![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte adevarat, dar cand or sa inteleaga si mai-marii BOR. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca Iosif a pus dedesupt "crestin-ortodox" e un semn ca prin fanatism si extremism ne facem rau si noua insine.
Daca luand invatatura curata ortodoxa o prefacem intr-un cod de legi, pe care le tinem mecani, cu mandria de a fi desavarsiti nu sintem mai buni ca fariseii din vechime, sau decat unii din musulmanii de astazi. Acum incapatinarea ne ispiteste sa judecam si pe mai mari bisericii, care cu dragoste frateasca au socotit sa reinoade lagatura care s-a stricat din mandria omeneasca pe care aceeasi incapatinare a nascut-o mai de mult. Nu va fi usor, e sigur, dar cine ar fi cei mai potriviti pentru acest dialog oare ? Nu cei care sint pastratorii tocmai a invataturii de credinta, arhiereii nostrii ? |
|
|||
|
|||
![]()
Ce am citit astazi pe un forum catolic: BOR va fi prima Biserica Ortodoxa care se va uni cu Roma. Cam asa spera unii dintre ei.
Poate ca nu degeaba alti ortodocsi (rusi, sarbi, atoniti, georgieni ...), judecand dupa activitatea ecumenica intensa, considera ca ierarhii romani vor fi primii care vor trada ortodoxia. Doamne fereste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Concret, eventual cu surse. Te rog. |
|
|||
|
|||
![]()
1. Bisericile se vor goli de credinciosi
2. Uite, cit mai concret posibil vazut pe viu. In urma pierderii masive de enoriasi se vor inchiria spatiile pentru activitati gen new-age, si rataciri gen conferinte Yoga si Reiki, meditatii, concerte, sali de basket, ping-pong, culturism, budism, si multe alte -ism-uri, vrei sa mai continui? ca lista este lunga. 3. Surse?, Apusul(posibilul viitor) 4. Problema este, esti credincios? ca sa te deranjeze, ca daca nu esti, normal ca INITIAL, nu o sa te deranjeze. Insa mai tirziu cind ne vom trezi, va fi mult prea tirziu sa mai schimbam ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Voiam sa stiu ce inseamna unirea, cum se manifesta ea, nu ce efecte are.... 2. Care pierderi de enoriasi. unde s-au inchuãiriat spatiile (locul exact) 3. Surse...ma refer la cine a spus, cum a argumentat, exista un precedent? 4. Cred ca informatiile tale se bazeaza pe o zvonistica alarmista. Gen popa "X" s-a trezit din betie si a emis o judecata de valoare pe care unii au luat-o ca pelicanii si o poarta fara sa o poata argumenta....Cand zic popa nu ma refer la marii duhovnici ci la calugarasii vicleni si sforari, cu aspiratii de functii administrative, pe care ii gasesti pe la majoritatea manastirilor 5. inca o data. Pe ce te bazezi? (studii, carti, cazuri concrete) |
|
|||
|
|||
![]()
Ce importanta mai are sa stii despre detaliile unirii cind cunosti deja ce se va intimpla. Catolicii nu vor deveni Ortodocsi, deci unirea este posibila numai ca virgula catolici. Nu o sa ne mai repetam, du-te si mai citeste in topicul catolic sa vezi cite sute de biserici catolice se inchid din lipsa de enoriasi, asta in EU, ca sa nu mai spun de situatia din SUA si Canada
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este nevoie de studii universitare in acest domeniu. Eu doar trec strada intru in fosta biserica Catolica, unde in stinga mea se casatoresc doua lesbience, in drepta se mediteaza, iar daca merg inainte dau de mirosulde transpiratie a salii de basket, intelegi acum?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca tot abordezi tema asta care cam intuiesc in ce directie o sa o ia, poate ma lamuresti si pe mine ce vor unii forumisti sa spuna cu " daca ai vedea cine este la conducerea minastirilor si BOR te-ai lamuri, ca majoritatea staretilor sunt din vechea garda... cu apucaturi de pe vremea comunistilor? Imi scapa intelesul acestor afirmatii. Deoarece trebuie sa fi copil sau foarte tinar sa nu fi capatat asa zisele "apucaturi" de pe vremea lui Ceausescu. Scuza-ma , poate ca sunt eu care sunt mai inapoiat cu stirile dar daca nu-ti este prea greu enumera-mi si mie care sunt aceste apucaturi legate de Ortodoxie, si ce vrei tu de la tinerii aspiranti pentru aceste posturi si ce te face sa crezi ca ei vor face treaba mai buna neavind apucaturile celor dinainte de 89, ei reprezentind "omul nou" al democratiei noi formate? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 00:19:29 |
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei | Pr.Coriolan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 08.07.2010 13:54:27 |
Nevoia de ajutor | archanghel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 12.08.2009 09:59:09 |
Ecumenismul-dialog sau unificarea confesiunilor? | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 15.07.2008 19:20:50 |
DIALOG CU TINERII | Laurentiu | Generalitati | 8 | 11.12.2006 01:00:59 |
|