Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2013, 01:10:06
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Nu, dragul meu, Actele Martirice, martiriologia, este încadrată întro ramură a patristicii. Întreabă un profesor din facultatea de teologie, de patristică preferabil, dacă pe mine nu mă crezi. Mi-am dat licența din Patristică, dar să nu-mi fie a mă lăuda decît întru crucea Domnului, cum spune Sfîntul Apostol Pavel.

Întocmai ăsta este singurul motiv pentru care este nevoie de o Biserică națională, și nu doar națională, ci mai ales locală, reprezentată prin episcop. Exemplul biblic: epistolele: către Biserica din Corint, Tesalonic, către romani, evrei, deci pe regiuni, pe Biserici, pe națiuni. Oh, de-ai înțelege.

Sfîntul Gheorghe decînd a devenit creștin nu a mai ucis nici un om.

Pardon? Dragul, tu să dovedești, tu ai spus primul protioara aia mare. Tu să dovedești că Troparul Sfintei Cruci, cel care susții tu că e vechi, acela greșit, e adevărat.

Ucenicul Nestor, e la fel ca Sfântul Petru și Sfîntul Ilie Tesviteanul, în însemnătatea și dimensiunea faptei sale. Rare, extrem de rare, cu o însemnătate extrem de înaltă teologică, acțiunile lor, care nicidecum nu dă dezlegare la uciderea altui om.

În Levitic, și niciunde în Biblie, nu există, niciun loc unde Dumnezeu cheamă oamenii la a merge și a ucide alt om.

Da, un singur canon, bagă războiul în altă pedeapsă decît crima, Canonul 13 al Sfîntului Vasile cel Mare, anume îi dă soldatului o pedeapsă mai ușoară decît criminalului, 3 ani, în loc de 7 ani, de oprire de la Sfînta Împărtășanie, dar în niciun caz nu spune că e bine ce a făcut, nu încurajează războiul și uciderile sub nici o formă, din contră, le osîndește.

Chiar trebuie să reamintesc că evreii au cucerit Canaanul militar, împotriva cuvîntului lui Dumnezeu: SĂ NU UCIZI și că asta a fost consecința pentru care ei au ajuns robi 400 de ani în Babilon, și pînă în 1956 nu au avut o patrie a lor ? Chiar trebuie ?

De care dezvoltare ai nevoie? Ce dacă ești sub ocupație străină? Și evreii au fost și nici nu au avut țară a lor, mii de ani. Oare atît de orbi acceptăm să fim?
Ce dezvoltare îți trebuie? Pe Dumnezeu să-L ai, Lui să I te închini, Lui să-i slujești și de nimic, absolut nimic nu mai ai nevoie.

Despre monahi, mireni și preoți am răspuns deja. Citește cu atenție, nu o spun cu aer de superioritate, ci pentru că îmi pasă, nu vreau să te pierzi.

Te rog eu frumos, șterge satana aia de la poza de profil.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 18.06.2013 at 01:18:15.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 01:14:43
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Dragul meu coleg Daniel,
Sa fie clar, nu ma opun tie de indaratnic ce sunt.
Ma opun fiindca ceea ce spui contrasteaza in mod fatis cu realitatea istorica atat bisericeasca cat si laica.
Ma opun fiindca ceea ce spui nu poti justifica, decat cu intelegerea ta proasta si sectara a Biblia, fara alte surse, fara citate ale Sfintilor Parinti, fara baza in canonul bisericesc.
Ma opun fiindca ignori alte surse pe care le zic(macar te-ai obosit cu interviul).
Fiindca singurul tau mod de a raspunde parerilor contrare e un apel la emotie si viziunea ta, in care iti pui fustele in cap si sa ne faci antihristi, cu o atitudine de copil razgaiat.

