Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2012, 21:51:12
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Cat e de bine langa Parintele Serafim Badila.......
Dumnezeu sa-l tina intre noi!
Amin.

Iata inca ceva:

VIDEO: IPS Serafim de Pireu rostind anatema către ereticii de ieri, dar si de azi: papa Ratzinger Benedict al XVI-lea, monofiziți, musulmani, rabini, iehoviști și ecumeniști:

Vechi 10.03.2012, 03:17:43
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
HRISTOS, prin acest „TRUP de Taină” Vine să Se „Arate” Lumii. Creștinismul este astfel o „Împlinire” tocmai a „Tainicului CHIP”. DIVINUL Se „Arată la Față”, iată marea Taină Creștină. DIVINUL nu se poate VEDEA decât în „TRUPUL de Taină”, de aceea HRISTOS nu este „Zeu încorporat”, ci este „DUMNEZEU ÎNTRUPAT”. Și, prin CHIPUL ICOANEI, Taina ÎNTRUPĂRII Lui HRISTOS se prelungește fără oprire. Nu în sensul de Imagine a ÎNTRUPĂRII, ci ca TAINĂ a CHIPULUI de ICOANĂ.

HRISTOS Cel ÎNTRUPAT devine o „confirmare” a Credinței în TRUPUL de Taină, care se identifică în CHIPUL de ICOANĂ.

ICOANĂ înseamnă TAINA CHIPULUI FIULUI Lui DUMNEZEU în ÎNTRUPARE.

Pentru noi, Creația, CHIPUL FIULUI Lui DUMNEZEU, care ne „DĂRUIEȘTE” și nouă CHIPUL Său de FIU este CHIPUL de ICOANĂ.

Anticii, până la ÎNTRUPAREA Lui HRISTOS, nu aveau CHIPUL de ICOANĂ, ci o „prefigurare degenerată ca idoli și Zei”. Mulți mai fac și astăzi o analogie greșită dintre ICOANĂ și idol și între Sfinți și Zei. Idolul este o „nostalgie” după CHIPUL SACRU al FIULUI DUMNEZEIESC care Se ÎNTRUPEAZĂ. După păcat, se uită de CHIPUL FIULUI și rămâne doar „Memoria ÎNTRUPĂRII”, care fără CHIPUL FIULUI DUMNEZEIESC devine o „divinizare” a Făpturilor și chiar a obiectelor, ceea ce înseamnă tocmai „idolatrizarea-divinizarea creației”. În CHIPUL de ICOANĂ nu este „divinizarea creației” (transformarea naturii create în divin), ci DIVINIZAREA CHIPULUI de FIU din Natura Creată.

În sensul Creștin, Creația are un CHIP ICONIC (CHIPUL-Pecetea divină) și o „Natură de Creație”, care nu se amestecă, dar se „Întrepătrund”. Păcatul întunecă CHIPUL ICONIC de DIVIN și Natura Creată rămâne singură, și drept compensație se „autodivinizează (își face propria Natură ca DIVIN, ce înseamnă tocmai idolatrizarea).

Deci idolul este Natura Creată Lipsită de „Pecetea CHIPULUI DIVIN”, care se „auto-divinizează”.

În ICOANĂ, CHIPUL DIVIN nu este în Natura Creată, ci „peste” ea (ca CHIP de FIU-Pecete de CHIP DUMNEZEIESC). În idol, nu mai este Pecetea DIVINĂ și așa însăși Natura creată se „auto-divinizează”. În ICOANĂ nu vezi „Divinul Naturii Create”, ci CHIPUL Lui DUMNEZEU din Natura Creată; în idol vezi direct „Natura creată idolatrizată”.

În ICOANĂ nu te oprești la „Imaginea creată” (ce este Natură creată), ci la SUPRAIMAGINEA ICONICĂ a CHIPULUI DIVIN ce Îmbracă Imaginea Creată. În idol, Divinul este totuna cu „forma, spiritul și trupul”. În ICOANĂ, Spiritul și trupul rămân „ne-divine” (ca Natură creată) și DIVINIZAREA o face CHIPUL ICONIC al DIVINULUI care se „Pecetluiește” fără amestecare peste Creație. În idol se amestecă Divinul cu Natura creată; în ICOANĂ se „ÎMPLETESC” fără confundare reciprocă.

La fel în Zei. Zeul este o „Divinitate emanativă” cu „Natura tot de Divin”. Sfântul Creștin nu este prin „Natura Creată” un Sfânt, ci prin „ADĂUGAREA ICONICULUI CHIPULUI DIVIN” peste Natura Creată. Sfântul nu este „Divin prin sine”, ci prin „PRIMIREA CHIPULUI de SFINȚENIE” peste Propriul Chip. Un Sfânt niciodată nu-și arogă „Sfințenia”, ci o Recunoaște ca „DĂRUIRE”. În sens Creștin, CHIPUL de SFINȚENIE este CHIPUL de FILIAȚIE, care nu este al Naturii Create, ci este ca „CHIPUL Lui DUMNEZEU Pecetluit pe Natura Creată”. De aceea în Creștinism nu este „chip de zeu” (creație divină), ci doar de Sfânt – Creație ÎMBRĂCATĂ în CHIPUL DIVINULUI.

CHIPUL de FIU este doar al UNICULUI și Absolutului FIU al Lui DUMNEZEU din DUMNEZEIREA TREIMICĂ și EL este ICONICUL și SFINȚENIA, care se „DĂRUIEȘTE” și Creației ca „HAINĂ-TRUP ICONIC”.

În viziunea Creștină nu există „Înțelepți”, ci ALEȘI „cu” DARUL ÎNȚELEPCIUNII Primit de la FIUL Lui DUMNEZEU, UNICUL și Absolutul ÎNȚELEPT al Cerului și al Pământului.

Înțeleptul antic ca și Zeul, se crede în sine cu Înțelepciunea Divină (ca o transpunere directă a Divinului, ca însuși Divinul în Chip de Înțelept), pe când în Sfântul creștin DIVINUL nu este direct în Sfântul respectiv, ci este o „separație” între DIVIN și Chipul Personal al Sfântului, încât „Înțelepciunea” nu este a Sfântului, ci a DIVINULUI, Sfântul fiind un „Purtător al Înțelepciunii DIVINE”.

CHIPUL de ICOANĂ este deci TAINA CHIPULUI de FIU DUMNEZEIESC ce se DĂRUIEȘTE și Naturii Create, „fără” Divinizarea în sine a Naturii Create.

În ICOANĂ noi nu ne Închinăm Naturii Create Divinizate, ci CHIPULUI ICONIC ce ÎMBRACĂ și Pecetluiește Natura Creată. Noi nu ne Închinăm „Imaginii Create”, ci SUPRAIMAGINII de ICONIC „din și peste” maginea de creație. În idoli și în zei, se face o închinare și față de Natura creată divinizată. În ICOANĂ și în sfinți, Natura Creată nu se Divinizează, ci se „Înduhovnicește”, adică se face „Purtătoare de ICONIC și SFINȚENIE DIVINĂ”.

