Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2008, 22:11:18
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Domle iar ma intreb de unde s-a scos asta cu BOSV are 1 mil de crediniciosi?
Io cred ca 20.000 e mai potrivit.
Nu de alta da totzi trebuie sa aiba memoria buna avand in vedere ca au de invatzat nu stiu cate sute de pagini cu toate canoanele pe de rost.Si nu cred ca in Romania potzi gasi asa multzi cu o memorie asa buna.
Banuiesc ca cine are memoria proasta nu se poate mantui ca nu are cum sa invetze toate canoanele de la toate sinoadele ecumenice si sinoadele panortodoxe .

De altfel probabil ca o sa inceapa sa si circule vorba si prin scoli,licee si facultzatzi cand cineva se va dovedi ca are memoria buna:
"Ma tu ai memorie de stilist!"
Vechi 22.05.2008, 22:17:38
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konstantinos
parca ne-am nascut ieri.
1.Cautati pe google cum serbeaza pastele Finlanda
2.In privinta ecumenismului intrebati-l pe PadreCodry daca s-a slujit impreuna cu catolicii(din cate am inteles eu e ca s-au facut slujbe comune chiar cu PF. Daniel)
3.Incepeti sa intelegeti de ce nu e bun calendarul Gregorian? pentru ca adoptarea lui in totalite ar face serbarea Pastelui de 2 ori in zile diferite => schisma, dar pt a nu fi o schisma f. evidenta s-a adoptat partial calendarul Gregorian pana se dau toti ortodocsii pe acest calendar ca apoi usurel si dintrun foc sa se schimbe si pascalia la toata ortodoxia (oficiala binenteles).
In sfarsit m-am prins si eu de ce zic cei de pe nou ca si celelalte Biserici vor schimba calendarul dar ca acum nu e momentul.
Am cautat si nu am gasit nimic care sa incrimineze BoFinlandeza afara de aiurelile unor schismatici.
o tii ca unul care repeta mereu ceva ce nu cugeta.greseala este ca desi pe vechi ischimeria este pe8 martie stilistii folosesc in calcule in mod minciunos tot data de 21 martie spunnd ca atunci este ishimeria si sfideaza astfel pe Dumnezeu care arata ischimeria pe 8 martie stil vechi.(21martie stil nou)
Nu zic cei pe nou asa ci cele trei Bo autocefale care tin calendarul iulian.
Vechi 22.05.2008, 22:23:51
emanuel2007
Guest

Implicit

iarpe mine ma nedumereste faptul ca nu ati inteles ce am spus : sa oficiat liturghie mixta intre teoctist si un cardinal catolic ( nu stiti ca papa tot timpul isi trimite cardinali care sa il reprezinte la slujirile in comun cu ortodoxii ? ) , prima parte in rit ortodox , deci cu paine dospita ... crez ortodox , iar a doua parte a fost oficiata dupa rit romano-catolic , care ar trebui sa stiti ca NU ARE EPICLEZA ... pai ce tot spuneam eu acolo ... , nu asta spuneam : ca la liturghia respectiva in mod sigur nu a existat epicleza ? si teoctist a slujit impreuna cu un cardinal catolic , ceea ce inseamna erezie , odata ce a oficiat o liturghie la care na existat epicleza , adica nu sau sfintit darurile ... daruri pe care ei in final leau considerat sfintite , evident ...
Vechi 22.05.2008, 22:37:02
Senior Member