Uite cum vine treaba, pe forumuri se dezbat probleme si se schimba idei.
Daca tu vrei sa ne convingi, trebuie sa faci ca la tribunal.
Sau poti sa te aperi singur, sau iti iei avocat.
Acum, ca sa arati ca ai dreptate intr-un tribunal, aduci dovezi in sprijinul afirmatiei tale(citate ale unor mari teologi, dovezi din canon, etc.), arati ca asa s-a procedat si in procese trecute(o fituica in care un consiliu ecumenic sau ceva aproximativ in care s-a condamnat violenta de orice fel), sau martori(mari teologi, Sfinti Parinti).
Nu tipi ca "ASA STIU EU CA E CODUL PENAL, CRIMINALILOR" ca daca era un judecator de fata, te ruga sa parasesti sala.
Vechi 18.06.2013, 01:24:38
Senior Member

Implicit

Da, in mod evident cucerirea s-a facut impotriva vointei divine.

Dar Domnul mi-a zis: Nu te teme de el, căci îl voi da în mâinile tale pe el și tot poporul lui și tot pământul lui, și vei face cu el ce-ai făcut cu Sihon, regele Amoreilor, care a trăit în Heșbon.
3. Domnul Dumnezeul nostru a dat în mâinile noastre și pe Og, regele Vasanului, cu tot poporul lui, și noi l-am bătut, încât nimeni de la ei n-a rămas viu.
4. În vremea aceea am luat toate cetățile lui, că n-a fost cetate pe care să n-o luăm de la ei. Am luat șaizeci de cetăți, toată latura Argob, țara lui Og al Vasanului.
5. Toate cetățile acestea erau întărite cu ziduri înalte, cu porți și cu încuietori, afară de cetățile neîntărite care erau foarte multe.
6. Și le-am nimicit, cum făcusem și cu Sihon, regele Heșbonului, pierzând fiecare cetate cu bărbați, femei și copii.
7. Iar toate vitele și cele jefuite prin cetăți ni le-am luat ca pradă.
8. Am luat în vremea aceea din mâinile celor doi regi amorei pământul acesta care este dincoace de Iordan, de la râul Arnon până la muntele Hermon.

9. (Sidonienii numesc Hermonul, Sirion, iar Amoreii îl numesc Senir).
10. Am luat adică toate cetățile din șes, tot Galaadul și tot Vasanul, până la Salca și Edrei, cetățile din țara lui Og al Vasanului.
Vechi 18.06.2013, 01:28:27
Banned

Implicit

Doamne ajută.

Dragul meu frate "patrie și credință", (șterge satana aia de la poza de profil)

Să fie clar, nu mă opun ție de îndărătnic ce sunt.
Mă opun ție fiindcă ceea ce spui contrastează în mod fățiș cu realitatea Sfintei Scripturi și Sfinților Părinți.
Mă opun fiindcă ceea ce spui nu poți justifica biblic, decît cu înțelegerea ta proastă și sectară tîlcuirea Adevărului, fără nicio sursă, nici biblică, nici patristică, că e voie să ucizi un alt om, fără citate ale Sfinților Părinți, fără bază în canonul bisericesc. Absolut nimic. Numai nebunia minții tale.
Mă opun fiindcă ignori sursa principală, Scriptura (măcar te-ai obosit să citești răspunsul la interviu).
Fiindcă singurul tău mod de a răspunde Adevărului Scripturistic, e un apel la întunericul și minciunile dăruite ție de diavol, în care îți pui fustele în cap și mă faci cu ou și cu oțet, (nu pe mine, pe tine, dragul meu, ție îți atragi osîndă) cu o atitudine de copil rîzgîiat.

Aduc și voi aduce singurele, unicele două surse Adevărate și vrednice de toată crezarea. Singura Înțelepciune. Adevărul Scripturistic, Cuvîntul lui Dumnezeu și tîlcuirea lui, unde sunt lucruri cu anevoie de înțeles, din Sfinții Părinți, Patristica, oameni peste care s-a oglindit și odihnit Duhul Sfînt Dumnezeu.