CHIPUL de ICOANĂ este totuna cu CHIPUL de DIVIN de FIU, și mai mult, este totuna cu Chipul de „ÎNCHINARE-Dăruire-Mulțumire-Cântare-Laudă”.

Teologic Creștin, CHIPUL de Sfințenie-Duhovnicie este Chipul RUGĂCIUNII, care înseamnă „VORBIRE în ÎNCHINARE-Cântare-Mulțumire”.
A te RUGA înseamnă a te ÎNCHINA totodată.

Cine se ROAGĂ și se ÎNCHINĂ face „Legătura” cu DUMNEZEU, până la „ÎNTÂLNIREA” cu EL. Și de aici trăirea duhovnicească, prin RUGĂCIUNE.
Mii de multumiri, Ovidiu, pentru minunatul cuvant!
Vechi 10.03.2012, 12:30:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Mii de multumiri, Ovidiu, pentru minunatul cuvant!
Să mulțumim bunului Dumnezeu care prin sfinții părinți ne-a lăsat acest cuvânt, respectiv prin ieromonahul Ghelasie Gheorghe de la Mănăstirea Frăsinei. Am extras acest cuvânt din cartea Taina Filliației - un cuvânt minunat al părintelui.
Vechi 09.03.2012, 22:23:09
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stanciu Vezi mesajul
Domnilor asazisi ortodocsi, va reamintesc ce a spus DOMNUL ISUS si va rog sa puneti mana din cand in cand sa cititi SFINTELE SCRIPTURI insuflate de DUMNEZEU prin DUHUL SFANT:''ATI DESFIINTAT FRUMOS CUVANTUL LUI DUMNEZEU,CA SA TINETI DATINA VOASTRA''Marcu 7,9 si Marcu 7,13 asa ca nu mai amestecati traditiile voastre omenesti cu SFINTELE SCRIPTURI,si obiceiuri OMENESTI cu care ati inlocuit CUVANTUL,si alte RANDUIELI ,desfiintand CUVANTUL ADEVARULUI si lasand pe fratii ortodocsi sa zaca intr o necunostinta cu care ii veti duce la moarte vesnica ''VETI LUA DUPA VOI IN FOCUL VESNIC O MARE GLOATA'' ISUS CRISTOS. Cu privire la dumnezeii falsi aveti mare dreptate,budha si alti asazisi dumnezei inventati pe fata pamantului NU AU FOST CREATI DECAT PENTRU A AMESTECA ADEVARATA CREDINTA cu acestia PENTRU A LASA OAMENII INTR O CONFUZIE ENORMA.Dar va reamintesc si dumneavoastra care va considerati mai intai ortodocsi inainte de crestini,ca l ati ingropat pe ISUS CRISTOS in preainalti,preasfinti,prealuminati,preafericiti,pr eaprelati,,,in moaste si oase putrezite,in tablouri frumoase la care ii puneti pe oameni sa se inchine SI AICI VA ROG SA FITI ATENTI LA URMATORUL VERSET DIN -NOUL TESTAMENT-:''si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor,intr o ICOANA CARE SEAMANA CU OMUL MURITOR'' Romani 1,23. In dorinta de a a i supune pe oameni in mandria dumneavoastra,i ati lasat sa se inchine asazisilor preoti, pana la pamant ,iar acum va rog sa cititi urmatoarele versete din NOUL TESTAMENT,si nu in ultimul rand sa si VERIFICATI cu BIBLIA in fata: cand apostolul Petru a intrat in casa sutasului Corneliu---''Corneliu,care i iesise inainte,s a aruncat la picioarele lui,si i s a inchinat.DAR PETRU L A RIDICAT,si i a zis:SCOALATE SI EU SUNT OM'' Faptele Apostolilor 10,25-26. Si atunci cum preotii ORTODOCSI asteapta pe enoriasi sa li se inchine ,cand APOSTOLUL PETRU a spus sutasului Corneliu sa nu i se inchine caci si el e OM???,,,iAR IN APOCALIPSA,cand APOSTOLUL Ioan a zis ''EU IOAN ,AM AUZIT SI VAZUT LUCRURILE ACESTEA.SI DUPA CE LE AM AUZIT,SI LE AM VAZUT,M AM ARUNCAT LA PICIOARELE INGERULUI,CARE MI LE a ARATAt,CA SA MA INCHIN LUI.DAR EL MI A ZIS: FERESTE TE SA FACI LUCRUL ACESTA!!! EU SUNT UN IMPREUNA SLUJITOR CU TINE,SI CU FRATII TAI ,PROOROCII,SI CU CEI CE PAZESC CUVINTELE DIN CARTEA ACEASTA.INCHINA TE LUI DUMNEZEU.''APOCALIPSA 22,8-9,,,deci daca nici APOSTOLII,si mai mult de atat,nici INGERII nu au lasat pe nimeni sa se inchine la ei,atunci cum accepta ortodoxia una ca asta? CU PRIVIRE LA DESTINUL VOSTRU DE ORTODOCSI, va reamintesc faptul ca nu este hotarat de sfanta istorie a dumneavoastra,ci a fost hotarat mai inainte de a va naste de BUNUL DUMNEZEU, nici de sfantul stefan cel mare,nici de mircea cel batran,si nici de alt domnitor pe care l ati facut voi sfant. Iar cu privire la venerarea fecioarei maria si la alte femei din BIBLIE, VREAU DOAR SA IMI DATI UN SINGUR EXEMPLU DE LA VENIREA LUI ISUS CRISTOS,UNDE SE AFIRMA CA CINEVA TREBUIE SA SE INCHINE,SA SE ROAGE LA ALTCINEVA in afara de DUMNEZEU .Doresc sa va fac cunoscut ca ca nu recunosc nici una din barierele acestea confesionale care se numesc,ortodoxe,catolice,baptiste,adventiste,prote stante,penticostale ,luterane sau alte bazaconii,,,,nu vreau decat sa consider crestin,si nu doar cu buzele,ci si prin fapte ,credincios in urma ASCULTARII SCRIPTURILOR SI IMPLINIRII LOR....DUMNEZEU cu voi,eu o sa ma rog pentru dumneavoastra ca sa vi se deschida odata ochii si sa vi se destupe urechile. ''MA vor cinsti doar cu buzele'' si ''aveti ochi si nu vedeti,aveti urechi si nu auziti''------pentru ca nu cititi SFINTELE SCRIPTURI------.
trololololo
Vechi 08.06.2012, 07:23:01
Laura19
Guest

