treaba chiar asa usoara.
Cand m-am intors intr-un suflet intru in casa.Nici urma de surori sau de tanti Ileana,ci doar mirosul de colonie de lacramioare mai ramasese de ele.
M-am aruncat plangand pe pat si atat de suparata eram ca as fi vrut sa mor!
M-am dus trista pe prispa si asacultam fanfara cantand si nici macar nu-mi puteam imagina cum este acolo caci nu fusesem niciodata.
La un moment dat o simt pe bunica langa mine.Ma ia in brate si imi da cateva cuburi de zahar din acelea pe care le tine dosite in lada de zestre pentru ocazii speciale!
Reply With Quote
Vechi 03.02.2009, 22:26:23
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

<UL style="COLOR: rgb(0,0,0)"><SPAN class=t>Copilăria este inima tuturor vârstelor. (Lucian Blaga)
Reply With Quote
Vechi 05.02.2009, 12:25:14
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

"Cel ce a avut copilarie luminoasa si fericita, si-a adunat comoara nesecata, in care-si gaseste mangaiere si in cele mai dureroase clipe ale vietii"
Reply With Quote
Vechi 05.02.2009, 12:32:40
dorinastoica14
Guest

Implicit

Era un loc minunat pe care nu pot sa-l uit niciodata, unde cresteau toate florile salbatice intr-o armonie de mirosurri si de culori.
In locul in care se termina gradina era cam intruneric si ziua din cauza nucilor uriasi sub care nu era vegetatie si era umed, acolo se inalta o movilita nu prea mare scaldata de dimineata pana seara in soare.
Imi placea sa merg in locul acela desculta pe trifoiul marunt si racoros sa culeg cate o floare de câmp din fiecare, sa le asez frumos langa mine si luandu-le pe rand sa le sorb mirosul,dupa care cautam locul acela dulce de unde albinele culegeau nectarul.
Na uitam prin iarba ore intregi cautand trifoi cu patru foi iar cand gaseam cate unul strigam fericite :
"Avem trifoi cu patru foi/Da norocul peste noi!"
Pentru ca iarba era acolo proaspata si din belsug aducea tati Corina vitica o priponea si ne spunea:
-Mai aveti grija si de Joenica ca v-oi de si voua lapte.
Credeti ca asteptam sa ne dea ea lapte? Ne distram copios servindu-ne direct de la țațâ vacii care era chiar recunoscatoare de serviciul pe care il faceam!
Daca ar fi stiut tanti Corina....dar vacuta era cumsecade si nu i-a spus niciodata nimic!
Reply With Quote
Vechi 06.02.2009, 15:29:22
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Este trist ca in multe din aceste postari vorbim la trecut. Nicicand nu sunt atat de bucuros ca atunci cand ma dau cu sania, ca atunci cand ma joc cu un copil, ... cand fac diverse nebunii copilaresti. Mi-as dori sa nu moara niciodata copilul din noi. Nu-mi place sa am doar o amintire despre el, il vreau viu. Asa ca din cand in cand ma cheama la joc, si sincer, atunci am cea mai mare pofta de viata.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2009, 15:31:18
dorinastoica14
Guest

Implicit

mesaj șters

Last edited by dorinastoica14; 24.09.2011 at 14:25:34.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2009, 10:34:17
dorinastoica14
Guest

