Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2012, 14:24:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
cred ca se exagereaza zicand ca sunt pecetea lui Antihrist. Dar in mod cert toate aceste carduri ne pregatesc ptr obisnuinta cu un card unic, a carui probaibilate de a fi pierdut/furat e foarte mare deci implicit se va apropune solutia optima: un cip incorporat care nu se poate pierde/fura.

Unii au impresia ca pot alerga cu orice viteza, mizand sa se opreasca exact cand ajung la marginea prapastiei. Poate ca unii vor reusi, dar sansa de a cadea in gol creste considerabil daca nu mergi la pas.

Asa si aici. Nu poti avea toate cardurile: bancar, de sanatate, de cumparaturi , de identitate etc. Apoi sa se centralizeze informatia intr-unul singur. Iar cand se va propune varianta optima nu vei avea puterea sa refuzi. Plus ca vei fi prea familiarizat cu sistemul.

Cert e ca vor veni vremuri grele. Scripturile trebuie sa se implineasca. Doar o intoarcere la simplitate ne va face sa rezistam. Iar simplitatea nu o vad cu 5-7 carduri in portofel...
aici aveti drepate. Cei de la guvernare vor voi sa ne punem un cip cu toate informatiile necesare (date personale, dosarul de sanatate, informatii privind conturile bancare etc) si cu care vor putea FOARTE USOR sa ne monitorizeze non stop. Dar asta NU inseamna ca acest cip ar fi 666. Cine stie in ce v-a consta acesta viitoare pecetluire cu 666
Reply With Quote
Vechi 19.09.2012, 14:26:23
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
aici aveti drepate. Cei de la guvernare vor voi sa ne punem un cip cu toate informatiile necesare (date personale, dosarul de sanatate, informatii privind conturile bancare etc) si cu care vor putea FOARTE USOR sa ne monitorizeze non stop. Dar asta NU inseamna ca acest cip ar fi 666. Cine stie in ce v-a consta acesta viitoare pecetluire cu 666
ceva cu care nu vom putea nici cumpara, nici vinde. Cred ca vom simti in curand pe pielea noastra(atentie, nu sub pielea noastra) care vor fi acele cipuri fara de care nu vom putea nici cumpara, nici vinde.
Vechi 19.09.2012, 14:28:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
ceva cu care nu vom putea nici cumpara, nici vinde. Cred ca vom simti in curand pe pielea noastra(atentie, nu sub pielea noastra) care vor fi acele cipuri fara de care nu vom putea nici cumpara, nici vinde.
atunci UNDE E PROBLEMA cu aceste cipuri. Sunt SIGUR ca aceste cipuri NU sunt pecetea 666
Reply With Quote
Vechi 19.09.2012, 14:48:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Citeste cu atentie cuvintele parintelui si Apocalipsa, capitolele 13, 14 si 15 si vezi unde poti s-o intorci ca la Ploiesti si unde nu.
Eu las Apocalipsa asa cum este ea, in varianta ortodoxa, fara cipuri si implanturi, asta cu rastalmacitul Apocalipsei cum rastalmacesc neoprotestantii Scriptura in genera, e talentul celor ca saccsiv, apologeticum si altii asemenea - ca sa sprijine idei umprumutate de la fratiorii lor eretici din vest de care chipurile se deliminteaza prin "antiecumenism".

Nu e ironic?
Reply With Quote
Vechi 19.09.2012, 16:13:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca Antihrist a aparut sau nu in lume nu putem sti. Ceea ce cu siguranta stim e ca nu a aparut inca in viata publica. Sunt lucruri foarte diferite.
Ceea ce de asemenea simtim e ca incetul cu incetul se tese o lucrare demonica la nivel mondial. Iar dovezile sunt nenumarate.Iar dulcea noastra nepasare naste monstrii. CU care ne vom confrunta, mai devreme sau mai tarziu.
Sa fim seriosi.
Lumea cu ale ei..cand a mers vreodata societatea per ansamblu intr-o directie fericita?