Implicit minunea Sfanului Cosma Protosul ! continuare

D. V.: – Spuneți câteva cuvinte despre Sfântul Cosma Protosul…
Mihai M.: ‑ Sfântul Cosma a venit ca o mân­gâ­ie­re pentru noi, ca creștini. Dar a venit într‑un moment is­toric. Acum doi ani, când a fost la Lyon întâlnirea or­to­docșilor cu catolicii, a fost întrunirea de la Lyon și, îna­inte de a se face întrunirea asta, sfântul i‑a apărut în vis Lilianei.
Maria-Liliana M.: ‑ Primul vis n‑a fost cine știe ce. A apărut în vis și cerea să‑i facă o icoană. Așa, mai dur, a apărut. Ne‑a spus atunci ceva, că ne așteaptă cli­pe grele și că trebuie să‑i fac o icoană. Spunea „Eu sunt Sfântul Cos­ma Protosul” – asta în primul vis. Și am zis: „Doam­ne, ce sfânt e acesta?” Chiar m‑am trezit și mi‑am făcut cru­ce, am crezut că visul e de la cel rău. Și n‑a durat mult, chiar în aceeași săptămână, dacă nu mă înșel, și sfântul mi-a apărut ia­răși în vis. Noi ne‑am spovedit, atunci, mi se pare. Și am fost și pe la Mănăstirea Sfântului Nicodim, dacă nu mă înșel, în pe­ri­oa­da aia.
Mihai M.: ‑ Da, am fost la Sfântul Nico­dim. Este o mă­năstire de călugări care aparține de Sfântul Munte, la Igumenița. Sunt peste douăzeci de călugări acolo.
Maria-Liliana M.: ‑ Da…
Mihai M.: ‑ În vis, Sfântul Cosma i‑a spus: „Să îmi faci icoana!” Noi nici la al doilea vis nu am luat în seamă cuvintele sfântului. Că mi‑a spus dimineața visul. Și sfântul i s‑a arătat în vis a treia oară. A visat că mergeam către o mă­năs­tire cu o mașină, în care eram eu și cu fiică‑mea și cu Liliana. Vin două maici îmbrăcate în alb, deschid portiera la mașină: „Voi stați aici!”, îmi spun mie și fiică‑mii, „iar tu, Maria, mergi cu noi!” O duc către o poartă mare, fantastic de ma­re, cu ostași în stil roman, cum era în perioada Dom­nului, când a trăit pe pământ, niște ostași în stil ro­man, puternici, se deschide o poartă mare și, când intră cu ea, fe­­meile astea două o iau… te‑au lăsat acolo, te‑a luat altcineva?
Maria-Liliana M.: ‑ Nu. Eram îmbrăcată într‑o că­ma­șă albă. Și am mers acolo, în mănăstire. Dar erau os­tașii ăștia. Și erau niște cântece îngerești, nu poți să ex­plici ce‑am auzit eu acolo. Am intrat în mănăstire, și părinții ăia din părți erau îmbrăcați în veșminte…
Mihai M.: ‑ Și‑n mijloc era o ceată de mucenici, îm­bră­cați în negru…
Maria-Liliana M.: ‑ Și aveau crucea la gât. Și a venit Sfântul Cosma și mi‑a spus: „Maria, să faci as­cul­tare: să faci icoana mea și să mă duci în România! Să mă faci cunoscut!” Că a zis că o să fie niște clipe, să se u­nească ceva, nu știu, n‑am înțeles eu bine cum e cu unirea asta cu catolicii. Și nu‑i bună! Nu‑i bună! Și mi‑a spus sfântul cum a fost chinuit de catolici, cum și‑a dat sufletul pen­tru Ortodoxie, cum l‑au omorât!
D. V.: – V‑a povestit viața lui?
Maria-Liliana M.: ‑ Da, așa, un pic…
Mihai M.: ‑ „Că și eu am luptat pentru Ortodoxie, și m‑au spânzurat pentru Ortodoxie! Să mă duci în țara ta!”, i-a spus.
Maria-Liliana M.: ‑ Și eu i‑am spus: „Eu sunt străină aici! De ce nu mergeți la altă femeie, la o grecoaică? Eu sunt străină!” Și a zis: „Nu, Maria, nu ești străină! Toți suntem frați în Hristos. Nu ești străină! Să faci as­cul­tare, cum îți spun eu!” Și am zis: „Nici nu vă cu­nosc… Unde să mă duc eu?” Și a zis: „Du‑te, că am să‑ți scot oamenii potriviți, și pentru sfintele moaște, și pentru icoană, și pentru slujbă, și pentru tot! Pentru tot ce‑o să fie, am să‑ți scot eu oamenii potriviți în cale!” Și așa a fost. Ne‑a scos oamenii potriviți în cale. A doua zi, gata, a început. A venit un părinte în ca­să la noi, care a dormit la noi. I‑am spus visele, am spus: „Părinte, o să spuneți că sunt nebună, dar eu de câ­teva zile tot visez un sfânt, nu știu ce‑i cu asta!” Și a zis: „Ce sfânt? Cum?” Și i‑am povestit eu că a zis că e Sfân­tul Cosma Protosul. Părintele mi-a spus că el n‑a auzit ni­cio­dată de sfântul ăsta.
Mihai M.: ‑ Am întrebat și alți duhovnici, alți părinți, am vorbit, și au zis: „Nu cred că poate fi de la cel rău, din moment ce s‑a înfățișat… nu poate fi de la diavol visul”.
Maria-Liliana M.: ‑ L‑am pus pe gânduri un pic, a ră­­mas el în suspans, așa, cam curios, părintele acela. Dar a mers la duhov­nicul lui înMuntele Athos, a discutat cu dân­sul – el avea o bisericuță de pictat, ceva, un paraclis mi­cuț.
D. V.: – Părintele?
Maria-Liliana M.: ‑ Da, părintele, e pictor. Și zice: „Doam­na Maria, am fost la duhovnicul meu și a spus să las tot și să ascult ce mi‑a spus doamna aceea, că există sfântul ăsta, și hai să căutăm!” Și a început și el cu lucrarea lui de acolo, și noi pe partea astalaltă.
Mihai M.: ‑ A găsit lemnul pentru icoană imediat, cum ne trebuia. Că ne‑a întrebat: „Cât de mare vreți s‑o facem?” I-am zis: „Dacă o facem, să facem o icoană de un metru”. Și a găsit un lemn, exact de 95 de centimetri, pe interior scobit, cum este. A găsit și s‑a apucat de lucru.
Maria-Liliana M.: ‑ După aia, m‑a întrebat cum arată. I‑am spus eu, i‑am explicat cum l‑am văzut, în vis, cum așa, și a făcut icoana asta. Dar sfântul a spus să fim aproape de Domnul, că o să avem încercări foar­te grele. Cred că începând cu criza asta, cum a fost, și în­colo…
Mihai M.: ‑ A fost înainte de criză, nu apăruse criza atunci.
Vechi 08.06.2012, 07:27:01
Laura19
Guest