Implicit

foloseste bor , atunci ar reiesi ca bor sarbatoreste pastele dupa a doua luna plina de dupa isimeria de 21 martie ( cea aratata de cal gregorian ) care corespunde cu data de 8 marte stil vechi , caci ea sarbatoreste pastele tot dupa isimeria de 21 martie aratata de bosv care corespunde cu data de 3 aprilie stil nou , si atunci bor este necanonica ; deci se vede clar de ce este necanonic sa folosesti in acelasi timp doua calendare , asa cum face bor ... nu ? intre 27 aprilie sn ( cand a fost pastele anul acesta ) si 21 martie sn ( isimeria ) sunt de fapt un interval de 37 de zile , interval in care in mod obligatoriu luna plina apare de doua ori ... si eroarea aceasta apare datorita faptului ca bor fixeaza data de 21 martie ( data la care sa hotarat de catre sinodul de la niceea ca sa fie fixata isimeria de primavara ) dupa cal gregorian , iar pastele il fixeaza dupa isimeria aratata de cal iulian , adica dupa cal folosit de bosv ...
deci daca iei ca adevarata isimeria de 21 martie fixata de bor dupa cal gregorian , calci hotararea sinodului de la niceea ca pastele sa fie sarbatorit in prima duminica de dupa prima luna plina de dupa isimeria de 21 martie ... iar daca nu este adevarata aceasta isimerie , si este adevarata cea aratata de Dumnezeu !!! ( caci lumina sfanta se arata tot in prima duminica de dupa prima luna plina de dupa isimeria de 21 martie fixata de cal iulian folosit de bosv ) atunci bor este in greseala caci nu fixeaza isimeria de primavara in mod corect , si deci ca sarbatorest
Am citat din Emanuel 2007
Domnule bati campii!ISCHIMERIE INSEAMNA ATUNCI CANA ZIUA ESTE EGALA CU NOAPTEA.si asta nu o stabileste vrun om sau biserica ci Dumnezeu.Sfintii parinti au hotarat ca atunci Cand Dumnezeu hotaraste sa fie primavara ziua egla cu noptea sa se puna in calendar data de 21martie.Ei,BOr atunci cand Dumnezeu arata primavara ziua egala cu noptea pune in calenda conform hotararii Sf Parinti data de 21martie,iar bosv avand atunci 8martie in loc sa recunasca ca atunci este ischimeria desi o arata asa Dumnezeu sfideaza ce arata Dumnezu si zic stati c noimutam ischimeria pe cer pe 21martie pe vechi ca nu ne pasda ca Dumnezeu face ziua egala cu noapte cand noi avem 8 martie!Cum puteti spune ca ischimeria ete pe 21 matie pe vechi cnd Dumnezeu o arata(face ziua egala cu noaptea)pe 8 martie stil vechi,si cum indrazniti sa folsiti in calcule pascale o falsa ischimerie pe 21 mrtie stil vechi neluand in seama lucrarea lui Dumnezeu!Si-atunci cum de nu va rusinati de dumnezeu?
Vechi 22.05.2008, 22:41:51
Senior Member

Implicit

Si cadinalul catolic tot asa slujestedeci nu poate sa oficieze missa cu un patriarh ortodox.Nici macat impreuna cu un alt cardinal catolic nu poate.Unul din doi doar asista.Invers se poate.Asa ca mi se pare articolul o facatura!
Vechi 22.05.2008, 22:46:23
emanuel2007
Guest