Atît. Nu-i suficient pentru tine? Și-atunci dacă te mustru, nu-ți convine.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 01:46:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Fiindcă singurul tău mod de a răspunde Adevărului Scripturistic, e un apel la întunericul și minciunile dăruite ție de diavol, în care îți pui fustele în cap și mă faci cu ou și cu oțet, (nu pe mine, pe tine, dragul meu, ție îți atragi osîndă) cu o atitudine de copil rîzgîiat.

Aduc și voi aduce singurele, unicele două surse Adevărate și vrednice de toată crezarea. Singura Înțelepciune. Adevărul Scripturistic, Cuvîntul lui Dumnezeu și tîlcuirea lui, unde sunt lucruri cu anevoie de înțeles, din Sfinții Părinți, Patristica, oameni peste care s-a oglindit și odihnit Duhul Sfînt Dumnezeu.

Atît. Nu-i suficient pentru tine? Și-atunci dacă te mustru, nu-ți convine.

Bucurii.
In primul rand, NU AI ADUS NIMIC DIN SFINTII PARINTI.
Nu ai zis nicaieri, "iar la acest citat, Sfantul acesta a zis:......, fapt care imi sustine punctul de vedere". Tu doar iti impui viziunea scripturistica ca un neo-protestant.

In al doilea rand, eu nu pot purta aceasta discutie.
Nu pot sa vorbesc cu un om care isi face din 3 in 3 randuri partenerii de discutie satanisti si antihristi. Iar folosirea acestor apelative cu atata usurinta este un pacat foarte mare.

Dar stiu, stiu sistemul de troll si mare artist pe net.
Stai liniștit. Știu că nu am cum să penetrez coconul tău de autosuficiență. Știu sistemul. Dacă cineva te critică, înseamnă că nu înțelege Adevarul. Ce faci tu e marturisirea Ortodoxiei, bla bla bla.
Tu educi oamenii, tu ii insulti ca sa se trezeasca.
Dar stai linistit. Asta cred toti. Ca toti arata cum trebuie facut pt binele umanitatii.
De la cel mai enervant evanghelic baptist, pana la cel mai furios ateu, toti vor binele mai mare si sa convinga lumea.

Dar, surpriza, nu merge.
Dar acum, lasa, ca nu ai timp de pierdut cu slujitorul intunericului de mine.
Vechi 18.06.2013, 02:00:13
Banned

Implicit

Doamne ajută.

(frate, șterge te rog frumos, satana aia de la poza de profil, te rog.)

Am adus citate din Actele Martirice, din Canoane, și Sfinții Părinți. Nu doar în răspunsuri către tine, ci în topic. Toate, sunt patristică.

Nu la toate versetele e nevoie de tîlcuire, ci doar la acele locuri "cu anevoie de înțeles". Dacă ai fi citit, vreo tîlcuire a unei cărți din Sfînta Scriptură a vreunui Sfînt Părinte, ai fi văzut că nu tîlcuiește verset cu verset.

Bine. Nu purta această discuție, dragul meu. Sănătate, să trăiești. Mîntuire să-ți dea Dumnezeu.

Cocon de autosuficiență? Auzi acolo. Nu, nu așa, că e prea frumos, e și fonic, îmi place, sună pompos și ornat. Sau turnul de fildeș, mai era expresia. Zi și tu, prostia mea. Că sunt prost grămadă. Dar nu pe mine și neputințele mele să le iei în seamă, ci dulceața fără margini a Cuvîntului lui Dumnezeu.

Dar critică-mă dragul meu, că am atîtea de învățat, sunt topicuri în care îmi prin urechile de nu mă văd, și deci așadar nu intru acolo. Întru numai unde mai știu cîte ceva... și poate pot să ajut, să fiu de folos.