Citat:
Personal cred ca Domnul ii va pazi pe alesii lui de lucrurile sub pecetluirea celui rau. Iar toata aceasta propaganda anticip cred ca va crea exact efectul contrar: va determina o atitudine ironica, de nepasare de genul"Din astea am tot auzit" iar atunci cand pericolul se va instaura cu adevarat oamenii vor accepta cu usurinta cipul in mana sau pe frunte.
Sau poate nu e nici un cip...
Diavolul nu depinde de tehnologie "hitech", natura umana de fond, ecuatia ispitei sunt aceleasi de la inceputul veacurilor.

Si chiar si asa, ar fi exagerat sa se spuna ca este o macro-diversiune - e un fenomen de proportii f. reduse, scopul lui sunt tulburari locale si de moment.

Nu stiu cati au observat dar o data cu "cipusoarele" s-a declansat si un val de atacuri anticlericale si stiliste.

E de ajuns sa cititi comentariile de pe blogurile "saccsiv" si "apologeticum" ca sa intelegi ca "fanii" miscarii in buna parte nu au nimic de a face cu BOR, chiar daca unii se dau "ortodocsi".
Reply With Quote
Vechi 19.09.2012, 16:23:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
cred ca se exagereaza zicand ca sunt pecetea lui Antihrist. Dar in mod cert toate aceste carduri ne pregatesc ptr obisnuinta cu un card unic,
La fel se poate spune despre bani cand au aparut si inlocuit trocul - au generat un alt nivel de comert, un alt gen de dependenta, alt set de probleme.

La fel si cand banul de hartie a inceput sa inlocuiasca aurul si argintul.

Sau banii electronici pe cei fizici.

Fiecare etapa economica de acest gen a rezolvat anumite probleme si a introdus altele noi.

Si totusi, nimic apocaliptic desi daca tii musai..

Citat:
a carui probaibilate de a fi pierdut/furat e foarte mare deci implicit se va apropune solutia optima: un cip incorporat care nu se poate pierde/fura.
De ce "foarte mare"?
Si acum sunt carduri in circulatie si nu mi se pare ca sunt pierdute/furate intr-o proportie atat de mare.
In plus, orice card este protejat cu un PIN care nu este f. usor de aflat.
Exista desigur si infractiuni de acest gen dar nu atat de multe cat cred unii.

Si sa zicem ca este "incorporat".
Cum nu se poate fura?
Nu trebuie decat un bisturiu.

Mai mult, o data ce e "incorporat" si comunicarea se face RF in loc de contact fizic, se deschid noi posibilitati pentru infractiuni.

Citat:
Unii au impresia ca pot alerga cu orice viteza, mizand sa se opreasca exact cand ajung la marginea prapastiei. Poate ca unii vor reusi, dar sansa de a cadea in gol creste considerabil daca nu mergi la pas.
Discutabil despre ce inseamna in acest context "sa alergi cu viteza" si "sa mergi la pas".

Citat:
Asa si aici. Nu poti avea toate cardurile: bancar, de sanatate, de cumparaturi , de identitate etc. Apoi sa se centralizeze informatia intr-unul singur. Iar cand se va propune varianta optima nu vei avea puterea sa refuzi. Plus ca vei fi prea familiarizat cu sistemul.
Si de ce ai refuza?
E ca si cand ai spune ca ti se ofera un mers ocazional cu masina absolut gratuit dar chipurile trebuie sa refuzi ca-ti pierzi conditia fizica.

