![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cornilescu s-a servit in traducerea lui de versiunile in limba engleza ,franceza si germana de unde influenta protestanta. Am gasit deosebirile dintre traducerea lui Cornilescu si traducerea din limba greaca a Bibliei la ortodocsi pe internet ,pe un blog.Le redau aici: "Traducerea Cornilescu contine numeroase greseli, iar însusi stilul traducerii conduce la pierderea adâncimii de întelesuri din traducerea ortodoxă. Iată câteva dintre greseli:
Last edited by anita; 05.01.2010 at 15:50:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema deci este mai nuanțată. Mulțumesc oricum pentru trimiterile semnalate. Cred că această problemă merită un topic special, datorită importanței. Poate reușești să-l convingi pe ovidiu-s . ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu. Trebuie Dumnezeu sa creeze un om rau pentru a-l aduce la existenta pe cel care a fost si nu mai exista sub nici o forma, conform aceleasi doctrine adventiste? Da. Faptul ca voi spuneti actului prin care un om rau este adus la existenta de Dumnezeu, "inviere", nu schimba cu nimic semnificatia actului. In concluzie, adventistii il vad pe Dumnezeu la a doua venire, ca un Creator al Raului, care aduce inapoi la viata raul care de fapt nu mai exista sub nici o forma. Deci de ce ar mai fi dumnezeul adventist bun? In mod clar, matale trice nu ai cum sa reealizezi absurdul acestei invataturi pentru ca esti prea atasat de cultul matale, probabil din motive mai puternice decat ratiunea. Dar pentru cine este sincer interesat sa vada cat adevar si cata absurditate se ascunde in dogmele adventiste, cred ca asta este unul din cele mai bune exemple (pentru absurditate). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu întrebi și tot tu răspunzi, apoi ne acuzi pe noi de greșitele tale răspunsuri....absurditatea aceasta n-o sesizezi... Nu noi numim acest act înviere, ci Scriptura. Noi doar credem în ce spune ea. |
|
|||
|
|||
![]()
Ok, am inteles, esti atat de linistit incat nu poti lega doua vorbe, de asta dai copy/paste masiv din Biblie, fiecare sa inteleaga ce-i place si sa nu se supere nimeni, bravo si frumos din partea ta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mai numiti "Scriptura" parerile voastre despre ce scrie in Scriptura, sunteti hilari, cu confuzia asta voita impresionati doar ignoranti ai Scripurii. Iar faptul ca o folositi atat de des ma face sa cred ca sunt destui acolo de unde veniti cu textele astea. Nu degeaba zicea par. Arsenie Boca: "In ziua de azi vezi multi calatori la Iad cu Scriptura in mana". Dar asta trebuie sa o stiti si voi destul de bine.. ca doar in lumea parerilor "scripturistice" care se bat cap in cap va invartati si desi toti zicei "Scriptura spune" fiecare spuneti altceva. Deci pana la urma totul se reduce la o bataie cu harul in piept care il are care nu, oricum toti (protestantii) aveti acelasi limbaj de lemn. Deci sa inteleg ca asta e argumentul tau final ("Scriptura zice asa, nu eu") atunci cand logica voastra e falimentara? Dati vina pe Scriptura? Slabutz nene, slabutz. |
|
|||
|
|||
![]()
Întotdeauna am acordat Scripturii primul și ultimul argument. Logica se va dovedi "falimentară" doar acelora care se vor trezi din somn la a doua înviere. Atunci toți cei care nu au acordat credit Scripturii atât pentru teorie cât și pentru practica creștină, vor avea parte de tardive regrete.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si asta ti se trage de la alta boala grava, te crezi atat de destept si spiritual, incat sigur n-ai cum sa gresesti in parerile tale, deci ori tu, ori Scriptura e acelasi lucru, sunteti la fel de ..infailibil si echivalenti in sfintenie. Asta e problema si sunt perfect convins ca cei care nu au dat credit crezului adventist care vrea sa se substituie Scripturii, nu vor avea nimic de regretat. Iar chestia cu tardive regrete..s-ar putea sa te incerce pe tine, mult mai curand decat crezi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|