![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Parintele ARSENIE BOCA spunea,,Daca intr-o zi nu v-ati rugat cu atata tarie,incat sa simtiti ca v-a stat pana si rasuflarea in loc,in ziua aceea inseamna ca nu v-ati rugat.Calitatea unei rugaciuni nu este lungimea ei,ci taria,intensitatea ei''----,,Rugaciunea talharului a fost scurta,dar a strapuns cerul Pana aflam asta,ne purtam ca talharii'' citat din cartea,,Tinerii,familia si copii nascuti in lanturi''
|
|
|||
|
|||
![]()
Dac ar ai fi inca 10 in iasi
inca cel putin 20 ca el in romania sar mai aduna mai multi cresti pacat ca nu mai sunt ca el pe multi preoti iar cerata maiales ca si ei au ajuns sa fie cu lumea vai de noi bine ca esxista maica domului si toti sfintii ca altfel ce ar fi |
|
|||
|
|||
![]()
nu e vorba draga prietene de nici o inchipuire,iar de sminteala ce sa mai zic(din partea cui?),sunt lucruri reale care s-au petrecut,se petrec si se vor mai petrece,cat despre canonizare nu-ti fa probleme,va veni si ea sunt sigur si nu e chiar asa importanta ca aceea din suflet care e nemuritor,se pare ca Sfintii sunt cateodata incomozi chiar si pt.BOR,dar sa-L lasam pe Bunul Dumnezeu sa oranduiasca lucrurile cand crede si asa cum crede El de cuviinta,iar noi sa ne vedem de neputintele noastre.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Miercuri, 29 septembrie 2010 se implinesc 100 de ani de la nasterea lui Zian Valean Boca, cel care avea sa fie marele duhovnic roman, Arsenie Boca. Maine dimineata, ora 7.00 plecam la Vata de Sus si apoi ne cazam langa Prislop (Silivasul de Sus) pentru ca pe 29 septembrie sa luam parte la Sfanta Liturghie la Prislop. Am 12 locuri in 2 masini. Daca vor fi mai multi pot inchiria avantajos inca o astfel de masina de 8+1 locuri. Toti cei care vor sa mearga, va rog sa ma contactati: 0726.12.72.06 sau 0757.12.72.06 - Laurentiu. sau: www.sufletpelerin.ro Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
Inca inainte de a ajunge la Prislop si de a patrunde pe portile deschise solemn, ca o Psaltire, am simtit deodata o apasare asternuta bland pe umarul meu; am simtit ceea ce multi pelerini dau marturie ca simt: prezenta si ocrotirea nevazuta, abia perceptibila, a parintelui - ajutorul si rugaciunea sa. Nu stiu cum am razbit prin multimea adunata in jurul soborului de preoti, pentru a asculta slujba de pomenire si cuvantul Prea Sfintitului Daniil - vechi si incercat ucenic testamentar al parintelui. Nu stiu cum am strabatut drumul pana la cimitirul din deal si cine mi-a condus pasii.
![]() Stiu doar ca la mormantul parintelui m-am cutremurat, ochii mi s-au umezit de lacrimi si o sfiiciune lina si curata m-a stapanit un timp, sub privirile deloc mirate ale pelerinilor care vegheasera crucea ieromonahului Arsenie toata noaptea, de-a dreptul sub cerul liber. La sfarsit de noiembrie, de ziua parintelui, la Prislop se petrec lucruri ciudate si minunate in acelasi timp. Cateodata, pe scoarta unor copaci apare semnul crucii; cateodata, o lumina alb aurie te insoteste pana la pestera Sfantului Ioan de la Prislop, iar bradul din fata bisericii se umple, uneori, de parelnice globuri stralucitor transparente, spre uimirea si cutremurul credinciosilor adunati la slujba. De ziua parintelui, cu precizia unui ceasornic stelar, se mai petrec doua lucruri, pe care cei mai vechi pelerini le traiesc aievea, de fiecare data: pe 29 noiembrie, vremea se indulceste negresit (fie ca e deja zapada sau ploaie indesita dusmanos cu moina), iar drumul pana la manastire se arata atat de usor si fara poticnire, incat toti credinciosii dau marturie ca, de fapt, nu au calatorit pe osteneala picioarelor lor, ci intr-un zbor neobisnuit, in chiar causul palmelor sfintite si ocrotitoare ale parintelui. |
|
|||
|
|||
![]() În zilele Părintelui Arsenie, în România...” ,,Și le-a zis: Adevărat zic vouă că nici un prooroc nu este bine primit în patria sa. Și adevărat vă spun că multe văduve erau în zilele lui Ilie, în Israel, cînd s-a închis cerul trei ani și șase luni, încît a fost foamete mare peste tot pămîntul. Și la nici una din ele n-a fost trimis Ilie, decît la Serapta Sidonului, la o femeie văduvă. Și mulți leproși erau în Israel în zilele proorocului Elisei, dar nici unul dintre ei nu s-a curățat, decît Neeman Sirianul”(Luca 4, 24-27). După cum Mîntuitorul Iisus Hristos a definit vremea și timpul în care au trăit sfinții prooroci Ilie și Elisei în Israel, ca fiind ,,în zilele lui Ilie” și ,,în zilele proorocului Elisei”, cînd cerul, din pricina leproșilor idolatrii s-a încuiat vreme de trei ani