Implicit minunea Sfantului Cosma Protosul! final

Maria-Liliana M.: ‑ A zis sfântul că o să avem încercări și să fim aproape de Domnul. Dar a zis că n‑o să fie acum sfârșitul lu­mii; că eu îl întrebam, în vis, dacă o să fie sfârșitul lu­mii. Și a spus că n‑o să fie acum, dar o să fie chinuri foarte mari. O să ajungem cum spunea și Sfântul Paisie, că spu­nea că o să ajungem la cipuri, că o să ajungem să se strân­gă banii… A zis că o să se strângă ba­nii, că o să muncim și n‑o să fim plătiți.
D. V.: – V‑a zis că o să se renunțe la bani? Sau în ce sens v-a zis că o să se strângă banii?
Maria-Liliana M.: ‑ Adică, n‑o să mai fim plătiți. Nu știu la ce s‑a referit.
D. V.: – Știți ce poate însemna că se strâng banii? Mai-marii lumii vor acuma să se renunțe la bani, să nu mai fie bani, ci doar „bani” electronici. Să nu mai plătești cu bani, cum plătești la piață, ci să plătești tot cu cipul, cu cardul cu cip.
Maria-Liliana M.: ‑ Da, a zis că „n‑o să vă mai plă­teas­că cu bani”. Ce pot să înțeleg eu din asta? Și cu un card, cu ceva, o să se întâmple ceva.
D. V.: ‑ Cu un card?
Maria-Liliana M.: ‑ Da. Și a mai spus să facem cunoscut faptul că nu trebuie să ne unim cu catolicii.
Mihai M.: ‑ Da, de unirea cu catolicii, de asta a ținut cont și atunci, dimineața, …
Maria-Liliana M.: ‑ Mai spunea sfântul ceva de Vekkos, ți‑am spus eu ție atunci.
D. V.: ‑ Patriarhul Ioan Vekkos e patriarhul care a vrut unirea cu catolicii în secolul al XIII‑lea. Da­torită lui au venit catolicii în Muntele Athos și l‑au omorât pe Sfântul Cosma.
Maria-Liliana M.: ‑ Da, și Sfântul Cosma a fost împotriva patriarhului Vekkos.
D. V.: – Despre patriarhul Vekkos vă aduceți aminte ce v‑a zis sfântul?
Maria-Liliana M.: ‑ I‑am spus eu atunci lui Mihai.
Mihai M.: ‑ Am aflat și eu, pe urmă, cum a fost cu patriarhul Vekkos. Asta este cel mai important din ce i‑a zis Sfântul Cosma: „Să mă duci și să mă faci cunoscut, ca să opuneți rezis­tență în România!” Să îl fa­cem cunoscut în România, ca să opunem rezistență în lup­ta cu catolicii. Nu trebuie să admitem în credință lu­­crurile care vin din altă parte, de la catolici… Tre­bu­ie rezistență… Știe Dumnezeu că nu putem decât până a­colo, dar să avem rezistență. Și să nu admitem cu­vin­te­le greșite, indiferent de la cine vin, de la ce scaune. „Nu, domnule, eu spun adevărul chiar dacă îmi iei rasa de pe mi­ne… O spun, și ți‑o spun în plen, ca să știi că și tu tre­buie să fii rușinat, așa cum și tu rușinezi cu cu­vin­te­le tale, care nu‑s din canoanele Sfinților Părinți. Și eu nu te ling cu nimic, dimpotrivă”. Câte a pățit și Sfântul Nec­tarie, care ne‑a ajutat atât de mult. S‑a mâhnit, a știut că e pe nedrept dus din Cairo, din Alexandria, și i‑a întrebat pe toți: „De ce sunt prigonit?”, dar toți au ple­cat capul. Deși lumea îl iubea… Dar Domnul a fă­cut din el un sfânt care ne dă posibilitatea să Îl slăvim pe Dumnezeu. Ca o dovadă că nici noi nu îi uităm pe stră­moșii noștri care au fost martiri, pentru adevărul pe care astăzi îl avem pe limba noastră…
D. V.: – Ce altceva a mai spus Sfântul Cosma Protosul?
Mihai M.: ‑ El i‑a spus că trebuie să opunem re­zis­ten­ță în România. Fiindcă atunci catolicii pentru cre­din­ță l‑au omorât! Da, l‑au omorât. Dar să ne ducem, să opunem rezistență de acolo, că „au să vină vremuri grele. N‑o să vă plătească, o să fie vai și amar de voi…”
Maria-Liliana M.: ‑ Pe noi, creștinii, au să ne lupte foar­te mult!
Mihai M.: ‑ Da, pe creștini. Și trebuie să opunem re­zis­tență.
D. V.: – Dar v‑a spus și că o să fie unire cu ca­to­li­cii, sau v‑a spus doar să vă opuneți?
Mihai M.: ‑ N‑a spus că o să fie, ci a spus să ne o­pu­nem. Atât a spus. A spus să ne opunem, să opunem re­zis­tență în România.
Maria-Liliana M.: ‑ În al patrulea vis, când mi s‑a în­fă­țișat, a spus că a fost mulțumit de ce i-am făcut acolo, de ce i‑am dus, cum am făcut…
Mihai M.: ‑ Că noi am făcut icoana, pe urmă am fă­cut iconostasul. Ne‑a trimis și am găsit sfinte moaște, și la Sfântul Munte, și la mănăstire, aici; în două locuri am găsit. Am făcut multe iconițe și am dat așa… Îl facem și noi cunoscut. Părintele a pus materiale cu sfântul pe site-ul parohiei Hreațca, acolo, ca să fie cunoscut și pe in­ter­net. Dar trebuie să opunem și practic rezistență. Și a­cu­ma a apărut iar, după atâta timp, i-a apărut în vis și i‑a spus…
Maria-Liliana M.: ‑ Da, cu părintele de acolo, să găsesc un copilaș să‑l botez în România, cu numele lui, să‑i dau numele lui.
Mihai M.: ‑ Și ți‑a spus…
Maria-Liliana M.: ‑ Da, că‑i mulțumit de ce‑am făcut a­colo. Adică, tot ce mi‑a spus el, eu am făcut. M‑a ajutat Dum­nezeu.
Mihai M.: ‑ Așa, deci e mulțumit de ce‑am făcut a­co­lo, lângă Fălticeni, cu moaș­tele, cu ce‑am mai putut și noi să facem, așa, dar să mai botezăm un copil, să împlinim adică lucrarea noas­tră – e mulțumit de ce‑am făcut acolo, dar să îm­pli­nim lucrarea noastră.
Maria-Liliana M.: ‑ Acum, din muntele Athos tre­bu­ie să mai luăm paraclisul lui sau un acatist, ca să‑l aibă părintele acolo, să‑l facă. L‑a pus în biserică la loc de cinste: lângă icoana Sfântului Nicolae a pus-o pe cea cu Sfântul Cosma.
Mihai M.: ‑ Și‑l pomenește ca ocrotitor, acolo, al bi­se­ricii… Cum e Sfântul Nicolae, hramul bisericii.
Maria-Liliana M.: ‑ Noi avem slujba tradusă, pe care a fă­cut‑o părintele Atanasie. Slujba toată…
Mihai M.: ‑ Sfântul cere să fie cunoscut.
Maria-Liliana M.: ‑ Acuma nu știu dacă noi, cu trea­ba asta, n‑o să facem rău la persoanele astea care vor să se unească cu catolicii…
Mihai M.: ‑ Nu ne interesează asta. Noi facem ceea ce ne spune sfântul și nu ne interesează cu ce logică se vrea unirea sau cine vrea… eu înțeleg, ca om, că tre­buie să‑l ajutăm pe fratele nostru, să dăm un ajutor, să cedăm în fața lui, dar până acolo unde ajunge să lo­veas­că în dogmă, în ceea ce au lăsat cele șapte sinoade și nimic altceva! Înțeleg! În așezare, în mișcare, sun­tem largi la inimă să‑l îmbrățișăm pe fratele nostru, dar a­colo unde cele șapte sinoade ne‑au lăsat, prin Duhul Sfânt, canoanele după care trebuie să ne conducem, nu poa­te interveni nici cel mai mare om de pe pământ. Așa că nu noi trebuie să facem mutarea asta. Îi îm­bră­ți­șăm, le cerem să vină lângă noi, luptăm pentru adevăr, dar cei cărora nu le place adevărul trebuie să cedeze. Dacă eu sunt în ne­a­devăr, sigur că o să cedez, acolo unde am greșelile me­le, dacă le văd. Dar, atâta timp cât sunt cu cele șapte Sinoade Ecumenice, cred că, cât de cât, mă străduiesc să fiu cât mai aproape de Domnul, cu ceea ce am învățat, cu ceea ce știu…
D. V.: – Trebuie ca oamenii să caute cu jert­fel­ni­cie adevărul…
Maria-Liliana M.: – Eu cred că și cato­licii, și toți, dacă ar cere adevărul de la Dumnezeu, fiecăruia per­so­nal i se va descoperi. Cum și astăzi vin mulți catolici la Sfântul Munte și se botează și intră în mare și‑i bo­tea­ză… Și în Tinos vin turci care se botează zilnic. Vin a­colo turci…
D. V.: – În insula Tinos, la icoana Maicii Domnului, nu?
Mihai M.: ‑ Da. Acolo vin. Dumnezeu ne așteaptă pe fie­care, personal. Să venim către Dom­nul și de acolo, dacă Dumnezeu va orândui, va fi; dacă nu, avem o mie de ani când s‑au rupt… Dacă face pogorământ episcopul cutare: „Hai să ne unim cu ăștia”, nu poate fi bine. Intrăm în contradicție cu cele șapte Sinoade, atunci. Nu putem să facem asta. Po­go­ră­mânt… acuma nu se poate vorbi de așa ceva. Catolicii tre­bu­ie să cedeze, să vadă adevărul. Dacă ei recunosc că Sfânta noastră Împărtășanie este adevăr, este taină, și dacă ne recunosc taina noastră, de ce nu ne recunosc și pe noi ca și creștini? Ne recunoașteți taina și pe noi, ca fiind creștini adevărați, nu ne recunoașteți? De ce‑mi recunoști taina, atunci? Cum a fost, că ne recunosc Tai­nele? Și pe noi, ca și creștini, nu… Ce vreți? Din mo­ment ce ne recunoașteți Taina, recunoașteți‑ne ca și creș­tini, și veniți către noi, că asta este Biserica mamă, care vine de la Sfinții Apostoli. Voi ați plecat și v‑ați fă­râmițat într‑atâtea grupări, în perioada de la 1050 în­coace. Oare noi trebuie să venim la voi? Într‑adevăr, sunteți frații noștri, vă îmbrățișăm, dar ru­ga­ți‑vă la Dumnezeu să vedeți adevărul, fraților! Și veniți și voi la adevăr! Încet‑încet, eu văd că mulți ca­to­lici vin la Ortodoxie, nu ortodocșii se duc la catolici. Mulți musulmani vin la Ortodoxie și se botează în Grecia, cum văd eu, și nu ortodocșii se duc să se facă mu­sul­mani! Există o curgere către creștinism și nu in­vers!