Implicit

mai da ce hule esti tu in stare mai mihai sa zici ??!!! mai omule dar tu te iei la intrecere cu sectantii la hule ... cum poti sa hulesti tu asa sfintele canoane si pe sfintii parinti care leau alcatuit si au dat anatemei pe cei care ar indrazni sa le incalce ... mai omule dar tu esti departe de ortodoxie , sa stii ... pai cine isi pune problema sa memoreze " pe de rost " , ca un comentariu de limba romana sfintele canoane ?? tot omul care se pocaieste de pacate TRAIESTE sfintele canoane si dogmele ortodoxe ca fiind insasi viata care se pogoara in noi de la Dumnezeu ... cum adica spui tu ca ar trebui sa le invatam pe de rost ? pai sa stii ca chiar ma superi cu afirmatii de astea ... omul contemporan este obligat sa invete in timpul scolii de ZECI de ori mai multa informatie decat contine sfintele canoane , si ce face ? o invata ca daca nu ajunge un ratat ... si tu spui ca tie greu sa inveti sfintele canoane care dupa sfintii parinti sunt esentiale pentru mantuire ??!! mai omule mai , dar tu esti ortodox sau sectant ? in primul rand ca canoanele nici nu se pune problema sa fie invatate pe din afara , ele trebuie traite : azi citesti canoanele sfintilor apostoli si vezi cu ce anume ai gresit fata de ele pana acum ; in consecinta te vezi obligat sa faci pocainta de aceste greseli pe care leai faut dupa aceste canoane ; maine citesti canoanele de la primul sinod ecumenic si te pocaiesti si de greselile pe care le faceai impotriva acelor canoane ... si asa mai departe ... in cateva zile te asigur ca ai sa epuizezi toate canoanele sfintilor parinti si o iei de la capat ... si asa se face sporirea crestinului ortodox , prin pocainta ... eu nu tiam spus sa inveti canoanele pe din afara " ca asa e regula " sisa le reciti apoi ca pe o poiezie ca la scoala ; frate trezestete , sfintele canoane iti arata ce anume este pacat si ce anume nu , si deci iti arata de ce anume trebuie sa te pocaiesti ... canoanele nu sunt niste simple reguli cu care tu nu ai nici o treaba si care trebuie sa le inveti pentru ca asa e sistemul la noi in romania ! de a invata materie la scoala care mai tarziu nu iti va folosi la nimic , canoanele iti aduc in sufletul tau pe Duhul Sfant , caci au fost scrise de sfintii parinti sub insuflarea Duhului Sfant , si nu te poti mantui fara de ele ... ca si crestin nu ar trebui sa te invat eu pe tine ce este pocainta frate mihai ... dar vad ca tu esti in stare sa iei si pocainta in ras , ca pe o materie de scoala care nu iti foloseste la nimic ... mai omule mai ... noi aici discutam serios despre problema ortodoxiei si cum se rezolva inn mod canonic aceasta problema , si nici nu se pune problema daca putem sa rezolvam aceasta problema in afara canoanelor ... altfel nici nu se poate vorbi in mod corect despre ortodoxie ... ecumenismul nu este ortodoxie ci erezie sa stii ...
Vechi 22.05.2008, 22:46:46
Senior Member

Implicit

BOSV gresete pt ca nu are cler valid si ca atare toata lucrarea acestui pretins cler este nula.Si daca din punct de vedere canonic cununiile efectuate de acesti pseudolerici sunt nule cum aste starea celor ce se pretind a fi cununati de acest pseudocler?
Vechi 22.05.2008, 22:54:16
Senior Member

Implicit

Frate Mihai exista circa 400000 de ortodocsi care nu sunt in bosv dar asteapta ca bosv sa devina valida prin sufraganat conditionat fata e Bor,pt a reveni in BOSV.Asta este puterea Bosv,cei din afara nu cei din launtru!Numai ca s-ar putea sa piarda aceasta putere in cuza orgoliului ....sa nu spun aici cui ca nu discutam persoane!
Vechi 22.05.2008, 22:58:15
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Pai am glumit si io domle ce nu e voie?
Acum de ce v-atzi suparat pe mine?
Eu nu am intentzionat sa va supar ci sa va descretesc fruntzile...
Va rog sa ma iertatzi pe mine pacatosul!
Vechi 22.05.2008, 23:09:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
domnule dorstor , tot nu vam aflat numele dumneavoastra real nici de pe acel site ...
......
nu sunt un fost rasofor , ca eu nu ma dezis de juramantul pe care lam facut in fata lui Dumnezeu ... nu ma casatoresc si nici nu vreau sa ajung preot ...
Daca sunteti in BOSV si mi-ati vazut chipul va este usor sa aflati numele meu.Eu am explicat doar ce este un rasofor.Nu poate insa cineva fi rasofor mai mult de 3 ani pt ca fie este respins fie depune voturile pt monahism.Rasoforia este o stare de ispitire a vredniciei calui ce vrea sa devina monah.Iar daca ajungi monah nu mai are importanta daca vrei sa fii preot sau nu.Daca ti se porunceste te supui!Daca insa un rasofor este respins sau se retrage atunci se poate casatori ca orice mirean dar nu mai poate fi preot.Rasofor nu esti pe viata.ori...ori!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica ortodoxa de stil vechi silviu.pintilie Secte si culte 6 12.11.2010 14:03:30
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI Nosam Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 27.02.2008 14:30:37
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) teogtf Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 43 06.11.2006 10:37:07