![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma gandesc totusi ca acela care cauta partener ideal sa aiba mai intai in sine macar ... un ideal implinit. Sa fie careva sot sau sotie ideala? Cum o veni asta? Chiar asa, poate fi alcatuit un potret publicabil pe forum?...:) |
|
|||
|
|||
![]()
Aceste lucruri despre ascultare le repet si eu copilului meu, dar daca ar fi sa-mi urmez propriile sfaturi, cu greu le pot adapta la realitate.
Daca ascultarea de socrii ar tine numai de lucruri neutre (muraturi, programul copiilor etc.), ar fi simplu, nu ar exista dificultati sau dileme. Dar de obicei sfaturile au o componenta morala. In peste treizeci ani de viata am observat ca adultii evolueaza spre asemanarea cu parintii in adoptarea aceluiasi set de valori. Eu observ in propria mea familie ca sfaturile parintilor mi se par cele mai bune deoarece dam valoare acelorasi lucruri. Dar sfaturile altora le pun sub indoiala cand se bazeaza pe alt set axiologic. Ei, sotul a fost educat in alt set de valori, pe care le reflecta viata membrilor familiei lui. Doar un exemplu minor. Tin minte ca prima data cand m-a vazut tata rujata (aveam 14 ani), mi-a tras o palma, fara nici un cuvant (tata e adeptul sfaturilor indelungate, gestul lui a fost mai mult decat o mie de cuvinte). Dimpotriva, cand impreuna cu viitorul sot trebuia sa iesim in oras pt a intalni o cunostinta a familiei lui, mama lui mi-a dat trusa ei de farduri pt a ma "aranja". Eram prea tanara atunci pt a intelege corect ce se putea intelege din aceasta. De multe ori am avut de ales intre ce simteam eu ca este bine si ceea ce sotul (sau familia lui) sustinea ca ar trebui sa facem. Am ales in general ceea ce vroia sotul meu pt a evita discutii (spre nemultumirea tacuta a parintilor). Nu stiu care sunt toate urmarile alegerilor mele de-a lungul vietii, dar chiar alegeri proaste sau foarte proaste.. Dumnezeu le-a indreptat si nu ne-a lasat de izbeliste, am avut ocazia sa constat aceasta in multe ocazii. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...812#post426812 Cat despre idealul implinit mie mi se pare ca e tocmai invers, cautam pe cineva care are (a obtinut)ceva ce noi n-avem, ne lipseste, ne-am dori si n-am reusit. De esemplu, eu mi-as fi dorit la un moment dat in viata ca sotul meu sa fie chirurg. Acum nu mai sunt sigura ca vreau asta. Acum as vrea doar sa fie un om credincios, dar daca se poate sa fie mai tare (in credinta) decat mine, sa-mi poata indeparta temerile si indoielile. Last edited by fallen; 03.05.2012 at 21:25:16. |
|
|||
|
|||
![]()
asta probabil pentru ca si tu lucrezi in mediul medical.
|
|
||||
|
||||
![]()
VLCMirela, sunt nenumarate cai prin care se poate gestiona situatia. Daca nu poti s-o scoti la capat, baga divort si gata, nu esti obligata sa stai langa un om care nu te pretuieste.
Iti doresc sa nu ajungi ca cele care tac si indura.
|
|||
|
|||
![]()
poate divorta, numai daca stie sigur ca sotul a inselat-o.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu inteleg, sunteti in masura sa-i impuneti cand sa divorteze si cand nu?
|
|||
|
|||
![]()
cum as putea sa-i impun eu asta??! doar am exprimat o opinie conforma cu instructiunile expuse de Domnul in evanghelii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ideea aceasta fiind obiectiva, sau ipotetica?:D
|
||||
|
||||
![]()
Daca sunteti de acord cu ideea ca o femeie trebuie sa suporte orice din partea sotului sau, atata timp cat acesta nu se duce cu alta, atunci va doresc s-aveti parte exact de un astfel de sot. Cine stie? Poate peste ceva vreme o astfel de persoana v-ar determina sa va schimbati parerea.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 04.05.2012 at 13:57:26. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
sotul vs familia de origine | irinelu | Nunta | 68 | 30.08.2013 23:52:59 |
Sotul ideal | cdiasimi | Nunta | 231 | 17.07.2012 10:34:54 |
Trebuie sa asculte sotia de sotul ei ? | zaharia_2009 | Pocainta | 108 | 12.05.2012 19:26:11 |
ce pot face pentru sotul meu? | doinalavinia | Generalitati | 11 | 30.01.2012 21:40:47 |
Cine nu si-a inselat sotul/sotia?? | anika12 | Nunta | 94 | 26.10.2011 17:16:41 |
|