![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
^frumoasa postare; si subscriu, chiar daca eu am dat xemplul strict negativ.
Etichete se pun pana si pe mine, care momntan incerc sa fac primul copil (ca, cum sa fac acuma copii, ca nu am o locuinta a mea, a nu am un servici - in adevaratul sens al cuvantului, ca nu o sa ne ajunga banii - ca deh, si acum ca suntem doar 2 abia ne descurcam) si gandeam si eu la fel pana odata, cand ceva s-a schimbat pur si simplu; am ajuns la concluzia ca, daca o iau pe partea aceea a gandirii, atunci nu mai fac copii niciodata, pentru ca niciodata nu vor fi banii suficient, nu va fi casa destul emare nu va fi nustiuce; mama m-a sfatuit sa nu ramas acum gravida ca nu o sa iau indemnizatia aceea pentru copil, ca bla bla; i-am explicat frumos gandirea mea (cea noua) si a inteles; isi face griji ca nu ne vom descurca si ca alte nu-uri, dar mi-a inteles punctul evedere si mi-a dat dreptate pana la urma. Daca gandim strict materialist la tot, nicodata nu vor fi destui bani pentru nimic, asa ca am lasat pur si simplu gandirea materialista deoparte si am inceput sa gandesc mai profund totul. Pe aceasta cale ii multumesc si lio AlinB (in caz ca mai citeste); el m-a determinat intr-o oarecare masura sa ganesc mai profund acest aspect. Iar legat de avort, sunt total impotriva acestei crime. Iar legat de avortul medicinal nu ma pot pronunta, deoarece chiar nu stiu ce sa gandesc; sunt impotriva, dar nu chiar, e ciudat rau de tot ce simt in legatura cu acest tip de avort (oricum, tot crima il consider, dar altfel - offf, nici eu nu stiu ce parere am exact).
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
crinrin, tu cati copii ti-ai propus sa nasti, cati o da Dumnezeu ? Tu nu folosesti metode de protectie ? Apropo, ai prieten intim sau e o intrebare prea dificila ? Pe vremuri, cand erau la ordinea zilei razboaiele si cand bolile decimau populatia era normal sa se dea aceste sfaturi, ca oamenii sa aiba cat mai multi copii. Pe vremurile alea, fetele erau sfatuite sa se marite la 12 ani si sa faca copii de la 13 ani ... e o mare diferenta.
Pe masura ce lucrurile s-au imbunatatit, medicia a evoluat, lumea si-a schimbat mentalitatea in mod natural. Nu trebuie sa ne mire de ce noi nu mai gandim (referitor la natalitate) ca acum 2000-1500-1000-500-100-50 de ani ... este foarte normal sa gandim diferit. Iar apropo de asta, doar Dumnezeu trebuie sa fie cel care va judeca faptele fiecaruia si nu noi pe forum. Fiecare sa-si faca cati copii vrea ca nu-l opreste nimeni, dar asta nu insemna ca cel care nu are copii sau are doar unul sau doi e de condamnat ... sa fim seriosi. Pacatul desfranarii acopera o arie mult mai vasta, dar sa nu intram in detalii ... Last edited by AlbertX; 21.01.2015 at 15:45:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai bine era sa dai un raspuns ... si nu sa spui prostii despre "cornite". Incerci totusi un raspuns ?
crinrin, parerea mea este ca tu ai tendinta sa idealizezi nu doar viata (asa ai dat impresia de mai multe ori pana acum) ci si propria relatie pe care consideri ca o ai cu Dumnezeu. Nici daca erai o calugarita nu ar fi trebuit sa ai asemenea puncte de vedere ca cele de mai sus. Renunta la glumite in raport cu mine, daca nu ai aceasta capacitate o sa te rog sa-ti vezi de drum pe trotineta ta roz. Last edited by AlbertX; 21.01.2015 at 16:36:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai mai fost si alta data, nu e prima oara, dar ... multumesc.
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Subscriu. Are dreptate omul :)
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Avortul si eu il consider a fi o crima, si nu poate fi "justificata" de nimic!
Insa cu folosirea metodelor de protectie sunt de acord, deoarece atunci cand doi tineri se hotarasca sa conceapa un copil, trebuie sa fie siguri ca i pot creea acelui copil conditii decente pentru a se putea dezvolta armonios! Si prin conditii decente nu inteleg numai pe cele materiale, ci, la fel de important, si pe cele morale (adica sa fie o familie unita, bazata pe sentimente autentice reciproce, respect si intelegere, pt ca acel copil sa poata ajunge un adult responsabil). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.dcnews.ro/papa-francisc-c...ii_465156.html Last edited by AlbertX; 23.01.2015 at 00:21:14. |
|