![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Si apopo Cataline2, pentru ca ti-ai declinat competenta in privinta asta, am sa fac eu temele in locul tau:
Erezie (gr. hairesis lat. haeresis) = optiune, alegere Cred ca e suficient pentru cine are minte sa priceapa, pentru restul e pierdere de vreme.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.04.2015 at 03:26:47. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Minți ! Ai mințit ! Din nou.. ![]() EREZÍE, erezii, s. f. 1. Doctrină sau credință religioasă care ia naștere în sânul unei biserici, abătându-se de la dogmele consacrate, și care este condamnată de biserica respectivă. 2. Fig. Greșeală, eroare, rătăcire. Din fr. hérésie, lat. haeresis. Sursa: DEX '09 (2009) EREZÍE s.f. 1. Doctrină contrară dogmelor religiei (mai ales religiei catolice) care este condamnată de biserică. 2. (Fig.) Rătăcire, abatere, greșeală, eroare. [Gen. -iei. / cf. fr. héresie, it. eresia, gr. hairesis alegere]. Sursa: DN (1986) erezie f. 1. doctrină contrară Bisericii oficiale; 2. fig. idee sau opiniune contrară celor în genere admise. Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) EREZÍE ( fr., lat.; {s} gr. hairesis alegere) s. f. 1. (În gândirea greacă clasică) Aderare la o anumită coală filozofică; (în Noul Testament) partid, grupare, spirit sectar (ex. saducheii, fariseii), fără angajarea unei atitudini schismatice faă de structura doctrinară din care face parte; (în gândirea cretină primară i mai târziu) interpretare nepotrivită, în opoziie cu dogma cretină sau respingerea acesteia (ex. arianismul, nestorianismul); eroare teologică. Este diferită de apostazie o schismă. 2. Micare socială centrifugă în sânul unei comunităi religioase., întemeiată pe interpretarea eronată a învăăturii cretine tradiionale (ex. bogomilismul, husitismul). 3. (Fig.) Greeală, abatere, rătăcire. Sursa: DE (1993-2009) De asemenea îți recomand energic acest - FLORILEGIU PATRISTIC - . Ca să vezi ce-i aia erezie, la Sfinții Părinții, că nu vorbim de pe pereți, nu? Suntem în binecuvântările Bibliei și ale Sfinților Părinți : ![]() Vroiam să pun citate, dar sunt prea multe, mai bine citești cartea, sau o cumperi pe net, e ieftină, pentru ce oferă. ![]()
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2015 at 03:44:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Lasa bre copertile gasite la plezneala cu "google image" pe care degetele tale cel mai probabil nu le-a atins niciodata, cel putin dupa cum vorbesti si de cata minte dai dovada.
Dar uite, ai timp pana data viitoare sa faci rost de carte si sa vii cu citate pertinente la subiect si obiect desi ma indoiesc ca esti capabil de asa ceva. Si mai ales unul cu pretentii de scolit ca tine ar trebui sa stie ca pentru sens trebuie mers la etimologia cuvantului nu la DEX. Si ce e si mai hiar, nici macar dex -ul nu te ajuta, ca nu zice nimic diferit de ceea ce am incercat sa zic initial dar nu te dus capul sa pricepi. Cum poate fi unul eretic care impartaseste o credinta de care nu are cunostinta sa fie incompleta sau gresita pe alocuri? El a auzit de Jertfa de pe Cruce si Evanghelie si a crezut in ea, asa cum au auzit multi crestini din primele secole si desi poate mai aveau idei ciudate, n-a sarit nimeni sa-i faca eretici si sa infunde Iadul cu ei, si mai rau, culmea tupeului nesimtit si grotesc in ciuda curajului si martirajului lor. NU aveau cum sa fie eretici, pana cand Biserica nu si-a clarificat dogma iar oamenii au avut de facut o alegere, sa tina la parerile lor sau sa asculte de invatatura BIsericii. Chiar si aici mai sunt niste dedesupturi, dar pentru voi deja e prea complicat de procesat.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.04.2015 at 03:50:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spune-mi de la ce pagină vrei să-ți scriu, ce rând, ce literă. Dacă ai drum la Timișoara, vin cu ea, și ți-o arăt personal. Spune, o vei citi ? Nu, tu ai spus că erezia este o opțiune, o alegere, e deducția ta greșită, mincinoasă, iar dexul nu spune așa ceva. Credința se dovedește, prin ce mărturisește dacă e greșită sau nu. Adică numești cuvintele Sfinților Părinți, "culmea tupeului nesimtit si grotesc in ciuda curajului si martirajului lor." No comment... Incredibile căderile tale. Totuși, oare care erau creștinii ăia, deveniți martiri, iar cineva le contesta martirajul și mântuirea? (spun creștini, nu eretici) E întrebare personală, nu trebuie să răspunzi, sau cum vrei. Dacă răspunzi la asta, răspunde și la dacă vei citi cartea amintită. Dumnezeu să te vindece...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 20.04.2015 at 03:52:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Omule, ai fost prins deja ca mincinos cu identitatea de pe forum, n-ai ce sa-mi mai demonstrezi.