Cititi si:
Pomenirea mucenicilor din Athos, carora li s-a dat foc caci s-au opus ticalosiei imparatului bizantin ce la conciliul de la Lyon din 1274 a semnat unirea cu catolicii
DOCUMENTUL (ACORDUL) DE LA BALAMAND – 1993

sursa: Sfantul Cosma Protosul
Attached Images
File Type: jpg img_3251.jpg (39,7 KB, 0 views)
File Type: jpg img_3259.jpg (36,9 KB, 0 views)
File Type: jpg img_3258.jpg (36,4 KB, 0 views)

Last edited by Laura19; 08.06.2012 at 07:36:43.
Vechi 08.06.2012, 07:47:29
Laura19
Guest

Implicit Marturisitorii romani in fata silniciei “uniate”

Marturisitorii romani din Transilvania in fata silniciei “uniate” – pilde vii ce pot deveni oricand actuale

Am ramas datori cu marcarea praznuirii unui adevarat sobor de sfinti romani marturisitori ai dreptei credinte, cu un mesaj foarte actual si util si noua astazi. Este vorba despre Sfintii Cuviosi Marturisitori Visarion si Sofronie, de Sfantul Mucenic Oprea si de Sfintii preoti Marturisitori Moise Macinic din Sibiel si Ioan din Gales.

Marturia acestor vieti sfinte este cu atat mai importanta pentru noi cu cat ea s-a petrecut la ceea ce istoricii numesc „inceputul istoriei moderne”, apropiata de noi. Dar mult mai important este ca astazi avem marturia unor romani ortodocsi care au ales mucenicia in fata unor imprejurari deosebit de vitrege si de vrajmasesti fata de Biserica Ortodoxa. In veacul al XVIII-lea, Transilvania era sub stapanire straina, aflata in cadrul Imperiului Habsburgic. Catolicismul era in plina ofensiva, incercand, prin Contra-reforma, sa recastige terenul pierdut in fata protestantismului si, prin alte strategii, sa castige in defavoarea a ceea ce era numit „ritul grecesc de rasarit”, adica a Ortodoxiei. Ca de obicei, aceasta ofensiva era pur exterioara, dusa cu armele politicii sau ale diplomatiei si/sau cu arme pur si simplu, adica cu forta armata. Metodele silnice, bazate pe forta bruta, au fost folosite insa asupra popoarelor „proaste”, lipsite de aparare, aflate cumva dincolo de lege si de protectia oferita de aceasta – anume, popoarele ortodoxe, care erau inca de pe atunci caracterizate drept inapoiate

Metoda folosita de catolicism in ofensiva sa in aceste teritorii lipsite de organizare politica proprie, aflate sub dominatia unor elite care aveau alte credinte si erau de alta etnie decat poporul de jos a fost numita „uniatism”. Alegand sa nu forteze o infruntare directa cu credinciosii ortodocsi, catolicii au imaginat o modalitate mai “diplomatica” de a determina lepadarea de dreapta credinta si primirea ereziilor catolice. Prin uniatie, li se promitea celor aflati sub stapanire habsburgica faptul ca isi vor pastra „ritul” lor de rasarit, adica forma slujbelor, a portului bisericesc etc., fiind adaugat „doar” o recunoastere a dogmelor catolice – rolul Papei, erezia filioque si altele. Cu alte cuvinte, forma se pastra, insa era anulata, golita de substanta, prin cedarile esentiale la nivel dogmatic si jurisdictional.

