Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2009, 10:04:33
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Deci,eu nu cred ca respectivul rus,sau ce era,nu doarme deloc de 20 de ani,poate ca nu doarme cat ar trebui,dar deloc tine deja de domeniul fantasticului,iar in materie de fiziologie,acesta nu prea are loc,decat in cazuri extreme,dar nu cu perioade extreme.Este exact ca si cum ai spune ca un om nu a mai mancat 20 de ani...
Am auzit si eu despre un caz,cum un om a stat in coma cativa ani,conectat numai la aparate,adica,tinut in viata doar cu acestea,dupa care s-a trezit si a remarcat ca nu poate dormi,chinuindu-se foarte tare.A ajuns la psihiatru,la doctori homeopati,la orice medici si terapeti pentru remedierea problemei.Nimeni nu l-a putut ajuta,acesta suferind in continuare de insomnii,insa nu se simtea foarte obosit,ba chiar mergea si la sala.S-a constatat ca aceasta afectiune a survenit in urma comei profunde pe care a suportat-o,suferind modificari ale glandei care secreta hormonul somnului si anume,melatonina.Deci,este vorba de tipul de insomnii in care omul doarme doar putine ore pe noapte,si nicidecum deloc.Aceasta este cu neputinta!!!
Pana la urma omul s-a resemnat si a ramas la efectuarea unor procese de relaxare inaintea somnului...avand aceasta problema de 17 ani.
Cunosc foarte bine fenomenul insomniilor si efectele secundare pe care acesta le aduce cu sine...sunt devastatoare,in urma acestora nu mai poti rationa,nu mai poti trai intr-un mod normal,fiind afectate,de altfel,toate organele.Somnul inseamna viata,asa cum inseamna si mancarea,apa si oxigenul.
Un somn bun tuturor!...fiindca un somn decent poate face viata foarte folositoare.

Nu doarme deloc,pentru a se odihni inchide ochii si sta intins in pat,el este o raritate ,doctorii spun ca e perfect sanatos chiar daca nu doarme.Ce are el se numeste boala.In prezent chiar sutn 2-3 persoane in lume care nu mai dorm de ani buni,nu ca au insomnii,nu ca nu vor.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2009, 16:48:08
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Oricum,eu nu cred ca este posibil asa ceva,somnul reprezinta un proces mult mai complex decat pare si are beneficii pe masura asupra vietii.
Vechi 15.04.2009, 17:08:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Oricat de ciudat suna, dar am auzit si eu de un om, care nu mai dormea de ani de zile.
Tot asa am auzit de persoane care nu mai mananca de mai multi ani... Si acest lucru e greu de crezut si totusi am citit despre o femeie, care nu manca de f multi ani, cu cresteri si pierderi in greutate de 500 g.
Necunscute sunt caile Domnului!
Reply With Quote
Vechi 15.04.2009, 17:22:14
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Si eu am auzit la televizor de un barbat care nu doarme de 17 ani(acum vre-o 3-4 ani),dupa care s-a detaliat cazul si s-a specificat ca,de fapt nu doarme cum trebuie de aceasta vreme,adica doarme doar vre-o 3-4 ore pe noapte...ceea ce este o mare diferenta.Am spus ca nu cred a nu putea dormi deloc,dar putin se poate si exista anumiti factori care poate determina aceasta,mai mult sau mai putin cunoscuti.
Cat despre mancare....as fi foarte fericita sa renunt cat mai mult la ea in favoarea unui somn sanatos!!,oricum,cand ai insomnii nu ai pofta de mancare.
Una peste alta,sunt convinsa ca exista lucruri misterioase,afectiuni misterioase si minuni,in ceea ce priveste viata si existenta pe pamant.
Vechi 15.04.2009, 20:09:03
Banned

Implicit

Eu cand am insomnii am pofta de mancare mult prea mare...e ciudat....
Reply With Quote
Vechi 15.04.2009, 20:27:14
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Oameni buni, ce n-as da sa am si eu insomnia asta de care se plang toti. Eu dorm prea mult! Si dorm bine! Si nu ma pot trezi dupa 8 ore de somn, deci chiar nu pot, imi trebuie efort supra-omenesc. Ca sa ma pot ridica din pat cat de cat trebuie sa fi dormit 9 ore cel putin, si ca sa mai fiu si odihnita bine, trebuie sa fie 10. Nu stiti vreo solutie? Daca dorm sa zicem 8 ore noaptea, deja pe dupa-masa ma simt franta si trebuie sa dorm vreo 2 ore, si le dorm asa, zici ca as fi fost la coasa. Ii admir enorm pe oamenii care dorm putin, pentru mine sunt adevarati eroi, nu exagerez.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2009, 20:30:48
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Ah, am uitat sa mentionez ca nu beau cafea, o fi asta?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2009, 20:33:25
Anca-Miha
Guest

Implicit

Am observat, ca atunci cand din diferite motive (neintemeiate, evident) nu ma rog seara inainte de culcare, somnul imi e f greu, ma trezesc mai mult obosita decat odihnita si mi-am trecut noaptea visand tot felul de vise fara noima. Dar cand fac rugaciunile cu tragere de inima, somnul e usor si odihnitor.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2009, 20:37:47
Banned

Implicit

Ce spui tu pare a fi oboseala cronica, nu e bine,du-te la medic,nu e normal ca dupa 8 -9 de somn dormite zilnic sa te simti obosita dupa vreo 6 ore,sau dupa o perioada mica din zi.Eu am probleme cu somnul anul asta ,dorm putin,in etape,tarziu,m-am saturat de examinat peretii si gandit la tot felul de lucruri.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2009, 20:40:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Ce spui tu pare a fi oboseala cronica, nu e bine,du-te la medic,nu e normal ca dupa 8 -9 de somn dormite zilnic sa te simti obosita dupa vreo 6 ore,sau dupa o perioada mica din zi.Eu am probleme cu somnul anul asta ,dorm putin,in etape,tarziu,m-am saturat de examinat peretii si gandit la tot felul de lucruri.
Dar de ce nu folosesti acest timp in mod util, citind sau invatand?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scurgerile in somn va rog intrati si ma lamuritii! Ajutor! ghost7 Pocainta 16 14.07.2014 00:31:55
Timpul sacru georgeval Sfanta Liturghie 17 17.02.2014 22:59:21
Paralizia in somn Marcel_Ionut Generalitati 4 02.01.2013 01:26:33
Cum ne furam timpul? Marius22 Generalitati 22 21.02.2009 23:12:10
TIMPUL ? allen_sky Generalitati 45 13.09.2007 19:51:02