Nu, aici nu ai dreptate. Nu insult. Mustru. Cîteodată prea aspru, ai dreptate, dar trebuie, cînd trebuie, cu tot dragul. Și tot ce fac e Scripturistic, cu mila Domnului, în neputințele mele, uite:

"Săgeată înfiptă în coapsele trupului, așa e cuvântul în inima nebunului.
Mustră pe prieten, ca nu cumva să fi făcut aceea și, dacă a făcut, să nu mai facă.
Mustră pe prieten, ca nu cumva să fi zis și, de a zis, să nu mai zică.
Cercetează pe prieten, că de multe ori este năpăstuit, și nu crede tot cuvântul.
Este câte unul care alunecă, dar nu din suflet, și cine n-a greșit cu limba sa?
Dojenește pe prietenul tău, mai înainte ca să-l înfricoșezi, și dă loc legii Celui Preaînalt.
Toată înțelepciunea este în frica Domnului, și în toată înțelepciunea este împlinirea legii."
(Înțelepciunea lui Isus fiul lui Sirah 19, 12-18)

Valabil și cu frații creștini, care au nevoie de îndreptare, și cu frații apostaziați, și cu frații eretici, și cu frații necredincioși, și și cu mine, că am și eu nevoie. Toți suntem frați, dacă nu în Hristos, în Adam, fie că ne place sau nu. Că e frate eretic, apostaziat, sau necredincios, e partea a doua, dar e frate. Și dacă are nevoie de ajutor, de îndreptare, acolo știi ce să răspunzi, sărim și ajutăm.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 18.06.2013 at 02:14:06.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 14:25:32
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamne ajută.

Am adus citate din Actele Martirice, din Canoane, și Sfinții Părinți. Nu doar în răspunsuri către tine, ci în topic. Toate, sunt patristică.
bine, bine, ai adus. vreau exemple. Poate sunt eu mai chior. Ia-ma de mana si arata-mi cu degetul si cu [quote] unde ai zis tu: uite aici Sfantul zice, fapt care imi confirma ce am zis.

Actele martirice nu intra la Patristica.

uite defintia Patristicii de pe wikipedia si orthodoxwiki.

Patristica sau Patrologia este disciplina teologică care studiază istoria și conținutul doctrinei Părinților Bisericii, doctrină închegată ca tradiție, acceptată în comun de întreaga Biserică într-o perioadă a istoriei bisericești, în care s-a transmis și asimilat învățătura apostolică într-o formă autentică și normativă.

Patristica se referă la contribuțiile literare ale Sfinților Părinți. Sub titlul de Părinți apostolici intră scriitorii creștini din a doua jumătate a sec. I și prima jumătate a sec. II, care au fost ucenici ai Sfinților Apostoli ori i-au cunoscut pe aceștia. Astfel, Barnaba, Clement Romanul, Ignatie Teoforul (episcop al Antiohiei), Policarp al Smirnei, Herma, Papias sunt doar cei cunoscuți, existând și o serie de anonimi, precum autorul Epistolei către Diognet.

Deci, actele martirice nu indeplinesc conditiile pentru asta.

Citat:
Nu la toate versetele e nevoie de tîlcuire, ci doar la acele locuri "cu anevoie de înțeles". Dacă ai fi citit, vreo tîlcuire a unei cărți din Sfînta Scriptură a vreunui Sfînt Părinte, ai fi văzut că nu tîlcuiește verset cu verset.
Bine, dar macar ceva.

Citat:
Cocon de autosuficiență? Auzi acolo. Nu, nu așa, că e prea frumos, e și fonic, îmi place, sună pompos și ornat. Sau turnul de fildeș, mai era expresia. Zi și tu, prostia mea. Că sunt prost grămadă.
Prost?
Nu.
Arogant?
Da.