Nu esti nici un Sfant Parinte Paslusnice Botos Remus Emilian, cum nici sectarii care mai ne viziteaza uneori nu sunt vocea Sf. Scripturi cum pretind, sa-ti iasa asta din cap. Daca nu reusesti, cere ajutor de specialitate.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 20.04.2015 at 03:54:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu are legătură ce spune eu, cu identitatea mea. Ideile, expuse și susținute, nu au legătura cu pseudonimul. Nu am avut în cap niciodată că sunt vreun sfânt părinte, nu poate ieși din cap, ce nu a fost niciodată acolo. Înțelegi ? Dacă nu înțelegi, nu cere ajutor de specialitate, că te ajut eu, îți voi explica mai detaliat. Acum spune, vei citi cartea, sau nu ?
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
In momentul in care incepi sa decizi cine si cum se mantuieste in functie de opinia ta personala, iti atribui singur o latura divina.
|
|
||||
|
||||
![]()
Biblia și Sfinții Păriniți ne arată clar că creștenii se mântuiesc și ereticii nu se mântuiesc.
Spun și eu ca ei și arăt ce arată Biblia și Sfinții Părinți. Asta nu-mi arogă nici o latură divină mie, ci lor, pe drept, fiindcă au și sunt din Dumnezeu.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]()
ok, intrebare, asa de la o necnoscatoare eretica/whatever ca mine:
Atunci, de ce se judeca neamurile in alt mod decat vom fi judecati noi? si da, astept un raspuns la asta...
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.newadvent.org/fathers/1102001.htm
http://www.ccel.org/ccel/augustine Doar Dumnezeu si Sfintii ii pot citi opera, si doar Biserica se poate pronunta asupra acestei opere, cum, de altfel a facut-o de peste un mileniu si jumatate: marele african este in sinaxare. Si ortodox, si catolic, si copt, si arameic, si armenesc. Btw, parca a mai mentionat careva asta, dar in Grecia e un lacas de cult cu hramul "Sf. Augustin". Ca vine un tasti-basti sa dea cu piatra, e irelevant. Ca o fi acel cineva si un mitropolit grecesc de sufragerie, cartier sau port, auto-intaratat de propriul filetism, iarasi e irelevant. Toata povestea cu "ereziile augustiniene" e din doua cauze: marota anti-latina si anti-catolica a multor clerici ortodocsi, indeosebi greci, rusi, si sarbi (tot la telurica geopolitca ajungem), pe de o parte, si legatura pe care o fac, neinspirat, diversi gura-casca, intre asa-zisul "calvinism avant la lettre" atribuit lui Augustin, si faptul ca Luther, acest bolnav pilon al Raului, era in ordinul Augustinian. E la fel de multa logica in povestea asta, tipica pentru ce numesc eu "latrat apologetic in stil grecesc", ca in legatura din functia de prefect si unealta aia a cizmarului, cu nume pretabil la obscenitati. Last edited by Barsaumas; 20.04.2015 at 10:23:52. |
|