Citat:
Cert e ca vor veni vremuri grele. Scripturile trebuie sa se implineasca. Doar o intoarcere la simplitate ne va face sa rezistam. Iar simplitatea nu o vad cu 5-7 carduri in portofel...
Dar cu unul singur?
Ce inseamna in acest context "simplitate"?
Reply With Quote
Vechi 19.09.2012, 16:28:50
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sa fim seriosi.
Lumea cu ale ei..cand a mers vreodata societatea per ansamblu intr-o directie fericita?
adevarat. Dar atacurile "diplomatice" impotriva Bisericii parca nu au fost nicicand mai acerbe ca acum.
Citat:
Sau poate nu e nici un cip...
Ar fi bine sa nu fie asa. Ar fi rau daca ar fi asa si l-am accepta nepasatori.
Citat:
Diavolul nu depinde de tehnologie "hitech"
Asa e, dar se foloseste cu succes de ea.
Citat:
ecuatia ispitei sunt aceleasi de la inceputul veacurilor.
Natura umana e aceeasi, dars e schimba mereu contextul social, care are si el aportul lui la apostazia oamenilor.
Raman totusi la ideea ca prioritar e viata noastra personala, raportarea noastra sincera si directa la Dumnezeu apoi conjucturile. Cum au existati apostati in toate timpurile, la fel au existat si sfinti in toate timpurile. Reducand totul la esenta, aceasta suntem noi(viata noastra traita in ascultarea de BIserica).
Citat:
Si chiar si asa, ar fi exagerat sa se spuna ca este o macro-diversiune - e un fenomen de proportii f. reduse, scopul lui sunt tulburari locale si de moment.
Referitor la dimensiune, sa nu fie oare imaginea creata de noi datorita unor informatii reduse?
Zic asta, gandindu-ma ca poate exista sau nu actiuni similiare si in alte colturi ale lumiii, dar de care nu avem cunostinta. Nu pot garanta ca doar la mine pe ulita sunt nori, cata vreme nu am surse precise si din alte parte. Or daca ipotetic vorbind, vorbim de un plan la nivel mondial, atunci e putin probabil ca acesta sa s efaca cunoscut. E firesc sa se lucreze pe sectoare.
Dar repet, ipotetic vorbind. Poate e doar o agitatie a unor pseudo-ortodocsi(treaba cu cipurile.)
Celalalt aspect, privind venirea lui antihrist ca si crestin il cred si ma astept sa se petreaca intr-un viitor(mai mult sau mai putin apropiat). Trag insa nadejde ca nu voi apuca acele timpuri.
Citat:
Nu stiu cati au observat dar o data cu "cipusoarele" s-a declansat si un val de atacuri anticlericale si stiliste.
ca de obicei, cele mai grele lovituri Biserica le primeste dinlauntrul ei. Desi e mult spus. Un fiu al Bisericii nu va ridica niciodata calcaiul impotriva mamei sale. Doar lupii infiltrati inauntru ptr tulburare.
Cred ca asta e o adevarata apostazie. Sa te razvratesti impotriva slujitorilor Bisericii si sa incerci o adevarata reforma in interiorul ei. Eventul sa scoti si oamenii in strada ca sa protesteze.
Asta in conditiile in care viata personala e departe de a fi schimbata....
Citat:
E de ajuns sa cititi comentariile de pe blogurile "saccsiv" si "apologeticum" ca sa intelegi ca "fanii" miscarii in buna parte nu au nimic de a face cu BOR, chiar daca unii se dau "ortodocsi".
Ei, isteria i-a apucat pe multi. Unii par ca cu aceste emotii se hranesc.
Ca de obicei, extremele sunt periculoase.

Last edited by lore86; 19.09.2012 at 16:34:01.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2012, 16:42:31
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Cuviosul Dionisie de la Colciu risipeste tulburarea cu privire la actele electronice, pecetluire si vinovatie:

http://carteromaneasca.wordpress.com...-de-hristos-a/

“Unii duhovnici din Romania, pe care i-am intrebat, au spus asa: „Cu buletinul nu va faceti probleme, ca nu-i bai cu buletinul, fiidca lepadarea va fi clara. Ca se va spune: «Ori te lepezi de Hristos, ori nu poti cumpara si vinde nimic.»”. Altii spun ca-i viclenie, ca o sa fie foarte vicleana treaba, ca n-or sa spuna, „uite, te lepezi de Hristos si poti cumpara sau vinde”. Deci, care-i treaba? O sa fie clara lepadarea?O sa spuna: „Mai, ori accepti asta si poti cumpara orice, dar te lepezi de Hristos, ori daca nu te lepezi de Hristos, n-ai sa poti cumpara nimic din magazine”?
- Apoi da! Da! Asa cred ca o sa fie, o sa spuna clar: „Leapada-te de Hristos si uite, ai toate bunatatile!”

