![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ii pusesem "ucenicului" aceasta intrebare, daca merge la acele staruinte in contextul in care penticostalii cred ca vorbirea in limbi este semnul unic si sigur al botezului cu Duhul Sfant; ce ai scris tu aici ca sunt mai multe daruri, in contextul discutiei mele cu "ucenicul" este complet irelevant din moment ce penticostalii (ucenicul fiind penticostal) cred ca doar vorbirea in limbi neintelese este semnul pentru respectivul botez. |
|
||||
|
||||
![]()
Pardon, intr'adevar, este acelasi. Ma refeream la distcinctia intre botezul cu Duhul Sfant si botezul Duhului Sfant, cel care intrevine la nasterea din nou. Scuze.
Umplerea cu Duhul Sfant este inspre echiparea pentru lucrarea. De exemplu, apostolii care s'au rugat pentru a primi indrazneala. " Și acum, Doamne, caută spre amenințările lor și dă robilor Tăi să grăiască cuvântul Tău cu toată îndrăzneala, Și pe când se rugau astfel, s-a cutremurat locul în care erau adunați, și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și grăiau cu îndrăzneală cuvântul lui Dumnezeu. " Si mai inainte scrie despre Apostolul Petru ca vorbea fiind plin de Duhul Sfant. Insa lucrearea pe care o face Duhul Sfant la nasterea din nou este prezentata si in 2 Corinteni, printre altele, asa "Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi. " Este o faptura noua, schimbarea duhului de frica, cu unul nou, de la Dumnezeu. "Căci Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii și al dragostei și al înțelepciunii. " Lucrare a Duhui care produce, dupa nasterea din nou, roadele duhului : indelunga rabdare, dragostea, infranarea poftelor etc :) Asta ca sa fac o distinctie intre cele 2 :) Last edited by editheraven; 21.06.2012 at 15:14:23. |
|
||||
|
||||
![]()
intre cele doua... ce?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
........"Ma refeream la distinctia intre botezul cu Duhul Sfant si botezul Duhului Sfant"
Last edited by editheraven; 21.06.2012 at 19:39:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu :)
Am recunoscut ca initial scrisesem gresit si anume "Nu confunda botezul facut de Duhul Sfant cu botezul Duhului Sfant." Dupa care m'am corectat "Pardon, intr'adevar, este acelasi. Ma refeream la distcinctia intre botezul cu Duhul Sfant si botezul Duhului Sfant, cel care intrevine la nasterea din nou. Scuze." O seara buna :) Last edited by editheraven; 21.06.2012 at 20:11:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am inteles nimic, dar haideti sa o lasam asa, nu va mai obositi sa-mi explicati.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu ati citit cu atentie ce am scris de la inceput :)
Nu ma supar, nu e nimic. |
|
||||
|
||||
![]()
„Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu” (Ioan 3. 4,5)
In literatura crestina sunt trei tipuri de botez: botezul din apa si din Duh (botezul propriu-zis), botezul sangelui (moartea martirica pentru credinta in Hristos suferita de catre o persoana tnebotezata) si botezul lacrimilor (pocainta). As dori sa stiu ce tipuri de botez derivate din acestea exista in cadrul cultului penticostal. Cu alte cuvinte, de ce insistenta pe asa zisul "botez cu foc" dupa ce au fost botezati,in conditia in care sunt renascuti din apa si din Duh. Exista botezul dorintei, care consta in dorinta arzatoare a cuiva de a ajunge membru al Bisericii, ducand o viata de pocainta si in virtute. Daca dintr-o pricina oarecare fara voia lui nu ajunge sa primeasca botezul prin apa si prin Duh, el e socotit botezat cu Botezul dorintei. Asa cum sarea este importanta pentru viata trupeasca a omului, la fel si oamenii duhovnicesti sunt esentiali pentru cresterea spirituala a celor slabi."Caci fiecare om va fi sarat cu foc, după cum orice jertfa va fi sarata cu sare" (Marcu 9:49) Sararea omului semnifica judecata initiala a sufletului, care este asociata cu un foc purificator, deci sararea prin foc devine aici o punere a sufletului in fata faptelor sale petrecute in cursul vietii. "Doar prin considerarea acestui foc drept o energie necreata (harul Duhului Sfant) care se reveleaza atat celor drepți, cat si celor pacatosi, putem vorbi despre un botez comun la care participa întreaga omenire și prin care suntem pregătiți să intrăm fie în Împărăția cerurilor, fie în iad. Nu toate jertfele vor fi primite, dar toate vor fi sărate înainte de a fi încredințate altarului." http://www.ziarullumina.ro/articole;...at-cu-foc.html Cum interpreteaza penticostalii: "Caci fiecare om va fi sarat cu foc, după cum orice jertfa va fi sarata cu sare" (Marcu 9:49) ? Citat:
Last edited by ioanna; 22.06.2012 at 11:18:26. |
|
||||
|
||||
![]()
....Vad ca este un domeniu in care multi fac confuzie...
Petru cand a fost umplut/botezat cu Duh Sfant era deja mantuit si nascut din nou. A primit Duh Sfant in prealabil de la Hristos, inainte de intaltarea Sa. "Luati Duh Sfant" Dar a fost umplut cand s'a rugat pt asta. Daca nimeni nu pune vin nou in vase vechi, atunci vinul nou, Duhul Sfant este turnat peste Pavel prin punerea mainilor dupa pocainta sa. La fel si Pavel in Efes "3. Și el a zis: Deci în ce v-ați botezat? Ei au zis: În botezul lui Ioan. 4. Iar Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinței, spunând poporului să creadă în Cel ce avea să vină după el, adică în Iisus Hristos. 5. Și auzind ei, s-au botezat în numele Domnului Iisus. 6. Și punându-și Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor și vorbeau în limbi și prooroceau. " Innoirea vasului o face Duhul Sfant insa botezul cu Duhul Sfant il face Hristos. Botezul pocaintei este din apa si din duh. Este diferenta de la cer la pamant nasterea din nou din apa si din duh si botezul cu Duhul Sfant care este dat ca umplere, in vasul cel nou. le : asa este, nasterea din nou din duh se produce o singura data, insa ea se continua prin puterea Duhului nou pus in tine (omul cel nou, launtric) care face posibila relatinoarea cu Dumnezeu. Pentru ca faptele firii duc la moarte, insa ale Duhului duc la viata. Cine traieieste prin fire face faptele firii, dar cine traieste prin Duh traieste in roadele Sale. Insa darurile Duhului Sfant se manifeste doar la botezul cu Duhul Sfant, pentru ca ele sunt de folos in lucrare. Last edited by editheraven; 22.06.2012 at 11:30:34. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
Penticostalii si botezul | Templier Knight | Secte si culte | 363 | 24.07.2013 17:36:08 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
|