Implicit

[SIZE=3][COLOR=black]Leagăn pentru toată copilăria[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Pune-ți copile capul pe pernă.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Te-așteaptă vise,prunc adormit,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]În vise viața este eternă,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Cu ceruri blânde și fără sfârșit.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Ce știi tu-n lume câte se-ntâmplă[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Nici nu e bine tu să le știi.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Lumea îngenunghe la a ta tâmplă[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Și lângă tine suflet,cor de copii.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Astăzi copile eu îți dau pâine[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Tu pâinea asta o muști fieresc,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Ce-ti dau eu astăzi,tu-mi vei da mâine.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Eu legănându-te îmbătrânesc.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Trupul tău fraged ca un mesteacăn[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Să se îndoaie galeș în somn,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Ca sâ crești mare,plâng și te legăn[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Copile sfinte,prea-tinere domn.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]La geam lumina lunii ti-o scapăr,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Luminii tale să-i dau ecou,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Dormi fericitule,că eu te apăr,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Că eu în tine mă nasc din nou.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Capul pe pernă pune-l copile[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Totul e bine,ai tăi sunt vii[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]și mai au viață și mai au zile[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Să crezi că pururea,ei vor trăi![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Mama și tata ție-ți vor face[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Leagăn de stele și de ninsori,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Să-ți fie bine,să dormi în pace,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]să ai lumină la ursitori.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Pune-ți copile capul pe pernă[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Dormi și visează bunul tău vis,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Că-n vise viața este eternă[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Visul e lumea ce eu ti-am promis.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Pat de răchită mirositoare[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Leagăn albastru și-ncondeiat,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Pentru copilul care răsare[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Si-al cărui ochi,ritmul lumii îl bat.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Mama te leagănă,veghează tata,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Somnul ti-l apără ochi părintești,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Dormi și visează că lumea-i gata[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred]Și te așteaptă numai să crești.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Mie-mi trec anii,tie-ți vin anii[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Poate că mâine îți va fi greu[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Să-acepți că astăzi eu ți-am spus nani,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Dar...nani,nani copilul meu![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=darkgreen](Adrian Păunescu)[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 10.02.2009, 15:43:46
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Mi-am petrecut copilaria in oras,insa la casa,iar aceasta casa a fost demolata,facand parte din proiectul de demolare,respectiv de construire a blocurilor in zona unde locuiam.Aproape toata zona a fost demolata,iar casele s-au demolat exact pana(inclusiv)la casa noastra.
La varsta de 12 ani a trebuit sa ne mutam,cu forta,si,chiar daca am fost un copil,m-a marcat aceasta mutare,astfel incat,uneori,si astazi cand ma visez la parinti acasa,ma visez in acea casa,si nu in cea in care ne-am mutat ulterior.
Era o casa data de primarie prin serviciul tatalui meu,cu o curte mare si multi vecini,in special batrani.Nu i-am mai intalnit de zeci de ani pe acesti vecini,insa cred ca,aproape toti au decedat in timp.
Toti oamenii,indiferent de varsta,traiesc in suflet cu aceasta copilarie,incontestabila,de altfel.Pentru unii nu este tocmai placuta,si totusi in pofida acestor suferinte,copilaria ramane cea mai profunda varsta si mai nevinovata si placuta,pentru ca ea este capabila sa transforme necazurile in simple evenimente,inocenta indulcind fiecare dorinta si fiecare moment aparent banal.De fapt,nimic nu este banal in copilarie!!!
Daca nu ne ramane nimic din sufletul copilariei proprii,din sufletul unui copil,atunci degeaba mai traim pe pamant.
De la o varsta destul de frageda,am fost cuprinsa de sentimente de iubire,uneori ciudate,pentru terte persoane.Cuprinsa,poate ca este putin spus,eram practic,dominata,depindeam de acestea,sustinandu-ma in fiecare zi pe traseul neinteles al existentei mele,destul de dificila atunci.
Nu stiu daca este normal sa te indragostesti la 13 ani,dar eu simtem intens aceasta,visand permanent spre lucruri,bine-nteles abstracte si imposibil de intrupat.Intotdeauna am iubit pe cineva,si uneori ma intreb;oare ce incercam sa substitui?Trebuie sa existe o explicatie psihologica,fiindca aceasta iubire nu avea cum sa se materializeze,dar aveam nevoie de ea,imi alina clipele grele de peste zi si imi hranea iluzia ca viata este frumoasa in pofida dezechilibrului din sanul familial.
Nu am fost adepta distractiilor,nici chiar in adolescenta,dar am trait intens in interiorul meu,dand semnificatie orcarui lucru intampinat,dandu-i viata si valoare.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce ati face in locul meu? cred_cu_adevarat Generalitati 27 07.07.2012 09:26:01
Locul unde sa ne dam Buna ziua dobrin7m Generalitati 187 01.03.2011 16:02:29
Locul nasterii Maicii Domnului NECTARIE Biserica Ortodoxa Romana 2 20.01.2011 01:05:02
Articol - Sa moara un Rege in locul meu Ioan_Ciobota Generalitati 1 30.10.2008 16:28:21
locul de veci Dia20_diana Eutanasia 4 14.02.2008 21:40:40