și șase luni, iar prin rugăciunea proorocului de foc s-a deschis deasupra apelor Iordanului, ca sa-l vindece de lepră pe generalul sirian și după cum în aceeași Evanghelie Mîntuitorul se referă la vremea potopului cu apă și a pedepsirii Sodomei și Gomorei, folosind expresiile ,,în zilele lui Noe” și ,,în zilele lui Lot”(Luca 17, 26 și 28), tot așa credem și noi că s-ar putea și am putea defini veacul al XX-lea românesc, ca fiind și purtînd numele ,,în zilele Părintelui Arsenie în România”. Afirmăm și susținem aceasta pentru că sfinții sunt cei care marchează și punctează veacul în care trăiesc, se nevoiesc, propovăduiesc și, nu de puține ori pătimesc. Prin sfinți, Dumnezeu pecetluiește vremurile și veacurile, pentru că ei nu se ridică doar deasupra mulțimilor ci înalță vremea vieții lor spre zarea veșniciei, coborînd eternitatea nesfîrșită a lui Dumnezeu în potirul timpului, spre împărtășirea contemporanilor din roadele sfințeniei și spre mărturie generațiilor viitoare. Neîndoielnic și Părintele Arsenie și-a pecetluit timpul și veacul, de aceea nu întîmplător poetul și filosoful Lucian Blaga i s-a adresat la sfîrșitul anilor 40 cu prilejul unei întîlniri la Cluj:”Fericit ești Părinte Arsenie că ai ajuns un mit!” La care Părintele, după cum însuși mi-a mărturisit-o personal, a replicat: ”Maestre, căciula aceasta eu nu o port.”La care filosoful, la întîlnirea cu omul lui Dumnezeu, a conchis:” Ba, ai s-o porți, căci poporul are nevoie de așa ceva!” ,,În zilele Părintelui Arsenie, în România” domnea duhul lui Ahab și al Izabelei și în vîltoarea vremurilor vedem cum ia proporții cultul idolului vițelului de aur de astăzi. ,,În zilele acelea cuvîntul Domnului era rar și nici vedeniile nu erau dese”(I Regi 3,1), după cum ne descrie Sfînta și dumnezeiasca Scriptură vremea de dinaintea chemării minunate de către Dumnezeu a profetului Samuel la apostolat în taina Miezonopticii din cortul sfânt. ,,În zilele Părintelui Arsenie, în România” ,,omul cel înțelept va tăcea că este vreme rea”(Amos 5, 13)-Părintelui nu i s-a mai îngăduit să liturghisească și să predice-deși era foamete pe pămîntul țării, dar ,,Nu foamete de pâine și nu sete de apă, ci de auzit cuvintele Domnului”(Amos 8, 11). Dar Părintele Arsenie propovăduia tăcând și pictând, pentru că ,,ceea ce ești, vorbește mai tare decît ceea ce spui”(însemnare a Părintelui la sfîrșitul Bibliei sfinției Sale). Pentru aceea, cei ce l-am întâlnit, cunoscut și am simțit puterea cuvântului, tăria harului și minunea darului sfinției Sale nu putem să nu ne aducem mereu aminte de cuvintele Domnului spuse către ucenicii Săi:,,Veni-vor zile când veți dori să vedeți una din zilele Fiului Omului, și nu veți vedea.”(Luca 17, 22) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Dragostea lui Dumnezeu este mai mare fata de un pacatos, decita a celui mai mare Sfint pentru Dumnezeu "
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns |
|
|||
|
|||
![]()
Cunosc o baba care a trait personal o minune la mormantul Parintelui Arsenie Boca. Nu este genul care sa minta, imi este ca o bunica, si nu este senila. Plangea cand povestea.
Nu vede de aproape decat cu niste lupe de ochelari. Cand se afla la mormantul parintelui, a inceput sa citeasca nu stiu ce rugaciuni si, la un moment dat a realizat ca nu avea ochelarii la ochi. A inceput sa planga si alaturi de femeile cu care era, le-a citit si lor din cartea de rugaciuni, fiind toate emotionate de situatie. mi-a adus si pietricele de mormantul parintelui. Evident, cu evlavia mea de nimic, le-am dat mai departe :-) Stiu si alte marturii in legatura cu parintele Arsenie Boca povestite de prieteni, unii superficiali in credinta. Asemenea si despre Cuviosul Ilie Lacatusul stiu cateva (ma gandesc sa deschid un topic :-)) |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintenia nu este un act juridic, este proslavirea unui purtator de Duh Sfant, de catre Duhul Insusi. Proslavirea se face prin minuni, prin evlavia poporului si prin pelerinaje neobosite si neintrerupte. Sfintii trebuie sa fie lucratori... :-) Adica, daca vrei, poti canoniza si pe tactu', daca este nelucrator, degeaba... El nu va ramane in constiinta Bisericii, numai in niste scripte obosite si roase de vreme.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Arsenie Boca | Carmen FUNIERU | Biserica Ortodoxa Romana | 141 | 20.01.2014 16:22:05 |
PR. ARSENIE BOCA | cristina83 | Mari Duhovnici si predicile lor | 70 | 17.01.2013 14:14:43 |
7 intamplari cu Arsenie Boca | florisca | Generalitati | 13 | 31.08.2010 20:40:31 |
|