- Parinte Dionisie, se spune ca omul, cand va primi stampila asta, benevol se va lepada de Hristos si n-o sa mai poata face fapte bune, adica o sa fie ca un fel de robot. Multi se tem sa primeasca pasapoartele si buletinele electronice, zic ca ele contin stampila aceasta si chiar s-au creat multe neintelegeri.
- Parinte, e lucru simplu. Cand ti-or pune pe mana sau ti-or da: „Uite, aici e 666, primeste-l!”, si tu vei primi, atuncea esti vinovat, fiindca stim de mici copii ca acela-i Antihristul. Dar, daca el, fara sa te intrebe, fara nimica, nu-ti spune: „Uite, iti dau pasaportul, da’ inauntru am pus stampila lui Antihrist”, nu-ti spune, nu stii nimic, si ai tu ideea ca nu cumva sa fie scris, atuncea n-avem pacat. Avem pacat cand tu singur o ceri: „Da-mi stampila, 666, ca eu ma dau cu voi”. Atuncea-i pacat! Dar daca el ti-o da fara sa stii tu, fara sa iti ceara ideile tale, atuncea nu e. Ca la Dumnezeu nu este nedreptate. Numai Dumnezeu este adevarul.”
Reply With Quote
Vechi 19.09.2012, 16:47:43
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
La fel se poate spune despre bani cand au aparut si inlocuit trocul - au generat un alt nivel de comert, un alt gen de dependenta, alt set de probleme.

La fel si cand banul de hartie a inceput sa inlocuiasca aurul si argintul.

Sau banii electronici pe cei fizici.

Fiecare etapa economica de acest gen a rezolvat anumite probleme si a introdus altele noi.

Si totusi, nimic apocaliptic desi daca tii musai..
in toate cazurile vorbim de ceva palpabil, chiar daca schimbator. In cazul banilor virtuali, lucrurile se cam schimba.
Citat:
De ce "foarte mare"?
Si acum sunt carduri in circulatie si nu mi se pare ca sunt pierdute/furate intr-o proportie atat de mare.
Nu e neaparat sa se intample acest lucru, e suficient ideea sa fie indusa.De aici pana la panica si la dorinta de a fi in siguranta e un singur pas.
Citat:
Si sa zicem ca este "incorporat".
Cum nu se poate fura?
Nu trebuie decat un bisturiu.
Intre a-ti fura cardul din portofel/buzunar si a ti-l scoate cu un bisturiu e totusi o diferenta.
Daca in primul caz nu simti nimic, in al doilea ai totusi nevoie d eo anestezie ca sa nu simti.
Citat:
Mai mult, o data ce e "incorporat" si comunicarea se face RF in loc de contact fizic, se deschid noi posibilitati pentru infractiuni.
De aceea unii o vad ca o incalcare fragranta a libertatii. Bineinteles ca multimea nu trebuie sa stie acest "amanunt"
Citat:
Si de ce ai refuza?
E ca si cand ai spune ca ti se ofera un mers ocazional cu masina absolut gratuit dar chipurile trebuie sa refuzi ca-ti pierzi conditia fizica.
Eu vad altfel. E ca si cum ai alege sa mergi doar cu masina, renuntand la conditia ta fizica.
Citat:
Dar cu unul singur?
Ce inseamna in acest context "simplitate"?
cu unul sau cu sapte acelasi lucru e.
Simplitatea o vad ca o multumire cu putin, cu alimente de baza, cu haine modeste.
Mofturile si confortul ajung sa coste...si uite asa te trezesti intr-un frumos joc de domino.
Vechi 25.09.2012, 20:01:52
antoniap
Guest

Implicit

Dr. Vasile Astarastoae critica cardul de sanatate cu cip:

http://www.youtube.com/watch?v=f64mXGm0CV4
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 11:04:59
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 1 13.03.2010 19:30:22
Carduri de Craciun Hartford Generalitati 30 09.02.2009 15:27:27