![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini! ![]() http://www.trilulilu.ro/14carol06 http://14carol06.blogspot.com/ ![]() [COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Copilăria este nevinovată dar începutul tuturor pacatelor tot acolo este! |
|
||||
|
||||
![]()
Din copilaria mea
Mult timp am invatat dimineata, doar in clasa a VII a, a X a si a XI a trebuia sa merg dupa amiaza la scoala. Cand invatam dimineata ma trezeam foarte greu, cand invatam dupa amiaza ma trezeam odihnit pe deplin, dar mai avem doar o ora de a-mi face temele. Dimineata plecam pe la ora 6.40, ca la 7.00 trebuia sa fiu prezent in clasa - se canta "Trei culori cunosc pe lume..." Cand aveam orele dupa amiaza, plecam pe la 11.40, uneori, in fuga, pe la 11.50 (cand la radio se vorbea de "cotele apelor"), insa, de cele mai multe ori intarziam. Gaseam cate ceva pe drum care sa-mi atraga atentia. Dimineata eram lipsit de viata, probabil ca doream sa dorm mai mult. Pe drum la acea ora era multa forfota. Mergeau oamenii la serviciu. Se lucra in schimburi. Doamne ce isi mai povesteau unii altora pe drum. Stau si ma gandesc ce s-ar fi intamplat cu mine daca faceam naveta? Cu siguranta nu as fi coborat unde trebuie. Dupa amiaza, plecam odihnit si mancat cum se cuvine. Acum nu mai mancam in fuga. Dar nu mergeam pe drum linistit. Imi era teama sa nu ma asculte la materiile la care nu ma pregatisem. Ca intr-o ora, ce puteam sa fac? Ma uitam pe orar si imi "citeam" soarta: astazi ma va asculta la materia X, la asta trebuie sa invat. Nu va spun de cate ori am dat gres in "citire". Voi reveni, poate copilul din mine nu va muri niciodata. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar, cum toate lucrurile bune și frumoase au un sfârșit iată că și vacanțele noastre în acest colț de rai aveau să se sfârșească brusc și fără putință de întoarcere.
A plouat mult în anul acela,au fost inundații în toată Moldova,iar în orașul meu oamenii și-au pierdut toată agonoseala de-o viață căci apele au dus cu ele și case și aminale și amintiri. Eram în clasa întâia sau a doua și când vedeam că nu se mai opresc ploile o întrebam mereu pe mama: -Mămici,oare în vara asta mai mergem la țară? Mama stia ceva căci ne privea tristă și ne răspundea: -Lasă că vedem noi poate se vor opri ploile și vom merge. Vești nu aveam căci pe atunci nu erau telfoane mobile iar scrisorile ajungeau greu. Mai erau câteva zile până la terminarea școlii și număram ceasurile arzând de nerăbdare să vină vacanța.Ploile s-au oprit,iar soarele a început s-și facă treaba reparând stricăciunile făcute de ploi.Eram aproape sigure că vom pertrece vacanța la țară. Dar,speranțele s-au risipit când am primit o carte poștală în care mătușa ne spunea că în urma ploilor au fost alunecări de teren,casa a luat-o la vale și s-a dărâmat,copacii din livadă au fost și ei mutați din loc... Eu am plâns mult căci tare îmi era dor de locul acela și nu puteam să mă obișnuiesc cu gândul că nu voi mai vedea niciodată casa bunicii cu mărul uriaș din fața casei,cu grădina de flori,cu prispa frumos lipită în prag de sărbători și cu batătura din fața casei unde creștea troscot mătăsos pe care alergam desculțe! Peste câteva zile tata,ne-a urcat în motocicletă și am mers să vada cu ce le poate ajuta pe cele două femei. Aveam inima grea dar tot speram că lucrurile nu stau chiar atât de prost. Am ajuns pe la vremea prânzului căci plecasem de dimineață pentru a avea timp să ne întoarcem până seara. Toată grădina era ca o mare cu valuri vrezi,o priveliște dezolantă ca și cum cineva,o mână uriașă ar fi stricat un joc de copii. Un nod căt pumnul mi s-a pus în gât și am înțeles pentru prima oară în viață că nimic nu este vesnic. În mai puțin de un an și-au încropit o gospodărie mai modernă decât cea dinainte și-ai pus și curent electric dar,nimic nu mai semăna cu locul acela mirific de până atunci iar dorința fierbinte de a mă întoarce mereu și mereu acolo a dispărut ca și cum ploile au luat cu ele anii cei mai frumoși ai copilăriei I Inima mea însă tot mai păstrează un strop de lumină din Raiul în care am fost! |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Dorina, am urmarit in continuare episoadele din copilaria ta la tara. acest episod m-a marcat vazand cata tristete si cate jale au produs acele inundatii prin toate locurile unde au trecut apele involburate, luand cu ele tot ce intalneau in cale. Ai reusit sa-mi transmiti o unda de tristete care nu te-a parasit nici acum dupa atatia ani. Totusi in sufletul tau, vor ramane vii aceste amintiri care nu ti le poate lua nimeni. Multa sanatate intregii famili, cu mult drag,icamilin
|
|||
|
|||
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=pRHAt...eature=related
O melodie superba a lui Nicu Wagner despre copilarie.E cam trista ,mi-au dat lacrimile. |
|
|||
|
|||
![]()
Minunată melodie Alin.Mulțumiri.
|
|
|||
|
|||
![]()
Voi încerca să continui...
|
|
|||
|
|||
![]()
Mă chinui să postez un atașament și nu prea reușesc.Voi încerca din nou.
|
|
|||
|
|||
![]()
...
mesaj șters Last edited by dorinastoica14; 24.09.2011 at 14:26:43. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ce ati face in locul meu? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 27 | 07.07.2012 09:26:01 |
Locul unde sa ne dam Buna ziua | dobrin7m | Generalitati | 187 | 01.03.2011 16:02:29 |
Locul nasterii Maicii Domnului | NECTARIE | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 20.01.2011 01:05:02 |
Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 16:28:21 |
locul de veci | Dia20_diana | Eutanasia | 4 | 14.02.2008 21:40:40 |
|