Aceasta metoda isi pastra avantajul ca putea da celor slabi impresia ca raul facut „nu e asa mare”, si ca, avand in vedere ca se pastrau randuielile (exterioare!) de fapt nu era decat o adaptare inteligenta la exigentele si vitregiile vremurilor. Pentru cei pentru care ortodoxia insemna numai o randuiala exterioara, un simplu obicei mostenit, desigur ca acest „aranjament” gandit de iezuiti a fost cel mai sigur mijloc de catolicizare, adica de… lepadare a dreptei credinte.

Trebuie precizat ca punctul de vedere al Romei nu a evoluat semnificativ de atunci. Conform controversatului document doctrinar recent, prin care Vaticanul afirma ca doar catolicismul este Biserica Ortodoxia este caracterizata drept “biserica particulara”, avand, cu alte cuvinte, un fel de partasie cu Sfintele Taine, insa si o “lipsa ecleziologica” ce decurge din nerecunoasterea primatului papal. Bisericile ortodoxe sunt privite ca o organizatie ce refuza intaietatea “capului”.

Din pacate, si in acest moment se fabrica si se perpetua o istorie falsa, in care uniatismul este prezentat drept altceva decat a fost – anume o incercare silnica si ilegala de convertire la catolicism a populatiei ortodoxe. In aceasta istorie falsa, punctul de referinta este asa-zisul Conciliu de la Ferrara-Florenta, unde s-a obtinut – prin metode la fel de silnice, dar si prin cedarile lașe ale ierarhilor ortodocsi, cu exceptia sfanta si singulara a Sfantului Ierarh Marcu al Efesului - o falsa unire intre catolicism si ortodoxie. Luand drept reper “punctele florentine“, administratia catolica va construi asadar o alta strategie prin care, beneficiind de faptul ca Imperiul Habsbrugic stapanea pe largi teritorii ortodoxe, sa forteze de aceasta data nu numai cedarile de la varful ierarhic, ci o convertire in masa la catolicism. Ce nu inteleg cei care scriu aceasta istorie falsa este ca Ortodoxia nu sta intr-un ierarh si nici nu este o proprietate… particulara a cuiva. Este Biserica Domnului nostru Hristos, pusa pe temeia dreptei credinte, asupra careia nici un om nu are putere de stapanire.

De altfel, principalele etape ale realizarii greco-catolicismului s-au realizat tot prin cedari si tradari ale unor ierarhi ortodocsi. Mitropolitul Atanasie – care fusese hirotonit cu pompa in Bucuresti, in prezenta Sfantului Constantin Brancoveanu si a Patriarhului Ierusalimului, Dositei, care il si incurajase pe noul mitropolit in misiunea sa de “rezistenta” – este cel care realizeaza, practic si oficial, unirea cu Roma… tradand juramintele de credinta si atragandu-si o anatemizare din partea celor care l-au hirotonit.

Lucru deloc neinsemnat, strategia uniata se baza pe numeroase avantaje de ordin material, social si politic. Elitele, nobilimea care mai era ortodoxa, prin uniatie isi pastra privilegiile si capata in plus multe altele. Deveneau practic cetateni de prim rang ai Imperiului si se bucurau de toate privilegiile “civilizatiei”, spre deosebire de taranii romani ortodocsi, de pilda, care erau un fel de cetateni “second hand“, asupra carora legea se aplica arbitrar sau deloc, si care nu aveau nici un fel de acces la drepturile si bunurile politice sau sociale ale timpului. Ierarhia uniata era, de asemenea, recunoscuta, avea asigurate stagii de invatatura la Roma, isi putea organiza scoli. Preotii greco-catolici erau respectati si bine rasplatiti de Imperiu, pe cand cei ortodocsi erau tratati ca simpli tarani, platind aceleasi dari, ducand practic aceeasi viata de robi. Iar oamenii simpli care cedau erau scutiti de prigoana, ce nu a intarziat sa se manifeste; o prigoana dusa si la un nivel subtil si implicit cat si manifest, cum se vede din vietile Sfintilor de azi. Prigoana implicita era de fapt insasi aceasta strategie a uniatismului – popoarele ortodoxe erau amenintate cu marginalizarea aproape completa, cu pastrarea unui rol de popor de rand, care se afla mai jos de legea Imperiului si cu totul exclus de la „binele public“. In plus, era o greutate pur si simplu in a putea fi ortodox, avand in vedere putinatatea preotilor ortodocsi si a manastirilor, care si ele au cazut prada ofensivei catolice.
Vechi 08.06.2012, 07:53:01
Laura19
Guest

Implicit Marturisitorii romani in fata silniciei “uniate” (continuare)

In fata acestor subtile (pentru nivelul acelui veac) metode duse de catolici pentru determinarea unor lepadari de masa masive, nu au lipsit marturiile de mucenicie. Fie ca ele au apartinut unor calugari care nu au putut rabda lipsurile fratilor de aceeasi credinta si si-au pus sufletul pentru aproapele lor, alegand sa mearga si sa intareasca credinta ortodoxa in tinuturile Transilvaniei (Cuviosii marturisitori Visarion si Sofronie), fie ca au apartinut unor preoti curajosi care au vrut sa faca tot ce se putea face pentru a proteja de abuzuri si silnicii turma lor (preotii marturisitori Ioan din Gales si Moise Macinic din Sibiel), fie ca au apartinut unor oameni simpli, tarani care si-au lasat familie si tarini ca sa mearga sa putrezeasca in inchisorile „luminatului, modernului si dezvoltatului” Imperiu Habsburgic (Sfantul Mucenic Oprea).

Nu putem sa nu remarcam ca, si pe acest “front” al strategiilor de determinare a apostaziei colective, “nu e nimic nou sub soare” si ca astazi se duc campanii intregi pentru ca ortodocsii sa se simta complexati, stanjeniti, rusinati de identitatea lor si, simultan, pentru a nu fi marginalizati, sunt presati sa adere la curentele ideologice trans-religioase si sa adopte masuri de “aggiornamento”, de “modernizare”, pentru a fi cat mai “in pas” cu “evolutia” (citeste “cu caderea”) lumii si a arunca la gunoi tot ceea ce este “incorect politic“. Nu in ultimul rand, se recurge si astazi la tentarea ortodocsilor cu avantaje materiale si cu sansa unor cariere academice, pentru a-i face, treptat si pe nesimtite cat mai “permeabili” ideilor si duhului apusean (catolic, protestant sau… supra-confesional). Intr-un studiu mai vechi (“Uniatismul din Transilvania, opera unei intreite silnicii“), parintele Dumitru Staniloae observa deja, in germene, aceste tendinte de astazi:
Sub masca ecumenismului ofera burse numeroase tinerilor ortodocsi si tot felul de ajutoare si alte avantaje unor fruntasi ortodocsi, mai ales din unele Biserici mai strâmtorate financiar, deprinzîndu-i, în schimb, cu un vocabular ecumenist relativist, pentru a-i dezarma în fata fortelor de intercomuniune, în fata teoriei ca, cu toate diferentele existente, cele doua Biserici au devenit, de la ridicarea anatemelor una, dar una sub primatul papei, la care conducerea Bisericii Catolice nu renunta cu nici un pret. Bursele în scolile de teologie catolica se ofereau si odinioara cu efectele pagubitoare, pe care le cunoastem, pentru Ortodoxie, dar argumentul ca diferentele între ortodocsi si catolici sunt fara însemnatate era folosit de propaganda catolica ca mijloc de adormire a constiintelor ortodoxe si în epoca de creare a uniatismului. În privinta aceasta, catolicismul nu a schimbat în esenta nimic, dar nici în folosirea acestor metode ca momeli pentru acceptarea primatului papal de catre ortodocsi. Ceea ce e nou e numai metoda de a camufla mai abil aceste metode sub masca generoasa si nobila a ecumenismului“.

sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...icand-actuale/

Attached Images
File Type: jpg SF_VISARION-187x300.jpg (15,6 KB, 1 views)
File Type: jpg sf_moise_macinic1-181x300.jpg (16,7 KB, 0 views)
File Type: jpg SF_SOFRONIE-183x300.jpg (15,5 KB, 0 views)
File Type: jpg sf_ioan_gales-176x300.jpg (14,8 KB, 0 views)
File Type: jpg sf_oprea_miclaus-251x300.jpg (21,0 KB, 0 views)

Last edited by Laura19; 08.06.2012 at 08:09:52.
Vechi 08.06.2012, 08:37:26
Laura19
Guest

Implicit

IPS Nicolae de Mesoghia, chemare patrunzatoare la pocainta: L-AM PARASIT PE DUMNEZEU SI ACUM NE TRAIM PROPRIA PIERZANIE

L-am parasit pe Dumnezeu si acum ne traim propria distrugere si pierzanie.
Sa ne pocaim deoarece L-am uitat, deoarece L-am parasit, L-am dispretuit, L-am razboit, am refuzat drumul si poruncile Sale. Chiar si cei care Il marturisim, din pacate, am ales sa traim fara puterea Lui.

Romfea.gr: Mitropolitul Messoghiei, Nikolaos: “Este momentul sa ne trezim”

“Viziunea europeana s-a transformat in cosmar. Promisiunile politice au devenit minciuni prostesti, experimente de neinteles si alegeri fara sens“, spune printre altele intr-o scrisoare IPS Mitropolit al Messoghiei, Nikolaos.

Kir Nikolaos trimite inca odata un mesaj catre toate directiile, subliniind: “Am facut greseala de a ne pune speranta unde nu trebuia. Am facut efortul de a-i vota pe cei ce nu o merita. Facem crima de a nu invata din propriile greseli. Pana la urma nu avem nici guvernare, nici conducatori adevarati si nici nu se intrevad solutii“.

Mai jos puteti citi scrisoarea Mitropolitului:

A trecut perioada mareata a Triodului, am sarbatorit Pastele si Inaltarea Domnului si s-a incheiat si Cincizecimea. Sarbatori pline de sens, inundate de bucurie si speranta, insemnate cu adevar si libertate spirituala.
Adevaruri precum pipairea lui Dumnezeu de catre Toma, vederea Celui Inviat de catre mironosite, intalnirea Sa cu ucenicii, convorbirea si descoperirea Sa catre cei doi pe drumul catre Emaus, pogorarea Duhului Sfant pe care am sarbatorit-o azi, ni se releva nu ca sa le primim ca pe niste descrieri ale unor fapte istorice, nici pentru a le accepta ca pe niste ideologii teologice, ci ca sa le credem si sa ne umplem de ele fiecare detaliu al vietii noastre.

Aceasta este lumea lui Dumnezeu pe care ne-o propune Biserica fiecaruia dintre noi separat si tuturor impreuna, ca societate si comuniune.
Fata de aceasta propunere de viata si morala, vedem dureroasa experienta a realitatii lumesti, asa cum o traim in zilele noastre. O situatie lipsita de viziune, fara speranta, fara lumina.
Esecul uman in toata amploarea acestuia. Sistemul economic in colaps. Viziunea europeana s-a transformat in cosmar.

Promisiunile politice au devenit minciuni prostesti, experimente de neinteles si alegeri fara sens. O lume lipsita de indrazneala si eroism, fara intelepciune si originalitate, fara valoare si credibilitate, fara duh si viata.

Idolul democratiei si al drepturilor individuale a degenerat in dreptul de a alege intre diverse scenarii catastrofale si intre administratori incapabili ai realitatii noastre de zi cu zi. Slava trecutului nostru istoric a fost distrusa de injosirile la nivel global si de amenintarile continue. Singurele lucru care iau nastere astazi in tara noastra sunt blocajele si umilintele, neintelegerile si anarhia.

Salariile si pensiile au fost taiate, ajutoarele sociale retrase, datoriile au crescut, casele noastre au fost impozitate, centrele sociale s-au umplut, saracia si neajunsurile au prisosit, somerii ii concureaza ca numar pe cei angajati, tinerii emigreaza, rasuflarile noastre s-au imputinat, sperantele noastre au secat, viziunile au murit.

„Căci neamurile și împărații care nu vor sluji Ție vor pieri”
(Isaia 60, 12) și „seminția celor fărădelege se va pustii” (Înțelepciunea lui Sirah 16, 4). Asta am patit.
L-am parasit pe Dumnezeu si acum ne traim propria distrugere si pierzanie.

Educatia noastra fara blandete, istoria fara slava, Biserica noastra fara frumusete, viata fara adevar, traiectoria noastra fara valori. Acestea sunt cauzele halului in care ne gasim astazi. Si inca nu am inteles. Daramarea temeliilor noastre duhovnicesti continua neintrerupt. Am facut greseala sa speram de acolo de unde nu trebuia. Am facut efortul sa votam pe cei care nu merita. Am facut crima de a nu invata din propriile greseli. Pana la urma nu avem nici guvernare, nici conducatori adevarati si nici nu se intrevad solutii. Dupa cum scrie undeva sfantul Grigore Teologul : “corabia navigheaza noaptea, niciun far, Hristos se odihneste”, traiectoria noastra este in intuneric, lumina de nicaieri si Hristos doarme…

Totusi nu, dragii mei frati, Hristos nu doarme. Noi ne-am scufundat in uitare sintr-un som adanc. Noi dormim. De aceea “este ceasul sa va treziti in sfarsit din somn” (Romani 13:11).

Este ceasul sa ne trezim. Ziua nu va veni de la sine. Aceasta zi o vom aduce noi, si nu atat cu lucrarea corecta si cu alegerile drepte, cat mai ales cu credinta si rugaciunile noastre.

Alegerile politice lumesti asteapta “sa se insenineze noaptea”; ele nu pot sa ne scoata din noapte, au speranta in “stelute”. Noi asteptam ziua cu soare, cu Soarele dreptatii. Noi nu asteptam un dumnezeu care sa ne rezolve toate problemele lumesti pe care sa-L uitam repede mai apoi; nici pentru a ne amnistia greselile, pentru a le repeta mai apoi. Credem in Hristos, in adevaratul Dumnezeu, care sa ne primeasca pocainta si credinta, ca se ni le hraneasca cu harul Sau si asa sa ne descopere prezenta Sa.

Da! Este posibil in situatia actuala sa avem parte de slava si binecuvantare, deoarece “Fericit este neamul căruia Domnul este Dumnezeul lui“ (Psalmul 32:12); fericit si binecuvantat este poporul care Il are pe Domnul ca Dumnezeu al sau. Acesta este un adevar vesnic care nu poate fi explicat pe cale rationala dar este verificat istoric si are o explicatie duhovniceasca. Drumul catre Dumnezeu ramane mereu deschis.
A sosit ora in care trebuie sa ne trezim. Sa incepem prin indelungate rugaciuni si privegheri. Nu pentru a scapa din dezastru, nu pentru a fi usurati de memorandumuri. Nu ca sa ni se stearga datoriile. Nu pentru scaderea somajului.Nu ca sa evitam falimentul. Pe astea le stie Dumnezeu daca si cand si cum le va rezolva.

Este necesar ca cei cu adevarat credinciosi sa ne pocaim. Sa ne pocaim deoarece L-am uitat, deoarece L-am parasit, L-am dispretuit, L-am razboit, am refuzat drumul si poruncile Sale. Chiar si cei care Il marturisim, din pacate, am ales sa traim fara puterea Lui. Suntem chemati sa-L slavim, dar nu pentru bucuriile noastre pamantesti. Nu mai exista acestea acum. Sa-L slavim pentru persoana si adevarul Sau, pentru milostivirea si dragostea Sa, pentru indelunga Sa rabdare. Suntem chemati sa-l marturisim astazi caci “Unii se laudă cu căruțele lor, alții cu caii lor, iar noi ne lăudăm cu numele Domnului Dumnezeului nostru.”(Psalmul 19:8) Nadejdea noastra si sprijinul nostru este singur numele Domnului.

Acesta ne este viitorul si perspectiva.
Vechi 27.12.2012, 17:00:50
Marinescu Marinescu is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2011
Implicit Posibil raspuns

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Incep prin cuvintele Parintelui Cleopa , Dumnezeu sa-l odihneasca in imparatia Sa , care spunea :"Multumim Maicii Domnului ca suntem ortodocsi ! Si sa ne ajute Preasfanta sa sa ramanem ortodocsi pana la capat! ". Staruinta in ORTODOXIE , adica in modul autentic de viata , si staruinta in adevarul care slobozeste si mantuieste , nu este egoism , fanatism sau dispret fata de alta credinta , precum dau de inteles unii binevoitori si mari iubitori , iertatori , impaciuitori , si alte cele de pe acest forum pur ORTODOX . Ci aceasta exprima dimensiunea universala , dragostea si filantropia Bisericii Ortodoxe . De asemenea ea constituie si ultima posibilitate pe care o ofera pentru o schimbare duhovniceasca radicala a Occidentului , dar si pentru o slobozire a Orientului din robia mincinosilor dumnezei .Indiferent ce cred si propovaduiesc catolicii si fractiunile sectare desprinse din ei , Biserica este una , cea Ortodoxa , pentru ca ea sta strans unita cu Capul ei , care este Iisus Hristos ! Incercarile de unire cu papistasii nu vor avea sorti de izbanda in vecii vecilor , atata timp cat in Apus nu se va reveni la Traditia Sfintilor Parinti . Iata cat de clar ne spune Parintele Staniloae :"Daca crestinismul apusean vrea sa renasca si sa-si recastige puterea pierduta acasa la el , trebuie sa se identifice complet cu ORTODOXIA , nu sa caute sa toarne si la noi apa oaselor lui imbatranite ! " Viata religioasa din confesiunile vestice este pe moarte .Tot regretatul Staniloae accentua :"...falsitatea celor care cu insinuari vulpesti , confunda voit Legea Veche cu Adevarul dreptei-credinte , al Revelatiei ultime ( in afara careia nimic altceva nu mai avem a astepta ) , ocolind un lucru simplu , dar esential : A FI ORTODOX INSEAMNA ESENTIALMENTE A FI INDRAGOSTIT DE A D E V A R , deoarece DRAGOSTEA NU SE BUCURA DE NEDREPTATE , CI SE BUCURA DE ADEVAR ". Biserica Ortodoxa nu s-a dedat la nici un fel de schimbare a adevarului revelat si cuprins in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie ! Poate fi ORTODOXIA radicala ? DA , ea este radicala , ea cere absolutul - cere DEZRADACINAREA REALA A PATIMILOR ! Da , domnilor catolici , protestanti , si alte faramituri , suntem fericiti asa cum suntem , suntem fericiti ca suntem ortodocsi , caci prin ORTODOXIE suntem noi insine ! ! ! " Prin ea suntem cei dintai intr-o casa care-i a noastra din mosi-stramosi si nu codasi intr-o casa ocupata de altii. Un neam care tine la demnitatea lui trebuie sa fie intreg acolo unde este . Un neam hibrid , cu jumatate fiinta intr-o parte , cu jumatate in alta , nu stie ce este niciodata. . . DESTINUL NOSTRU E HOTARAT DE ISTORIA NOASTRA ! "( D. Staniloae ) .. Adevarul este Hristos , Biserica Ortodoxa , cuvantul Ortodox asta inseamna , iar cei ce propovaduiesc unitatea trebuie sa-si motiveze despre ce unitate-i vorba , atata timp cat Adevarul nu poate fi impartit . Sa luam aminte la cuvintele Parintelui Cleopa :" Stefan cel Mare n-a fost baptist ! Mircea cel Batran n-a fost evanghelist sau adventist ! Alexandru cel Bun n-a fost martorul lui Iehova ; nebunii astia care au iesit acum. Nici o secta nu exista in tara noastra pe atunci . Acestia vin din strainatate , platiti de masonisa ne strice dreapta credinta si originea noastra si radacina noastra de popor ORTODOX "!A venit vremea sa nu mai stam indiferenti in numele "bunatatii" , "iertarii" si al "prieteniei " , pentru a nu lasa in voie pana la sfarsit lupii imbracati in haina de oaie sa-si faca nestingheriti jocul ! " CU OMUL ERETIC SA NU VORBESTI , IN CASA SA NU-L PRIMESTI , LA MASA SA NU STAI CU DANSUL , BUNA ZIUA SA NU-i DAI " ( Sfantul Efrem Sirul ) Ei sunt inaintemergatorii lui Antihrist . Cei ce s-au desparit de Biserica Ortodoxa , s-au desparit de Hristos , iar " FIECARE SECTAR CARE S-A DESPARIT DE BISERICA , S-A DESPARIT DE HRISTOS . ESTE OM AL SATANEI "- Sa luam aminte !

Maica Domnului asa cum vede ortodoxul pozitia ei, te ajuta sa fii ortodox, dar nu si credincios lui Hristos/ E adevarata afirmatia. Ca sa fii ortodox (dreptcredincios) solutia e Hristos, nu omul oricat de sfant ar fi el. Iisus a murit pentru noi, nu un om muritor
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11