Citat:
Nu, aici nu ai dreptate. Nu insult. Mustru. Cîteodată prea aspru, ai dreptate, dar trebuie, cînd trebuie, cu tot dragul. Și tot ce fac e Scripturistic, cu mila Domnului, în neputințele mele, uite:

"Săgeată înfiptă în coapsele trupului, așa e cuvântul în inima nebunului.
Mustră pe prieten, ca nu cumva să fi făcut aceea și, dacă a făcut, să nu mai facă.
Mustră pe prieten, ca nu cumva să fi zis și, de a zis, să nu mai zică.
Cercetează pe prieten, că de multe ori este năpăstuit, și nu crede tot cuvântul.
Este câte unul care alunecă, dar nu din suflet, și cine n-a greșit cu limba sa?
Dojenește pe prietenul tău, mai înainte ca să-l înfricoșezi, și dă loc legii Celui Preaînalt.
Toată înțelepciunea este în frica Domnului, și în toată înțelepciunea este împlinirea legii."
(Înțelepciunea lui Isus fiul lui Sirah 19, 12-18)

Valabil și cu frații creștini, care au nevoie de îndreptare, și cu frații apostaziați, și cu frații eretici, și cu frații necredincioși, și și cu mine, că am și eu nevoie. Toți suntem frați, dacă nu în Hristos, în Adam, fie că ne place sau nu. Că e frate eretic, apostaziat, sau necredincios, e partea a doua, dar e frate. Și dacă are nevoie de ajutor, de îndreptare, acolo știi ce să răspunzi, sărim și ajutăm.

Bucurii.
Exact ce vorbeam.
Eu nu ii insult, eu le arat adevarul.
De ce sunt enervant cand fac asta?
Pentru binele lor.
De ce ce supara?
Pentru ca ei nu pot suporta adevarul si ca ei gresesc(din nou, am mai auzit-o de prea multe ori de la atei si neo-protestanti ca sa nu imi dau seama ca o tactica proasta si o scuza pentru a arunca insulte catre cei care nu sunt de acord cu tine).

Last edited by Patrie si Credinta; 18.06.2013 at 16:53:18.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 17:22:30
Banned

Implicit

Doamne ajută.

Adevărul este cu totul Altul, față de cel care l-ai arătat tu.
Sunt mai rău decît un arogant notoriu. Roagă-te și pentru mine.
Ți-am adus exemplele Scripturistice care nu mai ai nevoie de tîlcuiri.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 17:29:11
N.Priceputu
Guest

Implicit

Dacă dorești să ți se șteargă contul trebuie să trimiți un e-mail (sau PM) către admin. Nu este sigur că el (sau ei) vede tot ce se scrie pe forum.
Însă eu îți sugerez să renunți mai degrabă la ce ai scris în semnătură și să te mai gândești dacă e inutil sau nu să mai rămâi pe forum.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2013, 19:19:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
eu nu ma refeream in nici un caz la persecutarea necredinciosilor. apropo, uite ce am gasit:
http://orthodoxwiki.org/Just_war
e interesant de citit.
Daca citim cu atentie articolul vedem ca in el se sustine de fapt ca e impotriva omorului si razboaielor, cel putin din punct de vedere ortodox. Chiar despre Fer. Augustin scrie ca nu au acceptat ideea de "razboi just":
"Neither St. Ambrose nor St. Augustine accept the "just war" theory but recognized the reasons that lead to it – the defense of those unjustly treated. Never has the Church presented nor accepted a theory of "just war," but it has tolerated it to protect greater standards."
Spune ca au fost doar tolerate, desi e mai mult parerea autorului. Cred ca articolul e facut probabil de ortodocsii din America, am mai intalnit la teoria evolutionista un articol scris exclusiv de cei din SUA, care era complet gresit.
Daca citim si discutia pe marginea articolului, cineva spune ca "just war" e o teorie de la catolici: http://orthodoxwiki.org/Talk:Just_war
Chiar si cel ce comenteaza e din OCA (BO din SUA).
Avem un exemplu chiar la noi, Sfantul Stefan cel Mare facea penitenta inainte de o lupta si mai ales dupa, pentru iertarea pacatelor.
In articol se mai dau exemple destul de clare, "The stance of the Fathers on war is pro-peace and an Orthodox "just war" theory does not exist."
Ba chiar se pune problema ca unii sfinti spun ca un crestin nu trebuie sa faca serviciul militar, adica sa lupte in razboi (ca acum se face doar armata, nu e razboi).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare